MS Trollfjord
12 dager

Bergen - Nordkapp - Bergen – Nordlys og arktisk vinter

Pris fra kr 25 910
kr 23 910
Frokost, lunsj og middag inkludert
MS Trollfjord
12 dager

Bergen - Nordkapp - Bergen – Nordlys og arktisk vinter

Pris fra kr 25 910
kr 23 910
Frokost, lunsj og middag inkludert
Bergen - Nordkapp - Bergen: Nordlys og arktisk vinter
Avganger
2021
Januar:
11.
22.
Februar:
2.
13.
24.
Oktober:
2.
13.
24.
November:
4.
15.
26.
Desember:
7.
18.
29.
2022
Januar:
9.
20.
31.
Februar:
11.
 • Benytt deg av den aller beste muligheten til å se nordlyset over vinter-Norge.
 • Dra nytte av våre 126 års erfaring for å se de skjulte høydepunktene langs norskekysten.
 • Oppdag det magiske vinterlandskapet i Lofoten.
 • Opplev fascinerende Tromsø, Ålesund og uforglemmelige Nordkapp

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer
 • Fly inkludert

  Bli med til håndplukkede perler langs norskekysten. Nå får du flyet inkludert tur/retur Oslo på reiser i 2021, eller du kan spare 2000NOK pr. person.
  Kan ikke kombineres med andre kampanjer/tilbud, men kan kombineres med Ambassadør-rabatt.
  Les mer om tilbudet

Bestill TRYGT

Gyldig til 31.10.2020

Bestill på dine egne premisser

Uansett hvilken grunn du måtte ha for å avbestille reisen din, refunderer vi beløpet uansett årsak.

Økonomisk sikkerhet

Motta refusjon, også for depositumet som tidligere ikke var refunderbart.

Rask refusjon

Dersom du avbestiller reisen, får du pengene tilbakeført på konto innen 14 dager.

Les våre vilkår

Reiseplan

De fleste sier det er det fantastiske nordlyset som er hovedgrunnen til å utforske Norge om vinteren, men kysten har mye mer å tilby enn det. Seil med oss for å oppleve det arktiske landskapet – fullt av imponerende fjell, dype fjorder og sjarmerende kystbyer. Oppdag perlene langs norskekysten og kjenn adrenalinet fra spennende vinteraktiviteter, når vi jakter på det magiske nordlyset.
Dag 1
Bergen
Opplev Bergen før avgang
Bryggen i Bergen på vinteren
Levende historie i vakre Bergen.
Bilde: Shutterstock

Dersom du har litt ekstra tid før ekspedisjonscruiset ditt starter, kan vi anbefale å utforske Bergen. Hva med å starte vintereventyret med en tur med Fløibanen eller Ulriken? Begge deler gir fantastisk utsikt over byen.

Bergen er også et bra sted for shopping, med alt fra store butikker med velkjente merkevarer til mindre nisjebutikker. Et annet tips er å ta en tur til Bryggen. Dette UNESCO-listede området er en av byens mest populære attraksjoner. Noen av trebygningene er mer enn 300 år gamle, og St. Marys kirke dateres tilbake til det 11. århundre. De smale smågatene og de hengende galleriene skaper en spesiell middelaldersk stemning. Andre høydepunkter er Fisketorget, Bergenhus festing, og koselige kafeer og restauranter.

Når du kommer om bord på skipet, anbefaler vi at du tar deg en runde og gjør deg kjent. Møt Ekspedisjonsteamet og forbered deg på de spennende opplevelsene du har i vente.

Bryggen i Bergen på vinteren
Levende historie i vakre Bergen.
Bilde: Shutterstock
Panoramautsikt over Bergen og området rundt.
Panoramautsikt over Bergen og området rundt.
Bilde: Shutterstock
Utsikt over Ålesund på vinterstid
Ålesund med sin art nouveau-arkitektur (jugendstil)
Bilde: Eivind Lande
Vinterlandskap i Norge
Vakkert vinterlandskap like i nærheten av byen.
Bilde: Freya Rixen Cunow
Atlanterhavsparken, Ålesund
Lær om livet under vann.
Bilde: Roger Engvik
Dag 2
Ålesund - Halvdag
Art Nouveau og opplevelser under havet
Vinterlandskap i Norge
Vakkert vinterlandskap like i nærheten av byen.
Bilde: Freya Rixen Cunow

Ålesund er en by som er viden kjent for sin Art Nouveau-arkitektur. En forferdelig brann i 1904 brant store deler av byen til grunnen, og hele byen ble gjenoppbygget i det som var den populære stilen på den tiden – Art Nouveau. Ta en tur rundt i byen og se alle de små detaljene som gjør disse husene så vakre.

Atlanterhavsparken er et av de mest spesielle akvariene i Europa. Akvariet er tilpasset og bygget inn i kystlandskapet, og fisketankene viser livet i havet i dets rette element.

Akvariet har også et fantastisk utendørsområde med utsikt til Atlanterhavet, i tillegg til en pingvinpark, en selbukt og et undervannsobservatorium.

Valgfrie utflukter
 • Inkludert
  Ålesund – Det Norske Akvariet
  Norge er kjent for sin sterke tilknytning til havet, og Ålesund er en av landets fiskehovedsteder. Nyt det slående kystlandskapet og lær om det lokale sjølivet i Det Norske Akvarium.
Dag 3
Brønnøysund - Halvdag
Fjell, myter og et UNESCO-område
Torghatten
Vakre arktiske omgivelser ved Torghatten.
Bilde: Terje Solbakk

Du har kanskje allerede vært med på flere av Ekspedisjonsteamets forelesninger. Eller kanskje du har kost deg i boblebadet, og fulgt med på vinterlandskapet der vi seiler forbi.

Brønnøysund er den neste havnen vi skal til. Bli med på en tur rundt i byen for å lære mer om dette kystsamfunnet, der livet i stor grad handler om fiske og handel i havnen.

Et av Norges mest kjente landemerker finner du i nærheten av Brønnøysund. Fjellet Torghatten, med det iøynefallende hullet i midten, sies å være hatten til trollkongen av Brønnøy. Den spiller en sentral rolle i eventyrene fra Nord-Norge. Det sies at en rekke troll ble forvandlet til stein da solen traff dem, og at de ble til fjellene langs denne delen av kystlinjen.

Når kvelden kommer, seiler vi forbi en liten holme kalt Vikingen. Polarsirkelen krysser holmen, noe som er markert med en liten globe statue. Herfra øker sjansene dine til å se Nordlyset

Valgfrie utflukter
 • Inkludert
  Brønnøysund – spasertur i byen og konsert
  Dette er en spesiell mulighet: En invitasjon til å lære å kjenne den lille norske kystbyen Brønnøysund, fra stedets historie til det moderne hverdagslivet. Ta et kart og spaser der du vil fra havnen og inn i byen. Guider vil være tilgjengelige langs veien med lokale innsikter og historier.
Torghatten
Vakre arktiske omgivelser ved Torghatten.
Bilde: Terje Solbakk
En person som står ved siden av en kropp av vann
Ekspedisjonsteamene våre elsker å dele av sin kunnskap.
Bilde: Agurtxane Concellon
En havn fylt med vann og et fjell i bakgrunnen
Svolvær ønsker deg velkommen til Lofoten.
Bilde: Ørjan Bertelsen
Nordlys i Lofoten
Et av de fineste stedene å se nordlyset.
Bilde: Johannes Groll
En mann som står ved siden av en vannmasse
Se hvor majestetisk vinteren kan oppleves.
Bilde: Getty Images
Dag 4
Reine og Svolvær - Heldag
I Nordlys-sonen
Nordlys i Lofoten
Et av de fineste stedene å se nordlyset.
Bilde: Johannes Groll

Vi er nå i Nordlys-sonen. Nordlyset dukker ofte opp rett over skipet. Vi kan ikke kontrollere været, men vi kan seile rundt og forbi enkelte skyformasjoner på noen få minutter, for å få bedre sikt til himmelen. Til forskjell fra en fast utkikkspost, er vi et flytende nordlys-observatorie.

Siden vi befinner oss på sjøen, er vi også langt unna kunstig lysforurensingen på land. Det øker sjansene dine til å se nordlyset ytterligere.

Du glemmer aldri din første innseiling til Lofoten. Synet av den massive Lofotveggen med snødekkede fjell som strekker seg rett opp fra havet er helt ubeskrivelig.

Vi legger til kai i Reine i løpet av morgentimene – et perfekt sted for å starte ditt polar-eventyr. Bli med til den lille fiskerværen Å. Her kan du også besøke Norsk Fiskeværsmuseum. Når du går der blant de gamle kystbygningene, får du et fint innblikk i hvordan livet har vært på fiskeriene i Lofoten de siste 250 årene. Vi har også valgfrie utflukter der du kan utforske mer av vinternaturen i Lofoten.

Vi fortsetter så til Svolvær – en fiskerlandsby som er gjennomsyret av årelange sjøfartstradisjoner. Bli med på spennende aktiviteter for å utforske de nærliggende øyene, de bratte fjellene, de vakre strendene og de rolige sundene. Butikker, gallerier, kafeer og restauranter finner du i hele byen.

Etter å ha tilbragt en hel dag i Lofoten, fortsetter vi til den utrolige Trollfjorden. Skyhøye, vertikale fjell stiger rett opp fra vannet og skaper en nesten surrealistisk stemning. Fjorden er så smal at det ikke er mulig å seile inn i den om vinteren, så vi må nøye oss med å beundre den fra utsiden.

Valgfrie utflukter
 • Inkludert
  Reine – fiskeværet Å
  Å er en unik historisk attraksjon som ligger på vestsiden av øygruppen. Dette er et av de best bevarte gamle fiskeværene i Norge, og tilbyr et utvalg av muligheter til å oppleve livet i Lofoten-fisket gjennom de siste 250 årene.
Dag 5
Tromsø - Heldag
Porten til Arktis
Et nærbilde av en snødekte fjellet
Bli med på en utflukt for å jakte på Aurora Borealis – nordlyset.
Bilde: Lightscape

Dersom du er på jakt etter et lekent og eventyrlig vinterland, er Tromsø det rette stedet. Byens høydepunkter er dyreliv, historie, kultur og dristig arkitektur.

Tromsø ligger blant store øyer og høye fjell. Med alle sine barer, butikker og restauranter, lever byen opp til ryktet sitt som «Nordens Paris».

Puben Ølhallen åpnet i Tromsø i 1928, i kjelleren av Mack Bryggeri – verdens nest nordligste bryggeri. Lokalbefolkningen er flinke til å bruke stedet, og stopper gjerne innom for noe å drikke og en prat. Det er lett å finne Ølhallen på sørsiden av Tromsøs hovedgate. Spør om du kan få en liten omvisning på mikrobryggeriet eller bare nyt et forfriskende glass av det du måtte ønske, sammen med de andre gjestene.

Nyt en tur til himmels med kabelbanen Fjellheisen. Her får du imponerende utsikt over byen, fjellene, fjordene og forhåpentligvis nordlyset. Et annet høydepunkt er Ishavskatedralen, med det enorme glassmosaikkvinduet.

Du kan også bli med på valgfrie fotturer med Ekspedisjonsteamet vårt, interessante bussturer, hundesledekjøring, trugetur eller langrennsturer når snøen kommer.

Et nærbilde av en snødekte fjellet
Bli med på en utflukt for å jakte på Aurora Borealis – nordlyset.
Bilde: Lightscape
En person iført en rød lue snakker på en mobiltelefon
Ta en tur på ski, truger eller med hundeslede sammen med Ekspedisjonsteamet.
Bilde: Agurtxane Concellon
Mann og kvinne foran kloden på North Cape platået.
Magisk lys ved verdens ende – Nordkapp.
Bilde: Paul Finnegan
Northen lys over Nordkapp-platået.
Lysene danser på himmelen over Nordkapp platået.
Bilde: Getty Images
En båt er forankret i vannet
Honningsvåg under snødryss.
Bilde: Stefan della Torre
Dag 6
Nordkapp - Heldag
Ved verdens ende
Northen lys over Nordkapp-platået.
Lysene danser på himmelen over Nordkapp platået.
Bilde: Getty Images

Vi seiler nå inn i hjertet av den arktiske villmarken. Her finner du utrolige Nordkapp – kjent for å være et av de nordligste stedene på det europeiske fastlandet.

Start dagen med en busstur fra Honningsvåg, der du passerer små bukter og landsbyer og kjører over et fjellplatå, før vi kommer frem til Nordkapp.

Når du står helt på kanten, er du på 71°10’21´N – bare 2100 km unna Nordpolen. Nå er det bare øyene på Svalbard som ligger mellom deg og toppen av verden. Havet bare fortsetter og fortsetter, til det blir en del av horisonten – noe som gjør at Nordkapp virkelig føles som verdens ende. Og det er naturligvis også et unikt sted for å ta fantastiske bilder. Ta gjerne en tur innom Nordkapphallen, der du kan se en kortfilm om området du er i.

Når du kommer tilbake til Honningsvåg, kan du utforske byen på egen hånd og se på de sjarmerende husene og koselige butikkene

Valgfrie utflukter
 • Inkludert
  Honningsvåg – Nordkapp
  Nordkapp ligger langt ovenfor den nordlige polarsirkel på nordspissen av Europa. Uansett årstid er det å ankomme dette platået som ligger 300 meter over Nordishavet en opplevelse for livet.
Dag 7
Alta - Halvdag
Nordlysbyen
Hundekjøring i Norge om vinteren
En av de beste måtene å oppleve det snøkledte landskapet på, er med hundeslede.
Bilde: Agurtxane Concellon

Vet du hvordan Alta ble episenteret for grensesprengende forskning av nordlyset? Sent på 1800-tallet bestemte den norske vitenskapsmannen Kristian Birkeland seg for å finne ut hva som var årsaken bak dette fenomenet. Nordlyset hadde da skapt frykt og beundring i folk i tusenvis av år. Du kan lære alt om nordlyset i en interaktivt utstilling i Nordlyskatedralen.

Alta ligger langt over Polarsirkelen på 70 grader nord. Det er den største byen i Finnmarks øde villmark, og et perfekt sted for eventyr.

Alta befinner seg direkte under Nordlysovalen, så sjansen for å få se nordlyset er veldig god. Vi bruker resten av kvelden på å lete etter nordlyset fra skipet.

Valgfrie utflukter
 • Inkludert
  Opplev Nordlyskatedralen Alta kirke
  Alta er en by som er kjent for mulighetene til å se nordlys. Nyt et kort tur gjennom byen på vei til Nordlyskatedralen Alta kirke, der du vil få anledning til å lære mer om kirkens distinkte arkitektur og Altas spesielle relasjon til det majestetiske nordlyset.
Hundekjøring i Norge om vinteren
En av de beste måtene å oppleve det snøkledte landskapet på, er med hundeslede.
Bilde: Agurtxane Concellon
Se nordlyset om bord på et cruiseskip
Det er optimale muligheter til å se nordlyset fra dekk, langt fra det kunstige lyset på land.
Bilde: Ørjan Bertelsen
En ulv i snøen
Se utrolig dyreliv i verdens nordsligste villdyrpark.
Bilde: Eckhoff
Kabelbaner under nordlys i Narvik
Nyt panoramautsikten fra kabelvognene over Narvik, kanskje under nordlyset.
Bilde: Jan Arne Pettersen
En havn med et fjell i snøen
Byen spilte en sentral rolle under 2. verdenskrig.
Bilde: Shutterstock
Dag 8
Narvik - Halvdag
Villmark og krigshistorie
Kabelbaner under nordlys i Narvik
Nyt panoramautsikten fra kabelvognene over Narvik, kanskje under nordlyset.
Bilde: Jan Arne Pettersen

Historiske Narvik ligger i vakker arktisk natur. Det var her okkupasjonen av Norge startet under 2. verdenskrig. Bli med til Narvik krigsmuseum for å lære mer. Her er det utstillinger som gir ytterligere innsikt i konflikten, krigshandlingene og menneskene som ble berørt.

Dersom du heller vil tilbringe dagen utendørs i naturen, har du flere gode alternativer å velge mellom.

Bli med på en utflukt med taubane til en fjelltopp, for utsikt som vil ta pusten fra deg. Eller ta en tur til verdens nordligste villdyrpark, hvor du kan se bjørn, rev, gaupe, ulver, elg, moskus og andre arktiske dyr.

Valgfrie utflukter
 • Inkludert
  Besøk Narvik Krigsmuseum
  Narvik var et nøkkelsted i Norge under den annen verdenskrig, både på land og til sjøs. I dag forteller Narvik Krigsmuseum ikke bare historien om Slaget om Narvik, men samler hele Nord-Norges krigshistorie under ett tak.
Dag 9
Sandnessjøen - Halvdag
Fjell og vikinghistorie
Sandnessjøen dekket av forestilling
Sandnessjøen er en av de mange sjarmerende kystbyene vi besøker.
Bilde: Erlend Haarberg / visithelgeland.com

Fjellkjeden Syv Søstre er Sandnessjøens største severdighet. Du har god utsikt til fjelltoppene fra dekk når vi nærmer oss byen.

Sandnessjøen er også rik på vikinghistorie, og i dag inviterer vi deg til å lære mer om de lokale stammene. Nord-Norges mektigste høvding har blitt gjenskapt i Sandnes, bare 10 minutters gange fra havnen. Lær mer om den spennende vikingtiden, og mektige karakterer som Sigrid fra Sandnes – en av de få kvinnene som nevnes i fortellingene.

Du kan også bli med på en valgfri utflukt for å lære mer om den norske poeten og presten, Petter Dass. Hva med å kombinere museumsbesøket med en tur til middelalderkirken i Alstahaug?

Valgfrie utflukter
 • Inkludert
  Besøk vikinghøvdingen
  Besøk vikinghøvdingens hus i Sandnes, der du kan lære om regionens historie som et maktsenter under vikingtiden. Du kan delta i et utvalg av lærerike aktiviteter, inkludert å smake på den lokale maten.
Sandnessjøen dekket av forestilling
Sandnessjøen er en av de mange sjarmerende kystbyene vi besøker.
Bilde: Erlend Haarberg / visithelgeland.com
Fjellkjede syv søstre
Utrolige kontraster og uforglemmelig natur ved de Syv Søstre.
Bilde: Shutterstock
Kristiansund om natten.
Sjarmerende Kristiansund.
Bilde: David Vargas
Dag 10
Kristiansund og Molde - Halvdag
Fra bacalao til roser
Kristiansund om natten.
Sjarmerende Kristiansund.
Bilde: David Vargas

Kristiansunds beliggenhet på fire øyer i Norskehavet har gitt byen store og gode muligheter innen fiske, skipsbygging og oljeindustrien. I dag er byen mest kjent som hovedstaden innen tørket, saltet torsk, på grunn av dens lange tradisjon innen eksport av klippfisk.

Bli med på en naturskjønn busstur på den velkjente Atlanterhavsveien ­– et av Norges mest besøkte reisemål. Den 8,2 km lange veien – en av de Nasjonale turistvegene – strekker seg over totalt åtte broer, og er omgitt av ubeskrivelig landskap og åpent hav. Utflukten ender i Molde, der skipet vil møte deg.

Molde er kjent som «rosebyen». Dette er en 100 år gammel beskrivelse basert på byens mange frodige rosehager.
Fra byens utkikkspunkt kan du se fantastisk utsikt over Molde, fjordene, øyene rundt og de snødekkede toppene på Romsdalsalpene.

Valgfrie utflukter
 • Inkludert
  Kristiansund – Atlanterhavsveien
  Atlanterhavsveien er kjent for å være en av verdens vakreste veier, og den er også et ingeniørkunststykke som sikksakker seg over broer, fra øy til øy, langs havgapet. Denne guidede bussturen gir deg muligheten til å forlate skipet og utforske kysten fra land.
Dag 11
Fjærland - Heldag
Isbreer og slående fjordlandskap
Et hus dekket av snø
Besøk isbremuseet i Fjærland.
Bilde: Norsk Bremuseum

Om morgenen seiler vi inn i Norges lengste fjord ­– Sognefjorden. Vi fortsetter langt innover, til den lille landsbyen Fjærland. Gled deg til å gå i land og oppleve denne lille bygda med bare 300 innbyggere, og mange sjarmerende gamle bygninger.

Jostedalsbreen er den største isbreen på det europeiske kontinentet, med flere mindre armer som strekker seg ut i mange retninger. I Fjærland kan du komme veldig nære to av disse armene, Bøyabreen og Supphellebreen. Bygda er et perfekt sted for å lære mer om hvordan isbreer skapte de mange vakre fjordene i Norge. Du får også sjansen til å oppleve en isbre, med de blåhvite armene som strekker seg ned de bratte fjellsidene. I tillegg blir det et veldig interessant besøk til Norsk Isbremuseum.

Fjærland er også kjent som Bokbyen, med vakre bruktbokhandler rundt omkring. Ta en tur rundt på denne koselige plassen og bli med på flere spennende valgfrie utflukter.

Valgfrie utflukter
 • Inkludert
  Fjærland: Forstå Norges isbreer
  Norges landskap er definert av de karakteriske fjordene og isbreene som skapte dem. På denne utflukten vil du få anledning til å lære om disse isbreene og se en av dem på nært hold i et besøk til en gren av Jostedalsbreen, den største isbreen i det kontinentale Europa.
Et hus dekket av snø
Besøk isbremuseet i Fjærland.
Bilde: Norsk Bremuseum
En stor bygning med et fjell i bakgrunnen
Den UNESCO-listede Bryggen i Bergen er fra 1300-tallet.
Bilde: Klaus-Peter Kappest
Dag 12
Bergen
Vi ser frem til ditt neste eventyr
En stor bygning med et fjell i bakgrunnen
Den UNESCO-listede Bryggen i Bergen er fra 1300-tallet.
Bilde: Klaus-Peter Kappest

I de tidlige morgentimene kommer vi tilbake til Bergen, hvor du forlater skipet for denne gang. Forhåpentligvis har du sett det magiske nordlyset flere ganger, og kost deg med frydefulle, unike og autentiske opplevelser innen kultur, historie, dyreliv og natur. Vi håper å få se deg snart igjen for nye eventyr med Hurtigruten.

 

Hurtigrutens ekspedisjoner går til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte områder, hvor elementene rår og vi er prisgitt naturen. Derfor må aktiviteter/utflukter og reiserute tilpasses vær-, vind-, sjø- og isforhold. Sikkerhet og gode opplevelser for gjestene våre er alltid vår topp-prioritet. Siden vi alltid må være åpne for endringer, enten på grunn av værforhold eller overraskende muligheter som byr seg, er hver reise med Hurtigruten unik og aldri 100% spikret. Det er nettopp derfor vi kaller reisen en ekspedisjon!
Sjekk priser og tilgjengelighet

Hva er inkludert

Inkludert

 • Hurtigruten Ekspedisjonscruise i valgt lugarkategori

Alt du trenger på et eventyr:

 • Et variert program med inkluderte aktiviteter hver dag, inkludert landbesøk med Ekspedisjonsteamet, som gjør at du virkelig kan fordype deg i stedene du besøker.
 • Profesjonelt engelsk- og tysktalende Ekspedisjonsteam – en gruppe internasjonale, håndplukkede høyt utdannede eksperter innen forskjellige akademiske felt, med inngående kunnskap om områdene vi seiler i.
 • Vind- og vannsikker jakke.
 • Utlån av vandrestaver og annet utstyr som trengs til valgfrie og inkluderte aktiviteter.

Engasjerende aktiviteter og forelesninger om bord:

 • Dyptgående forelesninger om vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi og kultur som vil gi merverdi for reisen, og dypere forståelse for stedene du besøker.
 • Explorer Vitenskapsprogram, med lærerike vitenskapelige aktiviteter som lar deg lære om stedene du drar til, samtidig som du bidrar til forskning.
 • Introduksjonsforelesning i foto, kamerajusteringer, tips og triks, og et utvalg fotografier fra reisen som deles i en ekspedisjonsloggbok.
 • Muligheter for uformelle sammenkomster med Ekspedisjonsteamet og andre gjester, inkludert et velkomstarrangement og daglige samlinger for å oppsummere dagen, og for å forberede til neste dag.
 • Mulighet til å spise og være sammen med Ekspedisjonsteamet og mannskapet.
 • Bibliotek med fokus på stedene vi besøker.
 • Presentasjon av havnene, som gir innsikt til destinasjonene våre.
 • Et farvel-arrangement

Førsteklasses komfort om bord:

 • Alle måltider er inkludert drikke (øl og vin, brus og mineralvann i alle skipets restauranter)
 • Kaffe og te er inkludert hele dagen
 • Morgenfugl- og ettermiddags-snacks tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag.
 • Måltider i restaurant Fredheim er inkludert 
 • A la carte restaurant (bare for suitegjester) 
 • Treningsrom, boblebad og badstue
 • Gratis Wi-fi for alle gjester om bord. Strømming er ikke mulig.
 • Tips forventes ikke.

Ikke inkludert

 • Internasjonale og nasjonale flyvninger
 • Valgfrie utflukter på land med samarbeidspartnerne våre eller Ekspedisjonsteamet
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering

Merk

 • Vennligst merk: På reisene med avgang 9. mars 2021 og 11. februar 2022 besøker vi Reine og Svolvær i en annen rekkefølge.
MS Trollfjorden
Bilde: Stein Bjørge
Fjelltur i Lofoten
En gruppe mennesker som sitter på en togstasjon

Ditt skip

MS Trollfjord

Byggeår 2002
Skipsverft Fosen Mek. Verk. (N)
Passasjerkapasitet 822
Senger 576
Bruttotonnasje 16140 t
Lengde 135,75 m
Skipsbredde 21,5 m
Fart 15 knop
MS Trollfjorden
Bilde: Stein Bjørge

Skipet er oppkalt etter den berømte Trollfjorden. MS Trollfjord har et vakkert interiør, og det er brukt norsk tre og stein for å understreke og forsterke følelsen av en reise langs norskekysten.

Les mer om MS Trollfjord

Et stort skip i en kropp av vann

Valgfrie utflukter

På ekspedisjonscruise tilbyr vi inkluderte utflukter som kan reserveres uten ekstra kostnad. Disse inkluderte utfluktene kan ofte kombineres med andre utflukter i samme havn.

Vennligst merk at utflukter kan endres opp mot reisen. Utflukter er foreløpig ikke tilgjengelig for bestilling for reiser etter mars 2021.

Inkludert
En kvinne som svømmer i vannet En kvinne som svømmer i vannet

Ålesund – Det Norske Akvariet

Lengde

2 timer

Pris per person

Inkludert - vennligst reserver

Utfluktskode

INCL-AES3

Se utflukt
Inkludert
A small boat in a body of water with a mountain in the background A small boat in a body of water with a mountain in the background

Brønnøysund – spasertur i byen og konsert

Lengde

2 timer

Pris per person

Inkludert - vennligst reserver

Utfluktskode

INCL-BNN2

Se utflukt
Inkludert
A boat that is sitting on a rock A boat that is sitting on a rock

Reine – fiskeværet Å

Norskekysten

Lengde

1–2 timer

Pris per person

Inkludert - vennligst reserver

Utfluktskode

INCL-REI1

Se utflukt
Inkludert
A sunset over a body of water A sunset over a body of water

Honningsvåg – Nordkapp

Norskekysten

Lengde

3 timer

Pris per person

Inkludert - vennligst reserver

Utfluktskode

INCL-HVG1

Se utflukt
Inkludert
Et stort skip i snøen Et stort skip i snøen

Alta – opplev Nordlyskatedralen Alta kirke

Lengde

1,5

Pris per person

Inkludert - vennligst reserver

Utfluktskode

INCL-ALF2

Se utflukt
Inkludert
Et nærbilde av en snødekte fjellet Et nærbilde av en snødekte fjellet

Narvik – besøk Narvik Krigsmuseum

Lengde

Varierer, etter gjestenes ønske

Pris per person

Inkludert - vennligst reserver

Utfluktskode

INCL-NVK1

Se utflukt
Inkludert
Viking chieftain’s house at Sandnes - Sandnessjøen Norway Viking chieftain’s house at Sandnes - Sandnessjøen Norway

Sandnessjøen – besøk vikinghøvdingen

Lengde

2 t 30 min

Pris per person

Inkludert - vennligst reserver

Utfluktskode

INCL-SSJ1

Se utflukt
Inkludert
Northern lights over the Atlantic Ocean Road Northern lights over the Atlantic Ocean Road

Kristiansund – Atlanterhavsveien

Lengde

4–5 timer

Pris per person

Inkludert - vennligst reserver

Utfluktskode

INCL-KSU1

Se utflukt
Inkludert
En bygning dekket av snø En bygning dekket av snø

Fjærland – Forstå Norges isbreer

Lengde

Etter gjestenes ønske

Pris per person

Inkludert - vennligst reserver

Utfluktskode

INCL-FYS1

Se utflukt
Sjekk priser og tilgjengelighet