Bergen - Trondheim

Du trenger ikke mange dagene for å få med deg flere spennende opplevelser. Bli med fra Bergen til Trondheim, og se de vakreste fjordene våre og byene langs Vestlandskysten. Om sommeren seiler vi inn i Geirangerfjorden, og om høsten seiler vi inn i Hjørundfjorden som kalles den vakreste fjorden i Norge.

 • Reise fra Bergen til Trondheim
 • Bli med på spennende utflukter underveis
 • Utforsk Bergen, Ålesund og Trondheim i løpet av en reise
 • Opplev Geirangerfjorden om sommeren og Hjørundfjorden om høsten
Reisen dag for dag

Reiseplan

Lær mer om hva du vil oppleve på reisen mellom Bergen og Trondheim. Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Utreise Hver dag hele året

Avreisehavn Bergen
Oversikt

Bergen har mer enn 60 attraksjoner, museer og gallerier, og vi anbefaler at du utforsker byen før du går om bord på Hurtigruten om kvelden. Først serverer vi middag om bord, og så kan du slappe av på dekk eller i panoramasalongen og nyte synet av vakker vestlandsnatur.

Spektakulære fjordopplevelser

Dagen etter står Ålesund for tur, og reiser du om sommeren eller høsten er det bare å glede seg til spektakulære fjordopplevelser. Om sommeren seiler vi inn i Geirangerfjorden. Denne verdenskjente fjorden står på UNESCOs verdensarvliste og omkranses av  majestetiske fjelltopper, bratte stup og ville fosser.

Når høsten farger  landskapet gult og rødt tar vi turen inn i Hjørundfjorden. Skipene våre  er de eneste som seiler inn i denne uberørte fjordperlen, som regnes som den vakreste norske fjorden av dem alle. Siste dagen starter med en frokost om bord, før skipet legger til kai i Trondheim. Utforsk byens severdigheter og hemmeligheter på egen hånd før du vender nesen hjemover.

Dag 1
Heltefjorden
Utsikt over Bergen fra Fløyen. Bilde

Vestlandshygge

Bergen

Om ettermiddagen går du om bord på Hurtigruten, og her kan du kose deg med en deilig middagsbuffet før skipet setter kursen ut Hjeltefjorden. Bruk resten av kvelden til å slappe av, enten på dekk eller i panora­masalongen, mens vi seiler sakte forbi det vakre kyst- og fjordlandskapet.

I vår ruteplan kan du se alle havner vi besøker under reisen, samt når og hvor lenge vi er i hver havn.

 

Dag 2
Geirangerfjorden
Opplev Geirangerfjorden, oppført på UNESCOs verdensarvliste. Bilde

En dag for mesterverk

Florø - Molde

Våkner du tidlig får du med deg den storslåtte utsikten til idylliske Nordfjord, etterfulgt av en deilig frokost. Når vi seiler forbi Vestkapp er vi ute på åpent hav for første gang i løpet av reisen.

Så kommer vi til Ålesund. Byen er mest kjent for arkitektur i jugendstil, som kjennetegnes av en overflod av spir, tårn og detaljrike ornamenter. Etter den store bybrannen i 1904 ble bykjernen i Ålesund gjenreist med bygninger i denne stilen. Bli med på jugendvandringen, der vi rusler gjennom Ålesunds gater for å se og lære mer. Liker du livet i havet bør du bli med til Atlanterhavsparken – et av Nord-Europas største saltvannsakvarier. Turen inkluderer et flott dykkeshow og et besøk hos pingvinene. Etterpå tar vi turen opp på fjellet Aksla, der du får panoramautsikt over byen og området rundt.

Om sommeren seiler vi inn i Geirangerfjorden og på veien inn passerer vi klipper som er 800 meter høye, med imponerende fossefall. Du kan bli med på en utflukt som begynner med en kjøretur opp Ørneveien, med flott utsikt over Geirangerfjorden. Et av mange høydepunkter er når vi tråkler oss gjennom 11 hårnålsvinger på vei ned Trollstigen. Vi avslutter med middag i Molde, før vi går om bord på skipet igjen.

Om høsten utforsker vi den bortgjemte naturperlen Hjørundfjorden, som ligger omkranset av Sunnmørsalpenes ville og majestetiske tinder. Her venter uberørt natur, bratte fjellvegger, grønne enger, avsidesliggende fjellgårder og bittesmå grender. Bli med på utflukten "Et lite stykke Norge". Vi ankrer opp utenfor bygda Urke, der en skyssbåt tar oss i land. Vi fortsetter med buss gjennom Nordangsdalen, som kalles Norges trangeste dal. Ved Lyngstølvatnet får du se tuftene etter en gammel bosetning like under vannoverflaten. I 1908 gikk det et ras som etterlot en demning, som igjen skapte Lyngstølvatnet. Et fascinerende skue og en spennende historie.

Vi besøker det historiske hotellet Union Øye fra 1881. Etter en smak på lokale spesialiteter, reiser vi tilbake til Urke og går om bord på skipet igjen. Når vi fortsetter seilasen nordover kan du få med deg et fargerikt og interessant foredrag om nordlyset i vintermånedene.

Dag 3
Nidelven
Bli med i kajakk på Nidelven i Trondheim. Bilde

Magisk møte med Trondheim

Trondheim

I dag våkner du opp i Trondheim, en eventyrlig vakker by. Arkitekturen
er spesiell og stemningen mytisk, etter frokost går du av skipet for å utforske byen. Få storbyer har klart å beholde det historiske særpreget sitt som Trondheim.

De smale smugene fra middelalderen eksisterer fortsatt, og utgjør en markert kontrast til de brede gatene fra det 17. århundre. I bykjernen er det mange spesielle trehus, noen fra helt tilbake på 1700-tallet. Byen var Norges første hovedstad og ble grunnlagt av vikingkongen Olav Tryggvason i år 997.

Bli med på en guidet tur i Nidarosdomen eller utforsk byens hemmeligheter på egen hånd ved å ta en tur gjennom de sjarmerende gatene. Få med deg utsikten fra Gamle Bybro, som ble bygget i 1861, og de vakre trehusene på Bakklandet. Nidarosdomen er helt klart verdt å få med seg. Kirken ble påbegynt i år 1070, og er bygget på Olav den Helliges gravsted.

I dag er den Norges største gotiske byggverk. La deg imponere av den utrolige detaljrikdommen og de fantastiske kunstverkene. 

Ankomst 06:00

Sted Trondheim
Oversikt

INKLUDERT :

 • Reise med Hurtigruten i uspesifisert lugar inkludert frokost.

IKKE INKLUDERT:

 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Valgfrie utflukter.
 • Fly og transport. 

MERK:

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Ikke alle lugarkategorier er tilgjengelige for alle avganger.
 • Gruppepris tilgjengelig på forespørsel.
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Om bord

Våre skip langs norskeysten

Skipene som seiler den klassiske rundturen. Hvert skip har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan velge hvordan du ønsker å oppleve norskekysten.

Opplevelser Forleng ferien din

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030