Den klassiske reisen - nordgående: Bergen - Kirkenes

Bergen - Kirkenes

Den nordgående kystreisen gir en følelse av kulturell utforskning hvor du opplever de største kystbyene på dagtid. Utforsk den rå og vakre kystlinjen mens du fortsetter oppover og forbi Polarsirkelen hvor du står ansikt til ansikt med naturlige underverk og spennende utflukter.

 • Besøk den legendariske Geirangerfjorden på sommeren
 • Besøk Hjørundfjorden, Norges vakreste fjord om høsten
 • Kryss Polarsirkelen under midnattsolen (sommer) eller nordlyset (vinteren)
 • Hold deg aktiv og eventyrlysten ved å delta på våre spennende sjø- og landutflukter

Oversikt

Nyt atmosfæren og kulturen i byer som Bergen, Ålesund og Tromsø – alt gjennomsyret av kysthistorie. Seilasen fra Bergen til Kirkenes tar deg fra den 60. til den 70. breddegrad, på en 7-dagers reise. Du vil oppleve et stadig skiftende landskap – det ene mer dramatisk enn det andre. Denne reisen gir deg fantastiske naturopplevelser du sent vil glemme.

Tett med attraksjoner

Hurtigruten drar fra Bergen om kvelden og setter kursen mot polare strøk. Under ferden oppover langs kysten stopper vi i jugendbyen Ålesund, før vi seiler videre oppover den vakre vestlandskysten. Om sommeren besøker vi også verdensberømte Geirangerfjorden. I middelalderbyen Trondheim, er Nidarosdomen for mange et høydepunkt. Deretter går ferden videre langs Helgelandskysten og forbi Lofoten. Spenningen stiger i det vi krysser Polarsirkelen og seiler inn i Nordens Paris, Tromsø. Herfra venter Nordkapp og alle de sjarmerende havnene langs Finnmarkskysten, før du full av inntrykk legger til kai i Kirkens. Dette er vår endelige destinasjon og byen ligger rett på den russiske grensen. Vi er faktisk så langt øst som i St. Petersburg.

Fantastiske opplevelser året rundt

Uansett hvilken tid på året du reiser med Hurtigruten, vil du være omgitt av naturens underverker hvor enn du vrir og vender på hodet. Hver årstid har allikevel sin egen sjarm og sine helt unike særegenheter.

Vinteren er en fantastisk årstid, og du kan utforske den ville naturen langs kysten vår. Den hvite og rene snøen dekker landskapet, og passer perfekt for actionfylte utflukter som hundesledekjøringhvalsafari eller snøscooter-turer. Fra dekk kan du puste inn den kalde, friske og klare luften, og se de små klyngene av hus som gløder som lykter på land. De snøkledde fjellene reflekterer skumringslyset og fargenyansene på vinterhimmelen, noe som skaper en fantastisk stemning.


Om våren kan du virkelig oppleve de store kontrastene mellom Sør- og Nord-Norge. Fra Bergen til Trondheim seiler du forbi det grønne, blomstrende og frodige landskapet med tilnærmet sommertemperatur. Lenger nord vil temperaturene være mer vårlige. Når du krysser Polarsirkelen og seiler mot Nordkapp og Finnmark er det full vinter, selv om midnattssolen skinner fra midten av mai. Dermed vil du oppleve tre årstider på en reise.


Om sommeren kan du se den norske naturen på sitt aller vakreste med frodige blomsterenger, gigantiske fossefall, dype skoger, høye fjell og idylliske fjorder. Nyt de lange, lyse sommerdagene, som gir deg masse energi og mer tid til å utnytte dagene. Bli med på utflukter som hvalsafari, RIB-eventyr, kajakkpadling, fottur i Lofoten og midnattskonsert i Ishavskatedralen.


Når sommeren nærmer seg slutten, forsterker den skarpe, klare høstluften fargene av rødt, gult og oransje. Fjell, åssider og skoger lyser opp i høstens farger. Fra dekk, under en klar blå himmel, kan du se at det drysser snø på de høyeste fjelltoppene.
Det blir gradvis mørkere, og solen går ned tidligere. Er du heldig får du oppleve at nordlyset flakker over himmelen og skaper litt ekstra magi.

Uansett hvilken sesong du velger, når du har ankommet Kirkenes og eventyret er over er du full av inntrykk. Du kommer garantert til å lengte tilbake!

Spar opptil 20%

Nå kan du spare opptil 20 % på våre klassiske reiser mellom Bergen og Kirkenes i 2017. Bestill senest 10. april for å benytte deg av tilbudet - det lønner seg å være ute i god tid!

Les mer om tilbudet her.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord.

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Valgfrie utflukter.

Merk

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Ikke alle lugarkategorier er tilgjengelige for alle avganger.
 • Pris på enkel lugar tilgjengelig på forespørsel.
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Utreise Varierer etter årstid

Daglige avganger, hele året

Avreisehavn Bergen, Norge
Dag 1
1200x600_Bergen_©Mark and Anna Wilson - Shutterstock_Day 1.png
Bilde: Mark and Anna Wilson Bilde

Reisen begynner


Sted: Bergen

Den 7-dagers lange reisen mot nord starter i Bergen. I Edvard Griegs hjemby kan du utforske fargerike Bryggen, nyte fiskesuppe på Fisketorget og bli oppløftet av Fløibanen, før du seiler inn i fjordriket. Når du har kommet deg vel om bord, inviterer vi deg til en deilig buffetmiddag basert på de beste ingrediensene fra området rundt Bergen. Vi seiler nordover fra Bergen og setter kursen ut Hjeltefjorden, slik vikingene gjorde da de dro mot Shetland og videre ut i verden. Bruk resten av kvelden på å slappe av, enten på dekk eller i panoramasalongen, mens vi seiler sakte forbi det vakre kyst- og fjordlandskapet.

Dag 2
1200x600_Molde_©Tim Couttreel - Guest image_Day 2.png
Bilde: Tim Couttreel / Guest Photo Bilde

En dag for mesterverk


Sted: Florø - Molde

Våkner du tidlig får du med deg den storslåtte utsikten til idylliske Nordfjord, etterfulgt av en deilig frokost. Når vi seiler forbi Vestkapp er vi ute på åpent hav for første gang i løpet av reisen. Skipet navigerer mellom øyer, skjær og holmer før vi kommer til Ålesund. Om sommeren seiler vi inn i Geirangerfjorden. Denne berømte fjorden omkranses av  majestetiske fjelltopper, bratte stup og ville fosser.

Når høsten farger landskapet gult og rødt tar vi turen inn i Hjørundfjorden som ligger omkran¬set av Sunnmørsalpenes ville og majestetiske tinder. Skipene våre er de eneste som seiler inn i denne uberørte fjordperlen, som regnes som den vakreste norske fjorden av dem alle. Bli med på utflukten ”Et lite stykke Norge” og se steder som har fascinert tilreisende i århundrer eller på to nye fotturer. Her venter uberørt natur, bratte fjell¬vegger, grønne enger, avsidesliggende fjell¬gårder og bittesmå grender. Når vi fortsetter seilasen nordover kan du få med deg et fargerikt og interessant foredrag om Aurora Borealis i vintermånedene.

Dag 3
1200x600_Kristiansund_©Maggie Strutt - Guest image_Day 3.png
Bilde: Maggie Strutt / Guest Photo Bilde

I vikingenes fotspor


Sted: Kristiansund - Trondheim - Rørvik

I dag våkner du opp i Trondheim, som er en eventyrlig vakker by. Arkitekturen er spesiell og stemningen mytisk. Bli med på en guidet tur i Nidarosdomen eller utforsk byens hemmeligheter på egen hånd, bli med på kajakktur i Nidelven, gå en tur gjennom de sjarmerende gatene eller en sykkeltur på Bakklandet. Et besøk til Munkholmen om høsten tar deg tusen år tilbake i tid. Dette var først Trondheims rettersted, og i omkring år 1000 ble det bygget et Benediktiner­kloster her. Etter 1658 var stedet festning og fengsel. En båttur på den vakre Trondheimsfjorden er en opplevelse i seg selv, og du får sett byen fra sjøsiden.  Om ettermiddagen setter skipet kursen mot nordvest. Vi passerer Kjeungskjær fyr, hvor over 6000 holmer, små øyer og skjær omkranser leia. Reiser du om høsten kan du få med deg kap­teinens foredrag om navigasjon og fyrhus langs kysten, som hol­des på dekk. Etter å ha seilt gjen­nom det trange Stokksundet, legger vi til kai i sjarmerende Rørvik. 

Dag 4
1200x600_Reine, Lofoten_©Kochneva Tetyana - Shutterstock_Day 4.png
Bilde: Kochneva Tetyana Bilde

Velkommen til Arktis!


Sted: Brønnøysund - Svolvær

I dag krysser vi Polarsirkelen. Seiler du i arktiske farvann for første gang, markeres dette med Polarsirkeldåp på dekk. Denne uhøytidelige seremonien bidrar til å gjøre seilingen gjennom
Lofoten til et minne for livet. Polarsirkelen ligger på 66°33’N og markerer grensen til Arktis. Farvannene nord for sirkelen byr på 24 timers dagslys om sommeren. I høst- og vinter-månedene er det størst og best sjanse for å oppleve det magiske nordlyset når man er nord for Polarsirkelen. Om vinteren starter jakten på nordlyset når vi har krysset Polarsirkelen. Du får oppleve dette fenomenet i bilder, ord og musikk på presentasjonen ”Det magiske lyset, Aurora Borealis”. Vi fortsetter langs den vakre Helgelandskysten opp til Bodø. Om våren holdes det en presentasjon på dekk, der du kan lære mer om fuglelivet langs kysten. Når kysten våkner til liv igjen migrerer mer enn en million fugler tilbake til norskekysten for å hekke. Senere på kvelden seiler vi over Vestfjorden hvor den 1000 m høye Lofotveggen vil bli mer og mer synlig i horisonten. Et fantastisk syn. Også sjarmerende Lofoten, med sin unike atmosfære og autentiske fiskebyer er en opplevelse. Øyene består av majestetiske granittklipper, lange hvite strender og en storslagen natur. Ta deg en rusletur mellom fiskehjell og rorbuer, og pust inn den friske sjøluften. Etter å ha seilt gjennom det trange Raftsun¬det, stopper vi ved munningen til Troll¬fjorden. Her serverer vi nylagde fiskekaker på dekk, og du får høre historien om ”Slaget ved Trollfjorden” som fant sted vinteren 1890. Vi seiler inn i selve fjorden, der du får nyte synet av den spektakulære naturen og de stupbratte fjellsidene om våren, sommeren og høsten.

Dag 5
1200x600_Tromsø_©David Gonzalez_Day 5.png
Bilde: David Gonzalez Bilde

Inn i villmarken


Sted: Stokmarknes - Skjervøy

Om sommeren kan morgenfugler gå i land i Risøyhamn, og bli med på hval¬safari. Skipet fortsetter til Tromsø for et lengre opp¬hold. Om vinteren og våren har du mulighet til å bli med på din egen polarekspedisjon på en hundesledetur. Hvis du vil oppleve havet på en intens og spennende måte, kan du bli med på kajakk¬paddling eller bli med på en fjelltur høyt over byen. Etter en hendelsesrik dag i Nordens Paris fortsetter skipet nordover. Om vinteren invi¬terer kapteinen til tørrfisksmaking om bord. Nå seiler vi på strekningen der det er størst mulighet for å se nordlyset, og vi samles på dekk for å jakte på dette spektakulære fenomenet.

Dag 6
1200x600_Nordkapp_©Kateryna Moskalenko - Shutterstock_Day 6.png
Bilde: Kateryna Moskalenko Bilde

Nordlys og Nordkapp


Sted: Øksfjord - Berlevåg

Nyt synet av det subarktiske landskapet når vi krysser 71° nord på vei til Nordkapp, Europas nordligste punkt på fastlandet. Bli med på utflukten som tar deg kun 2.000 km fra Nordpolen. Det å stå på toppen av det 307 meter høye Nordkapp-platået, gir deg en følelse av å være ved verdens ende.  Nordkapp-området er også kjent for det rike fuglelivet. Bli med på utflukten til et av ver¬dens mest spennende naturreservater, Gjesværstappan, som ligger ca. 15 km vest for Nordkapp. Se arter som havørn, lomvi, alker, storskarv, tyvjo, havhest, polarlomvi og den store havsulen. Skipet fortsetter nordover gjennom hjertet av samenes rike. Når vi nærmer oss Kjølle¬fjord, passerer vi det gamle offerstedet deres, Finnkjerka. Her får du muligheten til å lære mer om samenes tradisjoner og levesett. I tillegg hender det at lokale fiskere kommer om bord og deler dagens fangst, som er kongekrabbe eller torsk, med oss på dekk. Du kan også utforske den vakre naturen ved å bli med på en eller flere spennende utflukter.  På ”En smak av Lappland” reiser vi opp på fjellet til reindriftsfamilien Utsis sameleir. Om vinteren anbefaler vi en uforglemmelig snøscootertur til et av Europas mest ekstreme og spennende naturområder. 

Dag 7
1200x600_Kirkenes_©Ørjan Bertelsen_Day 7.png
Bilde: Ørjan Bertelsen Bilde

Det ekstreme nord


Sted: Kirkenes

Morgenfugler får med seg Vadsø, og rett etter frokost kommer vi til Kirkenes som ligger på 30° øst. Nå er vi faktisk lenger øst enn Istanbul og St. Petersburg. Her er reisen over for denne gang. Vi har et omfattende før- og etterprogram hvis du ønsker å få med deg noen arktiske opplevelser før du flyr hjem.

Ankomst Varierer etter årstid

Sted Kirkenes, Norge
Om bord

Våre skip langs norskeysten

Skipene som seiler den klassiske rundturen. Hvert skip har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan velge hvordan du ønsker å oppleve norskekysten.

Young Explorers Program

Fra 1. april 2017, kan barn i alderen 7-13 delta i vårt program for Unge Oppdagelsesreisende. Det er skreddersydd for barn som reiser med voksne til storslåtte destinasjoner, og fokuserer på læring, moro og aktiv deltakelse.

Opplevelser

Nordgående utflukter

Dette er de tilgjengelige utfluktene på den nordgående strekningen fra Bergen til Kirkenes. Du kan legge dem til din reise i bestillings-prosessen online, eller booke dem om bord.

Havner

Lær mer om de sjarmerende havnene og byene du kommer til å besøke på denne reisen.

Attraksjoner

Utforsk de naturlige underverkene, havnene og dyrelivet du kan oppleve på reisen i Norge.

Videoer

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise i Norge.

Forleng din reise

Forlengelse av turen før og etter seiling

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00 Ta kontakt med kundeservice på telefon: 81003030