Bergen – Kirkenes – Bergen

Den klassiske rundturen

Den klassiske rundturen

Bergen – Kirkenes – Bergen

Den klassiske rundturen

Den klassiske rundturen

Reiseinformasjon 12 dager
Avganger Regelmessige avganger, året rundt
Pris fra
kr 13 823
Frokost, lunsj og middag inkludert
Sjekk priser og tilgjengelighet
 • Opplev hele ruten vår der vi besøker 34 havner to ganger, nordgående og sørgående, slik at du virkelig kan bli kjent livet og sjelen til Norges kystlinje
 • Nyt spektakulære landskap året rundt på en reise som tar for seg mer enn 100 fjorder og 1000 fjell
 • Halvparten av sjøreisen er innenfor Den nordlige polarsirkel, og derfor maksimeres sjansene dine til å se nordlyset om vinteren og midnattssolen om sommeren
 • Velg mellom syv til ni valgfrie fotturer og hele listen med valgfrie, sesongbaserte utflukter – mer enn 70 totalt – for å forbedre opplevelsen din langs kysten
Den klassiske rundturen

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Bestill trygt

  Den populære Bestill Trygt-garantien vår er tilbake, slik at du kan planlegge neste ferie langs norskekysten med lave skuldre.
  Du får fordelene med Bestill Trygt på nye bestillinger foretatt i perioden 1. juli til 31. desember 2021, for reiser med avgang til og med 30. juni 2022.
  Les mer og bestill
 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Nå kan du reise langs norskekysten i 2021 eller 2022 uten å betale tillegg for å benytte lugaren alene.
  Les mer og bestill

Reiseplan

Langs ruten vår vil de fleste havnene vi besøker om natten på nordgående rute bli besøkt på dagtid på sørgående rute, slik at du kan oppleve majestetiske fjorder og fjell, spennende byer, små kjøpstader og isolerte fiskevær.

Husk at du har hele utvalget vårt av mer enn 70 valgfrie, sesongbaserte utflukter tilgjengelig for å skreddersy hver dag av reisen din akkurat slik du vil.

DAG 1 : Bergen

Alle mann om bord!

A flock of seagulls standing next to a body of water

Sjøreisen starter i Bergen, Norges nest største by og inngangsporten til fjordriket. Bergen ble grunnlagt i 1070 e.Kr., og kan skryte av arkitektur som ble påvirket av det fremgangsrike Hansaforbundet fra 1300-tallet.

Hvis du har tid før avreise, bør du besøke fargerike Bryggen, som står på UNESCOs verdensarvliste, med brosteinsbelagte gater og historisk sus. Rett overfor Bryggen ligger Fisketorget som serverer deilig sjømat. Et annet høydepunkt er Fløibanen som tar deg opp til Fløyen med fantastisk utsikt over byen.

Husk at vi kan hjelpe med å arrangere turer både før og etter sjøreisen, for eksempel på reisen Norge i et nøtteskall.

Reisen begynner

Før ombordstigning kan du slappe av i den komfortable gjestesalongen vår på terminalen. Etter at du har kommet deg om bord, og vi forlater Bergen på den gamle vikingruten til Hjeltefjord, kan du nyte det første av mange deilige måltider om bord basert på lokale råvarer.

Du vil også møte skipets kysteksperter, som vil være guidene dine langs norskekysten, og som også vil arrangere foredrag, aktiviteter om bord og valgfrie fotturer.

TID I HAVNEN:

Valgfrie utflukter
 • Friluftsaktiviteter og fotturer – sommer med 4 fotturer
  Opplev norsk friluftsliv. Nyt følelsen av å være ut i det fri – føl, lukt, lytt og vær tilstede i øyeblikket. Om sommeren gir vårt Utendørs Aktivitetspass adgang til aktiviteter i 4 valgfrie havner langs kysten – noe som gir deg mulighet til å utforske mer.
 • Friluftsaktiviteter og fotturer – sommer
  Opplev norsk friluftsliv. Nyt følelsen av å være ut i det fri – føl, lukt, lytt og vær tilstede i øyeblikket.
 • Friluftsaktiviteter og fotturer – vinter med 4 fotturer
  Opplev norsk friluftsliv. Nyt følelsen av å være ut i det fri – føl, lukt, lytt og vær tilstede i øyeblikket. Om vinteren gir vårt Utendørs Aktivitetspass adgang til aktiviteter i 4 valgfrie havner langs kysten – noe som gir deg mulighet til å utforske mer.
 • Friluftsaktiviteter og fotturer – vinter
  Opplev norsk friluftsliv. Nyt følelsen av å være ut i det fri – føl, lukt, lytt og vær tilstede i øyeblikket.
A flock of seagulls standing next to a body of water
Spasertur i Bergens historiske Kai distrikt, bryggen
Ta en tur på det historiske brygge-distriktet.
A large body of water with buildings in the snow
Hjørundfjorden-som ingen andre steder på jorden
Ingen ting er som livet langs fjorden
Bilde: Ørjan Bertelsen
Skjønnhet i jugendstil i Ålesund
Vakker Jugendstil i Ålesund
Bilde: Helmut Hartung

DAG 2 : Florø–Molde

Ikonisk arkitektur og fantastiske fjorder

Hjørundfjorden-som ingen andre steder på jorden
Ingen ting er som livet langs fjorden
Bilde: Ørjan Bertelsen

Nyt morgentimene i fantastiske Nordfjorden nær Torvik. Vi seiler deretter forbi Vestkapp på vei mot Ålesund.

Jugendstilbyen

Ålesund er kjent for den vakre jugendstilarkitekturen og Atlanterhavsparken, som er et av Europas største saltvannsakvarier. Hvis du reiser med oss om våren eller vinteren vil du ha mesteparten av dagen til å utforske denne vakre byen.

Inn i fjordriket

Om sommeren setter vi kurs for Geirangerfjorden som står på UNESCOs verdensarvliste. Naturen her er noe av det vakreste Norge har å tilby. Vel inne i fjorden kan det hende du får se det berømte fossefallet De syv søstre som kaster seg nedover fjellet.

Om høsten utforsker vi Hjørundfjorden som ligger gjemt vekk i Sunnmørsalpene. Vi anløper også vakre Urke, og får se fjorden, de frodige fjellsidene og tusen år gamle gårder.

Fjell og roser

Dagens siste havn er Molde. Om sommeren kan det hende det er lyst nok til at du kan se det fantastiske Moldepanoramaet, de 222 fjelltoppene over fjorden.

Fra midten av juni til sent i august er gater og hager i Molde pyntet med synet og duften av roser i alle farger. Dette er tross alt Rosenes by.

TID I HAVNEN

 • Florø: kl. 02.45–03.00
 • Måløy: kl. 05.15–05.30
 • Torvik: kl. 08.20–08.30
 • Ålesund (01.11–31.05): kl. 09.45–20.00
  • Ålesund (01.06–31.10): kl. 09.45–10.00
  • Geiranger (01.06–31.08): kl. 14.25–14.45
  • Ålesund (01.06–31.08): kl. 19.00–20.00
  • Urke (01.09–31.10): kl. 12.15–15.45
  • Ålesund (01.09–31.10): kl. 18.00–20.00
 • Molde: kl. 22.35–23.05
Valgfrie utflukter
 • Et lite stykke Norge, Hjørundfjorden
  En vakker fjord, smale daler, en gammel seter under vann, et historisk hotell og ei lita bygd – bli med på en uforglemmelig reise gjennom fantastisk norsk natur.
 • Fjelltur i Hjørundfjorden
  Hjørundfjorden er en av de mest særegne og storslåtte fjordene i Norge. Opplev de villeste og vakreste fjellområdene på Vestlandet fra høyden!
 • Geiranger med Trollstigen
  Opplev Geirangerfjorden, Ørnesvingen, Gudbrandsjuvet og kjør ned de 11 hårnålssvingene i den berømte Trollstigen – alt i løpet av én og samme utflukt.
 • Hjørundfjorden, Geiranger og Ålesund
  Opplev den verdenskjente Geirangerfjorden, se noe av det mest dramatiske landskapet i Norge og kos deg med et besøk i jugendstilbyen Ålesund.
 • Vandretur med besøk på seter, Hjørundfjorden
  Bli med på en hyggelig fottur opp fra fjorden og gjennom herlige enger til Haukås seter, der vi lærer om tidligere tiders gårdsdrift og får smake på lokale delikatesser.
 • Kajakkpadling i Ålesund
  Bli med på en guidet kajakktur gjennom vakre Ålesund. Hør mer om byens fargerike historie, inkludert hvorfor byen er bygget i jugendstil.
 • Atlanterhavsparken og Aksla
  Se hvordan livet arter seg under havoverflaten, og få et fugleperspektiv over Ålesund – byen med en arkitektur i gjennomført jugendstil.
 • Jugendvandring
  Bli med på en guidet tur gjennom Ålesund og oppdag både synlige og skjulte skatter i denne praktfulle kystbyen.
 • Jugendvandring
  Ålesunds historie strekker seg helt tilbake til vikingtiden. Byen er i dag best kjent for sin moderne arkitektur i jugendstil. Bli med på en guidet tur gjennom Ålesund, og oppdag både synlige og skjulte skatter i denne praktfulle kystbyen.
 • Alnes fyr
  Utforsk sagaøya Giske, og nyt den fantastiske utsikten fra fyret.
 • Sunnmøre Museum
  Opplev jugendbyen Ålesund og den fantastiske utsikten fra utsiktspunktet på Aksla.
 • Romsdalsgondolen
  Nyt vakker sightseeing i et flott fjordlandskap

DAG 3 : Kristiansund–Rørvik

Middelalderbyen Trondheim

Gotisk majestet ved Nidaros domkirke
Gotiske og majestetiske Nidarosdomen
Bilde: Ole Størksen

Denne delen av sjøreisen tar oss inn i Trøndelag, med åser, jordbruksområder og lavtliggende kystsamfunn.

Moderne og historisk

Trondheim ble grunnlagt av Kong Olav Tryggvason i år 997, og er i dag Norges tredje største by med en blanding av historiske bygninger og et livlig studentmiljø.

Du vil ha tre timer til å utforske Trondheim og de mange høydepunktene du finner her, enten på egenhånd eller på en av de valgfrie utfluktene vi tilbyr.

Nasjonalhelligdommen vår, Nidarosdomen, er et must. Visste du at kirken noen ganger kalles «Norges Notre Dame» på grunn av den gotiske stilen? Ved siden av kirken ligger Erkebispegården, der Norges kronjuveler står utstilt.

I nærheten går Gamle Bybro over Nidelva, og markerer inngangen til Bakklandet, det gamle hansaområdet. De gamle, fargerike bryggebygningene langs Nidelva huser nå trendy spiserier. Opp fra Bakklandet ligger Kristiansten festning som byr på fantastisk panoramautsikt over byen og fjorden.

Tilbake om bord

Om ettermiddagen seiler skipet nordvest, og vi passerer øyer, skjær og det okerfargede Kjeungskjær fyr. Deretter seiler vi mot sjarmerende Rørvik.

TID I HAVNEN

 • Kristiansund: kl. 02.45–03.00
 • Trondheim: kl. 09.45–12.45
 • Rørvik: kl. 21.40–22.00
Valgfrie utflukter
 • Nidarosdomen og Ringve
  Se den majestetiske Nidarosdomen, den eneste kirken i Norge som er bygget i gotisk stil. Deretter tar vi en reise gjennom musikkhistorien på Ringve Musikkmuseum.
 • Trondheim med Nidarosdomen
  Utforsk Norges første hovedstad, Trondheim.
 • Trondheim byvandring
  Bli med oss på en byvandring i middelalderbyen Trondheim som har blitt et viktig moderne sentrum for akademisk og teknologisk forskning.
 • Trondheim på sykkel
  Bli med på en sykkeltur i rolig tempo gjennom en av de mest sykkelvennlige byene i Norge – Trondheim.
 • Kajakktur på Nidelven
  Få et helt nytt perspektiv på Trondheim med en kajakkutflukt på Nidelven, som bukter seg gjennom den historiske byen.
Gotisk majestet ved Nidaros domkirke
Gotiske og majestetiske Nidarosdomen
Bilde: Ole Størksen
Trondheim ' s naturskjønne nid elv
Den vakre Nidelven i Trondheim
Den spektakulære Saltstraumen mal
Sterk strøm i Saltstraumen
A small boat in a body of water
Uforglemmelig natur i Svolvær
Uforglemmelig kystlandskap
Bilde: Simon Vogele

DAG 4 : Brønnøysund – Svolvær

Inn i Arktis

A small boat in a body of water

Vi krysser den nordlige polarsirkel tidlig om morgenen, og kan starte utforskingen av Arktis. Vi markerer øyeblikket med en tradisjonell seremoni som vil få fart på systemet!

Over den nordlige polarsirkel skinner sola døgnet rundt, mens du om vinteren har store sjanser for å se nordlyset.

Naturens kraft

Klokken 10 anløper vi Ørnes nær Norges nest største isbre, Svartisen. Kaia her er populær på grunn av Kjærlighetsbenken der kjærestepar har erklært sin evige kjærlighet med en hengelås.

Vi seiler videre til Bodø, den nest største byen i Nord-Norge med Børvassfjellene i bakgrunnen. Se spennende gatekunst, eller bli med på en valgfri båtutflukt til Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannsstøm.

Velkommen til Lofoten

Denne ettermiddagen ankommer skipet vårt Lofoten. Den 1000 meter høye Lofotveggen er et flott syn i horisonten – det er nesten som om den står der for å ønske oss velkommen.

Stamsund er stedet for en av de største fiskeflåtene i Lofoten, og her er det full fart mellom januar og april da skreien svømmer ned fra Barentshavet i nord til Vestfjorden for å gyte.

Når kvelden kommer vil du se radene med rorbuer som indikerer at vi har kommet til Svolvær, hovedbyen i Lofoten.

TID I HAVNEN

 • Brønnøysund: kl. 01.35–01.45
 • Sandnessjøen: 04.35–04.50
 • Nesna: kl. 06.00–06.10
 • Ørnes: kl. 10.00–10.10
 • Bodø: kl. 13.05–15.20
 • Stamsund: 19.15–19.40
 • Svolvær: kl. 21.20–22.15
Valgfrie utflukter
 • Svartisen
  Bli med på utflukt til Svartisen – og opplev Norges nest største isbre og den mest lavtliggende på Europas fastland på nært hold.
 • Kystvandring i Bodø
  Bli med på en guidet fottur langs kysten, der vi også utforsker friluftslivets gleder.
 • Havsafari til Saltstraumen
  Den gigantiske Saltstraumen har fanget fantasien til kunstnere og forfattere i generasjoner. Bli med på en RIB-safari for oppleve naturens voldsomme krefter.
 • Opplev Bodø og Saltstraumen
  Bli med på en guidet omvisning i Nord-Norges nest største by, Bodø. Deretter opplever vi verdens kraftigste tidevannsstrøm, den legendariske Saltstraumen.
 • Lofotr Vikinggilde - vinter
  Opplev hvordan vikingene bodde på Lofotr Vikingmuseum i Borg, der den største vikingboplassen som noen gang avdekket, har blitt rekonstruert.
 • Lofotr Vikinggilde - sommer
  Bli med på en reise gjennom Lofotens lange historie på Lofotr Vikingmuseum i Borg.
 • En smak av Lofoten
  Utflukten Lofotens høydepunkter tar deg til Lofotens mange idylliske fiskevær og småbyer, omgitt av det slående bakteppe med hav og fjell.
 • Lofotpils bryggeri
  Bli med og møt Thorvardur – selveste symbolet på øl i Svolvær – i Lofotpils Bryggeri, som ble etablert i et fiskemottak i Svolvær på 1930-tallet.
 • Gårdsbesøk i Lofoten
  Opplev hverdagslivet på gården, Aalan i Lauvdalen, Lofoten. Gården er kjent for sine urter og organiske oster.

DAG 5 : Stokmarknes – Skjervøy

Hovedstaden i Arktis

Aurora, fjell og hav i spektakulære arktiske Norge
Nordlys, fjell og sjø i det spektakulære Nord-Norge.
Bilde: Ole C Salomonsen

Vi legger til kai i Harstad rett etter kl. 07.00. Du kan ta en fredelig morgenspasertur rundt i byen.

Skipet fortsetter så til Finnsnes, der den imponerende Gisundbroa kobler den vakre øya Senja til fastlandet.

Hold utkikk etter forskjellige sjøfugl, blant annet lundefugl, siden det er flere kolonier i nærheten. Du kan også se hval i farvannet her, spesielt i vintersesongen.

Porten til Arktis

Vi seiler videre til den historiske hovedstaden for utforsking i Arktis – Tromsø, der du vil ha fire timer til å utforske byen eller bli med på en valgfri utflukt.

Du finner Polaria, verdens nordligste akvarium, langs vannkanten. Byen har et godt utvalg av butikker, puber og restauranter, blant annet Mack bryggeri og det populære vannhullet Ølhallen pub. Du finner også trendy kaféer med deilige kanelboller og baristaer som skaper innovativ kaffekunst. Over fjorden for der skipet legger til kai, vil du se den ikoniske Ishavskatedralen som har vakre glassmaleri-mosaikker.

Vi reiser fra Tromsø tidlig om kvelden, og seiler nordover til handelsstedet Skjervøy som ble grunnlagt i 1622. Underveis passerer vi Lyngsalpene som reiser seg majestetisk opp fra havet.

TID I HAVNEN:

 • Stokmarknes: kl. 01.30–01:40
 • Sortland: kl. 02.55–03.10
 • Risøyhamn: 04.35–04.50
 • Harstad: kl. 07.10–07.45
 • Finnsnes: kl. 11.00–11.30
 • Tromsø: kl. 14.15–18.15
 • Skjervøy: kl. 22.10–22.25
Valgfrie utflukter
 • Ishavsbyen Tromsø
  Bli med på en innholdsrik sightseeing i Tromsø, verdens nordligste by med over 50.000 innbyggere.
 • Hundekjøring på Kvaløya, Tromsø
  Bli med på en mini-polekspedisjon gjennom et snødekt arktisk landskap på Kvaløya, bare en halv times kjøring fra Tromsø.
 • Landskap og huskyer i Tromsø
  Opplev nordnorsk natur på sitt beste med en utflukt til Tromsø Villmarkssenter på Kvaløya ved Tromsø, og møt de glade huskyene og valpene som bor der.
 • Polarhistorisk byvandring
  Lær mer om de berømte polfarerne. På denne utflukten går vi i deres fotspor gjennom Tromsø.
 • Kajakkpadling
  Klar for en eventyrlig opplevelse? Bli med oss til Håkøya på en padletur i havkajakk langs kysten i Tromsø-området.
 • På langrennsski i Tromsø
  Opplev gleden ved å gå på ski. Denne utflukten er en skitur for nybegynnere.
 • Trugetur i Tromsø
  Bli med på en trugetur! Dette er barnslig moro, uansett om du har gjort det før eller ikke.
 • Tur med elektrisk katamaran i Tromsø
  Seil rundt Tromsøya, og utforsk livet under overflaten.
Aurora, fjell og hav i spektakulære arktiske Norge
Nordlys, fjell og sjø i det spektakulære Nord-Norge.
Bilde: Ole C Salomonsen
Få tett på naturen i Tromsø
Kom nærmere naturen i Tromsø.
Bilde: North Experience
Den Vista mot Nordpolen fra North Cape
Utsikten mot Nordpolen fra Nordkapp
Bilde: Filip Hoel
Opplev livet i kystbyene som Hammerfest
Opplev livet i kystbyene
Bilde: Ørjan Bertelsen

DAG 6 : Øksfjord–Berlevåg

Norges nordlige grenseområde

Den Vista mot Nordpolen fra North Cape
Utsikten mot Nordpolen fra Nordkapp
Bilde: Filip Hoel

Vi ankommer Hammerfest på Kvaløya tidlig om morgenen. Om sommeren migrerer flere tusen reinsdyr til øya for å beite.

Når du ser vindmøllene i Havøyglaven vindpark, vet du at vi har kommet til Havøysund. Visste du at disse vindmøllene produserer nok elektrisitet til 6000 lokale hjem?

På toppen av Europa

Vi ankommer Honningsvåg på formiddagen. Dette er inngangsporten til Nordkapp, der globusen markerer det nordligste punktet på kontinentet. Den valgfrie utflukten opp til det dramatiske platået er veldig populær, så det er lurt å bestille tidlig for å sikre deg plass.

Samenes kjerneområde

Nær innseilingen til Kjøllefjord kan du holde utkikk etter den bygningslignende steinformasjonen Finnkirka, som var et gammelt offersted for samefolket. Du kan bli med på en valgfri utflukt for å møte lokale samer, lære om livet deres med reindrift og høre joik.

Vi fortsetter nordover

Vi når den nordligste anløpshavnen vår, Mehamn, om kvelden. I februar og mars henger de opp tonnevis med torsk på hjeller her, som hovedsakelig eksporteres som tørrfisk.

Skipet setter så kursen mot Berlevåg. Underveis passerer vi det karakteristiske Slettnes fyr, det nordligste fastlandsfyret i verden.

TID I HAVNEN:

 • Øksfjord: kl. 01.50–02:00
 • Hammerfest: kl. 05.05–05.45
 • Havøysund: kl. 08.30–08.45
 • Honningsvåg: kl. 10.55–14.30
 • Kjøllefjord: kl. 16.40–17.00
 • Mehamn: kl. 18.55–19.15
 • Berlevåg: kl. 22.00–22.10
Valgfrie utflukter
 • Nordkapp
  Opplev fantastisk landskap på Nordkapp og 71 grader nord, det nordligste punktet på det europeiske fastlandet.
 • Nordkapp – eksklusivt for Platinum-gjester
  Nordkapp har tiltrukket eventyrsjeler fra alle deler av verden i århundrer. Bli med på denne naturskjønne 3-timers utflukten og oppdag hvorfor. Kun for Platinum-gjester.
 • Fuglesafari på Nordkapp
  Fascinert av det mangfoldige fuglelivet? Bli med på denne utflukten og se en av Norges største og rikeste fuglefjell nær Nordkapp.
 • Fiskeværsbesøk
  Bli med på en utflukt der vi besøker to små fiskevær, og opplev jul hele året på toppen av Norge.
 • Samisk kultur
  Opplev samene i det nordlige Europa, og lær mer om deres bemerkelsesverdige kultur.
 • Samisk høst
  Lær om naturmedisin og mystikken rundt det samiske urfolket som lever i det nordlige Europa.
 • Scootertur i Arktis
  Bli med på en uforglemmelig snøscootersafari gjennom en av Europas mest ekstreme og spennende arktiske områder.
 • Rib ekspedisjon på 71 grader nord
  Reis til Nordkapp som en sann utforsker

DAG 7 : Båtsfjord–Berlevåg

Der Norge møter Russland

Oppdag villmarka ved dogsled
Opplev villmarken med hundeslede
Bilde: Agurtxane Concellon

Vi anløper Båtsfjord og Vardø om kvelden, før vi legger til kai i Vadsø tidlig om morgenen.

Hold et øye på himmelen

Området rundt Vadsø er et av de vakreste og mest populære stedene for fugletitting i Arktis, siden det ligger rett under migrasjonsveien til fugler som flyr fra øst til vest. Hold utkikk etter hettekråke og havørn.

To gode naboer

Når vi kommer til Kirkenes etter frokost, har du reist lenger øst enn St. Petersburg og Istanbul. Du kan velge mellom valgfrie utflukter for å utforske området.

Kirkenes ligger bare noen få kilometer fra den russiske grensen, og har mye innflytelse fra naboen i øst – fra veiskilt på både norsk og russisk, et månedlig russisk marked og Russemonumentet fra andre verdenskrig.

Reisens vendepunkt

Det er i Kirkenes at skipet snur og seiler sørover igjen. Flere av stedene vi seilte til om natten på vei nordover vil vi nå se på dagtid.

Tilbake i Vardø kan du se det stemningsfylte Heksemonumentet og den stjerneformede Vardøhus festning som ble bygget i 1737. Dette er det nordligste festningsverket av sitt slag, og en del av militæret den dag i dag.

Vi returnerer til den lille, livlige havnen Båtsfjord før vi seiler til Berlevåg sent på kvelden, der vi treffer det nordgående skipet.

TID I HAVNEN:

 • Båtsfjord: kl. 00.00–00.30
 • Vardø: kl. 03.30–03.45
 • Vadsø: kl. 06.55–07.10
 • Kirkenes: kl. 09.00–12.30
 • Vardø: kl. 16.05–17.00
 • Båtsfjord: kl. 20.00–20.30
 • Berlevåg: kl. 22.25–22.35
Valgfrie utflukter
 • Elvebåt til den russiske grense
  Utforsk Russlands grense mot Norge langs elven som deler de to svært forskjellige – men også like – landene.
 • Kirkenes Snøhotell
  Bli med på en guidet tur gjennom de vakkert dekorerte snøsuitene, og ta deg en drink i Norges største isbar! Ikke glem å hilse på reinsdyrene og huskiene som bor like ved hotellet.
 • ATV-Quad-safari til den russiske grense
  Utforsk Kirkenes, naturen omkring, historiske severdigheter og den russiske grensen på en ATV.
 • Kongekrabbe-opplevelse sommer
  Bli med på en fantastisk dag ute på sjøen, der vi viser deg hvordan du fanger, tilbereder og – viktigst av alt – spiser disse gigantene fra Barentshavet.
Oppdag villmarka ved dogsled
Opplev villmarken med hundeslede
Bilde: Agurtxane Concellon
Nyt deilig kongekrabbe
Smak på nydelig kongekrabbe
Bilde: Agurtxane Concellon
Den moderne arktiske katedralen, Tromsø
Den flotte Ishavskatedralen
Bli med i Hurtigruten Guides for spennende utflukter
Bli med kystguidene på varierte utflukter
Bilde: Espen Mills
Ikoniske bilder på Nordkapp
Ikoniske bilder på Nordkapp
Bilde: Stefan Dall

DAG 8 : Mehamn–Tromsø

Fra toppen av Europa

Bli med i Hurtigruten Guides for spennende utflukter
Bli med kystguidene på varierte utflukter
Bilde: Espen Mills

Vi stopper i Mehamn og Kjøllefjord i løpet av natten, før et tidlig morgenbesøk i Honningsvåg og Havøysund.

Nesten den nordligste byen

Tidlig om ettermiddagen kan du tilbringe noe tid i Hammerfest, som en gang var verdens nordligste by før Longyearbyen på Svalbard overtok tittelen.

Se Meridianstøtten, som står på UNESCOs verdensarvliste, kjøp suvenirer på Isbjørnklubben eller ta stien bak byen opp til utsiktspunktet på Salenfjellet.

Fjell og marine pattedyr

Vi fortsetter reisen langs Norges kystlinje til Øksfjord, og deretter til Skjervøy som er omgitt av fjelltopper. Vi har anløpt denne viktige fiskerhavnen siden 1896.

Hvis du reiser hit om vinteren, kan det hende du får se spekkhugger og knølhval som kommer hit for å spise av silden i området.

Vi seiler videre til Tromsø, og kanskje du får et glimt at Lyngsalpene som kan skryte av å ha noen av de høyeste fjelltoppene i hele Norge.

Midnattsmagi

Vi legger til kai i Tromsø rett før midnatt. I sommermånedene kan du ta en spasertur rundt i de livlige gatene som er opplyst av midnattssolen.

Vi har noen valgfrie midnattsutflukter her, for eksempel en båttur rundt byen eller en klassisk konsert i Ishavskatedralen med levende lys.

TID I HAVNEN:

 • Mehamn: kl. 01.20–01.30
 • Kjøllefjord: kl. 03.25–03.35
 • Honningsvåg: kl. 05.45–06.00
 • Havøysund: kl. 08.00–08.15
 • Hammerfest: kl. 11.00–12.45
 • Øksfjord: kl. 15.50–16.05
 • Skjervøy: kl. 19.30–19.45
 • Tromsø: kl. 23.45–01.30
Valgfrie utflukter
 • Verdens nordligste by
  Bli med på en busstur der vi får innsikt i hendelsene som formet Hammerfest – byen på toppen av Europa.
 • Snøscootertur i polarnatten
  Bli med på en uforglemmelig snøscootersafari inn i polarnatten, gjennom noe av Europas mest ekstreme og spennende natur.
 • Frokost på Nordkapp
  Hva med å starte dagen med en frokost på Nordkapp? Dette og mer til får du oppleve på denne naturskjønne bussturen fra Honningsvåg til Nordkapp.
 • Fjelltur i Hammerfest
  Bli med på en tur i Hammerfests historiske fotspor opp til fjellet, Salen. Herfra har du fantastisk utsikt til Polhavet og en rekke øyer.
 • Et liv i isen – historier om polarhelter
  Føl deg som en polarhelt på denne miniekspedisjonen opp på fjellet Salen, i verdens nordligste by.
 • Midnattskonsert i Ishavskatedralen
  Den finnes knapt en bedre måte å oppleve Tromsø på enn å være til stede på en midnattskonsert i Ishavskatedralen.
 • Arktisk midnattstur
  Bli med på en spennende sightseeingtur der du får sett Tromsøs kjente landemerker fra sjøen.

DAG 9 : Tromsø–Stamsund

Høye fjelltopper og idylliske øyer

Utforsk smale fjorder og bukter som Trollfjorden
Utforsk de smale fjordene og havnene

I dag vil vi utforske Lofoten og Vesterålen, to store høydepunkter på reisen vår langs kysten.

Etter et stopp i Finnsnes tidlig om morgenen, anløper skipet Harstad. På denne halvøya ligger Trondenes kirke – verdens nordligste middelaldersteinkirke.

Neste stopp er den minste anløpshavnen vår, Risøyhamn, og deretter Sortland, der landskapet sakte endrer seg fra lavere åser til 1000 meter høye fjell.

Fødestedet vårt

Stokmarknes er stedet der kaptein Richard With først startet Hurtigruten i 1893. Besøk Hurtigrutemuseet, et spektakulært vernebygg rundt det pensjonerte skipet vårt MS Finnmarken fra 1956. Her kan du lære mer om historien vår, sentrert rundt dette skipet.

En fjord på størrelse med et skip

Når vi befinner oss i Raftsundet kan det hende vi velger å svinge skipet innom den lille Trollfjorden. Fjellveggen ser ut til å være så nær at du kan strekke deg ut og ta på den! For å komme ut av fjorden vil skipet rotere 180 grader på stedet, og deretter seile ut igjen. Husk å holde utkikk etter havørn her også.

Vi legger Lofoten bak oss

Vi kommer til Svolvær om kvelden. Her ligger det høye og spesielle fjellet Svolværgeita, som har fått navnet sitt på grunn av den påståtte likheten til ei geit. Du får se om du er enig!

Skipet seiler så til Stamsund, før vi passerer de svære granittklippene i Lofotveggen.

TID I HAVNEN:

 • Tromsø: kl. 23.45–01.30
 • Finnsnes: kl. 04.20–04:40
 • Harstad: kl. 08.00–08.30
 • Risøyhamn: kl. 10.45–11.00
 • Sortland: kl. 12.30–13.00
 • Stokmarknes: kl. 14.15–15.15
 • Svolvær: kl. 18.30–20.30
 • Stamsund: kl. 22.15–22.30
Valgfrie utflukter
 • En smak av Vesterålen
  Dette er en av klassikerne våre! Bli med og lær mer om historien, opplev det vakre landskapet og en rekke flotte steder.
 • Lofoten
  Bli med på en behagelig utflukt med buss gjennom et landskap som må være blant de mest fantastiske som finnes.
 • Havørnsafari
  Bli med på en utflukt fra spektakulære Trollfjorden, og opplev den majestetiske havørnen på nært hold.
 • Hurtigrutemuseet - kun inngang
  Når du går langs sjøen i Stokmarknes, en av havnene vi anløper i Vesterålen, kan du ikke unngå å legge merke til den store, storslåtte glassbygningen ved vannkanten. Når du kommer nærmere, ser du at bygningen huser et skip i full størrelse, nemlig skipet vårt MS Finnmarken fra 1956.
 • Hurtigrutemuseet
  Når du går langs sjøen i Stokmarknes, en av havnene vi anløper i Vesterålen, kan du ikke unngå å legge merke til den store, storslåtte glassbygningen ved vannkanten. Når du kommer nærmere, ser du at bygningen huser et skip i full størrelse, nemlig skipet vårt MS Finnmarken fra 1956.
 • Vesterålen og Lofoten med RIB, eksklusivt for Platinum-gjester
  Bli med på en spennende tur i åpen båt gjennom det vakre farvannet i Vesterålen og Lofoten. Utflukten er forbeholdt Platinum-gjester.
 • RIB-eventyr i Lofoten
  Opplev Lofotens utrolige natur fra en RIB, og besøk fiskeværet Skrova. Er du heldig, får du også sett den majestetiske havørnen på nært hold.
 • Lofoten på hest
  Liker du tanken på å ri på en langstrakt strand og i vakkert terreng, som en gang var bosted for vikinger? Bli med på en utflukt langs kysten av Gimsøy.
 • Fiskeværsvandring
  Bli med på en guidet fottur i det lille historiske fiskeværet, Svinøya, like ved Svolvær i Lofoten.
 • Tur med elektrisk katamaran i Lofoten
  Utforsk naturen både over og under overflaten, og kom tettere på Lofotens episke landskaper under denne båtturen fra Svolvær til Henningsvær.
Utforsk smale fjorder og bukter som Trollfjorden
Utforsk de smale fjordene og havnene
Reine, Lofoten. Ingenting kan matche det magiske lyset i Nord-Norge
Se det magiske lyset i Nord-Norge
De syv søstre og dramatiske kontraster i vinter
Dramatiske kontraster om vinteren
Sommer skjønnhet under Midnight Sun av Torghatten
Sommerlandskap under midnattssolen
Bilde: Staib Heiner
Bli med på en forfriskende tur for å oppdage mer av Torghatten
Bli med på en forfriskende fottur
Bilde: Espen Mills

DAG 10 : Bodø–Rørvik

Et trolsk landskap

Sommer skjønnhet under Midnight Sun av Torghatten
Sommerlandskap under midnattssolen
Bilde: Staib Heiner

Skipet legger til kai i Bodø svært tidlig om morgenen, og deretter i Ørnes klokken 07.00. Rett etter frokost krysser vi den nordlige polarsirkel. I tradisjon tro feirer vi øyeblikket med en skje med tran!

Vi gjør et kort stopp i Nesna, før vi seiler videre til Sandnessjøen, inngangsporten til Helgelandskysten.

Myten sier at …

Beundre det vakre landskapet med fjellkjeden De syv søstre som reiser seg opp til 1100 meters høyde. Myten sier at syv vakre trollprinsesser flyktet fra en uønsket frier. De ble fanget av sollyset idet solen stod opp, og ble til stein som utgjør de syv vakre fjellene du ser i dag.

Få også med deg Torghatten med det karakteristiske hullet tvers gjennom. Et lokalt sagn har forklaringen på hvordan dette hullet ble til. Spør kystekspertene våre om det!

Vi kommer til Brønnøysund midt på ettermiddagen. Utforsk den livlige marinen på en spasertur langs Havnegata. I sentrum ligger Brønnøy kirke – en steinkirke i nygotisk stil fra 1870.

Siste stopp for dagen er det koselige fiskeværet Rørvik i den vakre øygruppen Vikna.

TID I HAVNEN:

 • Bodø: kl. 02.30–03.30
 • Ørnes: kl. 06.25–06.35
 • Nesna: kl. 10.25–10.35
 • Sandnessjøen: kl. 11.45–12.15
 • Brønnøysund: kl. 15.00–17.25
 • Rørvik: kl. 21.00–21.30
Valgfrie utflukter
 • Vegaøyene
  Ta et skritt tilbake i tid og se hvordan dette norske øyfolket utviklet et samarbeid med den lokale ærfugl-bestanden for å skape et bærekraftig levebrød.
 • Det norske lakseeventyret
  Synes du fisk er fascinerende skapninger? Bli med til Norsk Havbrukssenter nær Brønnøysund for en lærerik utflukt, der du også får smake fersk laks.
 • Besøk Hildurs Urterarium
  Gå ikke glipp av denne utflukten til en unik mat- og urtegård, der vertene serverer lokal mat og ønsker deg velkommen inn i sitt hjem.

DAG 11 : Trondheim–Ålesund

Kystsamfunn og klippfisk

Atlanterhavsveien-en av verdens mest naturskjønne vide vidder
Atlanterhavsveien – en av verdens flotteste naturveier
Bilde: Nancy Bundt

Vi tilbringer morgenen i Trondheim, før vi seiler videre gjennom et vakkert øylandskap og forbi noen av Norges minste lokalsamfunn. Så er det tid for å utforske Kristiansund og Molde.

Hovedstaden fra vikingtiden

Ta en spasertur rundt i Trondheim tidlig om morgenen, idet byen våkner til liv. Besøk Nidarosdomen, som er Norges nasjonalhelligdom og gravstedet til Olav den Hellige. Deretter kan du gå over til Gamle Bybro og ta et flott bilde av bryggebygningene langs Nidelva.

Nyt deilig kaffe og kake på en av de mange koselige kaféene på Bakklandet, før du går opp til Kristiansten festning for flott utsikt over Norges tredje største by.

Klippfiskbyen

Vi legger til kai i Kristiansund havn sent på ettermiddagen. Byen er fordelt på tre øyer, og er kjent som Norges «Klippfiskhovedstad» på grunn av den saltede torsken som tørkes på klippene rundt byen.

Ta en spasertur på de brosteinsbelagte gatene i gamlebyen og se den livlige havnen. Du kan også ta turen opp til det gamle vakttårnet på Varden for flott panoramautsikt.

Fjelltopper og kronblader

Den nest siste havnen i dag er Molde, der du kan se panoramaet av fjelltoppene i Romsdalsalpene. Byen kalles «Rosenes by», og du kan se rosene blomstre fra midten av juni til sent i august.

TID I HAVNEN:

 • Trondheim: kl. 06.30–09.30
 • Kristiansund: kl. 16.30–17.30
 • Molde: kl. 21.15–21.45
Valgfrie utflukter
 • Trondheim med Nidarosdomen
  Bli med på denne utflukten og bli kjent med middelalderbyen, som har blitt et moderne akademisk og teknologisk forskningssenter.
 • De skjulte rommene i Nidarosdomen (eksklusivt for Platinum-gjester)
  Opplev de skjulte rommene i Nidarosdomen, og se steder som ikke er åpne for publikum til vanlig. Utflukten er forbeholdt Platinum-gjester.
 • Atlanterhavsveien
  Kjør langs veien som The Guardian har rangert til å være “Verdens fineste veistrekning”. Atlanterhavsveien fikk også prisen “Århundrets ingeniørbragd” i 2005.
 • Bergtatt – en storslått gruveopplevelse
  Bli med på en guidet utflukt til Bergtatt, en marmor- og kalksteinsgruve i full drift, og seil over en opplyst innsjø under havnivå.
Atlanterhavsveien-en av verdens mest naturskjønne vide vidder
Atlanterhavsveien – en av verdens flotteste naturveier
Bilde: Nancy Bundt
Oppdag en underjordisk innsjø på bergtatt gruve
Opplev en underjordisk innsjø i marmorminen Bergtatt
Bilde: Ørjan Bertelsen
En avskjed med fjordene-for nå.
Si farvel til fjordene – for denne gang
Historiske Bergenshus festning
Historiske Bergenhus Festning
Bergens historiske skjønnhet

DAG 12 : Ålesund–Bergen

Frem til neste gang

Historiske Bergenshus festning
Historiske Bergenhus Festning

Reisen vår langs norskekysten sammen, i alle fall for denne gang, kommer til veis ende senere i dag. I løpet av den siste natten har vi anløpt Ålesund og Torvik. Når vi nærmer oss Måløy kan det hende du får øye på den nordgående Hurtigruten hvis du er tidlig oppe.

Høydepunkter denne morgenen

Du vil få sjansen til å få et glimt av Nordfjorden, som ligger under Jostedalsbreen – den største breen på Fastlands-Europa.

Skipet legger så til kai i Florø om morgenen, der du kan besøke havnen og marinaen.

Siste etappe

Vi seiler fra Florø, og du vil kunne se Stabben fyr, en favoritt blant fotografer. Du får fantastisk utsikt når vi krysser munningen til Sognefjorden, den lengste og bredeste fjorden i hele Norge.

Når vi kommer til endehavnen vår om ettermiddagen, vil skipet navigere mellom flere øyer og skjær, og seile nedover Hjeltefjorden før ankomst i Bergen.

Utforsk mer av Norge

Dessverre er det nå tid for å ta farvel med kapteinen, besetningen og dine medreisende.

Reisen trenger imidlertid ikke å være over etter at du går i land. Vi tilbyr en Sightseeingtur i Bergen, i tillegg til en rekke etterprogrammer du kan legge til reisen din, blant annet Sognefjorden med tog eller sightseeing i Oslo.

 • Ålesund: kl. 00.30–01.20
 • Torvik: kl. 02.35–02.45
 • Måløy: kl. 05.45–06.00
 • Florø: kl. 08.15–08.30
 • Bergen: kl. 14.45
Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Hva er inkludert

Inkludert

 • 12-dagers sjøreise i valgfri lugarkategori
 • Helpensjon (frokost, lunsj og middag) fra Norway's Coastal Kitchen
 • Engelskspråklig reiseleder om bord

Engasjerende aktiviteter og foredrag om bord:

 • Foredrag og presentasjoner om historie, biologi, geografi, geologi og kultur som gir kontekst til sjøreisen og forståelse for destinasjonene du vil oppleve
 • Introduksjonskurs i foto, kamerainnstillinger, råd og tips, film og foto fra sjøreisen
 • Muligheter til å bli kjent med guidene våre og andre gjester, blant annet et velkomstarrangement og daglige samlinger for å oppsummere dagen og forberede deg på den neste
 • Presentasjoner av havner gir økt innsikt
 • Presentasjon av utfluktsprogrammet
 • Presentasjoner av interessepunkter ute på dekk
 • Middag med kapteinen og avskjedsarrangement

Ikke inkludert

 • Fly og transport
 • Reiseforsikring
 • Valgfrie utflukter
 • Bagasjehåndtering
 • Fotturer med guidene våre

Merk

 • Prisene er i norske kroner per person, basert på at to personer reiser sammen og deler en tosengslugar
 • Ikke alle lugarkategoriene er tilgjengelige på alle avganger
 • Priser på ensengslugar er tilgjengelig på forespørsel
 • Vi har et fleksibelt prissystem, og alle priser kontrolleres av kapasiteten og avhenger av tilgjengelighet

Skip

A large ship in a body of water
Bilde: Ørjan Bertelsen/Hurtigruten

MS Kong Harald

Byggeår 1993
Renovert 2016
Skipsverft Volkswerft (Germany)
Passasjerkapasitet 590
Senger 498
Bruttotonnasje 11204 t
Lengde 121,8 m
Skipsbredde 19,2 m
Fart 15 knop

Norges nåværende konge, en erfaren sjømann, har lånt ut navnet sitt til dette fantastiske skipet.

Les mer om MS Kong Harald

MS Nordkapp

Byggeår 1996
Renovert 2016
Skipsverft Kværner Kleven (N)
Passasjerkapasitet 590
Senger 480
Bilkapasitet 24
Bruttotonnasje 11386 t
Lengde 123,3 m
Skipsbredde 19,5 m
Fart 18 knop

MS Nordkapp er oppkalt etter det nordligste punktet på det europeiske fastlandet: Nordkapp (71ºN) . Dette er også et av de geografiske høydepunktene på en reise med oss.

Les mer om MS Nordkapp

MS Nordkapp
Bilde: Helge Grimsland - Guest Image
En liten båt i en stor mengde vann

MS Nordnorge

Byggeår 1997
Renovert 2016
Skipsverft Kværner Kleven (N)
Passasjerkapasitet 590
Senger 476
Bilkapasitet 32
Bruttotonnasje 11384 t
Lengde 123,3 m
Skipsbredde 19,5 m
Fart 18 knop

MS Nordnorge er oppkalt etter landsdelen ved samme navn, som for det meste ligger nord for polarsirkelen.

Les mer om MS Nordnorge

MS Nordlys

Byggeår 1994
Renovert 2019
Skipsverft Volkswerft (D)
Passasjerkapasitet 590
Senger 471
Bilkapasitet 24
Bruttotonnasje 11204 t
Lengde 121,8 m
Skipsbredde 19,2 m
Fart 18 knop

Både navnet og interiøret på MS Nordlys gjenspeiler det spektakulære nordlyset.

Les mer om MS Nordlys

En liten båt i en stor mengde vann
MS Polarlys en vakker vinterdag i Kirkenes
Bilde: Ralph Griebenow - Guest image

MS Polarlys

Byggeår 1996
Renovert 2016
Skipsverft Ulstein Mek. Verk. (N)
Passasjerkapasitet 619
Senger 503
Bilkapasitet 26
Bruttotonnasje 11341 t
Lengde 123 m
Skipsbredde 19,5 m
Fart 18 knop

MS Polarlys er oppkalt etter fellesbetegnelsen for nordlys og sørlys.

Les mer om MS Polarlys

MS Richard With

Byggeår 1993
Renovert 2018
Skipsverft Volkswerft (D)
Passasjerkapasitet 590
Senger 458
Bruttotonnasje 11 205 T
Lengde 121,8 m
Skipsbredde 19,2 m
Fart 15 knop

MS Richard With er oppkalt etter Hurtigrutens grunnlegger.

Les mer om MS Richard With

Etter sin oppussing i november 2018, MS Richard with vil ha suiter med store karnappvinduer.
En stor båt i en kropp av vann med et fjell i bakgrunnen

MS Vesterålen

Byggeår 1983
Renovert 2019
Skipsverft Kaarbø Mek. Verk.
Passasjerkapasitet 490
Senger 301
Bruttotonnasje 6261 t
Lengde 108,55 m
Skipsbredde 16,5 m
Fart 15 knop

MS Vesterålen har fått navn etter det aller første Hurtigrute-skipet som seilte langs norskekysten i 1893. Hun er ett av de minste skipene våre, og atmosfæren om bord er veldig koselig.

Les mer om MS Vesterålen

Valgfrie utflukter

Hold deg i aktivitet med våre spennende og varierte utflukter.

Vi anbefaler å bestille utflukter på forhånd, men du kan også reservere om bord dersom det fortsatt er ledige plasser. Vennligst merk at enkelte utflukter er sesongbaserte.

Sommer turer og aktiviteter med Hurtigruten Sommer turer og aktiviteter med Hurtigruten

Friluftsaktiviteter og fotturer – sommer med 4 fotturer

Norskekysten

Lengde

Pris per person

Fra kr 1 992

Utfluktskode

HPSU18L

Se utflukt
Fotturer i vakre norske landskap Fotturer i vakre norske landskap

Friluftsaktiviteter og fotturer – sommer

Norskekysten

Lengde

1-4 timer

Pris per person

Fra kr 4 200

Utfluktskode

HPSU18

Se utflukt
Etter spor av gamle Polar helter i Norge Etter spor av gamle Polar helter i Norge

Friluftsaktiviteter og fotturer – vinter med 4 fotturer

Norskekysten

Lengde

1-4t

Pris per person

Fra kr 1 992

Utfluktskode

HPWI18L

Se utflukt
Sliding i norsk snø Sliding i norsk snø

Friluftsaktiviteter og fotturer – vinter

Norskekysten

Lengde

1-4 timer

Pris per person

Fra kr 4 792

Utfluktskode

HPWI18

Se utflukt
Hytte i Hjørundfjorden Hytte i Hjørundfjorden

Et lite stykke Norge, Hjørundfjorden

Norskekysten

Lengde

2 timer 15 min

Pris per person

Fra kr 1 040

Utfluktskode

HR-HJF2F

Se utflukt
Fjelltur med Hurtigruten i Hjørundfjorden Fjelltur med Hurtigruten i Hjørundfjorden

Fjelltur i Hjørundfjorden

Norskekysten

Lengde

2 timer og 45 minutter

Pris per person

Fra kr 872

Utfluktskode

HR-HJF2G

Se utflukt
En sti med trær på siden av et fjell En sti med trær på siden av et fjell

Geiranger med Trollstigen

Norskekysten

Lengde

8 timer

Pris per person

Fra kr 2 080

Utfluktskode

HR-AES2B

Se utflukt
En gruppe mennesker rir på toppen av et fjell En gruppe mennesker rir på toppen av et fjell

Hjørundfjorden, Geiranger og Ålesund

Norskekysten

Lengde

7 timer

Pris per person

Fra kr 2 080

Utfluktskode

HR-HJF2J

Se utflukt
En gruppe mennesker som går på en gress bakke En gruppe mennesker som går på en gress bakke

Vandretur med besøk på seter, Hjørundfjorden

Norskekysten

Lengde

2 timer og 45 minutter

Pris per person

Fra kr 952

Utfluktskode

HR-HJF2H

Se utflukt
En båt er forankret ved siden av en vannmasse En båt er forankret ved siden av en vannmasse

Kajakkpadling i Ålesund

Norskekysten

Lengde

2t15m

Pris per person

Fra kr 1 112

Utfluktskode

HR-AES2K

Se utflukt
Utsikt fra fjellet Aksla i Ålsund Utsikt fra fjellet Aksla i Ålsund

Atlanterhavsparken og Aksla

Norskekysten

Lengde

2 timer

Pris per person

Fra kr 872

Utfluktskode

HR-AES2D

Se utflukt
Guidet tur i Jügendbyen Ålesund Guidet tur i Jügendbyen Ålesund

Jugendvandring

Norskekysten

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 872

Utfluktskode

HR-AES2C

Se utflukt
Ålesund by Ålesund by

Jugendvandring

Norskekysten

Lengde

1 time og 30 minutter

Pris per person

Fra kr 552

Utfluktskode

HR-AES2E

Se utflukt
Ålnes lighthouse Ålnes lighthouse

Alnes fyr

Norskekysten

Lengde

3 timer 30 minutter

Pris per person

Fra kr 1 348

Utfluktskode

HR-AES2L

Se utflukt
Sunnmøre open air Museum Sunnmøre open air Museum

Sunnmøre Museum

Norskekysten

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 1 192

Utfluktskode

HR-AES2M

Se utflukt
The Romsdal Gondola The Romsdal Gondola

Romsdalsgondolen

Norskekysten

Lengde

8 timer

Pris per person

Fra kr 1 992

Utfluktskode

HR-AES2N

Se utflukt
Ringve Museum, Trondheim Ringve Museum, Trondheim

Nidarosdomen og Ringve

Norskekysten

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 872

Utfluktskode

HR-TRD3A

Se utflukt
Nidarosdomen, Trondheim, in frog's perspective Nidarosdomen, Trondheim, in frog's perspective

Trondheim med Nidarosdomen

Norskekysten

Lengde

2 timer

Pris per person

Fra kr 872

Utfluktskode

HR-TRD3B

Se utflukt
Fargede hus langs elven i Trondheim Fargede hus langs elven i Trondheim

Trondheim byvandring

Norskekysten

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 872

Utfluktskode

HR-TRD3D

Se utflukt
A person riding on the back of a bicycle A person riding on the back of a bicycle

Trondheim på sykkel

Norskekysten

Lengde

2 t 45 min

Pris per person

Fra kr 872

Utfluktskode

HR-TRD3H

Se utflukt
Padle i kajakk på Nidelva Padle i kajakk på Nidelva

Kajakktur på Nidelven

Norskekysten

Lengde

2 t 30 min

Pris per person

Fra kr 1 112

Utfluktskode

HR-TRD3G

Se utflukt
Svartisen, Norges nest største isbre Svartisen, Norges nest største isbre

Svartisen

Norskekysten

Lengde

6 timer

Pris per person

Fra kr 2 472

Utfluktskode

HR-ORS4A

Se utflukt
En mann som står foran et fjell En mann som står foran et fjell

Kystvandring i Bodø

Norskekysten

Lengde

2t15min

Pris per person

Fra kr 952

Utfluktskode

HR-BOO4B

Se utflukt
A man riding a wave on a surfboard in the water A man riding a wave on a surfboard in the water

Havsafari til Saltstraumen

Norskekysten

Lengde

2 timer

Pris per person

Fra kr 1 432

Utfluktskode

HR-BOO4D

Se utflukt
A man standing next to a body of water A man standing next to a body of water

Opplev Bodø og Saltstraumen

Norskekysten

Lengde

2 t 10 min

Pris per person

Fra kr 952

Utfluktskode

HR-BOO4C

Se utflukt
En gruppe mennesker som holder vin glass En gruppe mennesker som holder vin glass

Lofotr Vikinggilde - vinter

Norskekysten

Lengde

2 timer 30 minuter

Pris per person

Fra kr 1 480

Utfluktskode

HR-STU4E

Se utflukt
I et al. Holding vin glass I et al. Holding vin glass

Lofotr Vikinggilde - sommer

Norskekysten

Lengde

2 timer 30 min

Pris per person

Fra kr 1 480

Utfluktskode

HR-STU4F

Se utflukt
På vei inn i Trollfjorden, Lofoten På vei inn i Trollfjorden, Lofoten

En smak av Lofoten

Norskekysten

Lengde

Pris per person

Fra kr 1 192

Utfluktskode

HR-STU4G

Se utflukt
En hånd som holder en baby En hånd som holder en baby

Lofotpils bryggeri

Norskekysten

Lengde

40 min

Pris per person

Fra kr 400

Utfluktskode

HR-SVJ4H

Se utflukt
Et nærbilde av et dyr Et nærbilde av et dyr

Gårdsbesøk i Lofoten

Norskekysten

Lengde

2 timer 40 min

Pris per person

Fra kr 1 352

Utfluktskode

HR-STU4I

Se utflukt
View of Tromsø under the midnight sun View of Tromsø under the midnight sun

Ishavsbyen Tromsø

Norskekysten

Lengde

3 t 30 min

Pris per person

Fra kr 1 400

Utfluktskode

HR-TOS5A

Se utflukt
Hundekjøring, Tromsø Hundekjøring, Tromsø

Hundekjøring på Kvaløya, Tromsø

Norskekysten

Lengde

3 t 30 min

Pris per person

Fra kr 2 472

Utfluktskode

HR-TOS5B

Se utflukt
A group of sheep standing on top of a dirt field A group of sheep standing on top of a dirt field

Landskap og huskyer i Tromsø

Norskekysten

Lengde

3 timer 30 minutter

Pris per person

Fra kr 952

Utfluktskode

HR-TOS5C

Se utflukt
En person med en solnedgang i bakgrunnen En person med en solnedgang i bakgrunnen

Polarhistorisk byvandring

Norskekysten

Lengde

2 t 30 min

Pris per person

Fra kr 872

Utfluktskode

HR-TOS5D

Se utflukt
Padle kajakk i Tromsø Padle kajakk i Tromsø

Kajakkpadling

Norskekysten

Lengde

3 t 30 min

Pris per person

Fra kr 1 752

Utfluktskode

HR-TOS5G

Se utflukt
En person på ski i snøen En person på ski i snøen

På langrennsski i Tromsø

Norskekysten

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 1 352

Utfluktskode

HR-TOS5M

Se utflukt
En mann som rir en snowboard ned en snødekket skråning En mann som rir en snowboard ned en snødekket skråning

Trugetur i Tromsø

Norskekysten

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 1 352

Utfluktskode

HR-TOS5N

Se utflukt
Electric cruising in Tromsø Electric cruising in Tromsø

Tur med elektrisk katamaran i Tromsø

Norskekysten

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 1 511

Utfluktskode

HR-TOS5T

Se utflukt
En gruppe skyer på himmelen over en kropp av vann En gruppe skyer på himmelen over en kropp av vann

Nordkapp

Norskekysten

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 1 560

Utfluktskode

HR-HVG6A

Se utflukt
En hjort ser på kameraet En hjort ser på kameraet

Nordkapp – eksklusivt for Platinum-gjester

Norskekysten

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 2 712

Utfluktskode

V-HVG6F

Se utflukt
En fugl sitter på en gren En fugl sitter på en gren

Fuglesafari på Nordkapp

Norskekysten

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 1 752

Utfluktskode

HR-HVG6B

Se utflukt
A close up of a snow covered mountain A close up of a snow covered mountain

Fiskeværsbesøk

Norskekysten

Lengde

2 t 30 min

Pris per person

Fra kr 1 080

Utfluktskode

HR-HVG6H

Se utflukt
En kake sitter på toppen av et tre bord En kake sitter på toppen av et tre bord

Samisk kultur

Norskekysten

Lengde

2 t 30 min

Pris per person

Fra kr 1 032

Utfluktskode

HR-KJD6C

Se utflukt
En person iført en fargerik paraply lue En person iført en fargerik paraply lue

Samisk høst

Norskekysten

Lengde

2 t 15 min

Pris per person

Fra kr 1 032

Utfluktskode

HR-KJD6E

Se utflukt
En solnedgang over en kropp av vann En solnedgang over en kropp av vann

Scootertur i Arktis

Norskekysten

Lengde

2 t 30 min

Pris per person

Fra kr 3 000

Utfluktskode

HR-KJD6D

Se utflukt
Nærme North Cape med RIB-båt Nærme North Cape med RIB-båt

Rib ekspedisjon på 71 grader nord

Norskekysten

Lengde

6t

Pris per person

Fra kr 3 992

Utfluktskode

HR-HVS6J

Se utflukt
En gruppe mennesker rir på baksiden av en båt i vannet En gruppe mennesker rir på baksiden av en båt i vannet

Elvebåt til den russiske grense

Norskekysten

Lengde

2 t 30 min

Pris per person

Fra kr 1 352

Utfluktskode

HR-KKN7B

Se utflukt
Besøk Kirkenes Snow Hotel Besøk Kirkenes Snow Hotel

Kirkenes Snøhotell

Norskekysten

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 1 032

Utfluktskode

HR-KKN7D

Se utflukt
En lastebil kake sitter på toppen av en bil En lastebil kake sitter på toppen av en bil

ATV-Quad-safari til den russiske grense

Norskekysten

Lengde

2 t 30 min

Pris per person

Fra kr 1 512

Utfluktskode

HR-KKN7E

Se utflukt
En krabbe på et bord En krabbe på et bord

Kongekrabbe-opplevelse sommer

Norskekysten

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 1 640

Utfluktskode

HR-KKN7H

Se utflukt
A building with a mountain in the background A building with a mountain in the background

Verdens nordligste by

Norskekysten

Lengde

1 t 45 min

Pris per person

Fra kr 792

Utfluktskode

HR-HFT8B

Se utflukt
En gruppe mennesker i en snøscooter En gruppe mennesker i en snøscooter

Snøscootertur i polarnatten

Norskekysten

Lengde

2 t 15 min

Pris per person

Fra kr 3 512

Utfluktskode

HR-MEH8F

Se utflukt
En solnedgang over en kropp av vann En solnedgang over en kropp av vann

Frokost på Nordkapp

Norskekysten

Lengde

6 timer

Pris per person

Fra kr 1 880

Utfluktskode

HR-HVG8A

Se utflukt
Go on a mountain hike in Hammerfest Go on a mountain hike in Hammerfest

Fjelltur i Hammerfest

Norskekysten

Lengde

1 t 30 min

Pris per person

Fra kr 872

Utfluktskode

HR-HFT8G

Se utflukt
En mann som står på en steinete ås En mann som står på en steinete ås

Et liv i isen – historier om polarhelter

Norskekysten

Lengde

1 t 45 min

Pris per person

Fra kr 1 032

Utfluktskode

HR-HFT8H

Se utflukt
En klokke som sitter foran et vindu En klokke som sitter foran et vindu

Midnattskonsert i Ishavskatedralen

Norskekysten

Lengde

1 t 15 min

Pris per person

Fra kr 792

Utfluktskode

HR-TOS8C

Se utflukt
Rib eventyr i Tromsø Rib eventyr i Tromsø

Arktisk midnattstur

Norskekysten

Lengde

1t30min

Pris per person

Fra kr 1 320

Utfluktskode

HR-TOS8I

Se utflukt
En gruppe mennesker på en ås med utsikt over en kropp av vann En gruppe mennesker på en ås med utsikt over en kropp av vann

En smak av Vesterålen

Norskekysten

Lengde

4 timer og 15 minutter

Pris per person

Fra kr 1 112

Utfluktskode

HR-HRD9A

Se utflukt
En båt som sitter på toppen av et fjell En båt som sitter på toppen av et fjell

Lofoten

Norskekysten

Lengde

3 timer

Pris per person

Fra kr 1 160

Utfluktskode

HR-SVJ9B

Se utflukt
En fugl som flyr i luften på en overskyet dag En fugl som flyr i luften på en overskyet dag

Havørnsafari

Norskekysten

Lengde

2 timer

Pris per person

Fra kr 1 480

Utfluktskode

HR-SKN9C

Se utflukt
Picture of Hurtigrutemuseet in Stokmarknes, Norway Picture of Hurtigrutemuseet in Stokmarknes, Norway

Hurtigrutemuseet - kun inngang

Norskekysten

Lengde

45 minutter

Pris per person

Fra kr 225

Utfluktskode

HR-SKN9L

Se utflukt
Picture of Hurtigrutemuseet in Stokmarknes, Norway Picture of Hurtigrutemuseet in Stokmarknes, Norway

Hurtigrutemuseet

Norskekysten

Lengde

2 timer og 15 minutter

Pris per person

Fra kr 995

Utfluktskode

HR-SRD9K

Se utflukt
En gruppe mennesker som står ved siden av en kropp av vann En gruppe mennesker som står ved siden av en kropp av vann

Vesterålen og Lofoten med RIB, eksklusivt for Platinum-gjester

Norskekysten

Lengde

2 timer og 30 minutter

Pris per person

Fra kr 3 432

Utfluktskode

V-SKN9I

Se utflukt
RIB tour with Hurtigruten behind RIB tour with Hurtigruten behind

RIB-eventyr i Lofoten

Norskekysten

Lengde

1 time og 30 minutter

Pris per person

Fra kr 1 480

Utfluktskode

HR-SVJ9E

Se utflukt
A person riding a horse on a beach A person riding a horse on a beach

Lofoten på hest

Norskekysten

Lengde

3 timer og 30 minutter

Pris per person

Fra kr 1 560

Utfluktskode

HR-SVJ9D

Se utflukt
En bro over en kropp av vann En bro over en kropp av vann

Fiskeværsvandring

Norskekysten

Lengde

1 time og 30 minutter

Pris per person

Fra kr 840

Utfluktskode

HR-SVJ9F

Se utflukt
Electric cruising in Lofoten Electric cruising in Lofoten

Tur med elektrisk katamaran i Lofoten

Norskekysten

Lengde

3 timer 15 min

Pris per person

Fra kr 1 752

Utfluktskode

HR-SVJ9J

Se utflukt
Besøk Vega Verdensarvsenter Besøk Vega Verdensarvsenter

Vegaøyene

Norskekysten

Lengde

5 timer

Pris per person

Fra kr 2 392

Utfluktskode

HR-SSJ10B

Se utflukt
Mat på et bord Mat på et bord

Det norske lakseeventyret

Norskekysten

Lengde

1 t 15 min

Pris per person

Fra kr 1 000

Utfluktskode

HR-BNN10C

Se utflukt
Hildurs Urterarium Hildurs Urterarium

Besøk Hildurs Urterarium

Norskekysten

Lengde

2 timer

Pris per person

Fra kr 1 032

Utfluktskode

HR-BNN10E

Se utflukt
Nidarosdomen, Trondheim, in frog's perspective Nidarosdomen, Trondheim, in frog's perspective

Trondheim med Nidarosdomen

Norskekysten

Lengde

Pris per person

Fra kr 872

Utfluktskode

HR-TRD11A

Se utflukt
En steinbygning som har et skilt på en murvegg En steinbygning som har et skilt på en murvegg

De skjulte rommene i Nidarosdomen (eksklusivt for Platinum-gjester)

Norskekysten

Lengde

2 timer

Pris per person

Fra kr 1 720

Utfluktskode

V-TRD11B

Se utflukt
Atlanterhavsveien Atlanterhavsveien

Atlanterhavsveien

Norskekysten

Lengde

4 t 30 min

Pris per person

Fra kr 1 352

Utfluktskode

HR-KSU11C

Se utflukt
En mann iført hjelm En mann iført hjelm

Bergtatt – en storslått gruveopplevelse

Norskekysten

Lengde

4 t 30 min

Pris per person

Fra kr 1 720

Utfluktskode

HR-KSU11E

Se utflukt

Forleng reisen

Få mer ut av reisen med våre før- og etterprogram. NB: Gjennomføring av programmer vil være avhengig av smittesituasjon på reisetidspunktet, og tilbudet kan endres på kort varsel

Opplev den fantastiske Nærøyfjorden på denne turen Opplev den fantastiske Nærøyfjorden på denne turen

Norge i et nøtteskall (1 dag)

Norskekysten

Lengde

9 Timer

Fra

kr 1 972

Utfluktskode

N1400KL2

Se program
Nyt en sjømat middag på Cornelius restaurant utenfor Bergen Nyt en sjømat middag på Cornelius restaurant utenfor Bergen

Båttur og sjømat på en øy

Norskekysten

Lengde

5 Timer

Fra

kr 1 369

Utfluktskode

CENBG03

Se program
A body of water with a mountain in the background A body of water with a mountain in the background

Fjordcruise til Mostraumen

Norskekysten

Lengde

3 Timer

Fra

kr 513

Utfluktskode

CENBGO05

Se program
Et nærbilde av en bro Et nærbilde av en bro

Oslo Panorama Tur

Norskekysten

Lengde

3 Timer

Fra

kr 300

Utfluktskode

CENOSL01

Se program
Sognefjorden, Norge Sognefjorden, Norge

Sognefjorden i et nøtteskall

Norskekysten

Lengde

10 Timer

Fra

kr 2 157

Utfluktskode

E1454KL2

Se program
Besøk Kirkenes Snow hotell Besøk Kirkenes Snow hotell

Snøhotell – en unik vinteropplevelse

Norskekysten

Fra

Utfluktskode

KKN1

Se program
Besøk Kirkenes Snow Hotel Besøk Kirkenes Snow Hotel

Gamme hytter ved Kirkenes snøhotell

Norskekysten

Lengde

2 dager

Fra

Utfluktskode

KKN2

Se program