Mat- og drikke-opplevelser

Nye havner betyr nye leverandører å samarbeide med, nye ingredienser å leke seg med, og nye historier å fortelle om på Svalbard-ekspressen og på Nordkapp-ekspressen.

Smaken av norskekysten

Fortidens, nåtidens og fremtidens smaker av norskekysten er en stor del av opplevelsen på MS Trollfjord.

Nå som vi har lagt til flere nye havner på reiserutene til Svalbard-ekspressen og Nordkapp-ekspressen, har vi fått samarbeide med mange nye, fantastiske leverandører. De bidrar med spennende nye matbaserte utflukter, lokale råvarer og personlige historier.

Du kan glede deg til mat- og drikke-opplevelsene på MS Trollfjord, som er enda bedre enn hva de flotte, nyoppussede restaurantene gir inntrykk av. Praktiske kurs og et spennende utvalg utflukter gjør at du kan fordype deg enda mer i smakene, matgledene og matarven langs kysten. 

Nyskapende konsepter for matservering på cruiseskip

Vi har tenkt helt nytt i restaurantene og barene på skipet. De nye konseptene for mat og drikke er inspirert av tidligere menyer, gamle norske konserveringsteknikker og naturens egne råvarer langs kysten, som urter, bær, frukt og grønnsaker.

Når du spiser på MS Trollfjords tre restauranter, får du mat tilberedt med gammeldagse arbeidsmetoder, slik maten har blitt laget gjennom tusen år. Hvis du liker du det, og det tror vi du kommer til å gjøre, får du også lære disse konserveringsteknikkene.

Den ekte smaken av Norge

Fisk er naturligvis på menyene. Mye av norsk kultur og arv kommer fra fiske, og maten om bord gjør mest mulig ut av råvarene til havs og langs kysten – fra torsk og kreps til tang, tare og kråkebolle. Veganere og vegetarianere kan smake plantebasert kaviar, laget av tang og tare i Lofoten.

Vi henter også inspirasjon fra samisk matkultur når vi setter sammen menyene våre. Det er vår måte å vise respekt og takknemlighet for alt urfolket i nord har gjort for landet. Du får også smake på tradisjonsrike samiske retter, som kjøtt skåret med samekniv, servert av en kokk som kan fortelle om kjøttets opphav.

Nydelig ettermiddagste

Spar litt plass for nydelig ettermiddagste med norsk vri, eller slå deg ned i baren med en drink som er inspirert av kysten. Smak brennevin destillert med smeltevann fra en isbre, øl brygget av klart fjordvann, eller prøv Hurtigrutens egen akevitt.

Bilde: Tom Merton

Læren om god mat

Matkurs og prøvesmaking er en viktig del av MS Trollfjords aktivitetsprogram om bord.

Bli med på kurs og lær hvordan du salter eller røyker fisk, tørker kjøtt over tid, arbeider med tang og tare, eller bevarer mat i sukker, alkohol og eddik. Det du lager kan også bli servert i restauranten dagen etter. 

Kanskje du også får sjansen til å møte Hurtigrutens mest pålitelige fiskere (de har jobbet for bedriften i generasjoner), smake tang og tare, og nyte vin, øl og brennevin under veiledning fra en kyndig sommelier.

 

Kulinariske møter om bord

Nye matbaserte utflukter og aktiviteter i land gir deg enda bedre innsikt i de unike smakene langs norskekysten.

På Nordkapp-ekspressen får du prøve isfiske, besøke et anlegg for lakseoppdrett, og lære alt om kongekrabben. På Svalbard-ekspressen kan du fange fisk på havet, smake øl fra mikrobryggerier, og prøve lokale delikatesser mens du hører historier om legendariske troll.

Alt i alt venter en helt utrolig matopplevelse.