Arctic Umiaq Line

Dette selskapet har seilt langs vestkysten av Grønland i 250 år, helt siden 1774

Grunner til å reise 

 • Oppdag Grønlands vestkyst om bord på et lite skip mens du seiler sammen med lokale passasjerer fra Grønland samt en lokal, engelskspråklig guide.
 • Her får du oppleve hverdagen, livet og kystkulturen i disse avsidesliggende samfunnene, noe som er sjelden kost for de fleste som besøker Grønland.
 • I løpet av flere timer får du bli kjent med mange av Grønlands kystbosetninger gjennom både måltider og utflukter på land.
 • Du kan gå av skipet i utvalgte havner og overnatte enten på et fjordhotell eller på en gård, før du drar tilbake til skipet neste dag.

Eksklusivt lanseringstilbud

Bestill en Arctic Umiaq Line-minisuite utvalgte Grønlandsreiser, Nord-Grønlandsreiser eller Sør-Grønlandsreiser mellom juni og oktober 2024, og SPAR opptil 14 800 norske kroner per person.

Bestill nå Bestill nå

Reisene

Arctic Umiaq Line tilbyr tre reiser:

 • Den 15 dager lange Grønlandsreisen

  Med Den komplette Grønlandsreisen som går over 15 dager, får du oppleve alt Grønlands vestkyst har å by på. Grønlenderne selv bruker denne ruten til å seile både sørover og nordover på Grønland. Internasjonale fly med forbindelser til og fra Nuuk lufthavn

 • Reisen til Nord-Grønland

  Reisen til Nord-Grønland går over ni dager fra hovedstaden Nuuk opp til øya Uummannaq gjennom Evighetsfjorden. Herfra besøker den UNESCO-listede isfjorden Ilulissat ved Diskobukta.

 • Reisen til Sør-Grønland

  Reisen til Sør-Grønland går over syv dager og starter med en nattglamping i Nuuk-fjordene på Camp Kangiusaq etterfulgt av en overnatting på Igualiku, som står på UNESCOs verdensarvliste, før turen går videre til Qaqortoq.

Grønlands hurtigrute

På Grønland ligger de fleste byene, tettstedene og bosetningene på vestkysten. Det finnes imidlertid ingen veier som forbinder disse sammen. For å komme seg rundt og skaffe seg nødvendige forsyninger har lokalbefolkningen på Grønland vært avhengige av Arctic Umiaq Line i nesten 250 år.

Å reise med Arctic Umiaq Line er både en livline og en livsstil for dem. For besøkende er det en måte å oppleve Grønland på som få ser, side om side med dem som kaller disse kystsamfunnene hjem.

Seil sammen med grønlendere

Reisen med Arctic Umiaq Line handler like mye om menneskene du treffer, som det du får se. Lytt til visdomsordene fra den engelsktalende, lokale guiden om bord. Del et måltid med paret som skal besøke barnebarna sine. Lær mer om Inuit-tradisjoner fra studenten som er på vei hjem.

På Grønland bor det kun 57 000 mennesker. Selv om det er verdens minst tettbefolkede land, veier Grønland opp for mangelen på antall mennesker med varme, vennlighet og sjarm. Ni av ti av Arctic Umiaq Lines årlige passasjerer er grønlendere.

Opplev stillheten

Å seile langs kysten av Grønland betyr å reise inn i et område som ligger langt utenfor allfarvei. Det er vilt, avsidesliggende og usedvanlig rolig. Et sted der du er omgitt av fullstendig ro.

Store moskuser vandrer langs fjordene. Isbreene sprekker og kalver isfjell ut i bukta. Om sommeren lyser midnattssolen opp himmelen der snøspurv og havørn svever. La deg imponere av hvaler som svømmer nær kysten og spruter vann opp i luften før de på akrobatisk vis hopper opp av vannet.

Tid på land

Skipet MS Sarfaq Ittuq tilhører Arctic Umiaq Line, og er så lite at det kan seile direkte inn til de minste samfunnene på Grønland, uten behov for ekstra lettbåter. Du får dermed god tid til å bli kjent med alle stedene skipet besøker og spise på lokale restauranter.

I tillegg blir det mulighet til å forlate skipet og oppleve ekte Grønlandsk gjestfrihet med overnatting i et spisstelt, eller på en familiedrevet gård. Du drar tilbake til skipet igjen dagen etter.

Bestill reisen din med Arctic Umiaq Line nå

Spørsmål om bestillingen din på Arctic Umiaq Line

Besøk nettstedet til Arctic Umiaq Line for å bestille en minisuite.

Du bestiller gjennom Arctic Umiaq Line. Hurtigruten fungerer kun som henvisningspartner.

Kontakt Arctic Umiaq Lines kundestøtte+299 34 91 90, eller send en e-post til [email protected].

Lokalguiden om bord snakker flytende engelsk, dansk og grønlandsk. Mesteparten av guidingen foregår på engelsk. Guiden og mannskapet snakker kanskje andre språk, uten at vi kan garantere det.