Høsten – Et fargespill uten like
Høsten (september og oktober) langs norskekysten er fargerik. Den skarpe og klare luften forsterker det røde, gule og oransje i fjellsider, åser og skog.
Fra dekk, under en klar blå himmel kan du se et melisdryss av snø på de høyeste fjelltoppene. Dagene blir gradvis kortere, kveldene er mørkere, og er du heldig får du se nordlyset på nattehimmelen i nord.
En seilas med Hurtigruten i september og oktober er en helt unik opplevelse. Gjestene våre sier at høsten er den fineste tiden å reise med oss.
- Se kystnaturen på sitt mest fargerike
- Nyt en rolig reise uten alle sommergjestene om bord
- Få med deg stille høstkvelder, mørke netter og muligens det vakre nordlyset
- Opplev Trollfjorden og Hjørundfjorden
Lys, mørke og farger
Nå som nettene blir lengre, øker sjansene for å se det magiske lysshowet på himmelen: Nordlyset. Om høsten er nattehimmelen mørk, klar og så full av stjerner at det kan være vanskelig å tro. Om dagen kan du nyte naturen som er full av høstfarger.
Avslappet, men spektakulært
Høsten er en rolig tid om bord. Det er ikke like mange gjester som om sommeren, så du får nok av tid og plass til å nyte den klare luften og det fargerike landskapet vi seiler forbi.
Inn i fjordene
På reisen nordover seiler vi innom Hjørundfjorden om høsten. I tillegg seiler vi inn i den ekstremt trange og vakre Trollfjorden både på nordgående og sørgående seilas.
Lokale og autentiske matopplevelser
Å spise mat fra stedene vi seiler forbi kommer til å forsterke reiseopplevelsen din. Dessuten er Hurtigruten en viktig kunde for mange lokale produsenter fordi vi tar ut et stort volum på reisene våre langs kysten. Men kanskje like viktig er det at vi bidrar til at de får vist fram produktene sine. Som en stor aktør er vi opptatt av å gå foran og få med resten av hotell- og restaurantbransjen i å ta grep for å få så mye fokus på norsk mat som mulig. Du får også kjøpt utvalgte råvarer fra restaurantene i butikken om bord. På den måten blir reiseopplevelsen mer varig, og det er jo akkurat det en reise med Hurtigruten handler om.
En smak av høsten og av Norge - med Norway Coastal Kitchen
Høsten er den store matsesongen om bord på Hurtigruten. La deg imponere av kokkene når de serverer nydelig mat som er laget av ferske råvarer fra lokale leverandører.
Sjømat, kjøtt, egg, fjærkre, oster, urter, sennep, sirup, sopp, bær og grønnsaker leveres direkte på skipene våre. Dette reduserer belastningen på miljøet, og vi får utnyttet det at vi besøker 34 havner på best mulig måte.
Les mer om Norway Coastal Kitchen.
Hør, se og lær mer med vårt ekspedisjonsteamet om bord!
Om bord kan du bli med på relevante og interessante foredrag og presentasjoner underveis som holdes av det kunnskapsrike ekspedisjonsteamet vårt.
Kjøper du aktivitetspass kan du bli med dem på turer i land for å se, oppleve og høre enda mer om stedene vi besøker.
I tillegg har vi en rekke spennende utflukter om høsten, med vekt på kultur, historie og dyreliv.
Les mer om ekspedisjonsteamet vårt!
Ta med deg høstklær
Kystklimaet er som regel mildt om høsten, men det kan også bli skikkelig kaldt om kveldene og lengst i nord. Pakk varme klær, og ta i hvert fall med en tykk ullgenser, vind- og vanntett bukse og jakke, lue, hansker og lette fjell/tursko. Det er en avslappet kleskode om bord, og de færreste skifter antrekk til middag. Har du et kamera, så burde du ta med det også.
- Se alle våre reiser langs norskekysten.