Til hovedinnhold
81003030
Destinasjoner Havn til havn Ruteplan Skip Tilbud FAQ My Booking
  • Finn din reise
  • Destinasjoner
  • Havn til havn
  • Våre skip
  • Gode tilbud
  • Utflukter
  • Bli inspirert
  • My Booking
81003030
  • Switch to Norway
Søk
  • Ruteplan/Info
  • Lokaltransport og frakt
  • Kart: Se hvor skipene er
  • Havner
  • Møter og konferanser
  • Gavekort
  • Praktisk informasjon
  • Ofte stilte spørsmål
  • Les våre kataloger
  • Om Hurtigruten
  • Presse
  • Kontakt oss
Oppdaterer din bestilling
Bilde: Peder Songedal Bilde
  • Vis relaterte reiseforslag

Kongekrabbe

Selv om den ble svartelistet etter at den ble introdusert i Barentshavet av russiske forskere på 60-tallet, har kongekrabben likevel blitt en viktig del av fiskekulturen i Nord-Norge.

Se våre reiser langs norskekysten

Kongekrabben, som opprinnelig hører hjemme i det nordlige stillehavsområdet, ble introdusert i Murmanskfjorden nær den norsk-russiske grensen på 60-tallet. Hensikten var å øke verdigrunnlaget for befolkningen i Murmansk. Kongekrabben migrerte raskt øst og sørover langs Finnmarkskysten. Dette skjedde til tross for norske forsøk på å stanse spredningen på grunn av bekymringer om hvordan denne fremmede arten vil påvirke økosystemet i havet.

Kongekrabben, som lever av snegler, bunndyr og fisk, kan veie hele 10 kg. Skjoldlengden kan blir inntil 25 cm, og med utstrakte klør kan de måle opptil 2 meter på tvers. Den lever på mellom 5 og 400 meters dybde, avhengig av årstiden.

Kjøttet til kongekrabben regnes som en delikatesse, og derfor har den blitt en viktig del av den lokale fiskekulturen vår. Helt fersk fra det svarte og kalde Barentshavet blir kjøttet umiddelbart fløyet ned til kontinentets gourmetrestauranter, der det selges for høy pris. Men ingenting kan sammenlignes med å nyte kjøttet fra kongekrabben bare minutter etter at den er trukket opp fra havet. Gjestene våre som besøker Finnmark får oppleve dette når vi får kongekrabbe levert direkte på dekk fra lokale fiskere. Vi tilbyr også kongekrabbesafari om sommeren og vinteren. Da reiser du ut på havet med lokale fiskere, og trekker opp de store krabbene selv, før du får nyte et ”kongemåltid”.

Spis kongekrabbe ombord på skipet

Det er ikke bare på kongekrabbesafari du kan nyte kjøttet fra kongekrabben. Faktisk kan du bestille kongekrabbe ombord på skipene våre hele året.

  • Facebook
  • Twitter
  • Reiser
  • Lær mer om dette temaet

Relaterte reiser

  • Den klassiske reisen - sørgående: Kirkenes - Bergen

    Fra Arktisk villmark til sjarmerende byer – det å seile sørover med Hurtigruten er en helt unik opplevelse! Du begynner i Kirkenes, som ligger i Barentsregionen og like ved den russiske grensen. Først seiler skipet vestover, og deretter sørover – og underveis får du se noen av verdens vakreste øyer, høye fjell, idylliske fiskevær og unik natur på vei mot mildere fjordlandskap og temperaturer.

    Utreise
    Hver dag
    Lengde
    6 dager
    Fra
    kr 5 995
    Se reise
  • Julekalender: Få dagens tilbud

    Den klassiske rundturen: Bergen - Kirkenes - Bergen

    Det blir ofte sagt at norskekysten er noe av det fineste i verden. Opplev alt den har å by på på den 12 dagers klassiske rundturen vår. Besøk 34 havner, seil i noen av verdens mest kjente fjorder og se uforglemmelig landskap på veien. Få kunnskap fra utfyllende forelesninger og aktiviteter med kystguidene våre om bord, og velg mellom 90 spennende utflukter.

    Utreise
    Hver dag
    Lengde
    12 dager
    Fra
    kr 10 786
    Se reise
  • Oppdagelsesreisen: Bergen - Kirkenes - Trondheim

    Det blir ofte sagt at norskekysten er noe av det fineste i verden. Opplev alt den har å by på på en oppdagelsesreise på 11 dager. Besøk 34 havner, seil i noen av verdens mest kjente fjorder og se uforglemmelig landskap på veien. Få kunnskap fra utfyllende forelesninger og aktiviteter med kystguidene våre om bord, og velg mellom 90 spennende utflukter, før eventyret ender i middelalderbyen Trondheim.

    Utreise
    Hver dag, hele året
    Lengde
    11 dager
    Fra
    kr 12 817
    Se reise

Du vil også like

  • A woman sitting at a table with a bowl of food on a plate
    Bilde: Agurtxane Concellon / Hurtigruten Bilde

    À la carte meny

    Unn deg noe ekstra med vår À la Carte meny basert på sesongens ferske, lokale råvarer.

  • Bilde: Eivor Eriksen Bilde

    Norway's Coastal Kitchen - En reise i verdens beste matfat

    En reise langs norskekysten er ikke bare en reise gjennom fantastisk natur. Du legger også ut på en...

Hurtigruten

Hurtigruten AS 2019

Telefon:

81003030

Sentralbord:
+4797057030

Havn til havn-reiser:
+47 77597019


Kundeservice

Feedback:
[email protected]

E-post: [email protected]
Chat med oss

Åpningstider


Mandag - Fredag: 08.00 - 16.30

Besøksadresse:
Storgata 70, 9008 Tromsø
  • Vilkår og betingelser
  • Personvernerklæring
  • Om Hurtigruten
  • Ofte stilte spørsmål
  • Jobb i Hurtigruten
  • Anonym betaling
  • Nyhetsbrev
  • Fotoservice
  • Agentweb
  • Cookies
  • Hurtigruten Svalbard
  • Hurtigruten Barents
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube

Søk etter destinasjoner, attraksjoner og informasjon

Har du en kampanjekode?

Vi i Hurtigruten ønsker å gi deg en unik opplevelse, til dette bruker vi cookies. Noen av disse er nødvendige for at nettstedet vårt skal fungere, andre hjelper deg med å få en skreddersydd opplevelse. Ved å klikke på "Det er greit" godtar du bruken av cookies.

Noen cookies er nødvendige for å sikre at nettstedet vårt fungerer optimalt, og er derfor påkrevd for å bruke nettstedet.

Analyse-cookies samler informasjon om din bruk av nettstedet, og gjør det mulig for oss å forbedre måten det fungerer på.

Markedsførings-cookies brukes til å gi deg annonsering som er relevant for dine interesser, basert på din bruk av vårt nettsted.

Cookies på hurtigruten.no
Det er greit Les mer