Til hovedinnhold
Hurtigruten Coastal Logo Hurtigruten Coastal Logo
Gå til Hurtigruten Expeditions

Hurtigruten den originale kystreisen

Gå til Hurtigruten Expeditions
Gå til Hurtigruten Group
  • Se alle reiser
  • Havn til havn
  • Tilbud
  • Skipene våre
  • Ruteplan
  • Lokaltransport og frakt
  • Inspirasjon
  • Norway’s Coastal Kitchen
  • Bærekraft
  • Søk

For reisende

  • My Booking
  • Utflukter
  • Før- og etterprogram
  • Reiseinformasjon kystreiser
  • Helse og sikkerhet om bord

Hurtigruten den originale kystreisen

Gå til Hurtigruten Expeditions
Gå til Hurtigruten Group
Endre
Krabbe på is

Kongekrabbe

Selv om den ble svartelistet etter at den ble introdusert i Barentshavet av russiske forskere på 60-tallet, har kongekrabben likevel blitt en viktig del av fiskekulturen i Nord-Norge.

Kongekrabben, som opprinnelig hører hjemme i det nordlige stillehavsområdet, ble introdusert i Murmanskfjorden nær den norsk-russiske grensen på 60-tallet. Hensikten var å øke verdigrunnlaget for befolkningen i Murmansk. Kongekrabben migrerte raskt øst og sørover langs Finnmarkskysten. Dette skjedde til tross for norske forsøk på å stanse spredningen på grunn av bekymringer om hvordan denne fremmede arten vil påvirke økosystemet i havet.

Kongekrabben, som lever av snegler, bunndyr og fisk, kan veie hele 10 kg. Skjoldlengden kan blir inntil 25 cm, og med utstrakte klør kan de måle opptil 2 meter på tvers. Den lever på mellom 5 og 400 meters dybde, avhengig av årstiden.

Kjøttet til kongekrabben regnes som en delikatesse, og derfor har den blitt en viktig del av den lokale fiskekulturen vår. Helt fersk fra det svarte og kalde Barentshavet blir kjøttet umiddelbart fløyet ned til kontinentets gourmetrestauranter, der det selges for høy pris. Men ingenting kan sammenlignes med å nyte kjøttet fra kongekrabben bare minutter etter at den er trukket opp fra havet. Gjestene våre som besøker Finnmark får oppleve dette når vi får kongekrabbe levert direkte på dekk fra lokale fiskere. Vi tilbyr også kongekrabbesafari om sommeren og vinteren. Da reiser du ut på havet med lokale fiskere, og trekker opp de store krabbene selv, før du får nyte et ”kongemåltid”.

Spis kongekrabbe ombord på skipet

Det er ikke bare på kongekrabbesafari du kan nyte kjøttet fra kongekrabben. Faktisk kan du bestille kongekrabbe ombord på skipene våre hele året.

Relaterte artikler

  • Norway’s Coastal Kitchen

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Motta spesialtilbud, spennende nye reiseruter og fascinerende artikler levert rett til innboksen din.

Ja, meld meg på nyhetsbrev

Kontakt

  • 81003030 

  • [email protected]
  • Kontakt oss

Om Oss

  • Hurtigruten Group
  • 1893 Ambassador - lojalitetsprogram
  • Lokaltransport og frakt
  • Bærekraft
  • Jobb hos oss
  • Presse

Support

  • My Booking
  • Betal din reise
  • Gavekort
  • Vilkår og betingelser

Sosiale medier

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube

Personvern

  • Personvernerklæring
  • Vår cookie-policy
  • Cookie Settings

Hurtigrutens ekspedisjoner

  • Ekspedisjon
  • Alaska Cruises
  • Antarktis Cruises
  • De britiske øyer Cruises
  • Kapp Verde Cruises
  • Karibia Cruises
  • Sentral-Amerika Cruises
  • Europa Cruises
  • Galapagosøyene Cruises
  • Grønland Cruises
  • Island Cruises
  • Nord Amerika Cruises
  • Norge Cruises
  • Sør Amerika Cruises
  • Svalbard Cruises
  • Nordvestpassasjen Cruises
  • Transoceanisk

Den originale kystreisen

  • Norges Fjorder
  • Nordlys Cruise