Kirkenes - Tromsø: Magiske Finnmark og Nordens Paris

Utforsk villmark i Finnmark, før du tar del i det ville nattelivet i Tromsø! Turen starter i Kirkenes, som ligger ved den russiske grensen. Dette er også et ypperlig sted for spennende utflukter hele året. Dagen etter går du om bord på Hurtigruten og får med deg blant annet Nordkapp og Hammerfest, før du får nesten et døgn til å oppleve Tromsø.

 • Opplev Nordkapp - kontinentets aller ytterste punkt
 • Hold deg aktiv og eventyrlysten ved å delta på våre spennende sjø- og landutflukter
 • Opplev midnattssolen i sommerhalvåret og nordlyset i vinterhalvåret
 • Utforsk Tromsø - Nordens Paris
Reisen dag for dag

Reiseplan

Lær mer om hva du vil oppleve på reisen mellom Kirkens og Tromsø. Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Utreise Varierer etter årstid.

Avreise hver dag hele året

Avreisehavn Kirkenes
Oversikt

Reisen starter i Kirkenes, et ypperlig utgangspunkt for et eventyr villmarken før seilaset med Hurtigruten. Fordi vinteren som regel varer lengre enn i sør, kan du bli med på vinterutflukter helt frem til mai. Bli med på en snøscootersafari over en islagt fjord - et heftig møte med Finnmarksvinteren, eller ta en huskysledetur der du suser over snøen.

Du kan også besøke Kirkenes snøhotell, et hotell som er bygget av snø og is. Den russiske grensen ligger like ved Kirkenes, og alle skilt er skrevet på både norsk og russisk. Det er flere måter å besøke den russiske grensen på. Du kan enten ta en busstur (hele året), kose deg på elvebåtsafari eller bli med på en actionfylt tur på ATV/QUAD om våren og høsten. Kirkenes har også en rik historie. Mye av denne får du med deg ved å besøke Grenselandmuseet og Saviomuseet.

Reisen fra Kirkenes til Tromsø begynner

Når du går om bord på Hurtigruten kan du nyte en deilig lunsj etterfulgt av total avslapping og spektakulær utsikt fra dekk eller panoramasalongen. Når vi kommer til Mehamn bør du bli med på en snøscootertur i polarnatten. Kjør over øde steder uten forstyrrende lyskilder for å jakte på det flammende nordlyset over nattehimmelen. I løpet av neste dag besøker vi fem små havner. I Honningsvåg får du muligheten til å bli med til Nordkapp, og få deg en god frokost samtidig. På vei tilbake til skipet får du et innblikk i den unike naturen i Finnmark.

Så venter Hammerfest, som var Norges polarhovedstad, og en base for jaktekspedisjoner i Arktis. Her kan du se Meridianstøtten som ble reist i 1854 til minne om Struves internasjonale landmålinger av jorden. Støtten står på listen over UNESCOs verneverdige kulturminner. Om våren seiler vi videre inn i den vakre Lyngenfjorden, hvor du kan nyte synet av majestetiske fjell.

Samme natt kommer vi til Tromsø, og her går du av skipet og overnatter på hotell. Tromsø har rykte på seg for å ha Norges villeste natteliv, og det er utrolig gøy å utforske denne hektiske byen. 

Dag 1
1200x600_kirkenes_king-crab_orjan-bertelsen_day-7.png

Det arktiske eventyr begynner

Kirkenes

Ditt eventyr starter i byen der Hurtigruten snur. Når skipet starter turen sørover kan du nyte en deilig lunsj etterfulgt av total avslapping og spektakulær utsikt fra dekk eller panoramasalongen. Om ettermiddagen tar vi igjen turen innom Norges østligste havn, Vardø.

Hvis været er bra blir du invitert med på isbading i Barentshavet. Det blir holdt foredrag om fuglene langs kysten om våren, og om vinteren kommer lokale dykkere opp på dekk og forteller mer om livet i havet. Kanskje har de med seg en kongekrabbe du kan hilse på? Vi fortsetter seilingen langs Varangerhalvøya til Båtsfjord. Om kvelden legger vi til kai i Berlevåg, som blant annet er hjembyen til Norges mest kjente mannskor.

I vår ruteplan kan du se alle havner vi besøker under reisen, samt når og hvor lenge vi er i hver havn.

Dag 2
1200x600_hammerfest---hike_orjan-bertelsen_day-8.png

Det ekstreme nord

Tromsø

Midt på natten legger vi til kai i Mehamn. Her kan du bli med på en uforglem­melig snøscootersafari i polarnatten på vinteren. I løpet av denne spennende safarien til Kjøllefjord, jakter vi på flammende nord­lys over nattehimmelen. I Honningsvåg kan du starte dagen med frokost på Nordkapp, og oppleve ukjente deler av Finnmark. På ferden mot Hammerfest om vinteren, serverer vi en ”Energikaffe” på dekk og du få en rask introduksjon til Melkøya – verdens nordligste naturgassanlegg. Om høsten invi­terer vi deg til å smake på tørket reinsdyrkjøtt på dekk.

Så venter Hammerfest, som ble grunnlagt i 1798. I gamle dager var dette Norges polarhovedstad, og en base for jakt­ekspedisjoner i Arktis. Her kan du se Meri­dianstøtten som ble reist i 1854 til minne om Struves internasjonale landmålinger av jor­den. Støtten står på listen over UNESCOs verneverdige kulturminner. Vi fortsetter sørover til Øksfjord. Om vinte­ren kan du lære deg å knyte båtknuter på dekk. Etter å ha krysset det åpne havet, legger vi til kai i det gamle handelsstedet Skjervøy. Om våren seiler vi videre inn i den vakre Lyngenfjorden, hvor du kan nyte synet av majestetiske fjell.  Av og til møter vi en lokal reketråler, med mannskap som både forteller om livet langs kysten og serverer ferske reker på dekk. Vi kommer til Tromsø i tide for å nyte nattelivet (23:45). Det er kanskje ikke like vilt som naturen rundt byen – men spennende og underhol­dende så det holder!

Ankomst Varierer etter årstid.

Daglige avganger hele året

Sted Tromsø
Oversikt

INKLUDERT :

 • Reise med Hurtigruten i uspesifisert lugar inkludert frokost.

 

IKKE INKLUDERT:

 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Valgfrie utflukter.
 • Fly og transport. 

MERK:

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Ikke alle lugarkategorier er tilgjengelige for alle avganger.
 • Gruppepris tilgjengelig på forespørsel.
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Om bord

Våre skip langs norskeysten

Skipene som seiler den klassiske rundturen. Hvert skip har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan velge hvordan du ønsker å oppleve norskekysten.

Young Explorers Program

Fra 1. april 2017, kan barn i alderen 7-13 delta i vårt program for Unge Oppdagelsesreisende. Det er skreddersydd for barn som reiser med voksne til storslåtte destinasjoner, og fokuserer på læring, moro og aktiv deltakelse.

Opplevelser Forleng din reise

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030