Kirkenes - Tromsø: Magiske Finnmark og Nordens Paris

Kirkenes - Tromsø

På denne reisen er vi nord for Polarsirkelen hele turen. Opplev storbyferie og opplevelser langs kysten på en og samme tur.

 • Opplev Nordkapp - kontinentets aller ytterste punkt
 • Hold deg aktiv og eventyrlysten ved å delta på våre spennende sjø- og landutflukter
 • Opplev midnattssolen i sommerhalvåret og nordlyset i vinterhalvåret
 • Utforsk Tromsø - Nordens Paris

Oversikt

Kirkenes er kjent som hovedstaden i Barentsregionen og porten til øst. Byen er også en av Hurtigrutens østligste havner og reisens vendepunkt.  Vi befinner oss nå lenger øst enn både Istanbul og St. Petersburg, og nærheten til den russiske grensen merkes blant annet på at alle veiskilt er skrevet både på norsk og russisk (kyrillisk). I Kirkenes kan du besøke flere fascinerende små museer som forteller historien om livet og kulturarven på dette avsidesliggende stedet. På reisen sørover er første stopp Vardø, der det blir muligheter for isbading hvis været tillater det. Om våren gir vi en presentasjon av fuglelivet langs norskekysten og om vinteren forteller lokale dykkere om livet i havet. Vi fortsetter langs Varangerhalvøya til Båtsfjord før vi når Berlevåg om kvelden. 

I Mehamn tar vi farvel med Finnmark, og på ferden ser vi noen av verdens nordligste fiskevær. I dag har alle de største fiskeværene langs kysten her fått helårsvei. På Fruholmen ligger Europas nordligste fyr. På Hjelmsøy ligger Europas største fuglefjell for lomvi og alke, og i Hammerfest kan du gå tur i det som tradisjonelt kalles «verdens nordligste by». Kort fortalt: Du er langt nord, i en bebodd, men også ganske uberørt del av Europa. I Honningsvåg kan du spise frokost på Nordkapp. Om du ikke rekker å bestige Lyngsalpene, bør du hvertfall beskue dem. Fjellene besøkes av toppturentusiaster fra hele verden. Vi legger til kai i Tromsø akkurat tidsnok til å rekke midnattskonsert i den arkitektonisk unike Ishavskatedralen. Mens du lytter, bør du se ut de store vinduene på lyset og naturen utenfor. Ønsker du en annerledes natt, gå til byens mange utsteder i sentrum. Få byer i Norge har bedre natteliv. Er du tørst, be om «en Mack». Det er byens stolthet.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i uspesifisert lugar inkludert frokost.

Inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Valgfrie utflukter.
 • Fly og transport. 

Merk

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Ikke alle lugarkategorier er tilgjengelige for alle avganger.
 • Gruppepris tilgjengelig på forespørsel.
 • Er det 30 dager eller mindre til avreise er frokost ikke inkludert i prisen.
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Lær mer om hva du vil oppleve på reisen mellom Kirkens og Tromsø. Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Utreise Varierer etter årstid.

Avreise hver dag hele året

Avreisehavn Kirkenes
Dag 1
1200x600_kirkenes_king-crab_orjan-bertelsen_day-7.png

Det arktiske eventyr begynner


Sted: Kirkenes

Ditt eventyr starter i byen der Hurtigruten snur. Når skipet starter turen sørover kan du nyte en deilig lunsj etterfulgt av total avslapping og spektakulær utsikt fra dekk eller panoramasalongen. Om ettermiddagen tar vi igjen turen innom Norges østligste havn, Vardø.

Hvis været er bra blir du invitert med på isbading i Barentshavet. Det blir holdt foredrag om fuglene langs kysten om våren, og om vinteren kommer lokale dykkere opp på dekk og forteller mer om livet i havet. Kanskje har de med seg en kongekrabbe du kan hilse på? Vi fortsetter seilingen langs Varangerhalvøya til Båtsfjord. Om kvelden legger vi til kai i Berlevåg, som blant annet er hjembyen til Norges mest kjente mannskor.

Dag 2
1200x600_hammerfest---hike_orjan-bertelsen_day-8.png

Det ekstreme nord


Sted: Tromsø

Midt på natten legger vi til kai i Mehamn. Her kan du bli med på en uforglem­melig snøscootersafari i polarnatten på vinteren. I løpet av denne spennende safarien til Kjøllefjord, jakter vi på flammende nord­lys over nattehimmelen. I Honningsvåg kan du starte dagen med frokost på Nordkapp, og oppleve ukjente deler av Finnmark. På ferden mot Hammerfest om vinteren, serverer vi en ”Energikaffe” på dekk og du få en rask introduksjon til Melkøya – verdens nordligste naturgassanlegg. Om høsten invi­terer vi deg til å smake på tørket reinsdyrkjøtt på dekk.

Så venter Hammerfest, som ble grunnlagt i 1798. I gamle dager var dette Norges polarhovedstad, og en base for jakt­ekspedisjoner i Arktis. Her kan du se Meri­dianstøtten som ble reist i 1854 til minne om Struves internasjonale landmålinger av jor­den. Støtten står på listen over UNESCOs verneverdige kulturminner. Vi fortsetter sørover til Øksfjord. Om vinte­ren kan du lære deg å knyte båtknuter på dekk. Etter å ha krysset det åpne havet, legger vi til kai i det gamle handelsstedet Skjervøy. Om våren seiler vi videre inn i den vakre Lyngenfjorden, hvor du kan nyte synet av majestetiske fjell.  Av og til møter vi en lokal reketråler, med mannskap som både forteller om livet langs kysten og serverer ferske reker på dekk. Vi kommer til Tromsø i tide for å nyte nattelivet (23:45). Det er kanskje ikke like vilt som naturen rundt byen – men spennende og underhol­dende så det holder!

Ankomst Varierer etter årstid.

Daglige avganger hele året

Sted Tromsø
Om bord

Våre skip langs norskeysten

Skipene som seiler den klassiske rundturen. Hvert skip har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan velge hvordan du ønsker å oppleve norskekysten.

Young Explorers Program

Fra 1. april 2017, kan barn i alderen 7-13 delta i vårt program for Unge Oppdagelsesreisende. Det er skreddersydd for barn som reiser med voksne til storslåtte destinasjoner, og fokuserer på læring, moro og aktiv deltakelse.

Opplevelser

Havner

Lær mer om de sjarmerende havnene og byene du kommer til å besøke på denne reisen.

Utflukter

På kystekspedisjonsturene kan du delta på enda flere utflukter. På grunn av deres popularitet anbefaler vi at du legger dem til din reise i bestillings-prosessen online. Du kan også booke utfluktene om bord dersom det fortsatt er ledig plass.

Forleng din reise

Forleng din reise

Fullfør ferien din i Norge med opplevelser før eller etter seilasen. Velg mellom utflukter som varer noen timer, eller turer på flere dager med overnatting.

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030