Longyearbyen, Liefdefjord, Longyearbyen

Klassikeren på Svalbard (onsdager til mandager)

Pris fra

17 900 kr

Helpensjon

Avreisedatoer

16 avreiser mellom mai 2024 og aug 2024

Varighet

6 dager (4 netter til sjøs)

Skip

nordstjernenpablo-salazar-rojo2

Klassikeren på Svalbard (onsdager til mandager)

Pris fra

17 900 kr

Mer om reisen

Denne sjøreisen om bord på klassiske MS Nordstjernen er en arktisk opplevelse som virkelig er verdt å få med seg. Tilbring én natt i Longyearbyen, før vi legger ut på en ekspedisjon langs vestkysten av Spitsbergen. Utforsk vakre fjorder og isbreer mens du holder utkikk etter dyreliv. Hvis vi er heldige får vi kanskje se kongen av Arktis også, isbjørnen.

  • Bli med til verdens tak på en rundtur på Spitsbergen under midnattssol. Her får du eventyr i Arktis på sitt aller beste

  • Nyt livet om bord på MS Nordstjernen, et tidløst skip som gir deg et nostalgisk innblikk i polarutforsking fra fordums tid

  • Se etter isbjørner, hvalrosser og annet arktisk fugleliv mens vi seiler forbi taggete fjelltopper, storslåtte fjorder og massive isbreer

  • Lær mer om spennende oppdagerhistorie i Ny-Ålesund, en tidligere gruveby og en av verdens nordligste bosettinger

Reiserute

Vi hjelper deg med å planlegge hvor og når du skal reise, og hvor lenge turen skal vare

iconic_aerial-view-of-longyearbyen_svalbard_shutterstock_1608585058

Dag 1

Gruvedriftshistorie og arktisk natur

Longyearbyen

Gruvedriftshistorie og arktisk natur

Longyearbyen

Velkommen til verdens tak! Fra Svalbard lufthavn får du transport til selve byen som ligger ved breddene til en stor fjord. Longyearbyen er den største bosettingen på Svalbard. Her bor det 2000 mennesker, og enda flere snøscootere.

Tidligere var Longyearbyen en kullgruvekoloni. Nå har byen blitt et samlingspunkt for eventyrere, forskere og ingeniører som kommer hit for å delta i lokale forskningsprosjekter, som det kjente Svalbard Globale frøhvelv.

Avhengig av når du kommer til Longyearbyen og sjekker inn på hotellet, har du kanskje tid til å dra til museet med det passende navnet North Pole Expedition Museum. Her kan du fordype deg historie om Svalbards polarekspedisjoner i form av gamle aviser, bilder, postkort, flere timer med originale filmopptak fra ekspedisjoner, samt uvanlige historiske gjenstander. Du kan også besøke Svalbards bryggeri og prøve sesongens øl som er brygget i Arktis.

oscar_ii_land_svalbard_hgr_153231_1920_photo_alamy_stock_photo

Dag 2

Bosettinger i Høyarktis

Longyearbyen, Isfjord

Bosettinger i Høyarktis

Longyearbyen, Isfjord

Etter frokost kan du slappe av og utforske denne koselige byen. Kanskje møter du noen svalbardrein på veien, de vandrer nemlig ofte rundt i byen. Selv om de er ville, vil du se at de er nysgjerrige og til en viss grad tamme.

Etter lunsj på en av byens restauranter, kan du ta med deg bagasjen på bussen og glede deg til et guidet besøk på Svalbard Museum. Her får du lære mer om øygruppas historie, geologi og dyreliv. Deretter går turen til Camp Barentz, der du får lære mer om isbjørnen. Mens du er der kan du speide etter reinsdyr, rype og polarrev.

Historiske MS Nordstjernen venter i havna. Skipet ble bygget i 1956, og er et av de kjæreste fartøyene våre, i tillegg til å være skipet  som har vært lengst i drift. Til tross for modernisering for eksklusive seilinger i Arktis i år 2000 og 2013, er det gamle atlanterhavsskipet tro mot sin opprinnelige stil. Å seile med MS Nordstjernen er derfor en tidløs opplevelse som ikke så lett finner maken til.

Etter at du har funnet deg til rette, seiler vi til Isfjorden som er det mest storslåtte fjordsystemet på Svalbard. Fjorden fører inn til mange mindre fjorder, og former et frodig og vakkert økosystem rikt på dyreliv og vegetasjon. Her får du se de massive breene og enorme u-formede daler som isbreene skar ut i fjellene for rundt ti tusen år siden.

Helt nord i fjorden kan du se etter Alkhornet, en fjelltopp som ligner på et horn. Dette er et storslått landemerke, og et godt eksempel på karbonisert bergart. Naturlig nok har dyrelivet rundt erobret det. I denne regionen finner du blant annet polarrev, svalbardrein, og kolonier med lomvi og krykkje.

MS Nordstjernen Magdalenefjorden HGR 164509 Schibsted Partnerstudio

Dag 3

Inn i den Svalbard villmarken

Magdalenefjord og Nordvesthjørnet

Inn i den Svalbard villmarken

Magdalenefjord og Nordvesthjørnet

Vi legger den lille bosettingen bak oss, og går inn i ekspedisjonsmodus. I disse vakre, fjerntliggende områdene er det ikke internett, og heller ingen telefonstolper som gir mobildekning. Uten e-poster og tekstmeldinger kan du endelig koble den moderne verden helt ut. Nå skal vi fokusere på det som virkelig betyr noe.

Navnet Spitsbergen betyr spisse fjell. Hvis det er ett sted som gjenspeiler dette bedre enn andre, må det være Magdalenefjorden. Den storslåtte fjorden ligger avsidesliggende til lang mot nordvest, og gir spektakulær utsikt til taggete fjelltopper og isbreer. Med nærmest perfekte gjenspeiling av de snødekte fjellene i den speilblanke vannoverflaten, er dette utvilsomt et av Svalbards mest særegne steder.

Vi ankommer om morgenen, og håper å gjøre en landing for å utforske dette vakre, arktiske villmarksområdet. Hvis vi er heldige får du kanskje gå i land på en øy med en spennende ekspedisjonshistorie. Magdalenefjorden har tiltrukket seg polfarere i flere århundrer. Willem Barents kom hit i 1596, og kalte stedet for Tusk Bay på grunn av alle støttennene fra hvalross som han fant her.

Den vakre stranda er full av levninger fra en hvalfangststasjon fra 1600-tallet. Her finner du spekkovner, en kirkegård med 130 graver, og et minnesmerke for hvalfangerne som jobbet her.

Lenge før oppdagelsesreisende kom til Magdalenefjorden, var området utelukkende forbeholdt dyrelivet. I dag er skråningene hekkeplass for en stor koloni med alkekonger. Rødnebbterne, rovmåke, ærfugl og hvitkinngås er bare noen av de mange fugleartene du kan få øye på her. I sommermånedene svømmer vågehval og hvithval rundt i området. Hold utkikk etter sel på den flytende havisen, og hvis du er heldig får du kanskje se isbjørn også.

moffen_svalbard_hgr_146177_1920_photo_dr

Dag 4

Se etter arktisk dyreliv

Woodfjord, Liefdefjord, Moffen, and 80°North

Se etter arktisk dyreliv

Woodfjord, Liefdefjord, Moffen, and 80°North

Svalbard er rik på kontraster. I det vidstrakte fjordsystemet i Woodfjorden finner vi et variert og unikt landskap av særpregede, røde fjell av sandstein fra devontiden, kjegleformede levninger etter tre vulkaner og termalkilder.

Den vakre tundraen ved Woodfjorden byr på mangfoldig flora som trives i den oksiderte jorden i området. En fottur her byr på fantastiske landskaper pyntet med lilla rødsildre-blomster og grønnrenner.

Det imponerende landskapet fortsetter videre inn i Liefdefjorden, som betyr «kjærlighetsfjorden». Det antas at fjorden er oppkalt etter et nederlandsk skip, men den kan like gjerne ha fått navnet på grunn av den fantastiske naturen. Røde åser baner vei mot snødekte fjell lenger inn.

Området rundt Liefdefjorden er også et spennende sted å speide etter dyreliv. Opplev synet og lydene av tusenvis av sjøfugler som krykkje, terne og ærfugl som fyller himmelen. Som alltid vil været og isen avgjøre hvor vi kan lande, og hvilke aktiviteter vi kan gjøre.

Hvis forholdene ligger til rette, planlegger vi å krysse 80° nord. Da befinner vi oss under 600 nautiske mil fra Nordpolen. Så langt nord skinner solen døgnet rundt, Under den vakre midnattssola har du bedre tid til å nyte den fantastiske utsikten fra dekk.

Litt over 80 grader nord ligger Moffen, en bar øy med gruslandskap som er kjent for sin store bestand av hvalross. De samles i store flokker på sydspissen av øya. Det er alltid et høydepunkt å se og høre disse enorme marine pattedyrene langs kysten. Tilnærmingen vår til øya vil overholde ferdselsforbudet om ikke å komme nærmere enn 300 meter fra land ved laveste vannstand, for ikke å forstyrre disse sårbare dyrene.

MS Nordstjernen Ny London HGR 164274 Schibsted Partnerstudio

Dag 5

Fjorder, isbreer og forskning

Ny-Ålesund

Fjorder, isbreer og forskning

Ny-Ålesund

Kongsfjorden, også kjent som King’s Bay, er den største fjorden på nordvestkysten av Spitsbergen. Ved innløpet til fjorden tårner to enorme isbreer, Kongsvegen og Kongsbreen. Når vi seiler rolig her kan det hende du hører isbreen knake og knirke. Det er et forvarsel om at breen er i ferd med å kalve store ismasser ut i havet. Området er innrammet av vakre fjellformasjoner, og er utvilsomt et av Svalbards vakreste steder.

En fottur over den frodige tundraen tar deg tettere på fuglene i den uberørte naturen. Havhest, svartfotkrykkje, lundefugl og lomvi er bare noen av de mange fugleartene du kan se her i sommermånedene. Innerst i fjorden ligger et fuglereservat som består av omtrent ti øyer. Her finner du hekkende kolonier med fredede arter som kortnebbgås og ærfugl.

Senere legger vi til kai i den gamle gruvebosettingen Ny-Ålesund. På 78º 55’ N er dette et av verdens nordligste helårssamfunn. Bosettingen er nå et internasjonalt forskningssenter med stasjoner fra flere forskjellige land. Her forskes det blant annet på glasiologi, dyreliv og klimaendringer.

Du får høre mange spennende historier når du besøker bosettingen som i dag har rundt 30–35 innbyggere. Ny-Ålesund og området rundt har en høy konsentrasjon av vernede bygninger og kulturgjenstander som står igjen etter Svalbards første nybyggere.

Denne vesle bosettingen er tett knyttet til historiske forsøk på å nå Nordpolen. Dypdykk i den rike utforskerhistorien på museet, og se fortøyningsmasten fra Roald Amundsens luftskip «Norge», før du sender et postkort fra verdens nordligste postkasse.

longyearbyen_svalbard_hgr_156586_1920_photo_alamy_stock_photo

Dag 6

Flyturen hjem fra Svalbard

Longyearbyen

Flyturen hjem fra Svalbard

Longyearbyen

I dag er polareventyret på Svalbard over. Etter sjøreisen har du tid til å roe ned, samle inntrykkene, se tilbake på alle de spennende opplevelsene og kjenne på den fantastiske følelsen av å ha vært «på toppen av verden».

Etter å ha tatt farvel med skipet og besetningen, får du transport til flyplassen og flyet hjem.

Hvis du har tid, bør du ta turen innom de lokale butikkene og kjøpe med deg en suvenir før du drar hjem igjen. Gaver i form av en varm og god Svalbard-genser eller en eske lokal, håndlaget konfekt vil garantert glede venner og familie hjemme. Svalbard er en avgiftsfri sone, og i Longyearbyen er det et stort utvalg av sports- og friluftsbutikker. Kanskje finner du det du trenger til neste eventyr.

Uansett hva du velger, ønsker vi deg en trygg reise videre, og vi ser frem til å se deg igjen!

nxspi2301_no

Inkludert

Inkludert

Før sjøreisen

  • Transport i Longyearbyen (fra flyplassen til hotellet og hotellet til skipet). På grunn av skipets ankomsttid og avgangstiden for flyet fra Longyearbyen kan det hende du har litt fritid på Spitsbergen. Deretter kjører vi deg først til Radisson-hotellet i byen, hvorfra du kan starte din egen sightseeing, shopping, restaurantbesøk eller lignende. På ettermiddagen er det transfer fra hotellet til flyplassen.

  • Én hotellovernatting i Longyearbyen (enten Radisson Hotel eller Coal Miner's Cabin), inkludert frokost 

  • Tre timers sightseeing i Longyearbyen som avsluttes på kaia. Besøk på Svalbard Museum og Camp Barentz inngår

I løpet av sjøreisen

  • Valg av lugar

  • Fullpensjon (frokost, lunsj og middag), pluss gratis te og kaffe

Aktiviteter

  • Forelesninger fra ekspedisjonsteamet om bord om en rekke ulike emner

  • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

  • Ilandstigning med følge i lettbåter

  • Lån av vandrestaver og varmedrakter til aktiviteter

Dette er ikke inkludert

  • Internasjonale flyreiser

  • Reiseforsikring

  • Bagasjehåndtering

Merknader

  • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold

  • Tips er ikke forventet

  • Seilas uten internett. Det er ikke trådløst nettverk, internettilgang eller mobilsignal under sjøreisen (unntatt i Longyearbyen)

  • Ikke alle lugarer har eget bad - noen lugarer har felles dusj og toalett.

Dette bør du vite før du reiser