Longyearbyen – Moffen – Longyearbyen

Klassikeren på Svalbard (søndager til fredager)

Klassikeren på Svalbard (søndager til fredager)

Longyearbyen – Moffen – Longyearbyen

Klassikeren på Svalbard (søndager til fredager)

Klassikeren på Svalbard (søndager til fredager)

Reiseinformasjon Seks dager (tre overnattinger på sjøen) MS Nordstjernen
Avganger
15 avganger mellom mai 2024 og aug 2024
Pris fra
kr 16 900
Frokost, lunsj og middag inkludert
  • Bli med til verdens tak på en rundtur på Spitsbergen under midnattssolen. Arktiske eventyr på sitt aller beste
  • Nyt livet om bord på MS Nordstjernen, et tidløst skip som gir deg et nostalgisk innblikk i polarutforsking fra fordums tid
  • Se etter isbjørner, hvalrosser og annet arktisk fugleliv mens vi seiler forbi taggete fjelltopper, storslåtte fjorder og massive isbreer
  • Lær mer om spennende oppdagerhistorie i Ny-Ålesund, en tidligere gruveby og en av verdens nordligste bosettinger
Klassikeren på Svalbard (søndager til fredager)

Inkludert i reisen

  • Overnatting og transport

    En hotellovernatting i Longyearbyen både før og etter sjøreisen, samt transport til og fra flyplassen, hotellet og skipet

  • Mat og drikke

    Fullpensjon (frokost, lunsj og middag), pluss gratis te og kaffe

  • Aktiviteter

    En tretimers sightseeingtur med buss i Longyearbyen, samt ilandstigning med følge mens du reiser med skipet

  • Ekspedisjonsteamet

    Engelskspråklig team som holder presentasjoner om en rekke ulike emner under sjøreisen 

Reiseplan

Denne sjøreisen om bord på klassiske MS Nordstjernen er en storslått arktisk opplevelse. Etter en overnatting i Longyearbyen seiler vi langs vestkysten av Spitsbergen, før vi drar tilbake for enda en overnatting i hovedstaden. Utforsk vakre fjorder og isbreer mens du holder utkikk etter dyreliv. Hvis vi er heldige får vi kanskje også se kongen av Arktis, isbjørnen.

DAG 1 : Longyearbyen

Midt i villmarken

Longyearbyen
Bilde: Shutterstock

Velkommen til verdens tak! Fra Svalbard lufthavn får du transport til Longyearbyen som ligger ved bredden til en stor fjord. Longyearbyen er den største bosettingen på Svalbard, med 2000 mennesker, og enda flere snøscootere. 

Tidligere var Longyearbyen en kullgruvekoloni. Nå har den blitt et samlingspunkt for eventyrere, forskere og ingeniører som kommer hit for å delta i lokale forskningsprosjekter, som det kjente Svalbard Globale frøhvelv.

Avhengig av når du kommer til Longyearbyen og sjekker inn på hotellet, har du kanskje tid til å dra til museet med det passende navnet North Pole Expedition Museum. Her kan du fordype deg i historie om Svalbards polarekspedisjoner i form av gamle aviser, bilder, postkort, flere timer med originale filmopptak og pussige historiske gjenstander. Du kan også besøke Svalbards bryggeri og smake sesongens øl som er brygget her i Arktis.

Om kvelden får du en enkel middag på en lokal restaurant, før overnatting på et moderne og komfortabelt hotell i historiske omgivelser.  

Longyearbyen
Bilde: Shutterstock
Longyearbyen
Bilde: Alamy Stock Photo

DAG 2 : Longyearbyen og Isfjorden

Bosettinger i Høyarktis

Longyearbyen
Bilde: Alamy Stock Photo

Etter frokost tar du med deg bagasjen din til bussen og blir med på en guidet tur. På turen inngår et besøk på Svalbard Museum, der du får lære mer om øygruppas historie, geologi og dyreliv. Deretter går turen til Camp Barentz, der du får lære mer om isbjørnen. Mens du er der kan du speide etter reinsdyr, rype og polarrev.

Historiske MS Nordstjernen venter i havna. Skipet ble bygget i 1956, og er et av våre kjæreste fartøy som har vært lengst i drift. Til tross for moderniseringen for eksklusive seilinger i Arktis, er det gamle atlanterhavsskipet fortsatt tro mot sin opprinnelige stil. Å seile med MS Nordstjernen er derfor en tidløs opplevelse du ikke kan få mange andre steder.   

Etter at du har funnet deg til rette, får du oppleve naturlige underverker i Isfjorden. Når vi seiler inn i Svalbards nest lengste fjord kan du speide etter arktisk dyreliv, samt oppleve de massive isbreene og dramatiske steinformasjonene på nært hold. 

DAG 3 : Magdalenefjorden, Nordvesthjørnet, Moffen og 80 grader nord

Inn i den arktiske villmarken

Bilde: Shutterstock

Vi legger den lille bosettingen bak oss, og går inn i ekspedisjonsmodus. I disse flotte, avsidesliggende områdene finnes det hverken internett eller telefonmaster med mobilsignal. Uten e-poster og tekstmeldinger kan du endelig koble helt fra den moderne verden. Nå skal vi fokusere på det som virkelig betyr noe.

Nordvesthjørnet på Spitsbergen byr på kupert, uberørt arktisk natur på sitt aller beste. Her finner vi bratte fjell, flotte isbreer og vakre småøyer. Det er også et av de få stedene i verden med både vakker natur og fascinerende historie. I sommermånedene er dette et paradis for fugletittere. Hvis vi er heldige får vi kanskje øye på en isbjørn som leter etter fugleegg i nærheten.

Hvis det er ett sted som representerer essensen av det Svalbard har å tilby, er det Magdalenefjorden. Den vakre fjorden ligger omgitt av spektakulær utsikt med taggete fjelltopper og isbreer, og ligger avsidesliggende til, langt nordvest.

Den vakre stranda i Magdalenefjorden er full av levninger fra en hvalfangststasjon fra 1600-tallet. Her finner du spekkovner, en kirkegård med 130 graver, og et minnesmerke for hvalfangerne som jobbet her.

Hvis forholdene ligger til rette for det, er planen å seile over 80° nord, hvor vil befinne oss under 600 nautiske mil fra Nordpolen. Så langt nord skinner solen døgnet rundt. Nyt midnattssolen mens du speider etter dyreliv fra dekk.

Litt over 80 grader nord ligger Moffen, en fascinerende liten øy som er kjent for sin store hvalrossbestand. De samles i store flokker på sydspissen av øya. Vi respekterer ferdselsforbudet og holder en avstand på 300 meter når vi nærmer oss øya, så vi ikke forstyrrer disse sårbare dyrene.

Bilde: Shutterstock
En byste av Roald Amundsen i Ny-Ålesund
En byste av Roald Amundsen i Ny-Ålesund
Bilde: Merete Wiken Dees

DAG 4 : Kongsfjord og Ny Ålesund

Fjorder, isbreer og forskning

En byste av Roald Amundsen i Ny-Ålesund
En byste av Roald Amundsen i Ny-Ålesund
Bilde: Merete Wiken Dees

Kongsfjorden, også kjent som King’s Bay, er den største fjorden på nordvestkysten av Spitsbergen. Ved innløpet til fjorden tårner to enorme isbreer, Kongsvegen og Kongsbreen. Siden vi seiler så stille, kan det hende du hører at isbreen knaker og knirker som et forvarsel på at breen er i ferd med å kalve store ismasser ned i havet. Dette området er innrammet av vakre fjellformasjoner, og er utvilsomt et av Svalbards vakreste steder.

En fottur over den frodige tundraen gjør det lettere å se fugler i uberørt natur. Kongsfjorden er en perle for fugleentusiaster. Havhest, svartfotkrykkje, lundefugl og lomvi er bare noen av de mange fugleartene du kan se her i sommermånedene. Et fuglereservat som består av rundt ti øyer ligger innerst i fjorden. Her finner du hekkende kolonier med fredede arter, som kortnebbgås og ærfugl.  

Senere legger vi til kai i den gamle gruvebosettingen Ny-Ålesund. På 78º 55’ N er dette et av verdens nordligste helårssamfunn. Bosettingen er nå et internasjonalt forskningssenter med stasjoner fra forskjellige land hvor det forskes på glasiologi, dyreliv og klimaendringer.

Du får høre mange spennende historier når du besøker bosettingen, som i dag har rundt 30–35 innbyggere. Ny-Ålesund og omegn har mange vernede bygninger og kulturgjenstander etter Svalbards første nybyggere.

Denne lille bosettingen er tett knyttet til historiske forsøk på å nå Nordpolen. Dypdykk i den rike utforskerhistorien på museet og se fortøyningsmasten fra Roald Amundsens luftskip «Norge», før du sender et postkort fra verdens nordligste postkasse.

DAG 5 : Isfjorden og Longyearbyen

Seiling i Isfjorden 

Alkhornet er et kjent landemerke i Isfjorden
Alkhornet er et kjent landemerke i Isfjorden
Bilde: Alamy Stock Photo

Denne morgenen seiler vi i Isfjorden. Dette er det største fjordsystemet på Svalbard. Fjorden leder inn til mange mindre fjorder, og former et frodig og vakkert økosystem som er rikt på dyreliv og vegetasjon. Her får du se enorme u-formede daler som isbreene skar ut i fjellene for rundt ti tusen år siden.

Lengst nord i fjorden ligger Alkhornet, med en fjelltopp som ligner på et horn. Dette er et storslått landemerke, og eksempel på en karbonisert bergart. Naturligvis har dyrelivet erobret det. I denne regionen holder polarrev, svalbardrein og kolonier med lomvi og krykkje til.

Sjøreisen avsluttes i Longyearbyen, der vi startet. Nå får du en ny sjanse til å bli enda bedre kjent med denne grensebyen.

Få en smakebit på hvordan det er å leve så langt nord. I Longyearbyen finner du mange steder som er verdens nordligste i sitt felt. Verdens nordligste kino, kirke, bibliotek, videregående skole og supermarked – alle disse er her.

I de lokale butikkene kan du se etter suvenirer som du kan ta med deg hjem. Hva med en varm Svalbard-genser eller en boks med lokal, hjemmelaget sjokoladekonfekt? Svalbard er en avgiftsfri sone, og Longyearbyen har et stort utvalg av sports- og friluftsbutikker. Her finner du kanskje det du trenger til det neste eventyret ditt.

Kunstentusiaster bør sette av litt tid til å besøke Galleri Svalbard for å se spennende kunstverk inspirert av de høyarktiske omgivelsene.

Under avskjedsmiddagen på hotellet om kvelden er det tid for å ta farvel med nye venner.

Alkhornet er et kjent landemerke i Isfjorden
Alkhornet er et kjent landemerke i Isfjorden
Bilde: Alamy Stock Photo
Longyearbyen
Bilde: Shutterstock

DAG 6 : Longyearbyen

Ta farvel med Svalbard

Longyearbyen
Bilde: Shutterstock

Nå som polareventyret er over, er det tid for å ta farvel med Svalbard. Etter reisen har du tid til å roe ned, fordøye inntrykkene, se tilbake på alle de spennende opplevelsene, og kjenne på den fantastiske følelsen av å ha vært «på toppen av verden».

Vi sørger for transport til flyplassen og flyet ditt hjem igjen. Uansett hva planene dine er videre, ønsker vi deg en trygg reise videre, og vi ser frem til å se deg igjen!

Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Før og etter sjøreisen

  • Transport i Longyearbyen (fra flyplassen til hotellet, fra hotellet til skipet,  samt fra hotellet til flyplassen)
  • En hotellovernatting i Longyearbyen før sjøreisen, inkludert frokost og enkel middag
  • Tre timers sightseeing i Longyearbyen som avsluttes på kaia. Besøk på Svalbard Museum og Camp Barentz inngår
  • En hotellovernatting i Longyearbyen etter sjøreisen, inkludert enkel middag og frokost

I løpet av sjøreisen

  • Valg av lugar
  • Fullpensjon (frokost, lunsj og middag), pluss gratis te og kaffe

Aktiviteter

  • Forelesninger fra ekspedisjonsteamet om bord om en rekke ulike emner
  • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag
  • Ilandstigning med følge i lettbåter
  • Lån av vandrestaver og varmedrakter til aktiviteter

Inngår ikke i sjøreisen

  • Internasjonale flygninger
  • Reiseforsikring
  • Bagasjehåndtering

Merknader

  • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
  • Tips er ikke forventet
  • Seilas uten internett. Det er ikke trådløst nettverk, internettilgang eller mobilsignal under sjøreisen (unntatt i Longyearbyen)
  • Ikke alle lugarer har eget bad - noen lugarer har felles dusj og toalett.