Zoomet inn dame på fele.
Bli med på tradisjonelle konserter i uortodokse settinger langs norskekysten Bilde: Ringve Museum Bilde

Sangere på Hurtigrutens Kulturseilinger 2017

På Hurtigrutens kulturseilinger vår og høst 2017 er det en stor glede å kunne presentere unge og etablerte sangere fra det norske operamiljøet, de fleste også med oppvekst og lokal tilhørighet langs eller nær Hurtigruteleia.

Felles for alle er at de har gjort og fortsatt gjør karrierer ved konsert og operahus i Skandinavia. Noen av sangerne har også hatt roller og solistoppdrag med kjente symfoniorkestre andre steder i Europa. Sangerne vil alternere på kulturseilingene og ha sine konserter mellom Bodø og Lofoten på nordgående seiling, og på strekningen Trondheim-Bergen på sydgående seiling.

På 2 av de til sammen 9 konsertene på kulturseilingene, ønsker vi velkommen til konsert i Stormen, Bodøs stolthet og kystens nyeste konserthus, samt i Bergtatt, grotten i fjellet sør for Kristiansund, som vil gi en svært spesiell og spektakulær ramme for konserten med kjente arier fra opera- og operetterepertoaret. 

Ida Gudim

Sopran som debuterte på Den norske Opera i 2013 som Mrs Chan i den moderne operaen Ad undas av Øystein Mæland. Ved samme scene har hun hatt roller som «Fiordiligi» i Cosi van tutte og hovedrolle i Czardasfyrstinnen.

Ida har også hatt stor suksess internasjonalt med nordisk musikk, hvor hun samarbeider med nasjonale musikere. Sist en konsert turnè i Japan, i samarbeid med The Grieg Society.

Ida Gudim - Die verkaufte Braut

Mette Bjærang Pedersen

Mezzosopranen fra Bodø, har sunget rollen som Bess i barneoperaen «Robin Hood» og Alm i Knut Vaages nyskrevne « Khairos» ved Nasjonaloperaen. Under studiene i København sang hun roller som Bianca i «The Rape of Lucretia» og Dorabella i «Così fan tutte» i skolens egne oppsetninger. Hun har også sunget Annina i «La Traviata» ved Skånska Operan, Cherubino i «Figaros bryllup» ved Øresundsoperans Opera on Location og Mercedes i «Carmen» ved Operakompagniet i København. Høsten 2014 var hun sentral i åpningsforestillingen til Stormen Konserthus i bodø. I 2015 debuterte hun i Finland som solist i «Mozarts C-moll messe» og i Sverige på Stockholmsoperaen, som Beatrice i «Beatrice og Benedict» av Hector Berlioz. Mette fikk betegnelsen «sanger i verdensklasse» av en amerikansk gjest.

Caroline Wettergreen

Sopran fra Bergen, har masterutdannelses fra Operahøgskolen i Oslo. Hun debuterte på Den Norske Opera i 2011, som Adele i «Lulu» av Stefan Herheim. Vinteren etter gjorde hun Serpetta i «La finta Giardiniera» av Mozart. Hun har også gjort rollen som Nattens Dronning i «Tryllefløyten» ved Ringsakeroperaen. Våren 2015 sang hun Solveig fra «Peer Gynt» med Berliner Symphoniker i Berlinerfilharmonien. Caroline er en ettertraktet konsertsanger og har gjort flere prosjekter med Den Norske Opera og Festspillene i Bergen. Våren 2016 gikk hun rett i land fra Kulturseiling med Hurtigruten og til gjesteopptreden på «Komishe Oper» i Berlin, hvor hun fikk stående ovasjoner for sin rolle som feen i Masenets  opera, Cendrillon.

Caroline Wettergreen - Die Zauberflöte - Der hölle Rache

Lars Eggen

Tenor som kommer fra Tylldalen i Nord – Østerdalen og er bosatt i Trondheim. Eggen har mastergrad i utøvende musikk fra institutt for musikk ved N.T.N.U. Han har også studert ved Conservatoria di Musica di Perugia og privat ved Hochschule für Musik i Köln. Blant roller han har sunget kan man nevne bl.a. Pappageno i «Tryllefløyten», hovedrollen i Don Giovanni og Sacristano i «Tosca», men også taleroller som Njegus i «den glade enke». Etter endt utdanning har han jobbet for bl.a. Operaen i Kristiansund, Steinvikholm Musikkteater, Opera Nordfjord, TSO Drama, Trondheim Kammermusikkfestival, Opera Omnia, m. fl. Eggen har mottatt stipender fra bl.a. Sine Butenschiøns Fond og Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse og han har deltatt ved flere festivaler bl.a. Yo! Opera Festival i Utrecht og Olavsfestdagene i Trondheim. Han har sunget med flere orkestre bl.a. Trondheim Symfoniorkester.

.