Kulturseilas - nordgående

Bergen - Kirkenes

Velkommen om bord på 9 spesialseilaser der vi fokuserer på norsk musikk, kultur, kunst og historie. På disse reisene er mange aktiviteter om bord inkludert, og du kan bli med på en fantastisk kulturell utfluktspakke med 6 inkluderte konserter/utflukter på spektakulære konsertarenaer. Vi lover autentiske opplevelser og fascinerende kunnskap underveis.

 • Lær om norsk kunst, musikk og historie mens du seiler gjennom landskapet som formet det hele.
 • Delta på flere kulturelle arrangementer om bord. Alle er inkludert i prisen.
 • Opplev hele Norges kystrute med 34 havner, over 100 fjorder og 1000 fjell
 • Delta på kulturpakken med 6 inkluderte konserter/utflukter på en hel rundtur, noen av dem i spektakulære og uortodokse omgivelser

Oversikt

Et fantastisk kulturelt tilbud

Bli med på disse unike ekspedisjonene som er dedikert til norsk kultur!

Tre av seilasene foregår om våren, og seks om høsten. Du får utforsket norsk kultur på sitt aller beste, uansett når du reiser. Det å reise langs kysten når den våkner til liv etter en lang vinter, eller å se naturen kledd i høstens farger vil forsterke opplevelsen når du blir med på alle de spennende aktivitetene på land og om bord.

Har du booket kulturpakken får du oppleve 6 konserter underveis på land.  Noen av konsertene underveis blir holdt på uvanlige steder med veldig annerledes omgivelser enn du er vant til. Hør vakre arier i en nedlagt gruve eller sitt i en gammel fiskeoljetank mens musikken omslutter deg. I Bodø får du mulighet til å besøke «Stormen»som ligger i kulturkvartalet. Bygget ble åpnet i 2014, og har vunnet flere priser for arkitekturen. «Stormen» har blitt et samlingssted både for publikum og utøvere, og er et sted man får oppleve kunst i alle former. Stedet er spesielt kjent for den fantastiske akustikken. 

Det blir også mulighet for flere kirkebesøk underveis; den vakre steinkirken i Ålesund som er inkludert i kulturpakken, eller på en av utfluktene som går til Ishavskatedralen, Nidarosdomen og Trondenes Kirke som er den nordligste middelalderkirken av stein i Norge. 

Aktivitetene om bord vil også pirre alle sansene dine, med konserter, foredrag og smaksprøver av lokale spesialiteter. 

Kulturpakken kan kjøpes for 800 kr, og her ser du oversikten over hva som er inkludert (se dag-til-dag programmet for en mer detaljert oversikt over de ulike aktivitetene):

Nordgående

BERGEN – TRONDHEIM

 • Kulturpakken: Pianokonsert i Bergen – Grieg på Trollhagen, før avgang
 • Kulturpakken: Kirkekonsert på orgel i Ålesund

TRONDHEIM – BODØ

 • Kulturpakken: Konsert på «Stormen» i Bodø, «Haugtussa» av Edvard Grieg.

BODØ – TROMSØ

 • Inkludert: Konsert om bord når vi krysser Vestfjorden

TROMSØ – MEHAMN

 • Inkludert: Foredrag om bord: Norske tradisjoner

MEHAMN – KIRKENES

 • Kulturpakken: Morgenkonsert i Andersgrotta

I tillegg til kan du selvfølgelig bli med på de vanlige vår- og høstutfluktene underveis. Velkommen om bord – velkommen til denne unike reisen!

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord.
 • Utvalgte om bord aktiviteter inkludert foredrag, konserter og smaksprøver.

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Valgfrie utflukter.

Merk

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Ikke alle lugarkategorier er tilgjengelige for alle avganger.
 • Pris på enkel lugar tilgjengelig på forespørsel.
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Utreise Varierer etter årstid

April, Oktober & November 2017

Avreisehavn Bergen
Dag 1

Reisen begynner


Sted: Bergen

Din reise starter i Bergen, byen som er omgitt av sine berømte syv fjell. 

Kjøper du Kulturpakken, kan du ta del i Grieg-konserten på Troldhaugen før avreise (starter med transport fra Hurtigruteterminalen kl. 16.30): 
Troldhaugen ble museum i 1928 og omfatter hjemmet til Grieg, komponistens hytte og Grieg-parets gravsted samt et moderne museumsbygg og konsertsalen Troldsalen, en kammermusikkhall med plass til 200 personer. Troldsalen er selve midtpunktet av museets omfattende konsertvirksomhet og salen har god akustikk. Vi inviterer deg til en pianokonsert med Edvard Griegs musikalske verker.

Når du har kommet deg vel om bord, inviterer vi deg til en deilig buffetmid­dag basert på de beste ingrediensene fra området rundt Bergen. Vi seiler nordover fra Bergen og setter kursen ut Hjeltefjorden, slik vikingene gjorde da de dro mot Shetland og videre ut i verden. Bruk resten av kvelden på å slappe av, enten på dekk eller i panora­masalongen, mens vi seiler sakte forbi det vakre kyst- og fjordlandskapet.

KULTURELT ARRANGEMENT

 • Kulturpakken: Pianokonsert i Bergen - Grieg på Troldhaugen før avreise
Dag 2

En dag for mesterverk


Sted: Florø - Molde

Våkner du tidlig får du med deg den storslåtte utsikten til idylliske Nordfjord, etterfulgt av en deilig frokost. Når vi seiler forbi Vestkapp er vi ute på åpent hav for første gang i løpet av reisen. Skipet navigerer mellom øyer, skjær og holmer før vi kommer til Ålesund. Her får du oppleve en fantastisk orgelkonsert i byens lokale kirke. 

KULTURELLE ARRANGEMENT:

 • Kulturpakken: Orgelkonsert i en kirke i Ålesund.
Dag 3

I vikingenes fotspor


Sted: Kristiansund–Rørvik

I dag våkner du opp i Trondheim, som er en eventyrlig vakker by. Arkitekturen er spesiell og stemningen mytisk. Bli med på en guidet tur i Nidarosdomen eller utforsk byens hemmeligheter på egen hånd, bli med på kajakktur i Nidelven, gå en tur gjennom de sjarmerende gatene eller en sykkeltur på Bakklandet. En båttur på den vakre Trondheimsfjorden er en opplevelse i seg selv, og du får sett byen fra sjøsiden.  Om ettermiddagen setter skipet kursen mot nordvest. Vi passerer Kjeungskjær fyr, hvor over 6000 holmer, små øyer og skjær omkranser leia. Etter å ha seilt gjen­nom det trange Stokksundet, legger vi til kai i sjarmerende Rørvik.

KULTURELLE ARRANGEMENT:

 • Inkludert: Foredrag om bord: Norske myter og legender.

 

Dag 4

Kryss Polarsirkelen


Sted: Brønnøysund-Svolvær

I dag krysser vi Polarsirkelen. Seiler du i arktiske farvann for første gang, markeres dette med Polarsirkeldåp på dekk. Denne uhøytidelige seremonien bidrar til å gjøre seilingen gjennom Lofoten til et minne for livet. Polarsirkelen ligger på 66°33’N og markerer grensen til Arktis. 

Vi fortsetter langs den vakre Helgelandskysten opp til Bodø. Har du kjøpt Kulturpakken, ønsker vi deg velkommen til Konsert i Stormen:
Byens storstue ble åpnet høsten 2014 og har allerede markert seg som en god kulturinstitusjon med flott arkitektur i nordisk stil, og den er allerede kjent for sin fantastiske akustikk. I biblioteket i denne moderne kulturinstitusjonen kan du lytte til den berømte Haugtussa, opus 67. Dette er et musikkstykke for sopran og piano som ble komponert av Edvard Grieg i 1895. Stykket ble fremført for første gang i 1898.

Senere på kvelden seiler vi over Vestfjorden hvor den 1000 m høye Lofotveggen vil bli mer og mer synlig i horisonten. Et fantastisk syn. Også sjarmerende Lofoten, med sin unike atmosfære og autentiske fiskebyer er en opplevelse. Øyene består av majestetiske granittklipper, lange hvite strender og en storslagen natur. Ta deg en rusletur mellom fiskehjell og rorbuer, og pust inn den friske sjøluften.

Etter å ha seilt gjennom det trange Raftsundet, stopper vi ved munningen til Trollfjorden. Her serverer vi nylagde fiskekaker på dekk, og du får høre historien om ”Slaget ved Trollfjorden” som fant sted vinteren 1890. Vi seiler inn i selve fjorden, der du får nyte synet av den spektakulære naturen og de stupbratte fjellsidene om våren, sommeren og høsten.

KULTURELLE ARRANGEMENT:

 • Kulturpakken: Konsert på "Stormen" i Bodø, byens kulturelle senter.
 • Inkludert: Konsert om bord når vi krysser Vestfjorden
Dag 5

Inn i villmarken


Sted: Stokmarknes-Skjervøy

Skipet fortsetter til Tromsø for et lengre opphold. Hvis du vil oppleve havet på en intens og spennende måte, kan du bli med på kajakkpaddling eller bli med på en fjelltur høyt over byen. Etter en hendelsesrik dag i Nordens Paris fortsetter skipet nordover.

Dag 6

Nordlyset og Nordkapp


Sted: Øksfjord-Berlevåg

Nyt synet av det subarktiske landskapet når vi krysser 71° nord på vei til Nordkapp, Europas nordligste punkt på fastlandet. Bli med på utflukten som tar deg kun 2.000 km fra Nordpolen. Det å stå på toppen av det 307 meter høye Nordkapp-platået, gir deg en følelse av å være ved verdens ende.  Nordkapp-området er også kjent for det rike fuglelivet. Bli med på utflukten til et av verdens mest spennende naturreservater, Gjesværstappan, som ligger ca. 15 km vest for Nordkapp. Se arter som havørn, lomvi, alker, storskarv, tyvjo, havhest, polarlomvi og den store havsulen. Skipet fortsetter nordover gjennom hjertet av samenes rike. Når vi nærmer oss Kjøllefjord, passerer vi det gamle offerstedet deres, Finnkjerka. Her får du muligheten til å lære mer om samenes tradisjoner og levesett. I tillegg hender det at lokale fiskere kommer om bord og deler dagens fangst med oss på dekk. Du kan også utforske den vakre naturen ved å bli med på en eller flere spennende utflukter.  På ”En smak av Lappland” reiser vi opp på fjellet til reindriftsfamilien Utsis sameleir. 

KULTURELLE ARRANGEMENT:

 • Inkludert: Foredrag om bord: Norske tradisjoner
Dag 7
1200x600_Kirkenes_©Ørjan Bertelsen_Day 7.png
Bilde: Ørjan Bertelsen Bilde

Til toppen og tilbake igjen


Sted: Kirkenes

Morgenfugler får med seg Vadsø, og rett etter frokost kommer vi til Kirkenes som ligger på 30° øst. Nå er vi faktisk lenger øst enn Istanbul og St. Petersburg. Den russiske grensen ligger like ved, og alle skilt er skrevet på både norsk og russisk. Vi har forskjellige utflukter til den russiske grensen, med forskjellige transportmidler som passer for årstiden. Du kan også bli med på flere av de spennende utfluktene vi tilbyr her i den arktiske villmarken, og om våren er det fortsatt mulig å bli med vinterutflukter.

Skipet starter turen sørover igjen, og du kan nyte en deilig lunsj etterfulgt av total avslap¬ping og spektakulær utsikt fra dekk eller panoramasalongen. Stedene vi besøkte på nattetid kan nå utforskes på dagtid. Om ettermiddagen tar vi igjen turen innom Norges østligste havn, Vardø. Hvis været er bra blir du invitert med på isbading i Barentshavet. Vi fortsetter seilingen langs Varangerhalvøya til Båtsfjord. Om kvelden legger vi til kai i Berlevåg, som blant annet er hjembyen til Norges mest kjente mannskor.

KULTURELLE ARRANGEMENTER:

Inkludert:
Foredrag om bord: Hekseprosessen i Vardø.
Hør mer om interessante steder underveis, og nyt en smak av områdets spesialiteter.

Kulturell pakke (valgfri):

Morgenkonsert i "Andersgrotta".

Ankomst Varierer etter årstid

Sted Kirkenes, Norge
Om bord
Opplevelser

Nordgående utflukter: 2017/18

Dette er de tilgjengelige utfluktene på den nordgående strekningen fra Bergen til Kirkenes i perioden 1. april 2017 - 31. mars 2018. Grunnet økende popularitet anbefaler vi å forhåndsbestille utfluktene. De kan også kjøpes om bord dersom det fortsatt er ledig kapasitet.

Havner

Lær mer om de sjarmerende havnene og byene du kommer til å besøke på denne reisen.

Attraksjoner

Utforsk de naturlige underverkene, havnene og dyrelivet du kan oppleve på reisen i Norge.

Videoer

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise i Norge.

Forleng din ferie

Forlengelse av turen før og etter seiling

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00 Ta kontakt med kundeservice på telefon: 81003030