Miniferie:

Bergen - Trondheim

Bergen - Trondheim

Miniferie:

Bergen - Trondheim

Bergen - Trondheim

Reiseinformasjon 5 dager
Avganger Avganger hele året
 • Utforsk Bergen, Ålesund og Trondheim i løpet av fem dager
 • Overnatting i Bergen og Trondheim er inkludert
 • Bli med på spennende valgfrie utflukter underveis
 • Opplev Geirangerfjorden om sommeren og Hjørundfjorden om høsten
Bergen - Trondheim

Reiseplan

Velkommen til en tre dagers opplevelsesreise langs norskekysten. Hotellovernatting i Bergen og Trondheim er inkludert, slik at dere får ekstra tid til å bli mer kjent med disse historiske byene. I løpet av turen får du utforsket vakre Ålesund med sin berømte jugendstilarkitektur, før vi seiler inn i Geirangerfjorden om sommeren og Hjørundfjorden om høsten.

DAG 1 : Bergen

Overnatting i Bergen

Spasertur i Bergens historiske Kai distrikt, bryggen
Ta en tur på det historiske brygge-distriktet.

Velkommen til Bergen!

Bergen ble grunnlagt i 1070, og vokste seg stor med Bryggen som utgangspunkt. Kos dere i byen mellom de syv fjell før dere overnatter på Clarion Admiral Hotell, med sentral beliggenhet like ved Bryggen og andre kjente severdigheter.

Spasertur i Bergens historiske Kai distrikt, bryggen
Ta en tur på det historiske brygge-distriktet.
Fersk sjømat på fiskemarkedet i Bergen
Fersk sjømat på Fisketorget
Deck view in sunset
Bilde: Karsten Bidstrup
Bergen - Norway
Bilde: Dr. Verena Meraldi
Heltefjorden
Utsikt over Bergen fra Fløyen.

DAG 2 : Bergen

Vestlandshygge

Bergen - Norway
Bilde: Dr. Verena Meraldi

Etter en god frokost på hotellet er dere klare for å utforske Bergen. Her finnes det spennende opplevelser for alle; Ta Fløibanen opp til Fløyfjellet for nydelig utsikt over byen, kos dere på en tur i de sjarmerende smugene mellom de fargerike husene på den UNESCO-listede Bryggen og besøk Fisketorget og Bergenhus Festning. Eller hva med en tur til akvariet for å besøke pingvinene? Bergen er en perfekt by for sightseeing til fots, da det meste av severdighetene ligger i sentrum.

Om ettermiddagen går dere om bord på Hurtigruten og sjekker inn i en uspesifisert innvendig eller utvendig lugar. Kos dere med en deilig middagsbuffet før skipet setter kurs ut Hjeltefjorden. Resten av kvelden kan dere bruke til å slappe av - enten på dekk eller i panoramasalongen, mens vi seiler sakte forbi det vakre kyst- og fjordlandskapet. 

DAG 3 : Florø - Molde

Opplevelser i Ålesund

Enjoy the architectural wonder of Ålesund
Bilde: Julia Sänger

Morgenfugler får med seg den storslåtte utsikten til idylliske Nordfjord før frokost. Når vi seiler forbi Vestkapp er vi ute på åpent hav for første gang i løpet av reisen.

Så kommer vi til Ålesund. Store deler av byen brant ned i 1904, og bykjernen ble gjenreist i Jugendstilen som var populær på den tiden. Bli med i land og opplev bygningene med utallige spir, tårn og svært detaljert utsmykning.

I perioden 2. november til 1. juni har dere mulighet til å oppleve to av byens store severdigheter – byfjellet Aksla og Atlanterhavsparken i en spennende valgfri utflukt. Atlanterhavsparken er et av Nord-Europas største saltvannsakvarier, og er for mange et av høydepunktene når de er i byen. Om sommeren seiler vi inn i Geirangerfjorden for å se de gigantiske fossefallene som renner ned de vertikale fjellsidene.  En av grunnene til at Geirangerfjorden kom på UNESCOs verdensarvliste er at det fortsatt bor folk som driver gårdsbruk her, i det bratte og ulendte fjellandskapet. Her kan dere blir med på en valgfri utflukt som tar dere nærmere Geirangerfjorden, Ørnesvingen, Gudbrandsjuvet og de 11 hårnålssvingene i den berømte Trollstigen – alt i løpet av én og samme utflukt.

Om høsten utforsker vi den bortgjemte naturperlen Hjørundfjorden, som ligger omkranset av de majestetiske Sunnmørsalpene.

Valgfrie utflukter
 • Geiranger med Trollstigen-passet
  En vakker busstur fra Geiranger til Eidsdalsvatnet, hvor vi tar ferge. Vi fortsetter med buss og reiser til Gudbrandsjuvet, ned det svingete Trollstigen-passet og til Molde.
 • Byvandring gjennom jugendstilen (vår og vinter)
  Bli med oss på en guidet byvandring gjennom Ålesund, og opplev historien og kulturen i denne elegante jugendstilbyen.
 • Atlanterhavsparken akvarium og Akslafjellet
  Få et fugleperspektiv over jugendstil-byen Ålesund fra et fjell i nærheten, før du besøker det store saltvannsakvariet Atlanterhavsparken akvarium.
 • Kajakkpadling i Ålesund
  Bli med oss på en guidet kajakktur gjennom elegante Ålesund, og finn ut mer om byens historie og jugendstil.
 • Alnes fyr
  Utforsk de gamle øyene Giske og Godøya, og nyt det fantastiske kystlandskapet ved Alnes fyr.
 • Sunnmøre Museum
  Bli med på en dag med kultur og historie der vi utforsker Ålesund og Akslafjellet, før vi besøker det fascinerende folkemuseet Sunnmøre Museum.
 • Romsdalsgondolen
  Bli med på en sightseeingtur i vakkert fjordlandskap, fra dypt nede i Romsdalen til høyt oppe på Nesaksla.
 • Inkludert
  Ålesund – Det Norske Akvariet
  Norge er kjent for sin sterke tilknytning til havet, og Ålesund er en av landets fiskehovedsteder. Nyt det slående kystlandskapet og lær om det lokale sjølivet i Det Norske Akvarium.
Enjoy the architectural wonder of Ålesund
Bilde: Julia Sänger
Geiranger – Norway
Bilde: Shutterstock
Trondheim - Norway
Bilde: Espen Mills
Lykkens Portal, Trondheim - Norway
Bilde: Hurtigruten

DAG 4 : Trondheim

Historisk møte med Trondheim

Trondheim - Norway
Bilde: Espen Mills

Etter frokost legger vi til kai i Trondheim, og seilasen er over. Det er mulig å sette bagasjen på Radisson Blu Garden Hotel (Clarion Hotell Trondheim fra 01.09.2021) hvor dere skal tilbringe natten. Så er dere klare for å utforske byen. Dette er en sjarmerende by med massevis av attraksjoner, vakker arkitektur, gode shoppingmuligheter og flere restauranter der dere kan nyte lokale spesialiteter.

Byen ble grunnlagt av vikingkongen Olav Tryggvason i år 997, og få storbyer har klart å beholde det historiske særpreget sitt som Trondheim. De smale smugene fra middelalderen eksisterer fortsatt, og utgjør en markert kontrast til de brede bulevardene fra det 17. århundre. Få med deg utsikten fra Gamle Bybro, som ble bygget i 1861, og de vakre trehusene på Bakklandet.

Det mest kjente byggverket er naturligvis Nidarosdomen, som er Norges største gotiske byggverk. Den ble påbegynt i år 1070, og er bygget på gravstedet til Olav den Hellige. Det er umulig å ikke la seg imponere over den utrolige detaljrikdommen og de fantastiske kunstverkene.

Skulle noen i reisefølget være glade i å bade, anbefaler vi et besøk på Pirbadet, som er Norges største innendørs badeanlegg. Siden dere har vært passasjerer på Hurtigruten, får dere dessuten rabattert pris på inngang. Alt dere trenger å gjøre, er å vise frem nøkkelkortet når dere kjøper billett.

Når kvelden kommer, eller når dere er fornøyde etter en dag med opplevelser og sightseeing, kan dere dra tilbake til Radisson Blu Garden Hotel (Clarion Hotell Trondheim fra 01.09.2021) hvor bagasjen og rommet venter.

Valgfrie utflukter
 • Nidarosdomen og Ringve Musikkmuseum
  Se den majestetiske Nidarosdomen, den eneste kirken i Norge som er bygget i gotisk stil. Deretter tar vi en reise gjennom musikkhistorien på Ringve Musikkmuseum.
 • Trondheim og Nidarosdomen
  Lær mer om Trondheim under et besøk i Nidarosdomen. Se hele byen fra utsiktspunktet Utsikten, og bli med på en busstur rundt i byen.
 • Byvandring i Trondheim
  Utforsk Trondheim, og lær og byens historie og kultur sammen med en lokal guide. Se alle byens største severdigheter, fra Stiftsgården til Lykkens portal.
 • Sykkeltur i Trondheim
  Bli med på en sykkeltur i Norges mest sykkelvennlige by! Se severdigheter og det flotte bylandskapet fra sykkelsetet
 • Kajakkpadling på Nidelven
  Se byens største attraksjoner fra vannet i en kajakk. Padle nedover Trondheims vannveier, og få litt trening mens du lærer mer om denne spennende byen.

DAG 5 : Trondheim

Ved veis ende

Trondheim ' s naturskjønne nid elv
Den vakre Nidelven i Trondheim

Nyt en god frokost før dere forlater hotellet. Etter utsjekk, kan dere ta en tur til rundt i vakre Trondheim før dere reiser hjem.

Trondheim ' s naturskjønne nid elv
Den vakre Nidelven i Trondheim
Gotisk majestet ved Nidaros domkirke
Gotiske og majestetiske Nidarosdomen
Bilde: Ole Størksen
Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Hva er inkludert

Inkludert

 • Reise med Hurtigruten i uspesifisert lugar inkludert helpensjon
 • En hotellovernatting på Clarion Admiral Hotell i Bergen før reisen
 • En hotellovernatting på Radisson Blu Garden Hotel (Clarion Hotell Trondheim fra 01.09.2021) i Trondheim inkludert frokost etter reisen

Ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter
 • Fly og transport

Merk

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Ikke alle lugarkategorier er tilgjengelige for alle avganger.
 • Gruppepris tilgjengelig på forespørsel.
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
 • Merk at endringer i åpningstider og utvalg av utflukter kan endre seg i tråd med retningslinjer fra Helsemyndigheter.