Miniferie:

Tromsø - Kirkenes

Tromsø - Kirkenes

Miniferie:

Tromsø - Kirkenes

Tromsø - Kirkenes

Reiseinformasjon 4 dager
Avganger Avganger hele året
 • Seil fra Tromsø og få to overnattinger ombord og en overnatting på hotell i Kirkenes
 • Se midnattssolen om sommeren og muligens nordlys om vinteren
 • Utforsk den vakre og ville kystnaturen i Troms og Finnmark
 • Bli med på spennende valgfrie utflukter underveis
Tromsø - Kirkenes

Reiseplan

Opplev den ville og vakre norskekysten når vi seiler fra Tromsø til Kirkenes, og bli med på en valgfri utflukt, til for eksempel Nordkapp. Seil i den gylne gløden fra midnattssolen om sommeren eller kanskje under det magiske nordlyset om vinteren. En inkludert overnatting i Kirkenes gir dere bedre tid til å bli kjent med områdets historie og natur.

DAG 1 : Tromsø

Vill og vakker natur

Få tett på naturen i Tromsø
Kom nærmere naturen i Tromsø.
Bilde: North Experience

Har dere mulighet til å utforske Tromsø før seilasen, anbefales dette! Tromsø er en vakker by som ligger som en trygg havn mellom store øyer og høye fjell. Dette er den største byen i Nord-Norge og kan med rette kalle seg hovedstaden i Arktis. Arkeologiske utgravninger har vist at det bodde mennesker her allerede for 9000 år siden, og på slutten av 800-tallet hadde høvdingen Ottar fra Hålogaland tilhold her. Han omtalte seg selv som «den som bodde lengst nord av alle nordmenn». Mange kjente ekspedisjoner hadde Tromsø som utgangpunkt, derfor kalles byen også ofte «Porten til Ishavet».

Ishavskatedralen er det mest kjente landemerket i byen, med vakker glassmosaikk. Som du vil se gir den karakteristiske arkitekturen og de lyse feltene klare assosiasjoner til isfjell.

Tromsø har også verdens nordligste universitet med studenter fra hele verden, noe som har gitt byen en livlig og flerkulturell stemning. Ta gjerne turen innom en av restaurantene, kafeene eller barene, før du går ombord på skipet om ettermiddagen.

Etter at du har sjekket inn i din uspesifiserte innvendige eller utvendige lugar, kan du nyte utseilingen fra panoramasalongen. Avslutt gjerne kvelden med en hyggelig middag i restauranten. Alle måltider er inkludert i prisen.

Få tett på naturen i Tromsø
Kom nærmere naturen i Tromsø.
Bilde: North Experience
Aurora, fjell og hav i spektakulære arktiske Norge
Nordlys, fjell og sjø i det spektakulære Nord-Norge.
Bilde: Ole C Salomonsen
Tromsø - Norway
Bilde: Shutterstock
The Arctic Cathedral in the city of Tromsø
Bilde: Shutterstock
Den Vista mot Nordpolen fra North Cape
Utsikten mot Nordpolen fra Nordkapp
Bilde: Filip Hoel

DAG 2 : Øksfjord - Berlevåg

Nordkapp og enda lengre nord

The Arctic Cathedral in the city of Tromsø
Bilde: Shutterstock

Etter å ha seilt gjennom Magerøysund og gjort et tidlig stopp i Hammerfest, kommer vi til Honningsvåg. Herfra kan du bli med på en valgfri utflukt med buss til spektakulære Nordkapp - det nordligste punktet på det europeiske fastlandet. Her står du 307 meter over havet, kun 2.000 km fra den geografiske Nordpolen. I tillegg til å ta bilder ved den ikoniske globusen, kan du ta turen inn i Nordkapphallen hvor du kan se en panoramafilm om Finnmarksregionen og Nordkapp. Her er det også en suvenirbutikk, et utsiktspunkt, et lite kapell og et Thai-museum som ble åpnet i 1989 til minnet om et besøk av kongen av Siam i 1907.

Så bærer det tilbake til skipet, før vi fortsetter videre nordover langs kysten av Lappland. Når vi nærmer oss Kjøllefjord, passerer vi den gamle offerplassen til samene, klippeformasjonen Finnkjerka.

Om vinteren kan du være med på en uforglemmelig tur med snøscooter gjennom et av Europas mest ekstreme og spennende naturområder når vi kommer til Kjøllefjord. På veien vil guidene våre fortelle deg om det samiske folket, om geografien og de klimatiske forholdene og om hvordan den lokale befolkningen har lært seg å utnytte naturens ressurser. Kanskje er du så heldig at du også får se nordlyset flamme i grønt over den mørke stjernehimmelen. Turen ender i Mehamn, verdens nordligste fastlandsby, hvor du går om bord i skipet igjen og fortsetter reisen.

Valgfrie utflukter
 • Besøk i fiskevær
  Bli med oss på en tur til to fargerike fiskevær, og få julestemning – året rundt – på toppen av Norge.
 • Nordkapp
  Kryss den 71. breddegrad – det nordligste punktet på det europeiske kontinentet – som er markert med den vakre globusen.
 • Samisk kultur
  Møt en samisk familie i lavvoen deres, og lær mer om levemåten og kulturen deres.
 • Samisk høst
  Hør historier om en samisk sjaman, og lær mer om samiske kulinariske tradisjoner og kraften i medisinske planter.

DAG 3 : Båtsfjord – Kirkenes

Ved grensen til Russland

En gruppe mennesker rir på baksiden av en båt i vannet

Landskapet bli mer dramatisk jo nærmere vi kommer Kirkenes, som ligger bare noen kilometer fra den russiske grensen. Kirkenes er det siste stopp, og tiden har kommet for å ta farvel med skipet som snart setter kurs sørover igjen. Du befinner deg nå på 30˚ Ø, noe som vil si at du er lenger øst enn både Istanbul og St. Petersburg. Den russiske grensen ligger like ved, noe som forklarer hvorfor alle skilt er skrevet på både norsk og russisk.

Kirkenes er en by med rik historie, og du får et innblikk i mye av den ved å besøke Grenselandmuseet og Savjomuseet. Midt i byen finner du to monumenter som er satt opp etter andre verdenskrig: Russemonumentet, som er reist til ære for falne sovjetiske soldater, og  Krigsmødremonumentet, for kvinnenes innsats for barn og hjem under andre verdenskrig.

Når kvelden kommer og du er klar for å slappe av, venter rommet ditt på Thon Hotell Kirkenes hvor du skal tilbringe natten.

Valgfrie utflukter
 • Den norsk-russiske grensen
  Utforsk området rundt Storskog, grenseovergangen i den østligste delen av Norge, og nyt utsikten over Kirkenes fra Prestfjellet.
 • Elvebåt til den norsk-russiske grensen
  Utforsk grensen mellom Norge og Russland med båt på Pasvikelva, som fungerer som en naturlig grense mellom landene.
 • Snøscootersafari
  Start opp motoren og kjør din egen snøscooter over det isdekte fjordlandskapet og dypt inn i villmarken.
 • Kirkenes Snøhotell
  Utforsk det vakre snøhotellet og Norges største isbar Møt reinsdyrene og huskyene som bor i nærheten
 • ATV/Quad-safari til den norsk-russiske grense
  Hopp på en terrengmotorsykkel, og utforsk området rundt Kirkenes nær grensen til Russland.
 • Huskytur
  Kom tett på den arktiske villmarken på en tre-timers tur med hundeslede gjennom skog og over vidde og frosne innsjøer.
 • Kongekrabbeeventyr (sommer)
  Bli med fiskere ut på Barentshavet, og se dem fange kongekrabber. Deretter tilbereder kokken en deilig kongekrabbe-buffet.
 • Kongekrabbeeventyr (vinter)
  Bli med en fisker, og lær hvordan de fanger kongekrabbe om vinteren, før du kan glede deg til et nydelig måltid av dagens fangst i et tradisjonelt naust.
En gruppe mennesker rir på baksiden av en båt i vannet
Utforsk den lille norske byen Kirkenes-lenger øst enn Istanbul.
Utforsk Kirkenes, som ligger lenger øst enn Istanbul
Bilde: Toma Babovic
Kirkenes - Norway
Bilde: Christian Horn

DAG 4 : Kirkenes

Ved veis ende

Kirkenes - Norway
Bilde: Christian Horn

Dessverre tar alle reiser slutt. Nyt en god frokost før dere forlater hotellet. Etter utsjekk, ta inn det siste av Kirkenes før dere reiser hjem.

Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Hva er inkludert

Inkludert

 • Reise med Hurtigruten i uspesifisert lugar inkludert helpensjon
 • En hotellovernatting på Thon Hotell Kirkenes inkludert frokost etter reisen

Ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter
 • Fly og transport

Merk

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Ikke alle lugarkategorier er tilgjengelige for alle avganger.
 • Gruppepris tilgjengelig på forespørsel.
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
 • Merk at endringer i åpningstider og utvalg av utflukter kan endre seg i tråd med retningslinjer fra Helsemyndigheter.