Miniferie:

Trondheim - Bergen

Trondheim - Bergen

Miniferie:

Trondheim - Bergen

Trondheim - Bergen

Reiseinformasjon 4 dager
Avganger Avganger hele året
 • Utforsk norskekysten fra Trondheim til Bergen
 • Bli med på spennende valgfrie utflukter underveis
 • Overnatting i Trondheim og Bergen er inkludert i prisen
 • Opplev Kristiansund og Atlanterhavsvegen
Trondheim - Bergen

Reiseplan

Seil med oss fra Trondheim til Bergen, og få overnatting i begge byene inkludert. På den måten får dere ekstra god tid til å utforske disse historiske byene og se hva de har å by på. Få et innblikk i hva fisket har betydd langs kysten vår gjennom årene og bli med på en spennende kjøretur på Atlanterhavsvegen, som fikk prisen «Århundrets ingeniørbragd».

DAG 1 : Trondheim

Middelalderbyen Trondheim

Trondheim
Bilde: Espen Mills

Reisen starter i Trondheim. Dette er en sjarmerende by med massevis av attraksjoner, vakker arkitektur, gode shoppingmuligheter og flere restauranter der dere kan nyte lokale spesialiteter.

Byen ble grunnlagt av vikingkongen Olav Tryggvason i år 997, og få storbyer har klart å beholde det historiske særpreget sitt som Trondheim. De smale smugene fra middelalderen eksisterer fortsatt, og utgjør en markert kontrast til de brede bulevardene fra det 17. århundre. Få med deg utsikten fra Gamle Bybro, som ble bygget i 1861, og de vakre trehusene på Bakklandet.

Nidarosdomen er en av Nord-Europas største gotiske bygninger og den er virkelig utsøkt! Nå er den både nasjonalhelligdom og stedet der Norges konger og dronninger krones, og denne vakre kirken er helt klart verdt et besøk. La deg imponere av den utrolige detaljrikdommen og de fantastiske kunstverkene.

Vakre Nidelven renner gjennom byen, og flere steder langs elvebredden er det mulig å bli med på vannsportsaktiviteter. Om været eller årstiden gjør det mindre fristende å ferdes utendørs ved vannet, kan kanskje Pirbadet være noe? Dette er Norges største innendørs badeanlegg, og som gjester på Hurtigruten får dere rabatterte priser på inngang når dere viser frem ordrebekreftelse eller tilsvarende bevis for kjøp av billetter.

Når kvelden kommer, eller om dere trenger en pust i bakken i løpet av dagen, kan dere slappe av på rommet på Radisson Blu Garden Hotel (Clarion Hotell Trondheim fra 01.09.2021), hvor dere også skal tilbringe natten.

 

Trondheim
Bilde: Espen Mills
Trondheim - Norway
Bilde: Hurtigruten
Ålesund fra et annet syn
Bilde: Rudy Balasko, Shutterstock
Art Nouveau Walk, Ålesund - Norway
Bilde: Julia Sänger

DAG 2 : Trondheim - Ålesund

Livet langs Norskekysten

Ålesund fra et annet syn
Bilde: Rudy Balasko, Shutterstock

Etter en tidlig frokost på hotellet, er det på tide å sette kurs mot kaia og skipet som skal ta dere sørover til Bergen. Etter ombordstigning får dere tilgang til den uspesifiserte innvendige eller utvendige lugaren. Så er alt klart for en runde rundt på skipet for å bli kjent. Hva med noe å bite i på restauranten? Alle måltider er inkludert i prisen.

Skipet forlater Trondheim kl.10, når vi seiler ut av Trondheimsfjorden kan dere se Munkholmen, en liten øy med en liten festning fra dekk. Senere på dagen kan dere nyte utsikten til Smøla, og denne lille øygruppen har i hvert fall en øy eller holme for hver av sine 2 400 innbyggere. Deretter vil de høye tindene til Tustna komme til syne, og de strekker seg mer enn 900 meter over havet. Like etter får du se øya Grip og fyrtårnet der. Husene på øya ble bygget rundt den lille stavkirken fra 1470. Dette lille kystsamfunnet har stått imot naturens krefter i århundrer, inkludert store bølger som har feid over hele øya.

Første stopp er Kristiansund, som er spredt over fire øyer som er knyttet sammen av broer. Den naturlige havnen var i bruk så tidlig som i steinalderen. Arkeologer har funnet hus som er mer enn 10 000 år gamle her, og de ligger 40 meter over dagens havnivå. I dag er byen kjent som Norges klippfiskhovedstad, på grunn av eksporten av saltet tørrfisk. Herfra kan dere bli med på en valgfri utflukt på Atlanterhavsvegen for å se en av Norges mest besøkte turist-attraksjoner. Når dere kommer tilbake til skipet, krysser vi det åpnet havet på vei til «Rosenes by», Molde.

Valgfrie utflukter
 • Trondheim og Nidarosdomen
  Bli med på en busstur i Trondheim, en gammel by full av historie og kultur, som i tillegg er et av Norges største utdannings- og forskningssentre.
 • Bergtatt – en storslått gruveopplevelse
  Bli med inn i Bergtatt, en marmor- og kalksteinsgruve langt inne i fjellet, og seil med flåte inn i den opplyste, underjordiske innsjøen.
 • De skjulte rommene i Nidarosdomen
  Utforsk de hemmelige rommene dypt inne i Nidarosdomen på denne eksklusive turen som er reservert for gjestene våre med Platinum-billett.

DAG 3 : Bergen

Fra Ålesund til Bergen

Deck in sunset - Norway
Bilde: Karsten Bidstrup

I løpet av natten gjør skipet noen korte stopp i Ålesund, Torvik og Måløy. Når dagen gryr, er det bare å finne seg en plass der dere best kan beundre det fantastiske landskapet vi glir forbi, enten fra dekk eller panoramasalongen.

Nyt synet av Nordfjorden under den mektige Jostedalsbreen, før vi gjør et kort stopp i Norges vestligste by, Florø. Noen nautiske mil lenger sør seiler vi forbi innløpet til den vakre Sognefjorden, og litt senere kan dere se den sjarmerende skjærgården utenfor Fedje og Øygarden. Sjøreisen er over når vi kommer til Bergen, men ferien er ikke over enda. Nå ligger Bergen klar for å utforskes. 

Dere skal overnatte på Clarion Admiral Hotell, så det kan være lurt å sette igjen bagasjen før dere går videre. Hotellet ligger sentralt ved kaia i nærheten av byens mange severdigheter. Ta Fløibanen til Fløyfjellet og nyt utsikten fra toppen. Fisketorget er alltid en opplevelse, og det samme er de gamle trehusene på Bryggen som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Akvariet er også en kjent og kjær favoritt. Besøk Bergenhus festning, nyt fersk sjømat på en av byens mange restauranter eller gå på sightseeing i de smale, koselige gatene. Bergen er full av opplevelser!

Valgfrie utflukter
 • Atlanterhavsveien
  Bli med på en av verdens vakreste bilreiser – vi følger Atlanterhavsveien på en avslappende kjøretur langs den vakre kystlinjen.
Deck in sunset - Norway
Bilde: Karsten Bidstrup
Bryggen i Bergen om vinteren.
Frister det med en tur til Bryggen i Bergen?
Bilde: Klaus Peter Kappest
Spasertur i Bergens historiske Kai distrikt, bryggen
Ta en tur på det historiske brygge-distriktet.

DAG 4 : Bergen

Ved veis ende

Spasertur i Bergens historiske Kai distrikt, bryggen
Ta en tur på det historiske brygge-distriktet.

Dessverre tar alle reiser slutt. Nyt en god frokost før dere forlater hotellet. Etter utsjekk, er det mulig å oppleve litt mer av Bergen før dere reiser hjem.

Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Hva er inkludert

Inkludert

 • Reise med Hurtigruten i uspesifisert lugar inkludert helpensjon
 • En hotellovernatting på Radisson Blu Garden Hotel (Clarion Hotell Trondheim fra 01.09.2021) i Trondheim før reisen
 • En hotellovernatting på Clarion Admiral Hotell i Bergen inkludert frokost etter reisen

Ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter
 • Fly og transport

Merk

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Ikke alle lugarkategorier er tilgjengelige for alle avganger.
 • Gruppepris tilgjengelig på forespørsel.
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
 • Merk at endringer i åpningstider og utvalg av utflukter kan endre seg i tråd med retningslinjer fra Helsemyndigheter.