Bergen – Honningsvåg – Oslo

Nordkapp-ekspressen, hel sjøreise fra Bergen 2023-2024

Nordkapp-ekspressen, hel sjøreise fra Bergen 2023-2024

Bergen – Honningsvåg – Oslo

Nordkapp-ekspressen, hel sjøreise fra Bergen 2023-2024

Nordkapp-ekspressen, hel sjøreise fra Bergen 2023-2024

Reiseinformasjon 13 dager MS Trollfjord
Avganger
8 avganger mellom okt 2023 og apr 2024
Pris fra
kr 17 981
Frokost, lunsj og middag inkludert
 • Seil hele norskekysten, en av verdens lengste kyststrekninger, fra Bergen til Nordkapp og tilbake sørover til Oslo.
 • Bli med ombord på det fantastiske skipet MS Trollfjord, nyrenovert i 2023 for å gjenspeile de vakre fjordene vi seiler gjennom.
 • Opplev nesten hele den lange og varierte kystlinjen vår i nordlys-sesongen, og bli med på spennende aktiviteter underveis.
 • Ta turen høst, vinter eller vår, og opplev alt fra varmere klima i sør til snøkledde fjell, og kanskje også nordlys i nord.
Nordkapp-ekspressen, hel sjøreise fra Bergen 2023-2024

Inkludert i denne reisen

 • All-inclusive drinker

  I tillegg til helpensjon, kan du velge mellom et bredt utvalg av drinker (med og uten alkohol), servert i restauranten til lunsj og middag (unntatt frokost), samt i barens åpningstider, og få smaksprøver på spesialiteter og forfriskninger om ettermiddagen.

 • Fasiliteter om bord

  Du har gratis tilgang til MS Trollfjords bibliotek, treningsrom og flotte badstue med gulv-til-tak-vinduer.

 • Coastal Experience Team

  Ekspertteamet er om bord for å veilede deg gjennom alle reiseaktiviteter og utflukter. I tillegg deler de sjarmerende historier og spennende innsikt rundt norsk kultur, historie, natur og geografi.

 • Aktiviteter om bord

  Bli med på morgentøying, kos deg med kunst- og håndverkskurs eller lær deg hvordan du får mest mulig ut av bildene dine på fotokurset.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Nordlysgaranti

  Hvis nordlyset ikke viser seg, gir vi deg en ny 6- eller 7-dagers reise*.
  Garantien gjelder for seilinger i perioden 1. oktober til 31. mars*. Gjelder nye bestillinger og kun dersom det ikke vises nordlys under hele reisen.
  Les mer og bestill
 • Singeltilbud

  Nå kan du reise langs norskekysten i 2023 uten å betale tillegg for å benytte lugaren alene. Tilbudet gjelder kun på utvalgte datoer.
  Les mer og bestill

Reiseplan

Gå om bord på Nordkapp-ekspressen i vakre Bergen for en sjøreise om høsten, vinteren eller våren opp til Nordkapp, kanskje under nordlyset. Skipet snur her, og seiler tilbake sørover mot Lindesnes og deretter Oslo.

DAG 1 : Bergen

Norges nest største by

Bilde: Shutterstock

Vi synes det er perfekt at sjøreisen starter i Bergen, en av Norges viktigste kunst- og kulturbyer. Hvis du har tid, bør du utforske byen før du går om bord i skipet.

På mange måter er Bergen som et levende middelaldermuseum. Byen ble grunnlagt av Kong Olav den tredje i år 1070, og var Norges hovedstad i mange år. Se hvordan byen har beholdt den historiske sjarmen under en spasertur i de brosteinsbelagte gatene og smugene.

Hvis du har tid, anbefaler vi en tur med Fløibanen opp til Fløyfjellet. Fra toppen får du en spektakulær utsikt over Bergen, og fjordene og fjellene rundt.

MS Trollfjord venter på kaia, og vi ha avreise på ettermiddagen. Når vi har ønsket deg velkommen om bord og du har funnet deg til rette i lugaren eller suiten, får du møte opplevelsesteamet vårt. Du får mulighet til å bli godt kjent med alle i teamet, som skal holde foredrag og organisere aktiviteter for deg gjennom hele reisen.

Nyt noe godt å drikke i den toetasjes panoramasalongen vår, og møt de andre gjestene som skal reise med deg. Idet skipet seiler ut fra Bergen og inn i Hjeltefjorden, er eventyret langs norskekysten i gang.

Bilde: Shutterstock
Bilde: Madrugada Verde / Alamy Stock Photo

DAG 2 : Molde

Perfekt panoramautsikt

Bilde: Madrugada Verde / Alamy Stock Photo

Molde, Romsdalens største by og kommersielle senter, ligger på den sørlige kysten av Romsdalshalvøya. Vi stopper her på kystreisene våre mellom Bergen og Kirkenes også, men denne gangen blir vi her mye lenger, så du virkelig får mulighet til å oppleve byen.

Opplevelsesteamet vårt tilbyr flere valgfrie aktiviteter her, slik at du kan utforske Molde som du selv ønsker. Du kan også bli med på en valgfri utflukt til Atlanterhavsveien, en fantastisk veistrekning som nå og da dukker opp i Hollywood-filmer.

For å få den beste panoramautsikten over området, bør du bli med på en fottur opp til utsiktspunktet på Varden via stien fra sentrum i byen. Vel fremme kan du se du utover byen fra 402 meters høyde, og nyte synet av de 222 snødekte fjelltoppene på den andre siden av Moldefjorden.

Trives du bedre på bakkenivå, kan du legge turen til Romsdalsmuseet – et av Norges største folkemuseer, omtrent ti minutter fra sentrum.

Valgfrie utflukter
 • Atlanterhavsveien – En naturskjønn busstur fra Molde
  La oss ta deg med langs den fantastiske Atlanterhavsveien, en av de vakreste rutene i verden.

DAG 3 : Rørvik

Et eldgammelt fiskevær

Bilde: mauritius images GmbH / Alamy Stock Photo

Vikna er en øygruppe i en kjede på omtrent 6000 øyer, holmer og skjær. Vi stopper når vi kommer frem til den største av øyene, Inner-Vikna. Vi regner med å legge til kai i havnebyen Rørvik på formiddagen, og blir her det meste av dagen.

Byen og nærområdene har lang historie, og gravhaugene her dateres tilbake til oldtiden. Områdets maritime historie er godt dokumentert i Rørviks mange museer, spesielt på det lokale Kystmuseet.

På SalmoNor visningssenter kan du få en omvisning på et moderne lakseoppdrettsanlegg, og lære mer om oppdrettsindustrien som forsyner en hel verden med det beste av god, norsk laks.

Torsk er en annen stor eksportvare, og byen har en årlig torskefestival i mars. Torsken er spesielt vanlig rundt øyene her om vinteren, så vi anbefaler at du prøver en fersk fiskekake mens du er her.

Valgfrie utflukter
 • Tidsreise gjennom kystbyen Rørvik
  Bli kjent med Rørviks historie på denne guidede turen gjennom tre av byens viktige museer.
Bilde: mauritius images GmbH / Alamy Stock Photo
Bilde: Tracey Whitefoot / Alamy Stock Photo

DAG 4 : Lødingen

Bygdeliv og fjordnatur

Bilde: Tracey Whitefoot / Alamy Stock Photo

Lødingen er en liten bygd på Hinnøyas sørvestlige kyst, og det bor nesten 2000 innbyggere i kommunen. Vi anløp denne havnen på en av de tidligere kystrutene våre, så når vi nå vender tilbake, føles det litt som å komme hjem igjen.

Vi legger til kai rundt middagstid og har Lødingen som base i noen få timer, mens vi utforsker Norges største øy sør for Svalbard — Hinnøya. Ta deg en rusletur i gatene ved havna, og nyt synet av de tradisjonelle, røde rorbuene du ser tett i tett langs vannkanten. Underveis legger du sikkert også merke til den rolige bygdeatmosfæren.

Høydepunktet på dette besøket vil nok være de spektakulære fjordene og fjellene som norskekysten er så kjent for. Gullesfjorden skjærer seg fra Andfjorden innover Hinnøyas nordlige side, omringet av dramatiske fjell. Området er populært blant turfolk, som overnatter på campingplassen og fisker etter torsk i fjorden om vinteren.

Hvis du har lyst, kan du komme enda nærmere fjorden ved å bli med på en valgfri utflukt på havsafari. Dra ut på fottur i fjellene og bli belønnet med majestetisk panoramautsikt over havet og landskapet rundt.

Valgfrie utflukter
 • Fiske med en lokal fisker
  Bli med den lokale fiskeren på en fisketur i vannet rundt Lødingen, og kanskje flyr det havørn over hodet ditt.
 • Dampskipsbrygga og historien til Hurtigruten
  Ta en reise gjennom tiden ved Dampskipsbrygga, som er Lødingens tidligere brygge som har blitt nydelig restaurert til et utstillingssted.
 • Samisk håndverk, mat og kultur
  Tilbring litt tid med en lokal samisk familie og lær om deres unike skikker som har gått i arv gjennom tidene.

DAG 5 : Alta

Nordlysets by

Bilde: Kay Fochtmann

Alta har i overkant av 10 000 innbyggere, og er en av de største kystbyene vi besøker. Her finner du også Altaelva, en av Norges beste lakseelver. Her trekkes det titt og ofte opp store laks, og noen har veid opptil 24 kg. Du vil ikke angre hvis du smaker på fersk grillet laks i en av de lokale restaurantene.

Alta ligger på 70 grader nord, og ligger langt over den nordlige polarsirkelen. Området er spesielt kjent for mye nordlys, så sørg for å ha kameraet lett tilgjengelig. Når himmelen er skyfri og forholdene ligger til rette for det, bør du få knipset noen blinkskudd av lysene som danser over deg.

Du kan lære mer om dette utrolige naturlige lysshowet på en guidet tur gjennom byen. Nordlyskatedralen har også en utstilling om hvordan Alta ble et knutepunkt for banebrytende forskning på nordlyset på 1800- og 1900-tallet.

Området har gjerne mye snø om vinteren, noe som legger til rette for flere typiske arktiske utflukter, som hundekjøring. Snøen og klimaet i Alta er et perfekt utgangspunkt for å bygge og vedlikeholde Sorrisniva Igloo Hotel ved Altaelva.

Du kan få omvisning på verdens nordligste ishotell. Hver vinter bygges det opp av snø og is, og hugges ut etter forskjellige kunstneriske tema av lokale skulptører. Gå innom hotellets isbar, dekorert med isskulpturer uthugget for hånd, og bestill en drink i et isglass – isbiter trenger du ikke.

Valgfrie utflukter
 • Besøk det magiske Iglohotellet i Alta
  Utforsk det vakre Iglohotellet, fullstendig laget av snø og is. Selv gratisdrinken din kommer i et glass skåret ut av is!
 • Hundekjøring på hjul i Alta
  Prøv hundekjøring på hjul gjennom vakre landskap nær Nordlysets by, og hils på de snille hundene som trekker deg.
 • Hundekjøring i Alta
  Dra på hundekjøring gjennom snølandskap nær Nordlysets by og møt de entusiastiske hundene som trekker deg.
 • Bergkunst som er på UNESCOs vardensarvliste og nordlyskatedralen
  Se forhistorisk bergkunst på Alta Museum og beundre den fantastiske arkitekturen til byens ikoniske katedral.
Bilde: Kay Fochtmann
Bilde: Espen Mills

DAG 6 : Honningsvåg

Det nordligste punktet

Bilde: Espen Mills

Dette er den nordligste byen på Fastlands-Norge, og landskapet er nesten uten trær og busker. Vintrene er gjerne lange med mye snø så langt nord, så gjør deg klar for fantastiske vinterlandskap og morsomme vinteraktiviteter.

Hør snøen knirke under trugene mens du vandrer over slettene. Det kan også hende du får mulighet til å være med på isfiske. Det er en kjent og kjær aktivitet så langt mot nord. Smak på den lokale delikatessen, kongekrabbe, som fiskes i sjøen rundt Honningsvåg og serveres hele året. Se lokal kunst i galleri Once Upon a Dream, og sørg for å få med deg Honningsvåg kirke. Det er det eldste bygget i området, og sto ferdig i 1885.

Høydepunktet for alle reiser til Honningsvåg, er en tur til Nordkapp. Det er et av fastlands-Europas nordligste punkter, og vi tar det siste strekket med snøscooter nå som vi er her på vinterstid. Kjenn på følelsen av å stå helt på utkanten av Fastlands-Norge, der du skuer utover Barentshavet i vintermørket. Hvis du samtidig får se det magiske nordlyset danse på himmelen over deg, blir det garantert et syn du aldri vil glemme.

På Nordkapp finner du også det velkjente globus-monumentet, så en selfie eller to …eller fem, er obligatorisk. Når du er fornøyd kan du varme deg i Nordkapphallen, og samtidig se en kort film og flere utstillinger for å lære om livet i Høyarktis.

Etter å ha nådd reisens nordligste punkt, snur vi skipet og setter kurs mot sør på kvelden.

Valgfrie utflukter
 • Nordkapp og kongekrabbeopplevelse – vinter
  Bli med oss når vi opplever høydepunktene i Honningsvåg om vinteren, fra ikonisk utsikt ved Nordkapp til deilig kongekrabbe i Sarnes.
 • Firhjulskjøring til Nordkapp
  Kjør din egen firhjuling på et spennende eventyr til det nordligste punktet i kontinentale Europa.
 • Kultur til fots, ølsmaking og lokalt show ved 71°N
  Nyt en rundtur i byen, håndlaget øl og et eksklusivt teaterstykke om livet i Arktis fremført av lokale tenåringer.
 • Snøscooterkjøring til Nordkapp
  Opplev rå arktisk natur mens du tar en spennende snøscootertur til det nordligste punktet på det europeiske fastlandet.
 • Isfiske i Arktis
  Ta en kort tur med truger til en innsjø i nærheten for å forsøke deg på isfiske, før du nyter smaken av din nyfangede og nykokte fangst.

DAG 7 : Tromsø

Porten til Arktis

Bilde: Espen Mills

I dag får du besøke den arktiske hovedstaden. Tromsø, eller «porten til Arktis» som mange sier, er Norges nordligste universitetsby. Her er forholdene ideelle for flere populære vinteraktiviteter, som for eksempel hundekjøring og tur med truger.

Tromsø ligger rundt 350 kilometer nord for den nordlige polarsirkel, og mørketiden her varer litt over en måned om vinteren. Da er sjansen stor for at du får oppleve nordlyset.

Denne urbane byen pulserer av liv, og har alt fra trendy restauranter, barer og kaféer, til uavhengige butikker som selger lokalt håndverk, kortreiste produkter, og til og med «high fashion» i norsk tradisjon. MS Trollfjord blir liggende i havna i 13 timer, noe som gir deg mye tid til å bli med på valgfrie utflukter og utforske byen for deg selv.

En av aktivitetene er en guidet tur til Polarmuseet, hvor du får høre om byens historiske høydepunkter innen arktisk jakt og handel. Vil du se levende dyr, kan du ta turen til Polaria, et akvarium med forskjellige arktiske marine arter, blant annet sel.

Over vannet for Polaria finner du Ishavskatedralen, med sin fantastiske arkitektur og imponerende glassmalerier. Det blir kanskje også en mulighet til å besøke noen av Tromsøs nærliggende fjorder eller det varierte landskapet på Senja.

Valgfrie utflukter
 • Hundekjøring i vintereventyrland
  Bli med på en minipolarekspedisjon gjennom det snørike og arktiske landskapet i Breivikeidet ved Tromsø.
 • Drømmereisen – Hundesledekjøring, iskupler og reinsdyr
  Opplev hundesledekjøring, magiske iskupler og ekte reinsdyr på denne alt-i-ett-drømmeturen til Tromsø.
 • Hvalsafari i arktisk stillhet
  Bli med inn i den arktiske stillheten mens du får en uforglemmelig utsikt over spekkhoggere og knølhvaler som leker i deres naturlige habitat.
 • Møt lokalbefolkningen på Sommarøy
  Tilfredsstill nysgjerrigheten din om dagliglivet nord for den nordlige polarsirkel mens du lærer å strikke med lokalbefolkningen på Sommarøy.
 • Tromsø, den arktiske hovedstaden – vinter
  Utforsk den fantastiske polararven, moderne kultur og ekstraordinær panoramautsikt i Tromsø, «Nordens Paris», om vinteren
 • Det nordligste bryggeriet
  La skuespillere underholde deg på denne turen gjennom Tromsø til Mack, lenge kjent som det nordligste bryggeriet i verden.
Bilde: Espen Mills
Bilde: Erik Lindner/Aspelund Hurtigrutemuseet

DAG 8 : Stokmarknes og Svolvær

Lofoten og Hurtigrutens historiske hjemsted

Bilde: Erik Lindner/Aspelund Hurtigrutemuseet

I dag utforsker vi Lofoten, en spektakulær øygruppe som stiger opp fra Norskehavet. Du trenger bare å kaste et blikk på de dramatiske fjelltoppene og fiskeværene i vannkanten for å forstå hvorfor øygruppen kalles et av Norges vakreste steder.

Når vi først er her, må vi tilbringe litt tid i Stokmarknes. Denne historiske byen er en del av Vesterålen, en øygruppe like nordøst for Lofoten. Av alle stedene vi besøker, er dette stedet helt spesielt for oss. Det var her den originale Hurtigruten ble grunnlagt av Richard With i 1893, skipsfartens pioneer.

Hurtigruten ble fort en livsnerve for kystsamfunnene utenfor allfarvei, og passende nok har vi fått et arvestykke til evig skue på plassen der det hele startet. I vannkanten står MS Finnmarken fra 1956 innkapslet i en bygning av glass, litt som et skip i en flaske.

Dette er Hurtigrutemuseet, og her gjenfortelles Hurtigrutens historie som Norges ledende cruiserederi innen ekspedisjonsreiser. Du kan se nærmere på det gamle skipet og kjenne på stemningen fra det som en gang var på en guidet tur.

Vi legger til kai i Svolvær på ettermiddagen. Sør i Lofoten, på Austvågøya, ligger Svolvær som er øygruppens største by. Her myldrer det av butikker, restauranter, gallerier og kaféer. Her kan du også se Svolværgeita, fjellet som har fått kallenavnet fordi det kan se ut som en en geit med horn.

Det er flere forskjellige valgfrie utflukter tilgjengelig fra Svolvær, blant annet tur med truger, bussturer til Lofotens beste utkikkspunkter, eller en fortryllende ridetur på hesteryggen langs en hvit sandstrand.

Valgfrie utflukter
 • Det beste fra Vesterålen om vinteren – Historie, kunst og kulturell tur
  Opplev fantastisk utsikt, rik kultur og kystarv på en busstur til den nydelige øygruppen Vesterålen.
 • Hurtigrutens arvtur
  Ta en tur på Hurtigrutemuseet på fødestedet vårt Stokmarknes, hvor du finner et av de pensjonerte skipene våre i full størrelse.
 • Kajakkpadling i Lofoten – vinter
  Dra ut på havet og se Svolværs kystlinje fra et annerledes perspektiv mens du følger en lokal guide og padler i din egen to-personers kajakk.
 • Vinter i Lofoten – Kunst, historie og Henningsvær
  Bli kjent med Lofotens historie, se tidløs kunst i SKREI, og nyt fiskeværatmosfæren i Henningsvær.

DAG 9 : Brønnøysund

Særegen nordisk natur

Torghatten
Torghatten
Bilde: Jan Hvizdal

Brønnøysund ligger på en smal halvøy rett ut fra fastlandet, omringet av hav og øyer. Det bor omtrent 5000 mennesker i den lille byen, mange i fargerike hus mot en bakgrunn av slake bakker og steile fjelltopper.

Gled deg over den pulserende stemningen i havna og ta en spasertur langs Havnegata. Stikk innom en av pubene for noe leskende, eller unn deg et måltid i en lokal restaurant. Gå en tur i gjestehavna eller ta turen til den nygotiske steinkirken fra 1870. 

Mens vi seiler, kan du holde utkikk etter Vegaøyan, en øygruppe som består av rundt 6500 øyer, holmer og skjær. På Gardsøy ligger det et UNESCO verdensarvsenter, og her kan du se hvordan den verdifulle ederdunen fra ærfuglene høstes fra de små husene som øyboerne bygger til dem.

Sør for Brønnøysund finner du øya med den berømte Torghatten. Fjellet er lett å kjenne igjen med hullet som går tvers igjennom. Ifølge lokale sagn ble hullet til da Hestmannen skjøt en pil mot en ung kvinne som avviste tilnærmelsene hans. Trollkjempen i Sømnafjellet kastet hatten for å redde den unge kvinnen, samtidig som solen opp og gjorde hatten til en stein med hullet fra pilen midt i.

Du kan bli med på en times fottur opp til hullet i fjellet på en valgfri utflukt. Stå og se utsikten til øyene rundt gjennom hullet i fjellet.

Valgfrie utflukter
 • Legendene om Torghatten og Brønnøysund med buss – vinter
  Se severdighetene i Brønnøysund fra bussen før du følger i trollenes fotspor til et myteomspunnet fjell med et hull som går tvers igjennom.
 • Vintervandring og minikonsert i Brønnøysund
  Oppdag Brønnøysunds fascinerende historie, geologi og musikalske talent på denne guidede vintervandringen gjennom byens høydepunkter.
Torghatten
Torghatten
Bilde: Jan Hvizdal
Bilde: Jan Hvizdal

DAG 10 : Ålesund

En pittoresk by

Bilde: Jan Hvizdal

Etter en solid frokost på skipet, legger vi til kai i Ålesund litt utpå formiddagen, en by som ligger spredt utover en rekke småøyer.

Det første du vil legge merke til, er kanskje den spesielle arkitekturen. Hver detalj på bygningene, fra glade farger til runde spir, var inspirert av jugendstilen som var populær tidlig på 1900-tallet. Nesten hele byen ble fornyet da den ble gjenoppbygget etter en storbrann i 1904.

Når du forlater havneområdet, beveger du deg inn i en eventyrlig by bestående av smale gater og unike bygninger. Hvis minnekortet på kameraet ditt ikke fylles helt opp, får du også noen flotte bilder av øygruppen fra utsiktspunktet på Aksla-fjellet. Det høres kanskje mye ut med 418 trappetrinn til toppen, men utsikten som venter vil være verdt anstrengelsen.

Du kan også besøke Atlanterhavsparken, Norges første marine vitenskapssenter. Dette er et av Nord-Europas største saltvannsakvarier, og her bor sel, otter, krabber og mange andre marine arter. Du får til og med se humboldtpingviner, en art som ellers ikke finnes nord for ekvator.

Valgfrie utflukter
 • Arkitektur og bryggerier – Ålesund til fots
  Utforsk Ålesunds karakterirske jugendstilarkitektur, og smak deretter på noe av det beste mikrobryggeriølet fra lokalområdet.
 • Busstur til sagaøyene og Alnes – Vinter
  Bli med på denne bussturen for å oppleve to øyer, et fyrtårn og utallige fortellinger om vikingene. Naturen er også imponerende!

DAG 11 : Hardangerfjorden og Haugesund

Vikinghistorie

Shutterstock

Når vi seiler sørover langs vestkysten, seiler vi forbi noen av Norges mest berømte fjorder, blant annet Hardangerfjorden.

Fjorden er hele 179 kilometer lang, noe som gjør den til den nest lengste fjorden i Norge og den femte lengste i verden.

Den spektakulære fjorden er også av av Norges vakreste. Hvor enn du ser, ruver fjellandskapet med hvite snøtopper over fjorden, som speiles i det glitrende vannet nedenfor.

Regionen er spesielt kjent for epleproduktene sine. Her finner du alt fra syltetøy og saft til prisbelønt sider, som en matskribent beskrev som «nordisk sjampanje».

Vi kommer til Haugesund, «vikingkongenes rike», på ettermiddagen. Kallenavnet er inspirert fra historiske steder som Olavskirken, bygget i 1250 av Kong Håkon Håkonsson. Her finner du også Haraldshaugen, et nasjonalt monument som sies å være den første norske kongelige gravhaugen.

Dra tilbake i tid til vikingtiden på Nordvegen historiesenter, med utstillinger presentert av en fiktiv Harald Hårfagre.

Valgfrie utflukter
 • Vikingtur i Haugesund med buss
  Dykk inn i den rike vikingarven og kystkulturen i Avaldsnes — Norges eldste kongesete.
 • Haugesundskysten på el-sykkel
  La el-sykkelen gjøre jobben mens du ruller rundt i den vakre naturen og rike historien i vikingkongenes hjemland.
 • Kunsttur til fots i Haugesund med en lokal kunstner
  Glassblåsing, arkitektur og Marilyn Monroe – det er mer ved denne kunstturen til fots gjennom pittoreske Haugesund enn du kanskje tror!
 • Vikingopplevelse med RIB
  Få et unikt perspektiv på Norges vikinghistorie mens du suser langs det vakre, smale stredet som ga Norge navnet sitt.
Shutterstock
Bilde: Shutterstock

DAG 12 : Farsund og Kristiansand

Fyrtårnenes by

Bilde: Shutterstock

Tidlig om morgenen kommer vi til Farsund. Her kan du rusle langs Listas sandstrender og se Lista fyr.

Kanskje du får muligheten til å besøke en tysk festning. Festningen var i bruk under andre verdenskrig. Den er godt tatt vare på, og mange av de originale brakkene er fortsatt like hele. Lær alt om krigshistorien i området under en guidet tur på dette historiske landemerket, før vi seiler videre til Kristiansand.

Nær sørspissen av landet vårt finner vi Kristiansand, Norges femte største by med en lokalbefolking på 112 000 personer. Vi regner med å legge til kai sent på ettermiddagen, og du får noen timer til å utforske byen.

Om du blir med på en guidet tur, vil du kanskje føle at hele byen virker som en stor ruteplan, da mange gater går rett fra havna og tvers gjennom hele byen. Her finner du arkitektur fra flere epoker, noe som vitner om at byen har blitt gjenoppbygd flere ganger; først etter store branner på 1700- og 1800-tallet, og senere etter et angrep under andre verdenskrig.

Under en valgfri utflukt kan du besøke Lindesnes fyr, som markerer Norges sørligste punkt. Se dette kjennemerket som har veiledet sjøfarere trygt gjennom mørke netter siden tidlig på 1900-tallet, og lær om stedets lange historie som går helt tilbake til 1656.

Når vi kommer tilbake på skipet, runder vi av reisen i stor stil med en flott avskjedsmiddag. Grip sjansen til å dele bilder og opplevelser fra turen med medreisende en siste gang.

Valgfrie utflukter
 • Norsk jul på Skraastadgården
  Hvordan feirer nordmenn jul? Denne turen vil svare på det spørsmålet, og mange flere du kanskje har om norsk kultur og lokale tradisjoner.
 • Andre verdenskrig-historietur i Kristiansand
  Tre inn i fortiden og lær om Sør-Norges historie under andre verdenskrig på en tur til Kristiansands historiske steder.
 • Byvandring i Farsund
  Bli med havnevakten eller en lokal guide for å lære om Farsunds historie, og nyt flott utsikt over byen fra Varbakåsen.
 • Høydepunkter på sydkysten og Sydkapp
  Bli med guiden vår på en ekspedisjon i Syd-Norge på land. Beundre variert nordisk landskap, smak på utsøkt vin og spis lunsj på Norges sydligste punkt.

DAG 13 : Oslo

Oslo

Oslo opera house in fall.
Oslo opera house in fall.
Bilde: Suranga Weeratuna / Alamy Stock Photo

Tenk tilbake på reisen din fra sør til nord og sørover igjen, mens vi tidlig på morgenen seiler inn til sjøreisens siste havn – Oslo.

Avskjeden med mannskapet når du går i land markerer avslutningen på reisen din med oss. Du har seilt med Nordkapp-ekspressen og utforsket byer og bygder langs kysten, helt til toppen av det europeiske kontinentet.

Du har fått oppleve Norges varierte klima, sett majestetiske fjell og fjorder, og kanskje også fått se med beundring opp mot nordlyset en eller flere ganger.

Vi håper du tar med deg mange gode minner fra Nordkapp-ekspressen når du reiser hjem igjen. Kom og seil med oss igjen når du er klar for flere flotte og ikoniske opplevelser langs norskekysten.

Oslo opera house in fall.
Oslo opera house in fall.
Bilde: Suranga Weeratuna / Alamy Stock Photo
Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Hva er inkludert

Standard lugarer

Nyt et imponerende utvalg av inkluderte fordeler når du skal velge blant de komfortable alternativene våre for overnatting: Polar innvendig, Polar utvendig og Arctic Superior-lugarer.

 

Lugar på skipet

 • Overnatting i en komfortabel lugar med eget bad
 • Valg av foretrukket lugartype og plassering

Les mer om MS Trollfjord

 

Mat og drikke om bord

 • Helpensjon med heldagsservering i Flora og Árran
 • Ubegrenset utvalgte drinker i Flora, Árran og 1893 Bar, servert i åpningstidene til restauranten og baren unntatt frokost
 • Ubegrenset mineralvann, te og kaffe
 • Ettermiddagssnacks i 1893 Bar
 • Kulinariske demonstrasjoner og matsmaking

Les mer om mat og drikke om bord

 

Livet om bord

 • Flerspråklig Coastal Experience Team
 • Gratis Wi-Fi
 • Daglige temaforelesninger, fotoveiledning, kunst og håndverk
 • Tilgang til treningsrom
 • Tilgang til bibliotek og filmer på forespørsel
 • Utvalg av utstyr for friluftsliv

Les mer om livet om bord

Kun for suitegjester

Expedition-suiten er laget for å gi deg en førsteklasses opplevelse om bord og har et luksuriøst og vakkert utsmykket interiør.

 

Suite på skipet

 • Overnatting i en stilig, romslig suite med eget bad
 • Valg av foretrukket lugartype og plassering
 • Ubegrenset minibar
 • Daglig oppredning av sengen

Les mer om suitene våre

 

Mat og drikke om bord

 • Helpensjon med heldagsservering i Flora, Arran og à la carte-gourmetrestauranten Røst
 • Ubegrenset utvalgte drinker i Flora, Árran og 1893 Bar, servert i åpningstidene til restauranten og baren unntatt frokost
 • Ubegrenset mineralvann, te og kaffe
 • Valg av spisetider i restauranten
 • Eksklusiv ettermiddagste med musserende vin i Røst
 • Eksklusiv middag med skipets senioroffiserer

 

Livet om bord

 • Rask og prioritert innsjekking inkludert eksklusiv tilgang til Espolin Johnson-salongen
 • Gratis Wi-Fi
 • Flerspråklig Coastal Experience Team
 • Tilgang til treningsrom
 • Daglige temaforelesninger, fotoveiledning og kunst- og håndverksaktiviteter
 • Tilgang til bibliotek og filmer på forespørsel
 • Kulinariske demonstrasjoner og matsmaking
 • Utvalg av utstyr for friluftsliv
 • Hurtigruten Collection-klespakke inkludert skalljakke, genser og ull-lue