Tromsø – Honningsvåg – Bergen

Nordkapp-ekspressen – fra Tromsø til Bergen

Nordkapp-ekspressen – fra Tromsø til Bergen

Tromsø – Honningsvåg – Bergen

Nordkapp-ekspressen – fra Tromsø til Bergen

Nordkapp-ekspressen – fra Tromsø til Bergen

Reiseinformasjon 7 dager MS Trollfjord
Avganger
15 avganger mellom okt 2023 og apr 2025
Pris fra kr 16 405
kr 13 124
Frokost, lunsj og middag inkludert
 • Seil norskekysten. Dette er en av verdens lengste kystlinjer og vi seiler hele veien fra Tromsø til Nordkapp, på toppen av Europa, så ned igjen til Bergen
 • Bli med ombord på det fantastiske skipet MS Trollfjord, nyrenovert i 2023 for å gjenspeile de vakre fjordene vi seiler gjennom.
 • Lær mer om lokalsamfunnene langs kysten, og bli med på en rekke spennende, valgfrie utflukter.
 • Ta turen høst, vinter eller vår, og opplev alt fra varmere klima i sør til snøkledde fjell, og kanskje også nordlys i nord.
Nordkapp-ekspressen – fra Tromsø til Bergen

Inkludert i denne reisen

 • Servering av drikke hele dagen

  I tillegg til helpensjon, kan du få servert drikke i åpningstiden til restaurantene våre, unntatt til frokost. Velg mellom et utvalg av alkoholfrie og alkoholholdige drikkevarer, og få smaksprøver på spesialiteter og forfriskninger om ettermiddagen.

 • Fasiliteter om bord

  Du har gratis tilgang til MS Trollfjords bibliotek, treningsrom og flotte badstue med gulv-til-tak-vinduer.

 • Coastal Experience Team

  Ekspertteamet er om bord for å veilede deg gjennom alle reiseaktiviteter og utflukter. I tillegg deler de sjarmerende historier og spennende innsikt rundt norsk kultur, historie, natur og geografi.

 • Aktiviteter om bord

  Bli med på morgentøying, kos deg med kunst- og håndverkskurs eller lær deg hvordan du får mest mulig ut av bildene dine på fotokurset.

Reiseplan

Bli med Nordkapp-ekspressen på en høst-, vinter- eller vårtur du sent kommer til å glemme. Se den fantastiske skjønnheten til norskekysten fra den arktiske hovedstaden, Tromsø. Etter å ha inntatt Nordkapps skjønnhet, snur vi skipet og starter reisen sørover mot Bergen.

DAG 1 : Tromsø

Velkommen til Norge

The northern lights above Tromsø
Bilde: Getty Images

Ditt nordiske eventyr begynner i den arktiske hovedstaden, Tromsø. Ofte kalles den «porten til Arktis». Denne byen yrer av alt fra trendy restauranter og kafeer til butikker som selger lokalt håndverk og råvarer.

Byen ligger nesten 350 km nord for den nordlige polarsirkelen, og byen er vanligvis dekket av snø om våren og vinteren, noe som gir de omkringliggende landskapene synet og følelsen av et vinterlandskap som reflekterer nordlyset når de dukker opp.

Når vi har ønsket deg velkommen om bord og du har funnet deg til rette i lugaren eller suiten, får du møte Coastal Experience Team. Du får mulighet til å bli godt kjent med alle i teamet, som skal holde foredrag og organisere aktiviteter for deg gjennom hele reisen.

The northern lights above Tromsø
Bilde: Getty Images
Nordkapp
Bilde: Tommy Simonsen

DAG 2 : Honningsvåg

Det nordligste punktet

Nordkapp
Bilde: Tommy Simonsen

Vi er fremme tidlig om morgenen, og du får en hel dag i Honningsvåg. Dette er den nordligste byen på Fastlandsnorge, og landskapet er nesten uten trær og busker. Vintrene er gjerne lange med mye snø så langt nord, så gjør deg klar for fantastiske vinterlandskap og morsomme vinteraktiviteter.

Hør snøen knirke under trugene mens du vandrer over slettene. Det kan også hende du får mulighet til å være med på isfiske. Det er en kjent og kjær aktivitet så langt mot nord. Smak på den lokale delikatessen, kongekrabbe, som fiskes i sjøen rundt Honningsvåg og serveres hele året. Se lokal kunst i galleri Once Upon a Dream, og sørg for å få med deg Honningsvåg kirke. Det er det eldste bygget i området, og sto ferdig i 1885.

Høydepunktet for alle reiser til Honningsvåg, er en tur til Nordkapp. Det er et av fastlands-Europas nordligste punkter, og vi tar det siste strekket med snøscooter nå som vi er her på vinterstid. Kjenn på følelsen av å stå helt på utkanten av Fastlandsnorge, der du skuer utover Barentshavet i vintermørket. Hvis du samtidig får se det magiske nordlyset danse på himmelen over deg, blir det garantert et syn du aldri vil glemme.

På Nordkapp finner du også det velkjente globus-monumentet, så en selfie eller to …eller fem, er obligatorisk. Når du er fornøyd kan du varme deg i Nordkapphallen, og samtidig se en kort film og flere utstillinger for å lære om livet i Høyarktis.

Etter å ha nådd reisens nordligste punkt, snur vi skipet og setter kurs mot sør på kvelden.

Valgfrie utflukter
 • Firhjulskjøring til Nordkapp
  Kjør din egen firhjuling på et spennende eventyr til det nordligste punktet i kontinentale Europa.
 • Nordkapp og kongekrabbeopplevelse – vinter
  Bli med oss når vi opplever høydepunktene i Honningsvåg om vinteren, fra ikonisk utsikt ved Nordkapp til deilig kongekrabbe i Sarnes.
 • Snøscooterkjøring til Nordkapp
  Opplev rå arktisk natur mens du tar en spennende snøscootertur til det nordligste punktet på det europeiske fastlandet.
 • Isfiske i Arktis
  Ta en kort tur med truger til en innsjø i nærheten for å forsøke deg på isfiske, før du nyter smaken av din nyfangede og nykokte fangst.
 • Kultur til fots, ølsmaking og lokalt show ved 71°N
  Nyt en rundtur i byen, håndlaget øl og et eksklusivt teaterstykke om livet i Arktis fremført av lokale tenåringer.

DAG 3 : Alta

Nordlysbyen

Nordlyskatedralen, Alta
Nordlyskatedralen
Bilde: Tommy Simonsen

Alta har i overkant av 10 000 innbyggere, og er en av de største kystbyene vi besøker. Her finner du også Altaelva, en av Norges beste lakseelver. Her trekkes det titt og ofte opp store laks, og noen har veid opptil 24 kg. Du vil ikke angre hvis du bestiller fersk grillet laks i en av de lokale restaurantene.

Alta ligger på 70 grader nord, og ligger langt over den nordlige polarsirkelen. Området er spesielt kjent for mye nordlys, så sørg for å ha kameraet lett tilgjengelig. Når himmelen er skyfri og forholdene ligger til rette for det, bør du få knipset noen blinkskudd av lysene som danser over deg.

Du får lære mer om dette fantastiske naturlige lysshowet i Nordlyskatedralen, som kan besøkes på en valgfri guidet bytur. Katedralen har også en utstilling som viser hvordan Alta ble et knutepunkt for banebrytende forskning på nordlyset på 1800- og 1900-tallet. En del av turen innebærer også et besøk på Alta Museum, som stiller ut oppdagelsen av Nord-Europas største konsentrasjon av forhistorisk bergkunst innerst i den nærliggende Altafjorden, som er et sted på UNESCOs verdensarvliste.

Området har gjerne mye snø om vinteren, noe som legger til rette for flere typiske vinterutflukter, som hundekjøring. Snøen og klimaet i Alta er et perfekt utgangspunkt for å bygge og vedlikeholde Sorrisniva Igloo Hotel ved Altaelva.

Du kan få omvisning på verdens nordligste ishotell. Hver vinter bygges det opp av snø og is, og hugges ut etter forskjellige kunstneriske tema av lokale skulptører. Gå innom hotellets isbar, dekorert med isskulpturer uthugget for hånd, og bestill en drink i et glass av is – isbiter trenger du ikke.

Valgfrie utflukter
 • Besøk det magiske Iglohotellet i Alta
  Utforsk det vakre Iglohotellet, fullstendig laget av snø og is. Selv gratisdrinken din kommer i et glass skåret ut av is!
 • Hundekjøring i Alta
  Dra på hundekjøring gjennom snølandskap nær Nordlysets by og møt de entusiastiske hundene som trekker deg.
 • Hundekjøring på hjul i Alta
  Prøv hundekjøring på hjul gjennom vakre landskap nær Nordlysets by, og hils på de snille hundene som trekker deg.
 • Bergkunst som er på UNESCOs vardensarvliste og nordlyskatedralen
  Se forhistorisk bergkunst på Alta Museum og beundre den fantastiske arkitekturen til byens ikoniske katedral.
Nordlyskatedralen, Alta
Nordlyskatedralen
Bilde: Tommy Simonsen
The northern lights over Lødingen, Norway
Bilde: Getty Images

DAG 4 : Lødingen

Bygdeliv og fjordnatur

The northern lights over Lødingen, Norway
Bilde: Getty Images

Lødingen er en liten bygd på Hinnøyas sørvestlige kyst, og det bor nesten 2000 innbyggere i kommunen. Vi la til i denne havna på en av de tidligere kystrutene våre, så når vi nå vender tilbake, føles det litt som å komme hjem igjen.

Vi legger til kai rundt middagstid og har Lødingen som base i noen få timer, mens vi utforsker Norges største øy sør for Svalbard — Hinnøya. Ta deg en rusletur i gatene ved havna, og nyt synet av de tradisjonelle røde rorbuene du ser tett i tett langs vannkanten. Underveis legger du sikkert også merke til den rolige og avslappende stemingen på bygda.

Høydepunktet på dette besøket vil nok være de spektakulære fjordene og fjellene som norskekysten er så kjent for. Gullesfjorden skjærer seg fra Andfjorden innover Hinnøyas nordlige side, omringet av dramatiske fjell. Stedet er populært blant turfolk som tilbringer natten på leirplassen eller i hytter, og driver med isfiske av torsk i fjorden om vinteren.

Valgfrie utflukter
 • Fiske med en lokal fisker
  Bli med den lokale fiskeren på en fisketur i vannet rundt Lødingen, og kanskje flyr det havørn over hodet ditt.
 • Dampskipsbrygga og historien til Hurtigruten
  Ta en reise gjennom tiden ved Dampskipsbrygga, som er Lødingens tidligere brygge som har blitt nydelig restaurert til et utstillingssted.
 • Samisk håndverk, mat og kultur
  Tilbring litt tid med en lokal samisk familie og lær om deres unike skikker som har gått i arv gjennom tidene.

DAG 5 : Rørvik

Et eldgammelt fiskevær

Rørvik, Norway
Bilde: Getty Images

Vi fortsetter sørover, og beveger oss ut av det mørke nord idet vi krysser den nordlige polarsirkelen tidlig om morgenen.

Vikna er en øygruppe i en kjede på omtrent 6000 øyer, holmer og skjær. Vi stopper når vi kommer frem til den største av øyene, Inner-Vikna. Her legger vi til kai ved havnebyen Rørvik omtrent midt på dagen, og blir der i noen timer.

Byen og nærområdene har lang historie, og gravhaugene her dateres tilbake til oldtiden. Stedets maritime historie er godt dokumentert i Rørviks mange museer, spesielt på det lokale Kystmuseet.

Torsk er en annen stor eksportvare, og byen har en årlig torskefestival i mars. Disse fiskeartene er spesielt vanlige rundt øyene her om vinteren, så hvorfor ikke unne deg noen ferske fiskekaker mens du er her.

Gå tilbake til skipet sent om ettermiddagen for den nest siste kvelden om bord. Gled deg over skipets fasiliteter, som badstuen med panoramautsikt, eller varm deg opp på lokal akevitt i baren på øverste dekk.

Valgfrie utflukter
 • Tidsreise gjennom kystbyen Rørvik
  Bli kjent med Rørviks historie på denne guidede turen gjennom tre av byens viktige museer.
Rørvik, Norway
Bilde: Getty Images
Atlanterhavsveien
Bilde: Andrea Klaussner

DAG 6 : Molde

Perfekt panoramautsikt

Atlanterhavsveien
Bilde: Andrea Klaussner

Vi runder av reisen med et besøk til Molde, Romsdalens største by og kommersielle senter, på den sørlige kysten av Romsdalshalvøya. Vi stopper her på kystreisene våre mellom Bergen og Kirkenes også, men denne blir vi her mye lenger, så du virkelig får mulighet til å oppleve byen.

Opplevelsesteamet vårt tilbyr flere valgfrie aktiviteter her, slik at du kan utforske Molde som du selv ønsker. Du kan også bli med på en valgfri utflukt til Atlanterhavsveien, fantastisk veistrekning som ofte dukker opp i Hollywood-filmer.

For områdets beste panoramautsikt, bør du bli med oss på en tur opp til Vardens utsiktspunkt ved å følge stien fra sentrum i byen. Her kan du se du utover byen fra 402 meters høyde, og nyte synet av 222 snødekte fjelltopper på den andre siden av Moldefjorden.

Trives du bedre på bakkenivå, kan du gå innom Romsdalsmuseet – et av Norges største folkemuseum, omtrent ti minutter fra byens sentrum.

Når vi kommer tilbake på skipet, runder vi av reisen i stor stil med en flott avskjedsmiddag. Grip sjansen til å dele bilder og opplevelser fra turen med medreisende en siste gang.

Valgfrie utflukter
 • Atlanterhavsveien – En naturskjønn busstur fra Molde
  La oss ta deg med langs den fantastiske Atlanterhavsveien, en av de vakreste rutene i verden.

DAG 7 : Bergen

Norges nest største by

Bergen in winter
Bilde: Klaus Peter Kappest

Denne reisen har tatt deg fra Tromsø til toppen av Europa, og deretter helt ned til Bergen i sør. Tenk over reisen din mens du ser hvordan vi nærmer oss den siste havnen på reisen, Bergen, tidlig om morgenen.

Du har seilt med Nordkapp-ekspressen og utforsket Norges kystlandskap, byer og landsbyer. Du har fått oppleve Norges varierte klima, sett majestetiske fjell og fjorder, og kanskje også fått se med beundring opp mot nordlyset en eller flere ganger.

Vi håper du tar med deg mange gode minner fra Nordkapp-ekspressen når du reiser hjem igjen. Kom og seil med oss igjen når du er klar for flere flotte og ikoniske opplevelser langs norskekysten.

Bergen in winter
Bilde: Klaus Peter Kappest
Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Hva er inkludert

Standard lugarer

Nyt et imponerende utvalg av inkluderte fordeler når du skal velge blant de komfortable alternativene våre for overnatting: Polar innvendig, Polar utvendig og Arctic Superior-lugarer.

 

Lugar på skipet

 • Overnatting i en komfortabel lugar med eget bad
 • Valg av foretrukket lugartype og plassering

Les mer om MS Trollfjord

 

Mat og drikke om bord

 • Helpensjon med heldagsservering i Flora og Árran
 • Ubegrenset utvalgte drinker i Flora, Árran og 1893 Bar, servert i åpningstidene til restauranten og baren unntatt frokost
 • Ubegrenset mineralvann, te og kaffe
 • Ettermiddagssnacks i 1893 Bar
 • Kulinariske demonstrasjoner og matsmaking

Les mer om mat og drikke om bord

 

Livet om bord

 • Flerspråklig Coastal Experience Team
 • Gratis Wi-Fi
 • Daglige temaforelesninger, fotoveiledning, kunst og håndverk
 • Tilgang til treningsrom og badstue
 • Tilgang til bibliotek og filmer på forespørsel
 • Utvalg av utstyr for friluftsliv

Les mer om livet om bord

Kun for suitegjester

Expedition-suiten er laget for å gi deg en førsteklasses opplevelse om bord og har et luksuriøst og vakkert utsmykket interiør.

 

Suite på skipet

 • Overnatting i en stilig, romslig suite med eget bad
 • Valg av foretrukket lugartype og plassering
 • Ubegrenset minibar
 • Daglig oppredning av sengen

Les mer om suitene våre

 

Mat og drikke om bord

 • Helpensjon med heldagsservering i Flora, Arran og à la carte-gourmetrestauranten Røst
 • Ubegrenset utvalgte drinker i Flora, Árran og 1893 Bar, servert i åpningstidene til restauranten og baren unntatt frokost
 • Ubegrenset mineralvann, te og kaffe
 • Valg av spisetider i restauranten
 • Eksklusiv ettermiddagste med musserende vin i Røst
 • Eksklusiv middag med skipets senioroffiserer

Les mer om mat og drikke om bord

Livet om bord

 • Rask og prioritert innsjekking inkludert eksklusiv tilgang til Espolin Johnson-salongen
 • Gratis Wi-Fi
 • Flerspråklig Coastal Experience Team
 • Tilgang til treningsrom og badstue
 • Daglige temaforelesninger, fotoveiledning og kunst- og håndverksaktiviteter
 • Tilgang til bibliotek og filmer på forespørsel
 • Kulinariske demonstrasjoner og matsmaking
 • Utvalg av utstyr for friluftsliv
 • Hurtigruten Collection-klespakke inkludert skalljakke, genser og ull-lue

Les mer om livet om bord