Tromsø – Honningsvåg – Bergen

Nordkapp-ekspressen – halvreise

Nordkapp-ekspressen – halvreise

Tromsø – Honningsvåg – Bergen

Nordkapp-ekspressen – halvreise

Nordkapp-ekspressen – halvreise

Reiseinformasjon 7 dager MS Trollfjord
Avganger
8 avganger mellom okt 2023 og mar 2024
Pris fra
kr 20 102
Frokost, lunsj og middag inkludert
 • Seil norskekysten. Dette er en av verdens lengste kystlinjer og vi seiler hele veien fra Tromsø til Nordkapp, på toppen av Europa, så ned igjen til Bergen
 • Stig om bord på MS Trollfjord, renovert i 2023 for å gi de beste og mest komfortable gjesteopplevelsene.
 • Lær mer om lokalsamfunnene langs kysten, og bli med på en rekke spennende, valgfrie utflukter. 5 valgfrie utflukter er inkludert.
 • Ta turen høst, vinter eller vår, og opplev alt fra varmere klima i sør til snøkledde fjell, og kanskje også nordlys i nord.
Nordkapp-ekspressen – halvreise

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Få kr 2 500 per person til å bruke om bord

  Bestill en reise med Svalbard-ekspressen eller Nordkapp-ekspressen med avreise fra 3. juni, 2023 til og med 31. mars, 2024, og få opptil 5000 kroner per person til å bruke om bord. Tilbudet gjelder til og med 28. november, 2022.
  Kan ikke kombineres med andre tilbud/kampanjer, men kan kombineres med Ambassadør-rabatt.
  Les mer og bestill

Reiseplan

Bli med Nordkapp-ekspressen på en høst-, vinter- eller vårtur du sent kommer til å glemme. Se den fantastiske skjønnheten til norskekysten fra den arktiske hovedstaden, Tromsø. Etter å ha inntatt Nordkapps skjønnhet, snur vi skipet og starter reisen sørover mot Bergen.

DAG 1 : Tromsø

Velkommen til Norge

Ishavskatedralen og Tromsøbroen
Bilde: Posnov / Getty Images

Ditt nordiske eventyr begynner i den arktiske hovedstaden, Tromsø. Ofte kalles den «porten til Arktis», og Tromsø er Norges nordligste by. Denne byen yrer av alt fra trendy restauranter og kafeer til butikker som selger lokalt håndverk og råvarer.

Byen ligger nesten 350 km nord for den nordlige polarsirkelen, og byen er vanligvis dekket av snø om våren og vinteren, noe som gir de omkringliggende landskapene synet og følelsen av et vinterlandskap som reflekterer nordlyset når de dukker opp.

Når vi har ønsket deg velkommen om bord og du har funnet deg til rette i lugaren eller suiten, får du møte Coastal Experience Team. Du får mulighet til å bli godt kjent med alle i teamet, som skal holde foredrag og organisere aktiviteter for deg gjennom hele reisen.

Ishavskatedralen og Tromsøbroen
Bilde: Posnov / Getty Images
Tromsø havn
Bilde: Visit Norway
Møt samene på Nordkapp
Bilde: Rune Kongsro
Kaia i Honningsvåg
Bilde: Espen Mills

DAG 2 : Honningsvåg

Det nordligste punktet

Møt samene på Nordkapp
Bilde: Rune Kongsro

Vi er fremme tidlig om morgenen, og du får en hel dag i Honningsvåg. Dette er den nordligste byen på Fastlandsnorge, og landskapet er nesten uten trær og busker. Vintrene er gjerne lange med mye snø så langt nord, så gjør deg klar for fantastiske vinterlandskap og morsomme vinteraktiviteter.

Hør snøen knirke under trugene mens du vandrer over slettene. Det kan også hende du får mulighet til å være med på isfiske. Det er en kjent og kjær aktivitet så langt mot nord. Smak på den lokale delikatessen, kongekrabbe, som fiskes i sjøen rundt Honningsvåg og serveres hele året. Se lokal kunst i galleri Once Upon a Dream, og sørg for å få med deg Honningsvåg kirke. Det er det eldste bygget i området, og sto ferdig i 1885.

Høydepunktet for alle reiser til Honningsvåg, er en tur til Nordkapp. Det er et av fastlands-Europas nordligste punkter, og vi tar det siste strekket med snøscooter nå som vi er her på vinterstid. Kjenn på følelsen av å stå helt på utkanten av Fastlandsnorge, der du skuer utover Barentshavet i vintermørket. Hvis du samtidig får se det magiske nordlyset danse på himmelen over deg, blir det garantert et syn du aldri vil glemme.

På Nordkapp finner du også det velkjente globus-monumentet, så en selfie eller to …eller fem, er obligatorisk. Når du er fornøyd kan du varme deg i Nordkapphallen, og samtidig se en kort film og flere utstillinger for å lære om livet i Høyarktis.

Etter å ha nådd reisens nordligste punkt, snur vi skipet og setter kurs mot sør på kvelden.

Valgfrie utflukter
 • Firhjulskjøring til Nordkapp
  Kjør din egen firhjuling på et spennende eventyr til det nordligste punktet i kontinentale Europa.
 • Nordkapp og kongekrabbeopplevelse – vinter
  Bli med oss når vi opplever høydepunktene i Honningsvåg om vinteren, fra ikonisk utsikt ved Nordkapp til deilig kongekrabbe i Sarnes.
 • Snøscooterkjøring til Nordkapp
  Opplev rå arktisk natur mens du tar en spennende snøscootertur til det nordligste punktet på det europeiske fastlandet.
 • Isfiske i Arktis
  Ta en kort tur med truger til en innsjø i nærheten for å forsøke deg på isfiske før du nyter smaken av din nyfangede og nykokte fangst for dagen.
 • Kultur til fots, ølsmaking og lokalt show ved 71°N
  Nyt en rundtur i byen, håndlaget øl og et eksklusivt teaterstykke om livet i Arktis fremført av lokale tenåringer.

DAG 3 : Alta

Nordlysets by

Huskyer i vinterlandskapet i Alta
Bilde: robertharding / Alamy Stock Photo

Alta har i overkant av 10 000 innbyggere, og er en av de største kystbyene vi besøker. Her finner du også Altaelva, en av Norges beste lakseelver. Her trekkes det titt og ofte opp store laks, og noen har veid opptil 24 kg. Du vil ikke angre hvis du smaker på fersk grillet laks i en av de lokale restaurantene.

Alta ligger på 70 grader nord, og ligger langt over den nordlige polarsirkelen. Området er spesielt kjent for mye nordlys, så sørg for å ha kameraet lett tilgjengelig. Når himmelen er skyfri og forholdene ligger til rette for det, bør du få knipset noen blinkskudd av lysene som danser over deg.

Du kan lære mer om dette utrolige naturlige lysshowet på en guidet tur gjennom byen. Nordlyskatedralen har også en utstilling om hvordan Alta ble et knutepunkt for banebrytende forskning på nordlyset på 1800- og 1900-tallet.

Området har gjerne mye snø om vinteren, noe som legger til rette for flere typiske arktiske utflukter, som hundekjøring. Snøen og klimaet i Alta er et perfekt utgangspunkt for å bygge og vedlikeholde Sorrisniva Igloo Hotel ved Altaelva.

Du kan få omvisning på verdens nordligste ishotell. Hver vinter bygges det opp av snø og is, og hugges ut etter forskjellige kunstneriske tema av lokale skulptører. Gå innom hotellets isbar, dekorert med isskulpturer uthugget for hånd, og bestill en drink i et isglass – isbiter trenger du ikke.

Valgfrie utflukter
 • Besøk det magiske Iglohotellet i Alta
  Utforsk det vakre Iglohotellet, fullstendig laget av snø og is. Selv gratisdrinken din kommer i et glass skåret ut av is!
 • Hundekjøring i Alta
  Dra på hundekjøring gjennom snølandskap nær Nordlysets by og møt de entusiastiske hundene som trekker deg.
 • Avdekk nordlysets hemmeligheter i Alta
  Det er ikke noe bedre sted å dra til for å få en dypere forståelse av nordlysfenomenet enn Alta, kjent som Nordlysets by.
Huskyer i vinterlandskapet i Alta
Bilde: robertharding / Alamy Stock Photo
Vakkert nordlys i Alta
Bilde: Jan Hvizdal
Soloppgang nær Lødingen
Bilde: Tracey Whitefoot / Alamy Stock Photo
Utsikt til snødekte fjell i Lødingen
Bilde: Thor Dullum / EyeEm | Getty Images

DAG 4 : Lødingen

Bygdeliv og fjordnatur

Soloppgang nær Lødingen
Bilde: Tracey Whitefoot / Alamy Stock Photo

Lødingen er en liten bygd på Hinnøyas sørvestlige kyst, og det bor nesten 2000 innbyggere i kommunen. Vi la til i denne havna på en av de tidligere kystrutene våre, så når vi nå vender tilbake, føles det litt som å komme hjem igjen.

Vi legger til kai rundt middagstid og har Lødingen som base i noen få timer, mens vi utforsker Norges største øy sør for Svalbard — Hinnøya. Ta deg en rusletur i gatene ved havna, og nyt synet av de tradisjonelle røde rorbuene du ser tett i tett langs vannkanten. Underveis legger du sikkert også merke til den rolige og avslappende stemingen på bygda.

Høydepunktet på dette besøket vil nok være de spektakulære fjordene og fjellene som norskekysten er så kjent for. Gullesfjorden skjærer seg fra Andfjorden innover Hinnøyas nordlige side, omringet av dramatiske fjell. Stedet er populært blant turfolk som tilbringer natten på leirplassen eller i hytter, og driver med isfiske av torsk i fjorden om vinteren.

Hvis du har lyst, kan du komme enda nærmere fjorden ved å bli med på en valgfri utflukt på havsafari. Ta deg en fottur i fjellene og bli belønnet med majestetisk panoramautsikt over havet og landskapene rundt.

DAG 5 : Rørvik

Et eldgammelt fiskevær

 Tredekket i det iskalde havet
Bilde: mauritius images GmbH / Alamy Stock Photo

Vi fortsetter sørover, og beveger oss ut av det mørke nord idet vi krysser den nordlige polarsirkelen tidlig om morgenen.

Vikna er en øygruppe i en kjede på omtrent 6000 øyer, holmer og skjær. Vi stopper når vi kommer frem til den største av øyene, Inner-Vikna. Her legger vi til kai ved havnebyen Rørvik omtrent midt på dagen, og blir der i noen timer.

Byen og nærområdene har lang historie, og gravhaugene her dateres tilbake til oldtiden. Stedets maritime historie er godt dokumentert i Rørviks mange museer, spesielt på det lokale Kystmuseet.

På SalmoNor visningssenter kan du få omvisning om moderne lakseoppdrett, og lære mer om norsk havbruk som forsyner en hel verden med det beste av god, norsk laks.

Torsk er en annen stor eksportvare, og byen har en årlig torskefestival i mars. Disse fiskeartene er spesielt vanlige rundt øyene her om vinteren, så hvorfor ikke unne deg noen ferske fiskekaker mens du er her.

Gå tilbake til skipet sent om ettermiddagen for den nest siste kvelden om bord. Gled deg over skipets fasiliteter, som badstuen med panoramautsikt, eller varm deg opp på lokal akevitt i baren på øverste dekk.

Valgfrie utflukter
 • Besøk en laksefarm med båt
  Bli med på en båttur gjennom øygruppen og lær om laksefarmingsindustrien på en fungerende laksefarm.
 Tredekket i det iskalde havet
Bilde: mauritius images GmbH / Alamy Stock Photo
Rørvik strand nær Henningsvær i Lofoten
Bilde: Shutterstock
Luftfoto over en vakker fjord og fjell ved Molde.
Bilde: Madrugada Verde / Alamy Stock Photo
 Kvinne på gåtur på snødekket fjell mot klar himmel i Molde
Bilde: Wenzel Prokosch / EyeEm | Alamy Stock Photo

DAG 6 : Molde og Kristiansund

Perfekt panoramautsikt

Luftfoto over en vakker fjord og fjell ved Molde.
Bilde: Madrugada Verde / Alamy Stock Photo

Vi runder av reisen med et besøk til Molde, Romsdalens største by og kommersielle senter, på den sørlige kysten av Romsdalshalvøya. Vi stopper her på kystreisene våre mellom Bergen og Kirkenes også, men denne blir vi her mye lenger, så du virkelig får mulighet til å oppleve byen.

Opplevelsesteamet vårt tilbyr flere valgfrie aktiviteter her, slik at du kan utforske Molde som du selv ønsker. Du kan også bli med på en valgfri utflukt til Atlanterhavsveien, fantastisk veistrekning som ofte dukker opp i Hollywood-filmer.

For områdets beste panoramautsikt, bør du bli med oss på en tur opp til Vardens utsiktspunkt ved å følge stien fra sentrum i byen. Her kan du se du utover byen fra 402 meters høyde, og nyte synet av 222 snødekte fjelltopper på den andre siden av Moldefjorden.

Trives du bedre på bakkenivå, kan du gå innom Romsdalsmuseet – et av Norges største folkemuseum, omtrent ti minutter fra byens sentrum.

Når vi kommer tilbake på skipet, runder vi av reisen i stor stil med en flott avskjedsmiddag. Grip sjansen til å dele bilder og opplevelser fra turen med medreisende en siste gang.

Valgfrie utflukter
 • Atlanterhavsveien – En naturskjønn busstur fra Molde
  La oss ta deg med langs den fantastiske Atlanterhavsveien, en av de vakreste rutene i verden.

DAG 7 : Bergen

Norges nest største by

Gamlebyen i Bergen med malte trehus
Bilde: incamerastock / Alamy Stock Photo

Denne reisen har tatt deg fra Tromsø til toppen av Europa, og deretter helt ned til Bergen i sør. Tenk over reisen din mens du ser hvordan vi nærmer oss den siste havnen på reisen, Bergen, tidlig om morgenen.

Du har seilt med Nordkapp-ekspressen og utforsket Norges kystlandskap, byer og landsbyer. Du har fått oppleve Norges varierte klima, sett majestetiske fjell og fjorder, og kanskje også fått se med beundring opp mot nordlyset en eller flere ganger.

Vi håper du tar med deg mange gode minner fra Nordkapp-ekspressen når du reiser hjem igjen. Kom og seil med oss igjen når du er klar for flere flotte og ikoniske opplevelser langs norskekysten.

Gamlebyen i Bergen med malte trehus
Bilde: incamerastock / Alamy Stock Photo
 Statue av Edvard Grieg på Festplassen i Bergen
Bilde: Dave Porter / Alamy Stock Photo
Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Hva er inkludert

Inkludert

Lugar på skipet

 • Valgfritt lugarnummer på MS Trollfjord
 • Velkomstkurv fra Norway's Coastal Kitchen

Mat og drikke om bord

 • Helpensjon med matservering hele dagen
 • Drikkepakke (vin, øl, mineralvann) (1)
 • Vann, kaffe og te er inkludert
 • Ettermiddagste og kaker i baren

Livet om bord

 • Gratis WiFi (2)
 • Engelsktalende opplevelses-team
 • Besøk på broen (3)
 • 5 valgfrie utflukter er inkludert per person (4)

1) Gjelder bare i restaurantene om bord ved servering av måltider

2) Gjester på Select-billett må registrere seg i det kostnadsfrie lojalitetsprogrammet vårt 1893 Ambassador for å få tilgang til WiFi

3) Etter kapteinens skjønn og med forbehold om sikkerhetsrestriksjoner

4) Velg mellom alle tilgjengelige utflukter for årstiden, med forbehold om ledige plasser

 

Se prissiden vår og les mer om Select og Suite, prisalternativene for denne sjøreisen.