Norge - Den vakre sør- og vestlandskysten

Amsterdam, Helgoland, Kragero, Farsund, Lysefjorden, Rosendal and Bergen

I Norge seiler Hurtigruten vanligvis mellom Bergen og Kirkenes. Nå har du sjansen til å bli med på en annerledes tur! Opplev vakre fjorder og byer som Hurtigruten vanligvis ikke besøker. Ekspedisjonsteamet tar deg med på spennende utflukter underveis, slik at du får mest mulig ut av ekspedisjonen som går fra Amsterdam til Bergen.

 • Opplev Amsterdam, Helgoland, Kragerø, Farsund og Rosendal på samme tur
 • Seil inn i Lysefjorden
 • Utforsk områdene med kajakk, på sykkel eller til fots
 • Variert og spennende utfluktsprogram underveis

Oversikt

Det er faktisk en grunn til at kysten vår har rykte på seg for å være en av verdens vakreste kystlinjer. I Norge seiler Hurtigruten som kjent fra Bergen til Kirkenes og tilbake – nå kan du bli med på en ekspedisjon fra Amsterdam til Bergen og utforske de mer ukjente kystperlene våre.

Kanalbyen Amsterdam

Før ekspedisjonen med MS Midnatsol begynner, bør du sette av litt tid til å utforske Amsterdam. I april har sommervarmen kommet tilbake, og tulipaner i alle former og farger kan sees over hele byen. Det er også massevis av spennende festivaler i byen på denne tiden av året. Ellers kan du utforske de sjarmerende gatene, gå på ett eller flere av byens museer eller gallerier og kose deg med god mat.

To små øyer i Nordsjøen

Helgoland var egentlig én øy, men en storm delte den i to i 1720. Bli med i land og se vakker natur, yrende fugleliv og hør mer om den fascinerende historien.

Langs ”den bløde kystlinje”

Første stopp langs kysten vår er Kragerø. Deretter tar vi turen innom Farsund, før vi seiler inn i Lysefjorden og til Rosendal. På land kan du utforske disse vakre og interessante områdene enten til fots, med båt eller på sykkel.

Vestlandets hovedstad

Det er alltid hyggelig å tusle rundt i Bergen. Ta turen innom Bryggen, Fiskemarkedet, kom deg opp i høyden med Fløibanen eller ta svevebanen opp til toppen av Ulriken. 

Prisen inkluderer:

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter og aktiviteter både om bord og på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger, samt blir med på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfri tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve. .

Utreise 23. april 2019

Avreisehavn Amsterdam, Nederland
Dag 1
Amsterdam_ ©JeniFoto_Shutterstock_Day 3_1200x600.png

Avslappede Amsterdam


Sted: Amsterdam, Nederland

Nederlands hovedstad er full av severdigheter. Museer som Van Gogh museet, Rijksmuseum og Anne Franks hus er det mest besøkte. Å se Amsterdam fra vannet i en kanalbåt er en fin måte å se mye av byen på kort tid. Dessuten er kanalene en del av byens identitet, og bør absolutt oppleves. Hvis du bare vil nyte bylivet, bør du ta turen innom Leidseplein. Dette er et populært sted på kveldstid, og på dagtid er det fullt av musikanter, artister og gjøglere. Sett deg på en av fortauskafeene, slapp av og se på bylivet. Albert Cuyp Market er et av Europas største og travleste utendørsmarkeder – det er også helt klart verdt et besøk. Etter du har utforsket byen, går du om bord på MS Midnatsol og lar eventyret til sjøs begynne.

Dag 2
1200x600_Helgoland_shutterstock_493867882.jpg

Små øyer med stor historie


Sted: Helgoland, Tyskland

Langt ute i Nordsjøen ligger Helgoland, to små øyer med unik natur og yrende dyreliv. Lummenfelsen er Tysklands minste naturreservat og består av én stein. Den huser til gjengjeld tusenvis av sjøfugler som bruker steinen som hekkeplass. Helgoland har en spennende historie. Opprinnelig ble den grunnlagt av frisere, og i middelalderen var det en havn for pirater. Danskene erobret øya, men så ble den erobret av engelskmenn et par år senere. Senere tok tyskerne over, da britene byttet den mot Zanzibar. Under andre verdenskrig bombet britene øya sønder og sammen, og la husene i grus. I dag brukes øyene stort sett som feriested. Kom i land for å utforske denne fascinerende og smale øya med den spennende historien.  

Dag 3
1200x600_MS-Midnatsol-at-sea_Stephanie-Tubbecke-guest-image.jpg
Bilde: Stephanie Tubbecke / Guest Photo Bilde

Slapp av med sjøutsikt


Sted: Til sjøs

En dag til sjøs betyr at du kan slappe av på dekk, i panoramasalongen eller bli med på spennende forelesninger. MS Midnatsol har også et velutstyrt trimrom med panoramautsikt og boblebad på dekk – det er bare å nyte dagen på den måten du selv vil. 

Dag 4
1200x600_kragerø_Elin.jpg
Bilde: Elin Bilde

En sjarmerende perle i Telemark


Sted: Kragerø

Sjarmerende Kragerø har en unik skjærgård med over 490 øyer, skjær og holmer – et fantastisk sted å utforske med kajakk. På land kan vi si at atmosfæren i byen er en attraksjon i seg selv. Her ligger massevis av kunstutstillinger vegg i vegg med antikkutsalg og hyggelige spesialforretninger. Theodor Kittelsen, den kjente tegneren og maleren, vokste opp i Kragerø. Kittelsenhuset ligger sentralt i byen.  Kunstnerkvartalet i Kirkegata er også verdt et besøk. Her kan du se Kragerøs kunstnere i arbeid.

Kystfortet Gunnarsholmen har en spennende historie, da både krigsskip og sjørøvere har truet byen. Ta deg en tur gjennom byen eller bli med på en lengre fottur i dette vakre området.

Dag 5
1200x600_Farsund_Thomas-Depenbusch.jpg
Bilde: Thomas Depenbusch Bilde

Kaperbyen Farsund


Sted: Kaperbyen Farsund

Farsund har lenge vært kjent som Kaperbyen. Grunnen til dette går tilbake til Napoleonskrigene (1807-1814). Danmark-Norge erklærte krig mot England i 1807. Som et ledd i krigføringen ble det utstedt såkalte kaperbrev til lokalbefolkningen, slik at de lovlig kunne angripe og kapre fiendtlige fartøyer. Uthavnene Loshavn og Eikvåg utenfor Farsund var sentrale steder for kapervirksomheten og de staselige boligene tyder på at det var en innbringende virksomhet for mange. Hvert år arrangeres Kaperdagene i juli – Farsund blir til en skikkelig sjørøverby. Farsund har 10 km med lange, vakre og slående sandstrender hvis du vil nyte strandlivet (eller i hvert fall gå tur langs stranden) og nærværet til havet. Kulturlandskapet er unikt, med store kontraster og spor helt tilbake til yngre steinalder. Kommunen er en av landets rikeste på antall kulturminner. Området har også et interessant fugle- og planteliv. 

Dag 6
1200x600_Preikestolen_Casper-Tybjerg.jpg
Bilde: Casper Tybjerg Bilde

Nydelig fjordlandskap


Sted: Lysefjorden

Denne 40 km lange fjorden har fascinerende fjell som ble formet av de massive isbreene som dekket landet under istiden. Lysefjorden skiller seg fra de andre fjordene i Rogaland, med sin ville og relativt uberørte natur. Fjellene rager høyt langs store deler av Lysefjorden, det høyeste rager mer enn 1000 meter over havet. Kos deg på dekk med utsikten til mektige fjell, Kjerag, Preikestolen, fossefall, kolonier av steinkobber, geiter og avsidesliggende gårder.

Dag 7
1200x600_Rosendal_Pascal-Volk.jpg
Bilde: Pascal Volk Bilde

Lite slott i fjordmunningen


Sted: Rosendal

Rosendal er kanskje mest kjent for Baroniet, som er Skandinavias minste slott. Selv om det er veldig lite, er det en av de største attraksjonene på Vestlandet. Rundt slottet ligger en storslått landskapspark med rosehage. Like ved ligger også Kvinnherad Kirke, som er en middelalderkirke i stein fra 1200-tallet. Skipet Gjøa, som Roald Amundsen brukte da han seilte gjennom Nordvestpassasjen, ble også bygget her. 

Dag 8
Bryggen i Bergen
Bryggen i Bergen Bilde: Bilde

Ekspedisjonen avsluttes


Sted: Bergen, Norge

Etter frokost legger MS Midnatsol til kai i Bergen. Da kan du enten fly hjem, eller utforske den sjarmerende byen mellom de syv fjell.  

Ankomst 30. april 2019

Sted Bergen, Norge
Om bord Kontakt oss

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne om du trenger hjelp til bestillingen, eller om du vil bestille tur/retur fly , samt transfer til og fra flyplassen.