Norge

Norge - Den vakre sør- og vestlandskysten

Norge - Den vakre sør- og vestlandskysten

Norge

Norge - Den vakre sør- og vestlandskysten

Norge - Den vakre sør- og vestlandskysten

Reiseinformasjon 8 dager MS Midnatsol
Frokost, lunsj og middag inkludert
 • Opplev Amsterdam, Helgoland, Kragerø, Farsund og Rosendal på samme tur
 • Seil inn i Lysefjorden
 • Utforsk områdene med kajakk, på sykkel eller til fots
 • Variert og spennende utfluktsprogram underveis
Norge - Den vakre sør- og vestlandskysten

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve. .

DAG 1 : Amsterdam, Nederland

Avslappede Amsterdam

En sykkel parkert foran en bygning

Nederlands hovedstad er full av severdigheter. Museer som Van Gogh museet, Rijksmuseum og Anne Franks hus er det mest besøkte. Å se Amsterdam fra vannet i en kanalbåt er en fin måte å se mye av byen på kort tid. Dessuten er kanalene en del av byens identitet, og bør absolutt oppleves. Hvis du bare vil nyte bylivet, bør du ta turen innom Leidseplein. Dette er et populært sted på kveldstid, og på dagtid er det fullt av musikanter, artister og gjøglere. Sett deg på en av fortauskafeene, slapp av og se på bylivet. Albert Cuyp Market er et av Europas største og travleste utendørsmarkeder – det er også helt klart verdt et besøk. Etter du har utforsket byen, går du om bord på MS Midnatsol og lar eventyret til sjøs begynne.

En sykkel parkert foran en bygning
Et hus med gress felt

DAG 2 : Helgoland, Tyskland

Små øyer med stor historie

Et hus med gress felt

Langt ute i Nordsjøen ligger Helgoland, to små øyer med unik natur og yrende dyreliv. Lummenfelsen er Tysklands minste naturreservat og består av én stein. Den huser til gjengjeld tusenvis av sjøfugler som bruker steinen som hekkeplass. Helgoland har en spennende historie. Opprinnelig ble den grunnlagt av frisere, og i middelalderen var det en havn for pirater. Danskene erobret øya, men så ble den erobret av engelskmenn et par år senere. Senere tok tyskerne over, da britene byttet den mot Zanzibar. Under andre verdenskrig bombet britene øya sønder og sammen, og la husene i grus. I dag brukes øyene stort sett som feriested. Kom i land for å utforske denne fascinerende og smale øya med den spennende historien.  

DAG 3 : Til sjøs

Slapp av med sjøutsikt

Et stort skip i vannet
Bilde: Stephanie Tubbecke / Guest Photo

En dag til sjøs betyr at du kan slappe av på dekk, i panoramasalongen eller bli med på spennende forelesninger. MS Midnatsol har også et velutstyrt trimrom med panoramautsikt og boblebad på dekk – det er bare å nyte dagen på den måten du selv vil. 

Et stort skip i vannet
Bilde: Stephanie Tubbecke / Guest Photo
En liten båt i en stor mengde vann
Bilde: Elin

DAG 4 : Kragerø

En sjarmerende perle i Telemark

En liten båt i en stor mengde vann
Bilde: Elin

Sjarmerende Kragerø har en unik skjærgård med over 490 øyer, skjær og holmer – et fantastisk sted å utforske med kajakk. På land kan vi si at atmosfæren i byen er en attraksjon i seg selv. Her ligger massevis av kunstutstillinger vegg i vegg med antikkutsalg og hyggelige spesialforretninger. Theodor Kittelsen, den kjente tegneren og maleren, vokste opp i Kragerø. Kittelsenhuset ligger sentralt i byen.  Kunstnerkvartalet i Kirkegata er også verdt et besøk. Her kan du se Kragerøs kunstnere i arbeid.

Kystfortet Gunnarsholmen har en spennende historie, da både krigsskip og sjørøvere har truet byen. Ta deg en tur gjennom byen eller bli med på en lengre fottur i dette vakre området.

DAG 5 : Kaperbyen Farsund

Kaperbyen Farsund

En gruppe mennesker som sitter ved en dokk
Bilde: Thomas Depenbusch

Farsund har lenge vært kjent som Kaperbyen. Grunnen til dette går tilbake til Napoleonskrigene (1807-1814). Danmark-Norge erklærte krig mot England i 1807. Som et ledd i krigføringen ble det utstedt såkalte kaperbrev til lokalbefolkningen, slik at de lovlig kunne angripe og kapre fiendtlige fartøyer. Uthavnene Loshavn og Eikvåg utenfor Farsund var sentrale steder for kapervirksomheten og de staselige boligene tyder på at det var en innbringende virksomhet for mange. Hvert år arrangeres Kaperdagene i juli – Farsund blir til en skikkelig sjørøverby. Farsund har 10 km med lange, vakre og slående sandstrender hvis du vil nyte strandlivet (eller i hvert fall gå tur langs stranden) og nærværet til havet. Kulturlandskapet er unikt, med store kontraster og spor helt tilbake til yngre steinalder. Kommunen er en av landets rikeste på antall kulturminner. Området har også et interessant fugle- og planteliv. 

En gruppe mennesker som sitter ved en dokk
Bilde: Thomas Depenbusch
En visning av et steinete fjell
Bilde: Casper Tybjerg

DAG 6 : Lysefjorden

Nydelig fjordlandskap

En visning av et steinete fjell
Bilde: Casper Tybjerg

Denne 40 km lange fjorden har fascinerende fjell som ble formet av de massive isbreene som dekket landet under istiden. Lysefjorden skiller seg fra de andre fjordene i Rogaland, med sin ville og relativt uberørte natur. Fjellene rager høyt langs store deler av Lysefjorden, det høyeste rager mer enn 1000 meter over havet. Kos deg på dekk med utsikten til mektige fjell, Kjerag, Preikestolen, fossefall, kolonier av steinkobber, geiter og avsidesliggende gårder.

DAG 7 : Rosendal

Lite slott i fjordmunningen

En liten båt i en kropp av vann
Bilde: Pascal Volk

Rosendal er kanskje mest kjent for Baroniet, som er Skandinavias minste slott. Selv om det er veldig lite, er det en av de største attraksjonene på Vestlandet. Rundt slottet ligger en storslått landskapspark med rosehage. Like ved ligger også Kvinnherad Kirke, som er en middelalderkirke i stein fra 1200-tallet. Skipet Gjøa, som Roald Amundsen brukte da han seilte gjennom Nordvestpassasjen, ble også bygget her. 

En liten båt i en kropp av vann
Bilde: Pascal Volk
Bryggen i Bergen
Bryggen i Bergen.

DAG 8 : Bergen, Norge

Ekspedisjonen avsluttes

Bryggen i Bergen
Bryggen i Bergen.

Etter frokost legger MS Midnatsol til kai i Bergen. Da kan du enten fly hjem, eller utforske den sjarmerende byen mellom de syv fjell.  

Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Hva er inkludert

Inkludert

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter og aktiviteter både om bord og på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger, samt blir med på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfri tips
A large ship in the water
Bilde: Genna Roland / Hurtigruten

MS Midnatsol

Byggeår 2003
Skipsverft Fosen Mek. Verk. (N)
Passasjerkapasitet 970 (500 in Antarctica)
Senger 632
Bilkapasitet 32
Bruttotonnasje 16151 t
Lengde 135,75 m
Skipsbredde 21,5 m
Fart 15 knop
A large ship in the water
Bilde: Genna Roland / Hurtigruten

MS Midnatsol er dedikert til den vakre, norske sommeren. Skipet seiler langs norskekysten fra mai til desember. Resten av året seiler hun i Antarktis og de chilenske fjordene.

Les mer om MS Midnatsol