Norge og Svalbard - Hurtigrutens historiske sportsrute

Bli med på en helt spesiell vårtur! Se de ikoniske fjordene og lær om kystkulturen mens vi besøker fargerike fiskelandsbyer på vei nordover mot Arktis på denne klassiske sportsruten. Kom tett på naturen og opplev norsk friluftsliv på sitt beste.

 • Bli med på den klassiske reisen fra de spektakulære fjordene i Norge til Svalbard
 • Besøk steder utenfor allfarvei
 • Opplev den norske våren lengst sør, og vinter lengst nord
 • Utforsk kystsamfunn som få andre besøker
LANSERINGSTILBUD

Spar 6 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 6 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Oversikt

Reiseplan

Hurtigruten tilbyr unike ekspedisjonscruise til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte farvann. Som ved alle ekspedisjoner, er det naturen som hersker. Vær-, is- og sjøforhold setter rammebetingelsene for alle Hurtigrutens turer. Sikkerhet og gode opplevelser for deg som reisende er til enhver tid vår høyeste prioritet. Alle våre veiledende reiseruter evalueres og tilpasses kontinuerlig, enten det skyldes begrensninger fra omgivelsene eller spennende muligheter som dukker opp. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

Utreise 23. april 2020

Avreisehavn Bergen, Norge
Oversikt

Vår i fjordene

Bli med på en oppdagelsesreise langs Norges 101,000 kilometer lange kyst på vår historiske sportsrute! Denne vårturen i Norge og Arktis er noe utenom det vanlige. Vi tar deg fra grønne områder i full blomstring i sør, til hvite snøkledde fjell i nord, og hele veien til Svalbard under midnattssolen

Vår lokalkunnskap gir den beste opplevelsen

Ingen kjenner denne kysten bedre enn Hurtigruten. Vi benytter denne kunnskapen og tar deg med til den utrolige Geirangerfjorden og mindre havner som sjelden blir besøkt, hvor lokalkunnskapen bidrar til en autentisk opplevelse som ingen andre cruiseselskaper kan tilby. Ekspedisjonsteamet vårt benytter alle muligheter for å ta deg med på kajakkturer og fotturer. Gled deg til å se ikoniske landemerker på denne ferien i Norges, og utforsk noen av landets skjulte skatter underveis.

Svalbard venter

Etter noen store opplevelser langs norskekysten, seiler MS Spitsbergen mot den arktiske villmarken på Svalbard. Hvis forholdene tillater det, går vi i land på Bjørnøya på jakt etter dyreliv. Ekspedisjonscruiset avsluttes i fascinerende Longyearbyen.

Dag 1: Bergen

Vakre Bergen

Utforsk det historiske havneområdet preget av trehus som stammer helt tilbake til 1300-tallet. Vandre i de smale brosteinsgatene, eller ta en tur opp til Fløyen før du går tilbke til skipet.

Dag 2: Værlandet

Værlandet

Heldag

Værlandet er en liten øygruppe og et fiskersamfunn som ligger nord for Sognefjorden. Her er det gode muligheter for friluftsliv og fine fotturer i alle vanskelighetsgrader. Gå gjerne en tur opp det 481 meter høye fjellet på øya Alden for å nyte utsikten.

Dag 3: Geiranger og Ålesund

Geiranger og jugendbyen Ålesund

Nyt omgivelsene mens vi seiler inn i den UNESCO-listede Geirangerfjorden. Ettermiddagen tilbringes i Ålesund, byen som gjenoppsto i jugendstil etter en katastrofal brann i 1904. Besøk Jugendstilsenteret eller gå opp de 418 trinnene til fjellet Aksla – vel verdt strevet for den utrolige utsikten!

Dag 4: Åndalsnes

Åndalsnes

Heldag

Vi tilbringer en hel dag i Åndalsnes, som ligger ved foten av spektakulære fjell. Fjellveien til Trollstigen og Vermafossen er populære attraksjoner i området.

Dag 5: Frøya

Avsidesliggende skjønnhet

Halvdag

Øygruppen Frøya ligger utenfor kysten av Trøndelag, og er hjemmet til omkring 4200 innbyggere som er stolte av det fantastiske friluftslivet og den rike kystkulturen på øyene.

Dag 6: Værøy

Videre vestover

Heldag

Værøy er en liten øy i den vestlige delen av Lofoten med bare 780 innbyggere, hvorav nesten halvparten er i fiskeindustrien. Ta en spasertur på denne helt spesielle øya med sin rike historie og vakre utsikt.

Dag 7: Reine

Idylliske Reine

Heldag

Reine er en av perlene i Lofoten, og stedets skjønnhet har inspirert kunstnere siden 1880-tallet. Tradisjonelle røde og hvite rorbuer står på stylter over vannkanten, med et bakteppe av fjelltopper som skyter mot himmelen. Ta deg god tid til å oppleve stemningen på dette unike stedet.

Dag 8: Svolvær

Hovedstaden i Lofoten

Heldag

I hjertet av Lofoten ligger den sjarmerende fiskerlandsbyen Svolvær, hvor eldgamle tradisjoner for å dra til sjøs fortsatt praktiseres. Gå en tur i havna og se på fiskebåtene, eller i et av fjellene som ligger rett i nærheten.

Dag 9: Sommarøy

Et arktisk paradis

Heldag

Sommarøy er en øygruppe med små øyer med hvite sandstrender og en livlig fiskerlandsby. Se lokalt håndverk i de små butikkene og legg merke til «Kaillkråa», hvor man kan plassere ektemenn mens man shopper.

Dag 10: Alta

Helleristninger

Heldag

Altas historie strekker seg tilbake mer enn 5200 år, basert på de UNESCO-listede helleristningene i nærheten. Vi anbefaler en gåtur opp til Komsafjellet 212 meter over havet. Herfra får du en spektakulær utsikt over byen og fjorden.

Dag 11: Hornvika, Skarsvåg, Gjesvær

Klippene ved Nordkapp

Tidlig om morgenen seiler vi forbi de berømte klippene på Nordkapp. Du kan velge mellom to aktiviteter her: en gåtur langs den bratte stien fra Hornvika, eller en busstur fra Skarsvåg til Nordkapp. Skipet fortsetter til Gjesvær, hvor de som har vært på en utflukt kommer tilbake om bord. 

Dag 12: Til sjøs

Mot Svalbard

Bruk dagen på å forberede det til den siste delen av eventyret. Ekspedisjonsteamet holder foredrag i forskningssenteret, og du kan slappe av ved et av de mange vinduene med en god bok.

Dag 13: Bjørnøya

Isolert habitat

Heldag

Denne isolerte øya har sannsynligvis den største tettheten av sjøfugl på den nordlige halvkule. Værforholdene vil avgjøre om vi kan gå i land på denne kuperte og vakre øya.

Dag 14: Longyearbyen

Slutten av ekspedisjonen

Eventyret avsluttes i den arktiske byen Longyearbyen, hvor vi vil kjøre deg til flyplassen for din flyvning til Oslo.

Ankomst 6. mai 2020

Sted Longyearbyen
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar
 • Transport fra skipet til flyplassen i Longyearbyen
 • Fly på økonomiklasse fra Longyearbyen til Oslo

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære noe nytt om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Avskjedsarrangement

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Valgfrie utflukter med ekspedisjonsteamet vårt, som kajakkturer, camping, isbrevandring, lange fotturer (væravhengige aktiviteter)
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice
Praktisk informasjon