Norsk kultur-ekspedisjon

Bremerhaven, Tyskland - Tromsø, Norge

Utforsk en side av Norges kyst som ikke mange har sett. På denne 12-dagers reisen fra Bremerhaven til Tromsø ankommer vi havner og øyer som ikke besøkes på tradisjonelle Hurtigruten-reiser. Oppdag de skjulte hemmelighetene i Norges rike maritime kultur og besøk majestetiske Lofoten med et dedikert ekspedisjonsteam, dine verter om bord og på land.

 • Hold deg aktiv og eventyrlysten ved å delta på våre spennende sjø- og landutflukter
 • Besøk vakre øyer og havner langs norskekysten, som ikke mange andre har sett
 • Reis med et ekspedisjonsteam - eksperter på norsk kultur og historie
 • Lær mer om den fascinerende maritime kulturen og historien i Norge

Oversikt

Med en kystlinje som strekker seg fra 58 til 71° nord, er det ikke rart det er flere fascinerende steder som blir oversett av reisende og store cruiseskip. Vi går om bord i Amsterdam, og er da klare for å utforske en del av norskekysten som ikke blir sett av så mange. Du får oppleve maritime tradisjoner, navigasjonsmerker og fyrhus.

Vikingenes hjem

Første stopp er Haugesund. Her regjerte vikingene i gamle dager, og det er en flott start på reisen langs kysten. Vi seiler videre til den østligste øygruppen i Norge. Øyene ligger som perler på en snor, ved munningen av Vilnesfjorden og fjellet Norskehesten. Vi går i land flere ganger og skal utforske de mest idylliske og interessante stedene. Så seiler vi inn i Dalsfjorden for å høre mer om menneskene som bygget fyr, lykter, merker, fortøyingsfester og havner langs hele kysten fra 1825.

Kajakktur i et UNESCO verdensarv-område

I det vi seiler nordover mot Bud og Bjørnsund, som en gang var det største handelsstedet mellom Bergen og Trondheim, vil du oppleve fugler og fjorder på nært hold. Fra øya Frøya som er omringet av mer enn 5,400 holmer og skjær, seiler vi inn i det som regnes som en del av nordlig kystlinje. Vegaøyene er på UNESCO verdensarvliste på grunn av befolkningens unike samspill med ærfugl og sanking av ederdun. Her vil du se mange som utforsker området med kajakk, og hopp mer enn gjerne i en selv.

Fiskevær og Andøya Space Center

Vi fortsetter nordover, og krysser Polarsirkelen før vi kommer til Lofoten og den lille øya Værøy. Her kan du bli med på flotte turer og nyte mat fra havet. Andenes ligger på Andøya, og er det største fiskeværet i området. Her finner du både museer og NAROM (Nasjonalt senter for romrelatert opplæring). Vi fortsetter mot Gryllefjord på Senja. Dette sjarmerende fiskeværet ligger innerst i en fjord, omringet av høye fjell. Her er det mange muligheter for utflukter, fotturer og fisketurer.

Med ekspedisjonsteamet fra fortiden til nåtiden

På denne reisen vil vi gi deg en smak av det maritime livet langs norskekysten gjennom historien og i nåtiden. Navigasjonsmerker og fyrtårn er og har alltid vært en viktig del av sjøveien, og vil være denne reisens røde tråd. Vårt ekspedisjonsteam vil holde foredrag om kystkultur og navigasjon og fyrtårn langs kysten. Vi kommer til å besøke en rekke byer, landsbyer og noen fyr ettersom de alle spiller en viktig rolle i Norges maritime liv og kystkultur.

Vi avslutter turen i Tromsø, der det er mange ting å finne på. Byen blir ofte omtalt som Nordens Paris på grunn av alle kafeene og det yrende nattlivet.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord. 
 • Vind- og vannavstøtende jakke.
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land. 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige fordrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter om bord. 
 • Kaffe og te om bord

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Bagasjeservice.
 • Valgfrie utflukter og servicetips.

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Enkeltlugarer på forespørsel
 • Obligatorisk helseerklæring
 • Utleie av støvler om bord
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

7 mai 2017

Avreisehavn Bremerhaven, Tyskland
Dag 1
Bremerhaven©Shutterstock_Olaf Schulz_Day 1_1200x600.png
Bilde: Olaf Schulz / Shutterstock Bilde

En unik metropol


Sted: Bremerhaven

Tilbring en dag i Bremerhaven, en av Europas største havnebyer. Byen er en viktig del av Tysklands handel, og et populært senter for vitenskap, høyteknologi og romindustri holder innovasjonstakten oppe. Denne 1200 år gamle hansabyen har en unik kvalitet som sikrer en storbyopplevelse utenom det vanlige. Utforsk byens attraksjoner før du går om bord på skipet på kvelden.

Dag 2
At sea_ ©Barbara Schoog_Day 2_1200x600.png
Bilde: Barbara Schoog Bilde

Vær ett med havet


Sted: Kryssing av Nordsjøen

Mens vi krysser Nordskjøen vil ekspedisjonsteamet holde foredrag om ulike emner for å forbrede deg til den kommende ekspedisjonen i Norge. Du vil få god tid til å pakke ut, slappe av og bli kjent med ditt nye hjem for de neste 11 dagene.

Dag 3
Haugesund_ ©Alri_Shutterstock_Day 3_1200x600.png
Bilde: Alri / Shutterstock Bilde

I vikingkongenes kjølvann


Sted: Haugesund

Haugesund kaller seg selv Vikingkongenes hjem, kanskje ikke uten grunn. Dette er stedet hvor vikingene styrte og ga landet navnet Norge «Nor vegr». Til tross for at det bare var en liten landsby i middelalderen, bodde Kong Harald Hårfagre på Avaldsnes, som ligger like ved Haugesund. I løpet av de siste ti årene har byen gått fra å være et fiskesamfunn til nå å være en olje og turistby. Men byen fortsetter med sin maritime stil. Delta på en av våre utflukter eller utforsk byen på egenhånd.

Dag 4
Værlandet_ ©Hans Ree_Day 4_1200x600.png
Bilde: Hans Ree Bilde

Utforsk det vestlige Norge


Sted: Værlandet/Bulandet og Atløy/Nærvik

Vi befinner oss i Norges vestligste øygruppe. Her ved Sognefjordens munning, under det majestetiske fjellet Alden, ligger øyene som en perlerad. Vi forsøker å gå i land både på morgenen og ettermiddagen, slik at vi kan vise deg noen av områdets mest interessante steder. Vår ekspedisjonsleder Karin planlegger å åpne hennes private båthus for oss, slik at du kan få en bedre forståelse av hvordan hennes forfedre skapte et liv for seg selv og deres familier.

Dag 5
Runde_ ©Michal Hykel_Shutterstock_Day 5_1200x600.png
Bilde: Michal Hykel / Shutterstock Bilde

Byggere av det maritime liv


Sted: Ulsteinvik

Etter å ha passert det fredede fuglefjellet Runde, kommer vi til Ulsteinvik. Runde er også kjent for å ha et av Norges eldste fyr. Den viktigste industrien i Ulsteinvik er knyttet til skipsbygging, og fire av Hurtigrutens skip er bygget i regionen; Polarlys, Nordkapp, Nordnorge og Finnmarken. På kvelden seiler vi inn i det smale fjordsystemet for å komme til Dalsfjord, hvor en gruppe arbeidere var kjent som gode gruvearbeidere og steinhuggere. De ble ansatt for å bygge et steintårn på Runde, men fyr-myndighetene var så fornøyde med dem at de ble ansatt til å bygge fyrtårn, navigasjonsmerker og fortøyningsringer. Arbeidet ble senere videreført fra far til sønn i mange år, og samlet dyktige håndverkere fra de nærmeste landsbyene. Sammen bygget de en kunnskap om fyr som gjorde Dalsfjord kjent og respektert gjennom generasjoner. Vi blir værende i Ulsteinvik fra morgen til ettermiddag, slik at du får god tid til å utforske stedet eller delta på en utflukt for å lære mer om området.

Dag 6
1200x600_Sea_©Hurtigruten_day16.png

Utforsk landsbyer og fyrtårn


Sted: Bud and Bjørnsund

På 1500- og 1600-tallet var Bud det største handelsstedet mellom Bergen og Trondheim. I dag er dette et aktivt og sjarmerende fiskevær. Bjørnsund er en forlatt øy med en idyllisk atmosfære. Vi bruker Polarcirkelbåtene for å nå landsbyene som er interessant bade for historie og for turer og andre aktiviteter. I bud tar vi deg med til Ergan kystfort, som er et museum dedikert til den «Atlantiske veggen», bygget under andre verdenskrig. Et besøk på marinearkelogoisk museum er også inkludert. I Bjørnsund tar vi en spasertur i landsbyen og tar turen til fyrtårnet for å se det på nært hold. På seilingen nordover i ettermiddag vil du se flere fyrtårn på avstand, og du vil få høre historier om de fleste.

Dag 7
Frøya_ ©Jurgen Gregor_Day 7_1200x600.png
Bilde: Jurgen Gregor Bilde

Navigering mellom revene


Sted: Frøya

Frøya ligger utenfor Trøndelags-kysten, og er omgitt av mer enn 5400 holmer og rev. Frøyas landskap er kupert men allikevel forholdsvis flatt. Det høyeste punktet er bare 74 meter. Øyene har rundt 4200 innbyggere, de fleste av dem på Frøya selv, men også noen av de omkringliggende holmene er bebodd.

Opplev den ville, vakre og uberørte naturen ved å delta på en av våre utflukter, eller bruk dagen på å bli kjent med samfunnet på egenhånd.

Dag 8
Vega_ ©Rita _Johansen_Day 8_1200x600.png

Helgelandets stjerne


Sted: Vega

De spennende Vega-øyene er fulle av kontraster. Noen ligger beskyttet mellom holmer og skjær, mens andre ligger utsatt til. Det er store øyer med grupper av hus, en handelsstasjon og en skipskai, og små holmer hvor bare en enkelt familie bor.

Øygruppen er på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv med den begrunnelsen at "Vega-øyene gjenspeiler måten generasjoner av fiskere og bønder har holdt et bærekraftig levesett gjennom de siste 1500 år, i et ugjestmildt landskap nær Polarsirkelen, ved hjelp av den unike edderdun-høstingen og kvinnenes bidrag til edderdun-prosessen."

Vår landgang på Vega inkluderer et besøk til Ærfugl-museet. I tillegg vil vi tilby utflukter for mindre grupper.

Dag 9
Vikingen_ ©Annmarie Perjons_Day 9_1200x600.png

Kryss Polarsirkelen


Sted: Træna og Vikingen

Om morgenen besøker vi Træna, som er en del av en øygruppe utenfor Helgelandskysten og en av Norges minste kommuner. Den består av mer enn 1000 holmer, klipper og skjær og har færre enn 500 innbyggere.

Træna ligger på Polarsirkelen, 33 nautiske mil utenfor Sandnessjøen. We ankommer Træna på morgenen, og går i land om været tillater det. Senere på dagen forsøker vi å besøke øya Vikingen hvor statuen med symbolet for Polarsirkelen står. Kong Neptun vil også holde en arktisk seremoni for deg!

Dag 10
Verøy_ ©Hans Ree_Day 10_1200x600.png

Utforsk Lofotens skjønnhet


Sted: Værøy, Lofoten

I løpet av natten har vi fortsatt nordover for å besøke Værøy, en av Lofotens sydligste øyer. Øya har en livlig fiskelandsby, høye fuglefjell og gode muligheter for fotturer. Den gamle flyplassen ble solgt til en privat eier som gjorde den om til en eksklusiv sjokoladefabrikk og privat hjem. På Værøy er det også et lokalt galleri og en tradisjonell kirke. Vi har inkludert en guidet tur i Værøy, slik at du kan bli kjent med denne vakre landsbyen.

På dagen seiler vi gjennom Lofoten og nyter landskapet mens vi reiser mot Trollfjorden og Raftsundet på veien til Andenes. I løpet av dagen planlegger vi å gå i land i en av de best bevarte fiskelandsbyene fra 1800-tallet hvor det vil blir tilbudt en tur med smaksprøver fra havet.

Dag 11
Senja_ ©Gudrun Lauterbach_Day 11_1200x600.png
Bilde: Gudrun Lauterbach Bilde

Livet i moderne fiskelandsbyer


Sted: Vesterålen and Senja

På spissen av Andøya finner vi Andenes, den største fiskelandsbyen i området hvor du både finner interessante museer og en NASA-rakettbase. På bryggen i Andenes vil du finne et gammelt fyr fra 1859 med et 40 meter høyt tårn, som i dag fungerer som et museum. På vår valgfrie utflukt vil du kunne bli med til romsenteret Aurora.

Senere besøker vi Gryllefjord i Senja. Fjorden har høye fjell som stiger opp over en livlig fiskelandsby, og området kan by på mange muligheter for utflukter, fotturer og fisketurer. I Gryllefjord vil vi bli møtt av lokale guider, som vil ta oss med på en tur i landsbyen for å lære mer om livet i en moderne fiskelandsby.

Dag 12
Tromsø_ ©Kristen Berndt_Day 12_1200x600.png
Bilde: Kristen Berndt Bilde

Porten til Arktis


Sted: Tromsø

Tromsø, porten til Arktis, er en livlig og vakker by omgitt av de dramatiske Lyngsalpene, blå fjorder og hundrevis av øyer. Å utforske byen er en fantastisk måte å avslutte denne varierte og hendelsesrike reisen. I den skarpe og klare mai-luften er det fortsatt gode muligheter for snø.

Hvis du ønsker å bli en dag eller to i Tromsø for å utforske alt byen har å by på, anbefaler vi å ringe oss for å booke overnatting og delta på et av våre skreddersydde utvidelses-program. Et av programmene inkluderer en tur til nydelige Sommarøy, et obligatorisk mål for alle som besøker Tromsø.

18 Mai 2017

Sted Tromsø, Norge
Om bord Opplevelser

Utflukter

Dette er de tilgjengelige utfluktene. Vi anbefaler at du legger dem til din reise i bestillings-prosessen online. Du kan også booke utfluktene om bord dersom det fortsatt er ledig plass.

Attraksjoner

Utforsk de naturlige underverkene, havnene og dyrelivet du kan oppleve på reisen i Norge.

Videoer

Fordyp deg i eventyrene du kan oppleve på en reise i Norge.

Forleng din reise

Forlengelse av turen før og etter seiling

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00 Ta kontakt med kundeservice på telefon: 81003030