Pakkereiser med reiseleder– fra Tromsø til Bergen

Tromsø-Bergen

Opplev norskekysten på en sjøreise med Hurtigruten fra Tromsø til Bergen. Pakken inneholder fly til Tromsø og fra Bergen, fra Oslo Lufthavn og transfer mellom havn og flyplass. Det vil i tillegg være en skandinavisk reiseleder om bord!

 • Pakkereise inkludert fly og transfer
 • Skandinaviske reiseledere
 • Opplev norskekysten
 • Helpensjon om bord

Oversikt

Verdens vakreste sjøreise

Bli med oss langs norskekysten på ne sjøreise fra Tromsø til Bergen. Pakken inkluderer fly til Tromsø og fra Bergen, fra/til Oslo Lufthavn, samt transport fra og til skip/flyplassen i Tromsø og Bergen. Det kommer også til å være en skandinavisk reiseleder som reiser med deg og andre gjester fra Norge, Sverige, Danmark og Finland og de kan gi deg en dypere innsikt i det vakre landskapet vi passerer og om Hurtigruten og skipet vi seiler i. Alt du trenger å gjøre er å pakke kofferten!

Praktisk informasjon

Inkludert i reisepakken (alle avganger):

 • Fly tur/retur Oslo Lufthavn til Tromsø og fra Bergen
 • Hurtigruten sjøreise: Tromsø – Bergen (4 netter) i bestilt lugarkategori
 • Transfer mellom flyplass og havn før og etter sjøreise
 • Helpensjon om bord skip
 • Velkomstdrink
 • Skandinavisk talende reiseleder
 • Aktiviteter og foredrag om bord, varierende etter årstid

Ikke inkludert:

 • Reise- eller avbestillingsforsikring
 • Baggasjeservice
 • Tilleggsutflukter og valgfri tips

Minst antall deltagere: 20 reisende

Reisen dag for dag

Reiseplan

Avreisehavn Tromsø
Dag 1
2500x1250_Tromso_The-Arctic-Cathedral_By_Utflytter-shutterstock.jpg
Bilde: Utflytter - Shutterstock Bilde

Arktiske opplevelser


Sted: Tromsø

Lander du i «Nordens Paris» på formiddagen burde du ta deg tid til å utforske byen før du går om bord skipet på kvelden. Ta en tur på en av byens mange cafeer, gå på skattejakt i retrobutikken Smørtorget, dra på topptur opp Tromsdalstinden eller bare ta en rusletur i vakre Tromsø. Før avreise anbefaler vi å sjekke om det er noe spesielt som skjer i byen den dagen du er der, det er nemlig mye som er verdt å få med seg.

I vår ruteplan kan du se alle havner vi besøker under reisen, samt når og hvor lenge vi er i hver havn.

 

Dag 2
Raftsundet
Raftsundet Bilde: Bilde

Velkommen til Lofoten


Sted: Tromsø - Stamsund

Vi ankommer Harstad om morgenen. Bli med på en av klassikerne i utfluktsprogrammet vårt, ”En smak av Vesterålen”. Denne smale kanalen Risøyrenna er bare 7 m dyp. Den ble konstruert spesielt for Hurtigruten slik at skipene kunne gå i rute mellom Harstad og Vesterålen. Du kan se sandbankene i det klare, grønne vannet. Øyene i Lofoten og Vesterålen har kanskje den mest spektakulære naturen du får se i løpet av hele reisen. Som en hyllest til Lofotens fiskehistorie, kommer kokkene våre til å vise hvordan man fileterer fisk på dekk om våren. Vi fortsetter via Sortland til Stokmarknes, der Hurtigruten ble grunnlagt for mer enn 120 år siden. Når vi fortsetter sørover, ser det ut som om vi seiler rett inn i fjellveggen. Men fortvil ikke; kapteinen finner en åpning slik at vi får seilt gjennom det trange Raftsundet. Denne 26 km lange passasjen mellom Vesterålen og Lofoten er omkranset av høye fjell på opptil 1000 m. Trollfjorden er havørnens rike – og neste post på programmet. Denne bittelille fjorden er bare 2 km lang og 100 m bred, og omringet av majestetiske fjell. Ofte seiler kapteinen en tur innom den trange fjorden, hvor fjellsidene nesten stryker skipssidene. Her kan du bli med på en havørnsafari for å se Nord-Europas største rovfugl på nært hold. Når vi kommer til Svolvær har du mulighet til å bli med på flere utflukter som RIB-eventyr, fotturer, fisketur, fiskeværsvandring eller ta en ridetur. Fra Svolvær fortsetter vi til Stamsund, der toppene av Lofotveggen rager over oss. Vi forlater denne vakre øygruppen i løpet av kvelden, og setter kursen over Vestfjorden mot fastlandet.

Dag 3
Fiskerhytter på Vegaøyene.
Vegaøyene i Nordland havnet på UNESCOs verdensarvliste i 2004. Bilde: Rita Johansen Bilde

Vi krysser polarsirkelen


Sted: Bodø - Rørvik

Kryssingen av Polarsirkelen på 66°33’ N er et av dagens høydepunkter. Hendelsen blir markert med en smak av arktiske tradisjoner på dekk. Et annet høydepunkt er når vi seiler forbi fjellkjeden De Syv Søstre, på mellom 900 og 1000 m. Det er lett å forstå hvordan disse ”damene” har inspirert til gamledagers myter. Vi tar en rask tur innom Nesna, et idyllisk gammelt handelssted, før vi seiler videre til Sandnessjøen. Vegaøyene, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger like ved Sandnessjøen. I sommerhalvåret kan du bli med på en utflukt hit, og oppleve kulturlandskapet og stedets historie. Det er også verdt å få med seg øyboernes enestående tradisjon med å holde ville ærfugler som husdyr. I Brønnøysund kan du bli med til Norsk Havbrukssenter, og lære mer om fiskeoppdrett, miljøet rundt fiskeanleggene og moderne havbruk.

Dag 4
Kristiansund
Kristiansund Bilde: Bilde

Norges klippfiskhovedstad


Sted: Trondheim - Ålesund

Om sommeren kan du bli med ekspedisjonsteamet på båttur i farvannet rundt byen. Deretter seiler vi mot den mektige Trondheimsfjorden, som er 170 km lang og opptil 25 km bred. Som alle norske fjorder er dette en dyp fjord – på det dypeste hele 577 meter.

Når du seiler langs kysten, innser du hvor viktig fiskerinæringen er for kystkommunene. Kristiansunds beliggenhet har til alle tider gitt byen mange muligheter, både når det gjelder fiske, skipsbygging og oljeindustri. Kristiansund er i dag regnet som Norges tørrfiskhovedstad, på grunn av den lange historikken med eksport av saltet tørrfisk. Her kan du bli med på en utflukt til den berømte Atlanterhavsveien, en av Norge mest besøkte turistattraksjoner. Veien er 8.2 km lang, har totalt åtte broer og svinger seg gjennom vilt kystlandskap, delvis med åpent hav rett under!

Dag 5
Ålesund
Ålesund Bilde: Bilde

Siste kapittel på en fantastisk tur


Sted: Ålesund - Bergen

I løpet av natten anløper vi Ålesund, Torvik og Måløy, i det verdens vakreste sjøreise går mot slutten. Før vi ankommer Bergen, har vi noen sjømil med fascinerende landskap fremfor oss. Se blant annet flotte Nordfjord under den enorme Jostedalsbreen. Her åpner fjorden seg i øst og byr på 90 km innland til Loen og Olden.

Havets røffe kystlandskapet står i sterk kontrast til fjordene, der vinden er svakere og det regner mindre. Frukthager og isbretunger strekker seg ned mot blinkende fjorder og kraftfulle stryk. Dette landskapet har en helt spesiell sjarm. Om morgenen anløper vi Florø, den eldste byen i Norges vestligste fylke, Sogn og Fjordane. Til tross for store forandringer, har Florø beholdt sine særtrekk. Småbyatmosfæren lever i beste velgående, med den hyggelige hovedgaten og godt utvalg butikker.

Noen få nautiske mil sør for Florø, seiler vi gjennom munningen av den mektige Sognefjorden. Underveis kan du nyte utsikten mot den flotte skjærgården. I Bergen er det på tide å gå i land. I bagasjen har du minner fra en unik reise, med mange fantastiske møter med lokalbefolkning, dyreliv og utrolig natur. Dessverre har alle eventyr en slutt, men forhåpentligvis vil vi se deg tilbake om bord for nye opplevelser.

Fra havnen i Bergen går transfer til flyplassen og ditt fly tilbake til Oslo. 

Sted Bergen
Om bord
Kontakt oss

Kontakt

Har du spørsmål rundt våre pakkereiser, utflukter eller opplevelser? Ta gjerne kontakt med våre reisespesialister!