Bergen – Trondheim med fly og hotell

Bergen - Trondheim

Hurtigruten er perfekt når du vil ta en miniferie eller gjøre noe annerledes en helg. Du trenger ikke mange dagene for å få med deg flere spennende opplevelser. Bli med fra Bergen til Trondheim, og se de vakreste fjordene våre og byene langs Vestlandskysten. Om sommeren seiler vi inn i Geirangerfjorden, og om høsten seiler vi inn i Hjørundfjorden som kalles den vakreste fjorden i Norge.

 • Pakkepris for fly, hotell og reise med Hurtigruten
 • Bli med på spennende utflukter underveis
 • Utforsk Bergen, Ålesund og Trondheim i løpet av en reise
 • Opplev Geirangerfjorden om sommeren eller Hjørundfjorden om høsten

Oversikt

Hotell i Bergen før avreise med Hurtigruten

Bergen har mer enn 60 attraksjoner, museer og gallerier. For at du skal få mest mulig ut av oppholdet her, har vi lagt inn en overnatting på hotell i denne pakken. Dagen etter er det fortsatt tid til å utforske byen, før du går om bord på Hurtigruten om kvelden. Først serverer vi middag om bord, og så kan du slappe av på dekk eller i panoramasalongen og nyte synet av vakker vestlandsnatur.

Dagen etter står Ålesund for tur, og reiser du om sommeren eller høsten er det bare å glede seg til spektakulære fjordopplevelser. Om sommeren seiler vi inn i Geirangerfjorden. Denne verdenskjente fjorden står på UNESCOs verdensarvliste og omkranses av majestetiske fjelltopper, bratte stup og ville fosser. Når høsten farger landskapet gult og rødt tar vi turen inn i Hjørundfjorden. Skipene våre er de eneste som seiler inn i denne uberørte fjordperlen, som regnes som den vakreste norske fjorden av dem alle.

Siste dagen starter med en frokost om bord, før skipet legger til kai i Trondheim. Utforsk byens severdigheter og hemmeligheter på egen hånd før du flyr hjem igjen.

Inkludert fly

Vi har samlet fly, hotell og tur med Hurtigruten i en pakke slik at det eneste du behøver å tenke på er å pakke kofferten. Gjelder kun på ledig kapasitet på fly, hotel og reise.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i uspesifisert lugar inkludert frokost (1 netter)
 • Fly fra Oslo til Bergen og transport til hotell 
 • Hotellovernatting i Bergen med frokost 
 • Fly fra Trondheim til Oslo 

Inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Valgfrie utflukter.

Merk

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Ikke alle lugarkategorier er tilgjengelige for alle avganger.
 • Gruppepris tilgjengelig på forespørsel.
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Lær mer om hva du vil oppleve på reisen mot Trondheim. Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Utreise Varierer etter årstid

Avreise hver dag hele året

Avreisehavn
Dag 1
Bryggen i Bergen om vinteren.
Frister det med en tur til Bryggen i Bergen? Bilde: Klaus Peter Kappest Bilde

Sjarmerende Bergen


Sted: Bergen

Bergen ble grunnlagt i 1070, med Bryggen som utgangspunkt. Frem til 1830-årene var faktisk Bergen den største byen i Norge. Det bærer den fortsatt preg av, selv om du også finner store mengder småbysjarm.  Etter ankomst sjekker du inn på hotellet, og deretter har du massevis av muligheter for å utforske kulinariske Bergen. Og når kvelden svinner hen, er natten fortsatt ung – og Bergen har puber, barer, nattklubber og dansesteder – der du både får noe godt i glasset og kan prate med mange hyggelige mennesker. 

I vår ruteplan kan du se alle havner vi besøker under reisen, samt når og hvor lenge vi er i hver havn.

 

Dag 2
Bryggen i Bergen
Opplev de fantastiske trehusene på Bryggen i Bergen Bilde: Gian-Rico Willy Bilde

Vestlandshygge


Sted: Bergen

Description text (be as specific and descriptive as possible) Dagen etter har du massevis av tid til å få med deg attraksjoner og høydepunkter før avreise med Hurtigruten. Ta turen innom Bryggen for å få med deg litt av Norges UNESCOs verdensarvliste. Denne historiske bydelen består i dag av sjarmerende trehus, trange smug og spennende butikker, kunstatelierer, håndverksbedrifter og restauranter. Ekte Bergensk stemning finner du på Fiske¬torget. Dette er et av Norges mest kjente og berømte utendørsmarkeder.

Gå mellom bodene og nyt atmosfæren eller ta lunsjen i en av de mange utendørskafeene eller restaurantene. Kunstmuseene KODE ligger som perler på en snor langs idylliske Lille Lungegårdsvann midt i sentrum. Her finner du store samlinger fra Munch og Picasso sammen med samtidskunst, kunsthåndverk og design. Frisk luft finner du oppe i høyden. Ta taubanen opp Ulriken eller Fløibanen, og få med deg flott utsikt over byen. Akvariet i Bergen er også en flott attraksjon.

Om ettermiddagen går du om bord på Hurtigruten, og her kan du kose deg med en deilig middagsbuffet før skipet setter kursen ut Hjeltefjorden. Bruk resten av kvelden til å slappe av, enten på dekk eller i panora¬masalongen, mens vi seiler sakte forbi det vakre kyst- og fjordlandskapet.

Dag 3
Hytter nærme vannet på Nordfjord.
Nydelig stillbilde av noen av Nordfjords søte hytter nærme vannet. Bilde: Paffy/Shutterstock Bilde

En dag for mesterverk


Sted: Florø - Molde

Description text (be as specific and descriptive as possible) Våkner du tidlig får du med deg den storslåtte utsikten til idylliske Nordfjord, etterfulgt av en deilig frokost. Når vi seiler forbi Vestkapp er vi ute på åpent hav for første gang i løpet av reisen. Så kommer vi til Ålesund. Byen er mest kjent for arkitektur i jugendstil, som kjennetegnes av en overflod av spir, tårn og detaljrike ornamenter. Etter den store bybrannen i 1904 ble bykjernen i Ålesund gjenreist med bygninger i denne stilen. Bli med på jugendvandringen, der vi rusler gjennnom Ålesunds gater for å se og lære mer. Liker du livet i havet bør du bli med til Atlanterhavsparken – et av Nord-Europas største saltvannsakvarier. Turen inkluderer et flott dykkeshow og et besøk hos pingvinene. Etterpå tar vi turen opp på fjellet Aksla, der du får panoramautsikt over byen og området rundt.

Om sommeren seiler vi inn i Geirangerfjorden og på veien inn passerer vi klipper som er 800 meter høye, med imponerende fossefall. Du kan bli med på en utflukt som begynner med en kjøretur opp Ørneveien, med flott utsikt over Geirangerfjorden.

Et av mange høydepunkter er når vi tråkler oss gjennom 11 hårnålsvinger på vei ned Trollstigen. Vi avslutter med middag i Molde, før vi går om bord på skipet igjen. Om høsten utforsker vi den bortgjemte naturperlen Hjørundfjorden, som ligger omkranset av Sunnmørsalpenes ville og majestetiske tinder. Her venter uberørt natur, bratte fjellvegger, grønne enger, avsidesliggende fjellgårder og bittesmå grender. Bli med på utflukten "Et lite stykke Norge".

Vi ankrer opp utenfor bygda Urke, der en skyssbåt tar oss i land. Vi fortsetter med buss gjennom Nordangsdalen, som kalles Norges trangeste dal. Ved Lyngstølvatnet får du se tuftene etter en gammel bosetning like under vannoverflaten. I 1908 gikk det et ras som etterlot en demning, som igjen skapte Lyngstølvatnet. Et fascinerende skue og en spennende historie. Vi besøker det historiske hotellet Union Øye fra 1881. Etter en smak på lokale spesialiteter, reiser vi tilbake til Urke og går om bord på skipet igjen. Når vi fortsetter seilasen nordover kan du få med deg et fargerikt og interessant foredrag om nordlyset i vintermånedene.

Dag 4
2500x1250_Trondheim_Nidaros-Cathedral_By_Klaus-Prediger_Guest-Image.jpg
Bilde: Klaus Prediger - Gästefoto Bilde

Title Magisk møte med Trondheim


Sted: Trondheim

Trondheim er en eventyrlig vakker by. Arkitekturen er spesiell og stemningen mytisk, etter frokost går du av skipet for å utforske byen. Få storbyer har klart å beholde det historiske særpreget sitt som Trondheim. De smale smu­gene fra middelalderen eksisterer fortsatt, og utgjør en markert kontrast til de brede gatene fra det 17. århundre. I bykjernen er det mange spesielle trehus, noen fra helt tilbake på 1700-tallet.

Byen var Norges første hovedstad og ble grunnlagt av vikingkongen Olav Tryggvason i år 997. Bli med på en guidet tur i Nidarosdomen eller utforsk byens  hemmeligheter på egen hånd ved å ta en tur  gjennom de sjarmerende gatene. Få med deg utsikten fra Gamle Bybro, som ble bygget i 1861, og de vakre trehusene på Bakklandet.  Nidarosdomen er helt klart verdt å få med seg. Kirken ble påbe­gynt i år 1070, og er bygget på Olav den Helliges gravsted. I dag er den Norges største gotiske byggverk. La deg imponere av den utrolige detaljrikdommen og de fantastiske kunstverkene. Etter en dag full av opplevelser flyr du hjem. 

Ankomst Varierer etter årstid

Sted Trondheim
Om bord

Young Explorers Program

Fra 1. april 2017, kan barn i alderen 7-13 delta i vårt program for Unge Oppdagelsesreisende. Det er skreddersydd for barn som reiser med voksne til storslåtte destinasjoner, og fokuserer på læring, moro og aktiv deltakelse.

Våre skip langs norskeysten

Skipene som seiler den klassiske rundturen. Hvert skip har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan velge hvordan du ønsker å oppleve norskekysten.

Opplevelser