Kirkenes – Tromsø med fly og hotell

Kirkenes - Tromsø

Utforsk villmark i Finnmark, før du tar del i det ville nattelivet i Tromsø! Turen starter i Kirkenes, som ligger ved den russiske grensen. Dette er også et ypperlig sted for spennende utflukter hele året. Dagen etter går du om bord på Hurtigruten og får med deg blant annet Nordkapp og Hammerfest, før du får nesten et døgn til å oppleve Tromsø.

 • Pakkepris for fly, hotell og reise med Hurtigruten
 • Opplev Tromsø på dagtid og kveldstid
 • Spis frokost på Nordkapp!
 • Delta på spennende utflukter, uansett årstid

Oversikt

Reisen starter i Kirkenes, et ypperlig utgangspunkt for et eventyr villmarken. Fordi vinteren som regel varer lengre enn i sør, kan du bli med på vinterutflukter helt frem til mai. Bli med på en snøscootersafari over en islagt fjord - et heftig møte med Finnmarksvinteren, eller ta en huskysledetur der du suser over snøen. Du kan også besøke Kirkenes snøhotell, et hotell som er bygget av snø og is. Den russiske grensen ligger like ved Kirkenes, og alle skilt er skrevet på både norsk og russisk. Det er flere måter å besøke den russiske grensen på. Du kan enten ta en busstur (hele året), kose deg på elvebåtsafari eller bli med på en actionfylt tur på ATV/QUAD om våren og høsten. Kirkenes har også en rik historie. Mye av denne får du med deg ved å besøke Grenselandmuseet og Saviomuseet.

Etter å ha fått med deg eksotiske Kirkenes og utfluktene her, går du om bord på Hurtigruten dagen etter. Nyt en deilig lunsj etterfulgt av total avslapping og spektakulær utsikt fra dekk eller panoramasalongen. Når vi kommer til Mehamn bør du bli med på en snøscootertur i polarnatten. Kjør over øde steder uten forstyrrende lyskilder for å jakte på det flammende nordlyset over nattehimmelen. I løpet av neste dag besøker vi 5 små havner. I Honningsvåg får du muligheten til å bli med til Nordkapp, og få deg en god frokost samtidig. På vei tilbake til skipet får du et innblikk i den unike naturen i Finnmark.

Så venter Hammerfest, som var Norges polarhovedstad, og en base for jaktekspedisjoner i Arktis. Her kan du se Meridianstøtten som ble reist i 1854 til minne om Struves internasjonale landmålinger av jorden. Støtten står på listen over UNESCOs verneverdige kulturminner. Om våren seiler vi videre inn i den vakre Lyngenfjorden, hvor du kan nyte synet av majestetiske fjell. Samme natt kommer vi til Tromsø, og her går du av skipet og overnatter på hotell. Tromsø har rykte på seg for å ha Norges villeste natteliv, og det er utrolig gøy å utforske denne hektiske byen. Dagen etter har du fortsatt litt tid til å kose deg i Tromsø, før du flyr hjem igjen.

Inkludert fly

Vi har samlet fly, hotell og tur med Hurtigruten i en pakke slik at det eneste du behøver å tenke på er å pakke kofferten. Gjelder kun på ledig kapasitet på fly, hotel og reise.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten fra Kirkenes til Tromsø i uspesifisert lugar inkludert frokost (1 natt)
 • Fly fra Oslo til Kirkenes med transport til hotell
 • Hotellovernatting i Kirkenes med frokost og transport til skipet
 • Hotellovernatting i Tromsø med frokost
 • Fly fra Tromsø til Oslo

Inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Valgfrie utflukter.

Merk

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Ikke alle lugarkategorier er tilgjengelige for alle avganger.
 • Gruppepris tilgjengelig på forespørsel.
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Lær mer om hva du vil oppleve på strekningen Kirkenes - Tromsø. Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Utreise Varierer etter årstid

Avreise hver dag hele året

Avreisehavn Kirkenes
Dag 1
2500x1250_Kirkenes_City-panorama_BY_Toma-Babovic.jpg
Bilde: Toma Babovic Bilde

Der øst møter vest


Sted: Kirkenes

Når du kommer til Kirkenes, befinner du deg lenger øst enn både Istanbul og St. Petersburg. Kirkenes kalles hovedstaden i Barentsregionen, og byen ligger bare noen kilometer fra den russiske grensen. Dette merkes blant annet på at alle veiskilt er skrevet både på norsk og russisk (kyrillisk).

Det er flere måter å besøke den russiske grensen på. Du kan enten ta en busstur (hele året), kose deg på elvebåtsafari eller bli med på en actionfylt tur på ATV/QUAD. Kirkenes har en rik historie. Mye av denne får du med deg ved å besøke Grenselandmuseet og Saviomuseet. Du kan også bli med på flere av de spen­nende utfluktene vi tilbyr her i den arktiske villmarken, som snøscootertur, hundesledetur eller en kongekrabbesafari.

Etter en dag full av opplevelser, venter en hyggelig kveld og overnatting på hotell. 

I vår ruteplan kan du se alle havner vi besøker under reisen, samt når og hvor lenge vi er i hver havn.

 

Dag 2
1200x600_kirkenes_king-crab_orjan-bertelsen_day-7.png

Finnmarkskysten fra sjøsiden


Sted: Kirkenes

Om morgenen går du om bord på Hurtigruten, og skipet starter turen sørover. Nyt en deilig lunsj etterfulgt av total avslap­ping og spektakulær utsikt fra dekk eller panoramasalongen. I høstsesongen kan du bli med på foredrag om samenes historie.  Om ettermiddagen tar vi turen innom Norges østligste havn, Vardø.

Hvis været er bra blir du invitert med på isbading i Barents­havet. Om våren kan du bli med på et foredrag om fuglene langs kysten. Vi fort­setter seilingen langs Varangerhalvøya til Båtsfjord. Om kvelden legger vi til kai i Ber­levåg, som blant annet er hjembyen til Nor­ges mest kjente mannskor. 

Dag 3
1200x600_hammerfest---hike_orjan-bertelsen_day-8.png

Nordkapp og natteliv


Sted: Mehamn - Tromsø

Midt på natten legger vi til kai i Mehamn. Her kan du bli med på en uforglem­melig snøscootersafari i polarnatten om vinteren. I løpet av denne spennende safarien til Kjøllefjord, jakter vi på flammende nord­lys over nattehimmelen.

I Honningsvåg får du muligheten til å bli med til Nordkapp og få deg en god frokost samtidig. På vei tilbake til skipet får du et innblikk i den unike naturen i Finnmark. Mens vi seiler mot Hammerfest invi­terer vi deg til å smake på tørket reinsdyrkjøtt på dekk om høsten. Hammerfest var Norges polarhovedstad, og en base for jakt­ekspedisjoner i Arktis. Her kan du se Meri­dianstøtten som ble reist i 1854 til minne om Struves internasjonale landmålinger av jor­den. Støtten står på listen over UNESCOs verneverdige kulturminner.

Vi fortsetter sørover til Øksfjord. Om vinte­ren kan du lære deg å knyte båtknuter på dekk. Etter å ha krysset det åpne havet, legger vi til kai i det gamle handelsstedet Skjervøy. Om våren seiler vi videre inn i den vakre Lyngenfjorden, der du kan nyte synet av majestetiske fjell.  Av og til møter vi en lokal reketråler, med mannskap som både forteller om livet langs kysten og serverer ferske reker på dekk.

Vi kommer til Tromsø om kvelden, slik at du får utforske nattelivet. Det er kanskje ikke like vilt som naturen rundt byen – men spennende og underhol­dende så det holder! 

Dag 4
2500x1250_Tromso_By_Rosemarie-Prediger_Guest-Image.jpg
Bilde: Rosemarie Prediger - Gästefoto Bilde

Ishavsbyen Tromsø


Sted: Tromsø

Bruk tiden til besøke en av byens mange kafeer, gå på skattejakt i retrobutikken Smørtorget, dra på topptur opp Tromsdalstinden, besøk Ølhallen, Polaria eller bare gå rundt i byen for å oppleve atmosfæren. Flyet ditt hjemover går om ettermiddagen, slik at du får mest mulig ut av oppholdet ditt i ”Nordens Paris”. 

Ankomst Varierer etter årstid

Sted Tromsø
Om bord

Young Explorers Program

Fra 1. april 2017, kan barn i alderen 7-13 delta i vårt program for Unge Oppdagelsesreisende. Det er skreddersydd for barn som reiser med voksne til storslåtte destinasjoner, og fokuserer på læring, moro og aktiv deltakelse.

Våre skip langs norskeysten

Skipene som seiler den klassiske rundturen. Hvert skip har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan velge hvordan du ønsker å oppleve norskekysten.

Opplevelser

Utflukter

På kystekspedisjonsturene kan du delta på enda flere utflukter. På grunn av deres popularitet anbefaler vi at du legger dem til din reise i bestillings-prosessen online. Du kan også booke utfluktene om bord dersom det fortsatt er ledig plass.