Tromsø – Trondheim med fly og hotell

Tromsø - Trondheim

Turen fra Tromsø til Trondheim er antagelig den vakreste og mest kjente av strekningene våre. Opplev høydepunkter og naturperler på rekke og rad; Vesterålen, Lofoten og Helgelandskysten. Før du går om bord får du en hel dag til å utforske livlige Tromsø, og når skipet legger til kai i Trondheim får du nesten to hele dager her før du reiser hjem.

 • Pakkepris for fly, hotell og reise med Hurtigruten
 • En perfekt kombinasjon av storbyferie og seilas langs kysten
 • Opplev livlige Tromsø og middelalderbyen Trondheim
 • Spektakulære naturopplevelser i Vesterålen, Lofoten og Helgelandskysten

Oversikt

Miniferie fra Tromsø til Trondheim

Dette er den perfekte kombinasjonen av byferie og kystopplevelser med Hurtigruten. Du trenger ikke mange dagene for å oppleve masse! Bli med på seilas mellom Tromsø og Trondheim, og utforsk den skiftende naturen langs kysten vår.

Tromsø byr på spennende museer, naturattraksjoner, mange shoppingmuligheter, koselige kafeer og restauranter og en livlig atmosfære. Du får en hel dag til å utforske byen på dagtid før du går om bord på Hurtigruten om kvelden. Så er det bare å gjøre seg klar for en dag der du får oppleve ekstrem natur og sjarmerende små fiskevær. Bli med på utflukter som havørnsafari, hesteridning, fjellturer, fisking eller RIB-eventyr. Vi tilbyr utflukter som gir deg best mulig opplevelser av Lofoten i forhold til årstiden og det som interesserer deg.

Dagen etter seiler vi langs Helgelandskysten, og fra dekk er det utsikt til utallige holmer, nydelig natur og bratte fjell. Dagens høydepunkter inkluderer kryssing av Polarsirkelen, at vi seiler forbi fjellkjeden De Syv Søstre og Torghatten - fjellet med et hull i midten. Norges historiske hovedstad Trondheim byr både på småbysjarm med Midtbyen og Bakklandet og typiske storbyopplevelser med mathallen og massevis av spennende severdigheter – i tillegg til naturopplevelser. Her avsluttes seilasen med Hurtigruten, og du får nesten to hele dager til å kose deg før du flyr hjem.

Inkludert fly

Vi har samlet fly, hotell og tur med Hurtigruten i en pakke slik at det eneste du behøver å tenke på er å pakke kofferten. Gjelder kun på ledig kapasitet på fly, hotel og reise.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i uspesifisert lugar (2 netter) inkludert frokost
 • Fly fra Oslo til Tromsø og transport til skipet
 • Hotellovernatting i Trondheim og transfer til flyplassen neste dag
 • Fly fra Trondheim til Oslo

Inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Valgfrie utflukter.

Merk

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Ikke alle lugarkategorier er tilgjengelige for alle avganger.
 • Gruppepris tilgjengelig på forespørsel.
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Lær mer om hva du vil oppleve på reisen sydover mot Trondheim. Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Utreise Varierer etter årstid

Avreise hver dag hele året

Avreisehavn Tromsø
Dag 1
2500x1250_Tromso_The-Arctic-Cathedral_By_Utflytter-shutterstock.jpg
Bilde: Utflytter - Shutterstock Bilde

Arktiske opplevelser


Sted: Tromsø

Du lander i ”Nordens Paris” på formiddagen, og får hele dagen til å utforske Tromsø før du går om bord på skipet om kvelden. Bruk tiden til besøke en av byens mange kafeer, gå på skattejakt i retrobutikken Smørtorget, dra på topptur opp Tromsdalstinden, besøk Ølhallen, Polaria eller bare gå rundt i byen for å oppleve atmosfæren.

I vår ruteplan kan du se alle havner vi besøker under reisen, samt når og hvor lenge vi er i hver havn.

 

Dag 2
MS Kong Harald i dalene til Lofoten.
MS Kong Harald seiler i sommervær gjennom Lofotens flotte daler. Bilde: Jon Hauknes - Gästefoto Bilde

Välkommen till Lofoten


Sted: Tromsø - Stamsund

Det å seile gjennom det vakre øyriket Vesterålen til spektakulære Lofoten på dagtid er rett og slett fantastisk! Fra dekk er det panoramautsikt til storslått natur og idylliske fiskevær. Etter korte stopp i Harstad og Risøyhamn seiler vi gjennom det trange Raftsundet. Denne 26 km lange passasjen mellom Vest­erålen og Lofoten  er omkranset av høye fjell på opptil 1000 m. Trollfjorden er neste post på programmet. Denne bittelille fjorden er bare 2 km lang og 100 m bred, og omringet av majestetiske fjell.

Her er det mulig å bli med på havørnsafari. Ofte seiler kapteinen en tur innom den trange fjorden, hvor fjell­sidene nesten stryker skipssidene. Når vi kommer til Svolvær kan du velge mellom flere utflukter (sjekk sesong). Du kan blant annet bli med på tur til et fiskevær, oppleve Lofoten fra hesteryggen eller dra ut med fiskebåt på havet og prøve deg mot stortorsken. Vil du ha adrenalin,  kan du oppleve skjærgården fra en RIB. Med høy hastighet får du sett mye av Lofoten fra sjøsiden.

Dag 3
Fiskerhytter på Vegaøyene.
Vegaøyene i Nordland havnet på UNESCOs verdensarvliste i 2004. Bilde: Rita Johansen Bilde

Vi krysser Polarsirkelen


Sted: Bodø - Rørvik

Kryssingen av Polarsirkelen på 66°33' N er et av dagens høydepunkter, og blir markert med en smak av arktiske tradisjoner på dekk. Et annet høydepunkt er når vi seiler forbi fjellkjeden De Syv Søstre. Fjellene synes godt fra dekk, og de er mellom 900 og 1000 m. Det er lett å forstå hvordan disse "damene" har inspirert til gamledagers myter. I følge folkeeventyrene ble troll til stein når de så solen.

Slik var det også med disse syv søstrene, som er vakre også som fjell. Vi tar en rask tur innom Nesna, et idyllisk gammelt handelssted, før vi seiler videre til Sandnessjøen. Vegaøyene, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger like ved Sandnessjøen. Senere på dagen seiler vi forbi Torghatten, det 260 meter høye fjellet med hull gjennom. I følge eventyret ble det laget av Hestmannens pil. Ifølge vitenskapen ble det skapt under istiden.

Kryssingen av Polarsirkelen på 66°33’ N er et av dagens høydepunkter, og blir markert med

en smak av arktiske tradisjoner på dekk.

Et annet høydepunkt er når vi seiler forbi

fjellkjeden De Syv Søstre. Fjellene synes godt fra dekk, og de er mellom 900 og 1000 m. Det er lett å forstå hvordan disse ”damene” har inspirert til gamledagers myter. I følge folkeeventyrene ble troll

til stein når de så solen. Slik var det også

med disse syv søstrene, som er vakre også

som fjell. Vi tar en rask tur innom Nesna, et

idyllisk gammelt handelssted, før vi seiler

videre til Sandnessjøen. Vegaøyene, som

står på UNESCOs verdensarvliste, ligger like

ved Sandnessjøen. Senere på dagen seiler vi forbi

Torghatten, det 260 meter høye fjellet med

hull gjennom. I følge eventyret ble det laget

av Hestmannens pil. Ifølge vitenskapen ble

det skapt under istiden.

Dag 4
2500x1250_Trondheim_Nidaros-Cathedral_By_Klaus-Prediger_Guest-Image.jpg
Bilde: Klaus Prediger - Gästefoto Bilde

Opplevelsesdag i Trondheim


Sted: Trondheim

Etter frokost er seilasen med Hurtigruten over, og det er tid for å utforske Trondheim. Det skal godt gjøres å kjede seg i denne byen! Først og fremst er Trondheim kjent for Nidarosdomen, den imponerende katedralen som er bygget over graven til Olav den Hellige.

Andre severdigheter er Munkholmen, Sverresborg Folkemuseum, Ringve musikkmuseum, Vitensenteret og Rockheim. Den lille bykjernen kombinert med spennende butikker, gjør Trondheim til en populær shoppingby. Her finnes det mange "kjedefrie" butikker som selger klær og andre ting man ikke finner overalt. Bakklandet har mange av disse butikkene, der du finner håndlagde og unike ting.

Og hvis du først er i dette området; ved Gamle Bybro ligger Baklandet Skydstasion, som er en av Trondheims koseligste kafeer. Rett gjennom byen renner Nidelven, og det har blitt veldig populært å leie kajakk og oppleve Trondheim fra "sjøsiden". Om kvelden kan du kose deg på en av de mange restaurantene og med det mangfoldige kulturtilbudet, før du overnatter på hotellet.

Dag 5
1800x900_List-img_Trondheim_The-docks_By_Serena-Tang_Guest-Image.jpg
Bilde: Serena Tang - Gästefoto Bilde

På tide å reise hjem


Sted: Trondheim

Kos deg med en god hotellfrokost før du flyr hjem. Avhengig av når flyet går, og hvor tidlig du orker å stå opp, kan du få litt tid i byen også denne dagen.

Ankomst Varierer etter årstid

Avreise hver dag hele året

Sted Trondheim
Om bord

Young Explorers Program

Fra 1. april 2017, kan barn i alderen 7-13 delta i vårt program for Unge Oppdagelsesreisende. Det er skreddersydd for barn som reiser med voksne til storslåtte destinasjoner, og fokuserer på læring, moro og aktiv deltakelse.

Våre skip langs norskeysten

Skipene som seiler den klassiske rundturen. Hvert skip har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan velge hvordan du ønsker å oppleve norskekysten.

Opplevelser

Havner

Lær mer om de sjarmerende havnene og byene du kommer til å besøke på denne reisen.

Utflukter

På kystekspedisjonsturene kan du delta på enda flere utflukter. På grunn av deres popularitet anbefaler vi at du legger dem til din reise i bestillings-prosessen online. Du kan også booke utfluktene om bord dersom det fortsatt er ledig plass.