Tromsø – Trondheim med fly og hotell

Tromsø - Trondheim

Kunne du tenke deg å dra på miniferie i Norge, men klarer ikke velge by? Vi gjør valget enkelt og gir deg to byer på samme tur! Med våre Pakket & Klart tilbud får du både storbyferie og kysteventyr i ett. Vi har samlet fly, hotell og tur med Hurtigruten i en pakke slik at det eneste du behøver å tenke på er å pakke kofferten.

 • Pakkepris for fly, hotell og reise med Hurtigruten
 • Intensive naturopplevelser
 • Opplev Tromsø og Trondheim på samme tur
 • Opplev Vesterålen, Lofoten og Helgelandskysten

Oversikt

Like fantastisk sommer som vinter

Sommerhalvåret er perfekt når du skal utforske norskekysten. Midnattssolen skinner hele døgnet rundt nord for Polarsirkelen, og gir deg masse energi og mer tid til å utnytte dagene. Mange av utfluktene våre og aktivitetene på dekk foregår om kvelden, natten eller tidlig om morgenen.

Vinteren er også en fantastisk årstid for å utforske den ville naturen langs kysten vår. Den hvite og rene snøen dekker landskapet, og passer perfekt for actionfylte utflukter som hundesledekjøring, hvalsafari eller snøscooter-turer. Fra dekk kan du puste inn den kalde, friske og klare luften, og se de små klyngene av hus som gløder som lykter på land. De snøkledde fjellene reflekterer skumringslyset og fargenyansene på vinterhimmelen, noe som skaper en fantastisk stemning. Opplev det fascinerende polarlyset langs hele kysten når du reiser med Hurtigruten om vinteren. Når du kommer til Tromsø og Nordkapp, der solen fortsatt står under horisonten, er blåtimen et av dagens høydepunkter. Dermed kan vi trygt si at det vakre lyset er en stor del av opplevelsen på vinterreisene våre.
På denne turen får du oppleve både Kirkenes og Tromsø i samme tur, med mange muligheter for spennende og spektakulære opplevelser på reisen! Velkommen om bord!

Inkludert fly

Vi har samlet fly, hotell og tur med Hurtigruten i en pakke slik at det eneste du behøver å tenke på er å pakke kofferten. Gjelder kun på ledig kapasitet på fly, hotel og reise.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i uspesifisert lugar (3 netter) inkludert frokost
 • Fly fra Oslo til Tromsø og transport til skipet
 • Hotellovernatting i Trondheim og transfer til flyplassen neste dag
 • Fly fra Trondheim til Oslo

Inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Valgfrie utflukter.

Merk

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Ikke alle lugarkategorier er tilgjengelige for alle avganger.
 • Gruppepris tilgjengelig på forespørsel.
 • Er det 30 dager eller mindre til avreise er frokost ikke inkludert i prisen.
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Lær mer om hva du vil oppleve på reisen sydover mot Trondheim. Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Utreise Varierer etter årstid

Avreise hver dag hele året

Avreisehavn
Dag 1
2500x1250_Tromso_The-Arctic-Cathedral_By_Utflytter-shutterstock.jpg
Bilde: Utflytter - Shutterstock Bilde

Nordens Paris


Sted: Tromsø

Du ankommer Nordens Paris på formiddagen og får hele dagen til å oppleve Tromsø før du går om bord i skipet klokken 23.45. Ta en tur på en av byens mange cafeer, gå på skattejakt i retrobutikken Smørtorget, dra på topptur opp Tromsdalstinden eller bare ta en rusletur i vakre Tromsø. Før avreise anbefaler vi å sjekke om det er noe spesielt som skjer i byen den dagen du er der, det er nemlig mye som er verdt å få med seg, fra en av byens mange festivaler til teaterforestillinger eller enkeltkonserter.

Dag 2
MS Kong Harald i dalene til Lofoten.
MS Kong Harald seiler i sommervær gjennom Lofotens flotte daler. Bilde: Jon Hauknes - Gästefoto Bilde

Välkommen till Lofoten


Sted: Tromsø - Stamsund

Vi ankommer Harstad om morgenen. Bli med på en av klassikerne i utfluktsprogrammet vårt, «En smak av Vesterålen». Denne smale kanalen Risøyrenna er bare 7 m dyp. Den ble konstruert spesielt for Hurtigruten slik at skipene kunne gå i rute mellom Harstad og Vesterålen. Du kan se sandbankene i det klare, grønne vannet. Øyene i Lofoten og Vesterålen har kanskje den mest spektakulære naturen du får se i løpet av reisen. Risøyhamn er en liten bygd med bare 200 innbyggere. Her tar vi en rask stopp for å levere passasjerer, gods og post. Som en hyllest til Lofotens fiskehistorie, kommer kokkene våre til å vise hvordan man fileterer fisk på dekk om våren. Vi fortsetter via Sortland til Stokmarknes, der Hurtigruten ble grunnlagt for mer enn 120 år siden. Når vi fortsetter sørover, ser det ut som om vi seiler rett inn i fjellveggen. Men fortvil ikke; kapteinen finner en åpning slik at vi får seilt gjennom det trange Raftsundet. Denne 26 km lange passasjen mellom Vesterålen og Lofoten er omkranset av høye fjell på opptil 1000 m. Trollfjorden er havørnens rike – og neste post på programmet. Denne bittelille fjorden er bare 2 km lang og 100 m bred, og omringet av majestetiske fjell. Ofte seiler kapteinen en tur innom den trange fjorden, hvor fjellsidene nesten stryker skipssidene. Når vi kommer til Svolvær kan du bli med på Havørnsafari, ridetur eller guidet fjelltur i disse magiske omgivelsene gjennom sommerhalvåret. Fra Svolvær fortsetter vi til Stamsund, der toppene av Lofotveggen rager over oss. Vi forlater denne vakre øygruppen i løpet av kvelden, og setter kursen over Vestfjorden mot fastlandet.

Dag 3
Fiskerhytter på Vegaøyene.
Vegaøyene i Nordland havnet på UNESCOs verdensarvliste i 2004. Bilde: Rita Johansen Bilde

Kryss Polarsirkelen


Sted: Bodø - Rørvik

Kryssingen av Polarsirkelen på 66°33’ N er et av dagens høydepunkter. Hendelsen blir markert med en smak av arktiske tradisjoner på dekk. Et annet høydepunkt er når vi seiler forbi fjellkjeden De Syv Søstre, på mellom 900 og 1000 m. Det er lett å forstå hvordan disse «damene» har inspirert til gamledagers myter. Vi tar en rask tur innom Nesna, et idyllisk gammelt handelssted, før vi seiler videre til Sandnessjøen. Vegaøyene, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger like ved Sandnessjøen. I sommerhalvåret kan du bli med på en utflukt hit, og oppleve kulturlandskapet og stedets historie. Det er også verdt å få med seg øyboernes enestående tradisjon med å holde ville ærfugler som husdyr. I Brønnøysund kan du bli med til Norsk Havbrukssenter, og lære mer om fiskeoppdrett, miljøet rundt fiskeanleggene og moderne havbruk.

Dag 4
2500x1250_Trondheim_Nidaros-Cathedral_By_Klaus-Prediger_Guest-Image.jpg
Bilde: Klaus Prediger - Gästefoto Bilde

Middelalderbyen Trondheim


Sted: Trondheim

Etter en deilig frokost om bord er det på tide å forlate skipet for å oppleve fantastiske Trondheim. Kanskje du vil ta livet med ro og rusle blant butikkene og cafeene på Bakklandet? Eller er frister det mer med en øl på Mikrobryggeriet etterfulgt av en tur til Samfundet og en burger på Sesam? Dersom du er glad i shopping har du mange muligheter; fra Nordre gate i sentrum til byens mange shoppingsentre. Vinterstid er det også gode muligheter for en skitur i Bymarka - det skal godt gjøres å kjede seg i Trondheim! For at du skal få full utnyttelse av byen har vi inkludert en natt på hotell i Trondheim før du flyr hjem dagen etter. Dette betyr at det er tid til å oppleve nattlivet før reisen er over. Ta turen innom Den Gode Nabo, BrukBar eller Mikrobryggeriet før du tar kvelden.

Dag 5
1800x900_List-img_Trondheim_The-docks_By_Serena-Tang_Guest-Image.jpg
Bilde: Serena Tang - Gästefoto Bilde

Trondheim


Sted: Trondheim

Nyt en god hotellfrokost før hjemreisen. Avhengig av når flyet går og hvor tidlig du orker å stå opp kan du få litt tid i byen også denne dagen.

Ankomst Varierer etter årstid

Avreise hver dag hele året

Sted
Om bord

Våre skip langs norskeysten

Skipene som seiler den klassiske rundturen. Hvert skip har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan velge hvordan du ønsker å oppleve norskekysten.

Opplevelser

Havner

Lær mer om de sjarmerende havnene og byene du kommer til å besøke på denne reisen.

Utflukter

På kystekspedisjonsturene kan du delta på enda flere utflukter. På grunn av deres popularitet anbefaler vi at du legger dem til din reise i bestillings-prosessen online. Du kan også booke utfluktene om bord dersom det fortsatt er ledig plass.