Trondheim – Bergen med fly og hotell

Trondheim - Bergen

Kombiner besøk til to av Norges største byer med en seilas langs den vakre vestlandskysten. Bli med fra Trondheim til Bergen, der du får nok tid i begge byene til å virkelig oppleve og utforske dem. På seilasen mellom Trondheim og Bergen får du god tid til å nyte utsikten til vakker natur og komforten om bord.

 • Pakkepris for fly, hotell og reise med Hurtigruten Tilbud om flere utflukter på reisen
 • Masse tid til å utforske både Trondheim og Bergen
 • Spennende utflukter underveis
 • To dagers seilas, med vakker utsikt og deilig komfort

Oversikt

Hurtigruten er perfekt når du vil ta en miniferie eller gjøre noe annerledes en helg. Du trenger ikke mange dagene for å få med deg flere spennende opplevelser. Du starter med byopplevelser i sjarmerende Trondheim. Avhengig av når flyet ditt lander, får du tid til å utforske både attraksjoner, mat og nattelivet her. Dagen etter går du om bord på Hurtigruten og starter seilasen sørover til Bergen. Underveis kan du både bli med på utflukter, nyte deilig og kortreist mat om bord og selvfølgelig det vakre landskapet vi seiler forbi.

Så kommer du til Bergen, byen mellom de syv fjell. Byen har mer enn 60 attraksjoner, museer og gallerier. For at du skal få mest mulig ut av oppholdet her, har vi lagt inn en overnatting på hotell også. Dagen etter er det fortsatt tid til å utforske byen, før du flyr hjem igjen. 

Inkludert fly

Vi har samlet fly, hotell og tur med Hurtigruten i en pakke slik at det eneste du behøver å tenke på er å pakke kofferten. Gjelder kun på ledig kapasitet på fly, hotel og reise.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i uspesifisert lugar inkludert frokost (2 netter)
 • Fly fra Oslo til Trondheim og transport til hotell
 • Hotellovernatting i Trondheim og transfer til skip neste dag
 • Transfer fra skip til hotell og hotellovernatting i Bergen
 • Fly fra Bergen til Oslo

Inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Valgfrie utflukter.

Merk

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Ikke alle lugarkategorier er tilgjengelige for alle avganger.
 • Gruppepris tilgjengelig på forespørsel.
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Lær mer om hva du vil oppleve på reisen sydover mot Bergen. Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Utreise Varierer etter årstid

Avreise hver dag hele året

Avreisehavn Trondheim
Dag 1
2500x1250_Trondheim_Nidaros-Cathedral_By_Klaus-Prediger_Guest-Image.jpg
Bilde: Klaus Prediger - Gästefoto Bilde

Title Vakkert, historisk og spennende


Sted: Trondheim

Det skal godt gjøres å kjede seg i Trondheim. Først og fremst er byen kjent for Nidarosdomen, den imponerende katedralen som er bygget over graven til Olav den Hellige. Andre severdigheter er Munkholmen, Sverresborg Folkemuseum, Ringve musikkmuseum, Vitensenteret og Rockheim. Den lille bykjernen kombinert med spennende butikker, gjør Trondheim til en populær shoppingby. Her finnes det mange ”kjedefrie” butikker som selger klær og andre ting man ikke finner overalt.

Bakklandet har mange av disse butikkene, der du finner håndlagde og unike ting. Og hvis du først er i dette området; ved Gamle Bybro ligger Bakklandet Skydstasion, som er en av Trondheims koseligste kafeer. Rett gjennom byen renner Nidelven, og det har blitt veldig populært å leie kajakk og oppleve Trondheim fra ”sjøsiden”.  Om kvelden kan du kose deg på en av de mange restaurantene og med det mangfoldige kulturtilbudet, før du overnatter på hotellet. 

I vår ruteplan kan du se alle havner vi besøker under reisen, samt når og hvor lenge vi er i hver havn.

 

Dag 2
2500x1250_Kristiansund_Panorama_By_Nicky-van-der-Heijden_Guest-Image.jpg
Bilde: Nicky van der Heijden - Guest image Bilde

Kos deg om bord, eller på utflukter i land


Sted: Trondheim - Ålesund

Nyt en god frokost på hotellet før du starter seilasen sørover med Hurtigruten klokken 10. Vi seiler ut gjennom den vakre Trondheimsfjorden, som er 170 km lang og 25 km bred. Som de fleste andre norske fjorder er den også dyp; 577 m på det dypeste. Nyt utsikten fra dekk eller panoramasalongen.

Når vi kommer til Kristiansund kan du bli med på flere utflukter, avhengig av når på året du reiser. I sommerhalvåret kan du bli med til Atlanterhavsveien for å se en av Norges mest besøkte turistattraksjoner. Denne 8,2 km lange veien strekker seg over åtte broer i naturskjønne omgivelser. Utflukten begynner med en kort sightseeing i Kristiansund, før vi fortsetter på Atlanterhavsveien til Averøy der vi besøker Kvernes stavkirke. Utflukten avsluttes med en sightseeing i Molde før du går om bord på skipet igjen.

Om høsten og vinteren kan du bli "Bergatt", og besøke en marmorgruve. Bli med på en flåtetur inne gruven over krystallklart kildevann. Inne i storsalen får du servert nydelig kjøttsuppe laget av lokale ingredienser. Reiser du om vinteren kan du bli med på en spennende huskysafari der du også får prøve deg på isfiske underveis. Du kan selvfølgelig også velge å bli om bord, og nyte seilasen over det åpne havet mellom Kristiansund og Molde.

Dag 3
Hytter nærme vannet på Nordfjord.
Nydelig stillbilde av noen av Nordfjords søte hytter nærme vannet. Bilde: Paffy/Shutterstock Bilde

Fjorder, fjell og Bergen


Sted: Ålesund - Bergen

I løpet av natten legger skipet til kai i Ålesund, Torvik og Måløy, så hvis du har lakenskrekk kan du få med deg et glimt av disse havnene. Før vi legger til kai i Bergen er det fortsatt noen nautiske mil igjen av det fascinerende landskapet. Nyt synet av Nordfjorden under den mektige Jostedalsbreen. Om morgenen har vi et kort stopp i Florø, som er Norges vestligste by.

Noen nautiske mil sør for Florø seiler vi forbi innløpet til den vakre Sognefjorden, og deretter den praktfulle skjærgården fra Fedje og vakre Øygarden inn mot Bergen.  Etter ankomst sjekker du inn på hotellet, og deretter har du massevis av muligheter for å utforske kulinariske Bergen. Og når kvelden svinner hen, er natten fortsatt ung – og Bergen har puber, barer, nattklubber og dansesteder – der du både får noe godt i glasset og kan prate med mange hyggelige mennesker.

Dag 4
Bryggen i Bergen om vinteren.
Frister det med en tur til Bryggen i Bergen? Bilde: Klaus Peter Kappest Bilde

Utforsk Bergen


Sted: Bergen

Dagen etter har du massevis av tid til å få med deg attraksjoner og høydepunkter før du flyr hjem igjen. Ta turen innom Bryggen for å få med deg litt av Norges UNESCOs verdensarvliste. Denne historiske bydelen består i dag av sjarmerende trehus, trange smug og spennende butikker, kunstatelierer, håndverksbedrifter og restauranter.  Ekte bergensk stemning finner du på Fiske­torget. Dette er et av Norges mest kjente og berømte utendørsmarkeder.

Gå mellom bodene og nyt atmosfæren eller ta lunsjen i en av de mange utendørskafeene eller restaurantene. Kunstmuseene KODE ligger som perler på en snor langs idylliske Lille Lungegårdsvann midt i sentrum. Her finner du store samlinger fra Munch og Picasso sammen med samtidskunst, kunsthåndverk og design. Frisk luft finner du oppe i høyden. Ta taubanen opp Ulriken eller Fløibanen, og få med deg flott utsikt over byen. Akvariet i Bergen er også en flott attraksjon. 

Ankomst Varierer etter årstid

Avreise hver dag hele året

Sted
Om bord

Young Explorers Program

Fra 1. april 2017, kan barn i alderen 7-13 delta i vårt program for Unge Oppdagelsesreisende. Det er skreddersydd for barn som reiser med voksne til storslåtte destinasjoner, og fokuserer på læring, moro og aktiv deltakelse.

Våre skip langs norskeysten

Skipene som seiler den klassiske rundturen. Hvert skip har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan velge hvordan du ønsker å oppleve norskekysten.

Opplevelser