Trondheim – Bergen med fly og hotell

Trondheim - Bergen

Kunne du tenke deg å dra på storbyferie i Norge, men klarer ikke velge by? Vi gjør valget enkelt og gir deg to byer på samme tur! Med våre Pakket & Klart tilbud får du både storbyferie og kysteventyr i ett. Vi har samlet fly, hotell og tur med Hurtigruten i en pakke slik at det eneste du behøver å tenke på er å pakke kofferten.

 • Pakkepris for fly, hotell og reise med Hurtigruten Tilbud om flere utflukter på reisen
 • Opplev Trondheim og Bergen på samme tur
 • Opplev Trondheimsfjorden
 • Hold deg aktiv og eventyrlysten ved å delta på våre spennende sjø- og landutflukter

Oversikt

Like fantastisk sommer som vinter

Sommerhalvåret er perfekt når du skal utforske norskekysten. Lange og lyse dager gir deg masse energi og mer tid til å utnytte tiden om bord. Mange av utfluktene våre og aktivitetene på dekk foregår om kvelden, natten eller tidlig om morgenen.

Vinterhalvåret er også en fantastisk årstid å utforske den ville naturen langs kysten vår. Den hvite og rene snøen dekker landskapet, og fra dekk kan du puste inn den kalde, friske og klare luften, og se de små klyngene av hus som gløder som lykter på land. De snøkledde fjellene reflekterer skumringslyset og fargenyansene på vinterhimmelen, noe som skaper en fantastisk stemning. Opplev det fascinerende polarlyset langs hele kysten når du reiser med Hurtigruten om vinteren. Turen starter i Trondheim og avsluttes i Bergen, så på denne turen får du dobbel storbyferie!

Inkludert fly

Vi har samlet fly, hotell og tur med Hurtigruten i en pakke slik at det eneste du behøver å tenke på er å pakke kofferten. Gjelder kun på ledig kapasitet på fly, hotel og reise.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i uspesifisert lugar inkludert frokost
 • Fly fra Oslo til Trondheim og transport til hotell
 • Hotellovernatting i Trondheim og transfer til skip neste dag
 • Transfer fra skip til hotell og hotellovernatting i Bergen
 • Fly fra Bergen til Oslo

Inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Valgfrie utflukter.

Merk

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Ikke alle lugarkategorier er tilgjengelige for alle avganger.
 • Gruppepris tilgjengelig på forespørsel.
 • Er det 30 dager eller mindre til avreise er frokost ikke inkludert i prisen.
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Lær mer om hva du vil oppleve på reisen sydover mot Bergen. Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Utreise Varierer etter årstid

Avreise hver dag hele året

Avreisehavn
Dag 1
2500x1250_Trondheim_Nidaros-Cathedral_By_Klaus-Prediger_Guest-Image.jpg
Bilde: Klaus Prediger - Gästefoto Bilde

Middelalder byen Trondheim


Sted: Trondheim

Reisen starter i Trondheim og du har hele dagen og kvelden til å oppleve byen før avreise med Hurtigruten klokken 10 dagen etter. Vi har inkludert en natt på hotell i sentrum i prisen og du kan derfor begynne reisen til sjøs med lave skuldre. Byen er full av severdigheter, spisesteder og kultur – noe for enhver smak. Byen kan by på alt fra Nidarosdomen, Rockheim, Sverresborg, Tyholttårnet og Bakklandet til turer i Bymarka, Pirbadet og diverse vannsportsaktiviteter i Nidelven. Hvis du er på jakt etter gode shoppingmuligheter har byen en rekke store kjøpesentre, men også morsomme butikker som Tante Isabel, BananaMoon eller den franske motebutikken Shine. Når du behøver en pause fra sightseeing og shopping er det ikke vanskelig å finne en kafe eller restaurant i «bartebyen». Hva med fersk sjømat på Havfruen eller ekte trøndermat på To Rom og Kjøkken?  

Dag 2
2500x1250_Kristiansund_Panorama_By_Nicky-van-der-Heijden_Guest-Image.jpg
Bilde: Nicky van der Heijden - Guest image Bilde

I vikingenes fotspor


Sted: Trondheim - Ålesund

Nyt en god frokost på hotellet før du starter reisen med Hurtigruten klokken 10. Vi seiler ut gjennom vakre Trondheimsfjorden, som er 170 km lang og 25 km bred. Som de fleste andre norske fjorder er den også dyp; 577 m på det dypeste. Underveis vil du forstå hvor mye fisket har betydd for kystkommunene. Kristiansunds beliggenhet har gitt byen sine ressurser gjennom fisket, skipsbygging og oljeindustri. Byen kalles Norges klippfisk-hovedstad grunnet den lange historien med klippfiskeksport. Bli med på utflukten til Atlanterhavsvegen for å se en av Norges mest besøkte turist-attraksjoner. Deretter krysser vi det åpne havet på vei til «Rosenes by», Molde.

Dag 3
Hytter nærme vannet på Nordfjord.
Nydelig stillbilde av noen av Nordfjords søte hytter nærme vannet. Bilde: Paffy/Shutterstock Bilde

En dag for mesterverk


Sted: Ålesund - Bergen

I løpet av natten legger skipet til kai i Ålesund, Torvik og Måløy, så hvis du har lakenskrekk kan du få med deg et glimt av disse havnene. Før vi legger til kai i Bergen er det fortsatt noen nautiske mil igjen av det fascinerende landskapet. Nyt synet av Nordfjorden under den mektige Jostedalsbreen. Om morgenen har vi et kort stopp i Florø, som er Norges vestligste by. Noen nautiske mil sør for Florø seiler vi forbi innløpet til den vakre Sognefjorden, og deretter den praktfulle skjærgården fra Fedje og vakre Øygarden inn mot Bergen.  Du ankommer Bergen på ettermiddagen og etter innsjekk på hotellet er det tid for å utforske byens uteliv.

Dag 4
Bryggen i Bergen om vinteren.
Frister det med en tur til Bryggen i Bergen? Bilde: Klaus Peter Kappest Bilde

Hansabyen Bergen


Sted: Bergen

Nyt en god hotellfrokost og sørg for å ta på deg gode sko. Bergen er en by full av sjarm, men med en urban atmosfære — alt innrammet av syv fjel. Husene klynger seg til fjellsidene, innimellom de trange smugene finner du flere sjarmerende butikker og restauranter og brosteinsgatene gir byen en følelse av å være i en småby selv om du finner alle fasilitetene til en storby her. For å få et overblikk over byen kan du ta banen opp til Ulriken eller Fløybanen så kan vi love deg spektakulær utsikt over både by og vann. Dersom du vil på shopping men er lei av store kjøpesentre kan  vi anbefale å ta turen gjennom Skostredet. Dette er byens kuleste gate med alt fra gourmetmat hos Søtt & salt til T. Michaels skreddersøm. I tillegg finnes et knippe kaffebarer, bruktbutikker og puber i denne litt slitne og sjarmerende gaten. Blir det tid til en øl mellom shopping og severdigheter kan du ta turen innom den kule puben Legal, før du kanskje inntar middagen på Potetkjelleren. Bergen har noe for alle og enhver – kos deg på turens siste stopp!

Ankomst Varierer etter årstid

Avreise hver dag hele året

Sted
Om bord

Young Explorers Program

Fra 1. april 2017, kan barn i alderen 7-13 delta i vårt program for Unge Oppdagelsesreisende. Det er skreddersydd for barn som reiser med voksne til storslåtte destinasjoner, og fokuserer på læring, moro og aktiv deltakelse.

Våre skip langs norskeysten

Skipene som seiler den klassiske rundturen. Hvert skip har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan velge hvordan du ønsker å oppleve norskekysten.

Opplevelser