Norge - Roald Amundsens høydepunkter langs norskekysten
MS Roald Amundsen
11 dager

Norge – Roald Amundsens høydepunkter langs norskekysten

Frokost, lunsj og middag inkludert
Svolvær
 • Se den fantastiske Geirangerfjorden og Trollstigen
 • Utforsk Lofoten under midnattssolen
 • Reis med eksperter som er lommekjent langs norskekysten
 • Få med deg alle høydepunktene langs verdens vakreste kyst

Reiseplan

Bli med på en eventyrlig reise til høydepunktene langs norskekysten – en reise som ender i arktiske Tromsø. På denne skreddersydde reisen får du tid til å utforske Norges flotteste kystperler, og ekspedisjonsteamet om bord tilbyr utflukter og forelesninger underveis. Opplev vakre kystområder, dype fjorder og flotte byer langs verdens vakreste kyst.
Dag 1
Hamburg, Germany
Kanaler og hager
En bro over vann med en by i bakgrunnen
Bilde: SJ Travel Photo and Video

Hamburg er Tysklands nest største by og ligger ved elven Elbe som renner ut i Nordsjøen. Dette er også en av de grønneste byene i Europa, med store parker, botaniske hager og naturreservater. Før vi går om bord på skipet, kan du sjekke ut noen av byens mange koselige kanaler.  

En bro over vann med en by i bakgrunnen
Bilde: SJ Travel Photo and Video
Et stort skip i en kropp av vann
Dag 2
Til sjøs
Vi seiler nordover
Et stort skip i en kropp av vann

Nyt en idyllisk dag på havet mens vi seiler mot den vakre norskekysten. På skipet er det flere flotte steder du kan nyte panoramautsikt over landskapet vi seiler i, eller du kan slappe av med en god bok. Det blir også arrangert interessante forelesninger om bord.

Dag 3
Bergen
Bryggen i Bergen
Bryggen i Bergen
Bryggen i Bergen.

Norge er kjent for å ha mange vakre byer, og Bergen er intet unntak. Utforsk Bryggen med de gamle trehusene, noen bygget så tidlig som på 1300-tallet. Spaser gjennom byens hyggelige gater og ta turen opp til Fløien. Fløibanen tar seks minutter, på toppen blir du belønnet med en fantastisk utsikt over byen og fjellene rundt. Bli gjerne med på en guidet bytur, eller utforsk byen på egen hånd.  

Bryggen i Bergen
Bryggen i Bergen.
Geirangerfjorden
Opplev Geirangerfjorden, oppført på UNESCOs verdensarvliste.
Dag 4
Geiranger og Ålesund
Fantastiske Geirangerfjorden
Geirangerfjorden
Opplev Geirangerfjorden, oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Geirangerfjorden er en av de mest spektakulære fjordene i Norge, med en rekke små, sjarmerende bygder rundt fjorden. Når vi kommer hit, har du muligheten til å gå av skipet og bli med på en kjøretur til Ålesund. Underveis får du da fantastisk utstikt over den UNESCO-listede fjorden, samt oppleve utrolige Trollstigen – den fantastiske veien som svinger seg nedover landskapet.

For de som blir igjen på skipet, er neste stopp også Ålesund. Når vi ankommer byen, har du tid til å utforske byen på egen hånd, eller bli med på utfluktene vi tilbyr. Den vakre byen har en helt særegen arkitektur, da husene er bygd i jugendstil. Etter en forferdelig brann i 1904 måtte mesteparten av byen bygges opp igjen. Besøk Jugendstilsenteret hvor kan du lære mer om byens fascinerende historie, eller gå de 418 trappetrinnene opp til Akslafjellet – på toppen blir du belønnet med en fantastisk utsikt!

Dag 5
Trondheim
Vikingbyen
Nidarosdomen

Trondheim ble grunnlagt av vikingkongen Olav Tryggvason i 997 og var Norges hovedstad i hele 200 år. Byen har et rikt kulturtilbud med en rekke internasjonale innslag. Faktisk er Trondheim den byen som har flest restauranter og kafeer per person i Norge. Rusler du rundt i byen, er det mye å se på – blant annet den vakre arkitekturen. Du kan også besøke Nidarosdomen, bli med på en kajakktur på Nidelva, eller utforske de restaurerte trebygningene på Bakklandet – enten til fots eller på sykkel.

Nidarosdomen
Lofoten
Reine, en ekte Lofotperle.
Dag 6
Bodø og Reine
Utforsk Lofoten
Lofoten
Reine, en ekte Lofotperle.

Etter vi har krysset polarsirkelen om morgenen, noe som feires med en helt spesiell seremoni på dekk, ankommer vi Bodø.

Bodø er omgitt av sjø og fjord, dekket av et helt spesielt, magisk lys. Fordi byen ligger like nord for polarsirkelen, befinner vi oss nemlig i midnattssolens rike. Bli med på utflukt til Saltstraumen – verdens sterkeste tidevannsstrøm – eller utforsk byen på egen hånd.

 

Om ettermiddagen ankommer vi Reine, en ekte naturperle i Lofoten, som har blitt lagt til som et ekstra høydepunkt på denne reisen. Plukker du opp et hvilket som helst reisemagasin om Norge, kan du være sikker på at det inneholder et bilde av Reine. Den lokale kunstneren Gunnar Berg begynte å male fiskebåtene og den vakre naturen i Reine allerede i 1880. Se for deg hvite og røde rorbuer i vannkanten og vakre fjell som stiger rett opp fra havet. Det er akkurat det synet som møter deg i Reine. Gå i land og nyt det vakre landskapet.  

Dag 7
Svolvær
Idylliske omgivelser
Risøyhamn
Svolvær i Lofoten.

I hjertet av Lofoten ligger den vakre byen Svolvær. Dette var tidligere et lite fiskevær, og er den dag i dag fortsatt for sine gamle fisketradisjoner. Bli med på fjelltur eller besøk Lofotr Vikingmuseum. Sistnevnte består av en rekonstruksjon av det største huset som hittil er funnet fra vikingtiden.

Fra Svovlær seiler vi gjennom Raftsundet mens vi holder utkikk etter havørn. Deretter gjør vi oss klare for Trollfjorden, omgitt av fjell som strekker seg opptil 1200 meter over havet. Vi ser an værforholdene, men forhåpentligvis seiler vi inn i den trange fjorden som er så smal at det kjennes ut som at du kan strekke ut hendene og ta på fjellene på siden av skipet. 

Risøyhamn
Svolvær i Lofoten.
Hammerfest
Bilde: Ørjan Bertelsen
Dag 8
Hammerfest
Den nordligste byen
Hammerfest
Bilde: Ørjan Bertelsen

Hammerfest er verdens nordligste by, med breddegrader på lik linje med de nordligste delene av Sibir og Alaska. I byen finnes det en rekke gravplasser fra steinalderen, og Hammerfest drev lenge med fiske og ishavsfangst før den fikk byrettigheter i 1789.

I utlandet er det en myte om at isbjørn rusler rundt i norske gater, noe vi selvfølgelig ler bort, men det var faktisk i Hammerfest denne myten oppstod. Utenfor en av butikkene i byen står en enorm isbjørn som har blitt et populært bildemotiv blant turister.

I Hammerfest ligger også et av målepunktene i Struves meridianbue – en kjede av trianguleringspunkter som strekker seg 2820 km, gjennom 10 land, helt til Svartehavet. Disse målepunktene er en del av et prosjekt som pågikk i over 40 år, for å bestemme jordens nøyaktige form og størrelse. Kjeden er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Dag 9
Kirkenes
På grensen til Russland
Hundesledeturer

Det er i Kirkenes Hurtigruten snur for å seile sørover igjen. Byen ligger cirka 400 km nord for polarsirkelen, like ved den russiske grensen. Derfor er Kirkenes også preget av russisk kultur, noe du vil merke når du utforsker byen. Det finnes flere måter å komme seg til grensen på. Bli med på en elvebåt-safari eller en mer actionfylt tur på firehjulinger. Kirkenes har også flere små museer, hvor du kan lære om regionens spennende historie. 

Hundesledeturer
Nordkapp platået
Besøk Nordkapp platået.
Dag 10
Honningsvåg
Stå på verdens ende
Nordkapp platået
Besøk Nordkapp platået.

En av de mest populære attraksjonene i Honningsvåg er et besøk til Nordkapp. Blir du med på en utflukt hit, kan du stå på Nordkapp-platået, kun 2000 km fra Nordpolen. Å stå på den 307 meter høye klippen gir deg en følelse av å stå på verdens ende, og gir deg selvfølgelig også uforglemmelige bilder.

Andre utflukter du kan bli med på, er besøk til et fiskevær, fottur og fuglekikking. Du kan også velge å utforske byen på egen hånd selvfølgelig.  

Dag 11
Tromsø
Porten til Ishavet
Arktiske katredralen
Arktiske katedralen

Den siste morgenen ankommer vi Tromsø, også kalt ”Porten til Ishavet”. Byen er ikke så stor av størrelse, men rommer mye kultur og historie, for ikke å glemme fantastisk natur. Tromsø har en vennlig lokalbefolkning, masse butikker og en rekke restauranter. Det er også her vi finner Ishavskatedralen, Tromsøs kjente landemerke. Du kan også besøke opplevelsessenteret Polaria, som har et stort arktisk akvarium. I byen ligger også verdens nordligste botaniske hage, samt Fjellheisen. Sistnevnte tar deg med opp i fjellet for fantastisk utsikt over byen og omgivelsene rundt. Etter du har gått av skipet, anbefaler vi at du bruker litt tid på å utforske den flotte byen. 

Arktiske katredralen
Arktiske katedralen
Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Hva er inkludert

Inkludert

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Vind- og vanntett jakke
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger, samt blir med på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfri tips
MS Roald Amundsen
Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
A small boat in a large body of water

Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 530 (500 in Antarctica)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills