Lofoten, Helgelandskysten og historie

Tromsø til Trondheim

Tromsø til Trondheim

Lofoten, Helgelandskysten og historie

Tromsø til Trondheim

Tromsø til Trondheim

Reiseinformasjon 3 dager
Avganger Regelmessige avganger, året rundt
Pris fra
kr 2 228
 • Se landskapene i Lofoten og langs Helgelandskysten
 • Få muligheten til å oppleve nordlyset om vinteren og midnattssolen om sommeren
 • Utforsk byer som Svolvær og Brønnøysund
 • Hold deg aktiv, og bli med på spennende utflukter på land og til sjøs.
Tromsø til Trondheim

Reiseplan

Du vil seile forbi de spisse fjellene som karakteriserer Lofoten, og få muligheten til å besøke flere fiskevær. Stikk innom Hurtigrutemuseet i Stokmarknes, bli med på en spennende, valgfri utflukt fra Svolvær, og besøk den vakre marinaen i Brønnøysund før vi ankommer Trondheim på dag tre.

DAG 1 : Tromsø

Høye fjelltopper og idylliske øyer

Arktisk katedral i Tromsø
Bilde: Utflytter - Shutterstock

Velkommen til Tromsø – hovedstaden i Arktis. Hvis du ankommer om morgenen eller ettermiddagen har du tid til å utforske byen før skipet har avreise senere på kvelden.

Etter et stopp i Finnsnes tidlig om morgenen, anløper skipet Harstad. På denne halvøya ligger Trondenes kirke – verdens nordligste middelaldersteinkirke.

Neste stopp er den minste anløpshavnen vår, Risøyhamn, og deretter Sortland, der landskapet sakte endrer seg fra lavere åser til 1000 meter høye fjell.

Fødestedet vårt

Stokmarknes er stedet der kaptein Richard With først startet Hurtigruten i 1893. Besøk Hurtigrutemuseet, et spektakulært vernebygg rundt det pensjonerte skipet vårt MS Finnmarken fra 1956. Her kan du lære mer om historien vår, sentrert rundt dette skipet.

En fjord på størrelse med et skip

Når vi befinner oss i Raftsundet kan det hende vi velger å svinge skipet innom den lille Trollfjorden. Fjellveggen ser ut til å være så nær at du kan strekke deg ut og ta på den! For å komme ut av fjorden vil skipet rotere 180 grader på stedet, og deretter seile ut igjen. Husk å holde utkikk etter havørn her også.

Forelsk deg i Lofoten

Vi kommer til Svolvær om kvelden, den viktigste byen i Lofoten. Her ligger det høye og spesielle fjellet Svolværgeita, som har fått navnet sitt på grunn av den påståtte likheten til ei geit. Du får se om du er enig!

Skipet seiler så til Stamsund, før vi passerer de svære granittklippene i Lofotveggen.

Arktisk katedral i Tromsø
Bilde: Utflytter - Shutterstock
Nordlys i Norge
Beundre det mystiske nordlyset.
Møt vakre Seven Sisters fjellkjede.
Opplev den vakre fjellkjeden, Syv Søstre.
Spot hullet i midten av Torghatten.
Se hullet i midten av Torghatten.
Bilde: Helfried Weyer

DAG 2 : Bodø–Rørvik

Et trolsk landskap

Møt vakre Seven Sisters fjellkjede.
Opplev den vakre fjellkjeden, Syv Søstre.

Skipet legger til kai i Bodø svært tidlig om morgenen, og deretter i Ørnes klokken 07.00. Rett etter frokost krysser vi den nordlige polarsirkel. I tradisjon tro feirer vi øyeblikket med en skje med tran!

Vi gjør et kort stopp i Nesna, før vi seiler videre til Sandnessjøen, inngangsporten til Helgelandskysten.

Myten sier at …

Beundre det vakre landskapet med fjellkjeden De syv søstre som reiser seg opp til 1100 meters høyde. Myten sier at syv vakre trollprinsesser flyktet fra en uønsket frier. De ble fanget av sollyset idet solen stod opp, og ble til stein som utgjør de syv vakre fjellene du ser i dag.

Få også med deg Torghatten med det karakteristiske hullet tvers gjennom. Et lokalt sagn har forklaringen på hvordan dette hullet ble til. Spør kystekspertene våre om det!

Vi kommer til Brønnøysund midt på ettermiddagen. Utforsk den livlige marinen på en spasertur langs Havnegata. I sentrum ligger Brønnøy kirke – en steinkirke i nygotisk stil fra 1870.

Siste stopp for dagen er det koselige fiskeværet Rørvik i den vakre øygruppen Vikna.

Valgfrie utflukter
 • Vegaøyene som står på UNESCOs verdensarvliste
  Bli med på en båttur til Vegaøyan som står oppført på UNESCOs verdensarvliste, og lær om øyenes unike ærfuglhold og duninnsamling.
 • Besøk laksen
  Lær om laksens livssyklus og laksefiske og -oppdrett på denne utflukten til Norsk Havbrukssenter i Toft.
 • Fottur til Torghatten
  Gå opp til og gjennom det legendariske hullet i Torghatten, og nyt den fantastiske panoramautsikten.
 • Sjøeventyr i RIB
  Utforsk landskapet rundt Brønnøysund på sjøen med en spennende RIB-tur.

DAG 3 : Trondheim

Middelalderbyen Trondheim

Opplev autentisk kyst liv som det var og er.
Bli med på tur på den utrolige Atlanterhavsveien.
Bilde: Espen Mills

Vi ankommer Trondheim rett etter frokost. Sjøreisen din med oss avsluttes her. Hvis du har tid før du reiser videre, anbefaler vi at du utforsker byens severdigheter.

Moderne og historisk

Trondheim ble grunnlagt av Kong Olav Tryggvason i år 997, og er i dag Norges tredje største by med en spennende blanding av historiske bygninger og et livlig studentmiljø.

Nasjonalhelligdommen vår, Nidarosdomen, er et must. Visste du at kirken ofte kalles «Norges Notre Dame» på grunn av den gotiske stilen? Ved siden av kirken ligger Erkebispegården, der Norges kronjuveler står utstilt.

I nærheten går Gamle Bybro over Nidelva, og markerer inngangen til Bakklandet, det gamle hansaområdet. I de gamle, fargerike bryggebygningene langs Nidelva er det nå trendy spiserier. Opp fra Bakklandet ligger Kristiansten festning som byr på fantastisk panoramautsikt over byen og fjorden.

Valgfrie utflukter
 • Trondheim og Nidarosdomen
  Bli med på en busstur i Trondheim, en gammel by full av historie og kultur, som i tillegg er et av Norges største utdannings- og forskningssentre.
 • Atlanterhavsveien
  Bli med på en av verdens vakreste bilreiser – vi følger Atlanterhavsveien på en avslappende kjøretur langs den vakre kystlinjen.
 • Bergtatt – en storslått gruveopplevelse
  Bli med inn i Bergtatt, en marmor- og kalksteinsgruve langt inne i fjellet, og seil med flåte inn i den opplyste, underjordiske innsjøen.
Opplev autentisk kyst liv som det var og er.
Bli med på tur på den utrolige Atlanterhavsveien.
Bilde: Espen Mills
Ride langs den spektakulære Atlanterhavsveien.
Opplev det autentiske kystlivet slik det var og fortsatt er.
Bilde: Nancy Bundt
Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Hva er inkludert

 • Seil med Hurtigruten i en uspesifisert lugar
  Lugaren vil bli tildelt når du sjekker inn

Ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter
 • Fly og transport

Merk deg

 • Prisene er i norske kroner per person i en dobbel lugar.
 • Ikke alle lugarkategoriene er tilgjengelige på alle avganger.
 • Gruppepriser er tilgjengelig på forespørsel.
 • Hurtigruten har fleksible priser. Prisene endrer seg derfor hyppig, avhengig av lugarkapasitet. Du vil bli tilbudt best mulig pris når du bestiller.