Tromsø - Trondheim: Nordens Paris, Lofoten og Helgeland

Turen fra Tromsø til Trondheim er antagelig den vakreste og mest kjente av strekningene våre. Opplev høydepunkter og naturperler på rekke og rad; Vesterålen, Lofoten og Helgelandskysten.

 • Opplev Raftsundet og Trollfjorden
 • Opplev magiske Lofoten på dagtid
 • Se den spektakulære Helgelandskysten på dagtid
 • Hold deg aktiv og eventyrlysten ved å delta på våre spennende sjø- og landutflukter
Reisen dag for dag

Reiseplan

Lær mer om hva du vil oppleve på reisen mellom Tromsø og Trondheim. Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Utreise Varierer etter årstid

Daglige avganger, hele året

Avreisehavn Tromsø
Oversikt

Med utreise fra Tromsø etter midnatt setter vi kursen sørover, og du kan glede deg til å oppleve Vesterålen og Lofoten neste dag. Ikke forsov deg nå. Dagseilasen i det vakre øyriket Vesterålen til spektakulære Lofoten er for mange et høydepunkt på reisen. Mellom Sortland og Stokmarknes ser vi Møysalen, et fjell mange kunstnere har malt. Sørover gjennom Vesterålen ser det ut som om vi seiler rett i fjellveggen, men det er en åpning der: Raftsundet, som er overgangen mellom Vesterålen og Lofoten. Her finner vi smale Trollfjorden. Dersom forholdene tillater, tar vi en avstikker inn i den spektakulære Trollfjorden, der de bratte klippene nesten stryker skipets sider.

Stokmarknes er stedet der Hurtigruten ble grunnlagt. Her ligger Hurtigrutemuseet som er verdt et besøk. Så passerer vi Svolvær, den største bosetningen i Lofoten, før vi reiser videre til Stamsund og passerer de majestetiske fjelltoppene, kjent som Lofotveggen. Vi forlater Lofoten i løpet av kvelden og setter kurs mot fastlandet. Det fine med Norge er at du kan forlate Lofoten, uten å engste deg for at du skal til et mindre spennende farvann. Om morgenen krysser vi polarsirkelen og forlater midnattssolens land. Men, til selveste Helgelandskysten, med hundrevis av øyer, holmer og skjær, og steile fjellvegger. Det er også her man finner unike fjellformasjoner som Hestmannen og Torghatten med sitt hull og de syv søstre. Alle syv er mellom 900 og 1100 meter høye.

Legender og myter er det mange av langs denne delen av kysten. Ifølge legenden ble de syv søstrene til stein fordi de glemte å gjemme seg for solen. En annen myte forteller om hvordan pilen fra Hestmannens bue dannet hullet i fjellet Torghatten. Vega-øyene i nærheten av Sandnessjøen, er på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder. Øyene fikk plass på denne prestisjefylte listen på grunn av det unike samspillet mellom mennesket og naturen. I flere århundrer har lokalbefolkningen beskyttet ærfuglens reder i bytte for det svært verdifulle dunet.

Vi ankommer historiske Trondheim tidlig neste morgen, vi anbefaler at du tar deg tid til å besøke denne flotte byen før du reiser hjem igjen. Nidarosdomen er verdt mer enn en kikk fra utsiden.

Dag 1
2500x1250_Tromso_The-Arctic-Cathedral_By_Utflytter-shutterstock.jpg
Bilde: Utflytter - Shutterstock Bilde

Nordens Paris

Tromsø

Sørg for å ta et tidlig fly slik at du får hele dagen til å oppleve Tromsø før du går om bord i skipet klokken 23.45. Ta en tur på en av byens mange cafeer, gå på skattejakt i retrobutikken Smørtorget, dra på topptur opp Tromsdalstinden eller bare ta en rusletur i vakre Tromsø. Før avreise anbefaler vi å sjekke om det er noe spesielt som skjer i byen den dagen du er der, det er nemlig mye som er verdt å få med seg, fra en av byens mange festivaler til teaterforestillinger eller enkeltkonserter.

I vår ruteplan kan du se alle havner vi besøker under reisen, samt når og hvor lenge vi er i hver havn.

 

Dag 2
2500x1250_Svolvaer_By_Jelena_Pavova_Guest-Image.jpg
Bilde: Jelena Pavova - Gästefoto Bilde

Velkommen til Lofoten

Tromsø - Stamsund

Vi ankommer Harstad om morgenen. Bli med på en av klassikerne i utfluktsprogrammet vårt, ”En smak av Vesterålen”. Denne smale kanalen Risøyrenna er bare 7 m dyp. Den ble konstruert spesielt for Hurtigruten slik at skipene kunne gå i rute mellom Harstad og Vesterålen. Du kan se sandbankene i det klare, grønne vannet. Øyene i Lofoten og Vesterålen har kanskje den mest spektakulære naturen du får se i løpet av hele reisen. Risøyhamn er en liten bygd med bare 200 innbyggere. Her tar vi en rask stopp for å levere passasjerer, gods og post. Som en hyllest til Lofotens fiskehistorie, kommer kokkene våre til å vise hvordan man fileterer fisk på dekk om våren. Vi fortsetter via Sortland til Stokmarknes, der Hurtigruten ble grunnlagt for mer enn 120 år siden. Når vi fortsetter sørover, ser det ut som om vi seiler rett inn i fjellveggen. Men fortvil ikke; kapteinen finner en åpning slik at vi får seilt gjennom det trange Raftsundet. Denne 26 km lange passasjen mellom Vesterålen og Lofoten er omkranset av høye fjell på opptil 1000 m. Trollfjorden er havørnens rike – og neste post på programmet. Denne bittelille fjorden er bare 2 km lang og 100 m bred, og omringet av majestetiske fjell. Ofte seiler kapteinen en tur innom den trange fjorden, hvor fjellsidene nesten stryker skipssidene. Her kan du bli med på en havørnsafari for å se Nord-Europas største rovfugl på nært hold. Når vi kommer til Svolvær har du mulighet til å bli med på flere utflukter som RIB-eventyr, fotturer, fisketur, fiskeværsvandring eller ta en ridetur. Fra Svolvær fortsetter vi til Stamsund, der toppene av Lofotveggen rager over oss. Vi forlater denne vakre øygruppen i løpet av kvelden, og setter kursen over Vestfjorden mot fastlandet.

Dag 3
Fiskerhytter på Vegaøyene.
Vegaøyene i Nordland havnet på UNESCOs verdensarvliste i 2004. Bilde: Rita Johansen Bilde

Kryss Polarsirkelen

Bodø - Rørvik

Kryssingen av Polarsirkelen på 66°33’ N er et av dagens høydepunkter. Hendelsen blir markert med en smak av arktiske tradisjoner på dekk. Et annet høydepunkt er når vi seiler forbi fjellkjeden De Syv Søstre, på mellom 900 og 1000 m. Det er lett å forstå hvordan disse ”damene” har inspirert til gamledagers myter. Vi tar en rask tur innom Nesna, et idyllisk gammelt handelssted, før vi seiler videre til Sandnessjøen. Vegaøyene, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger like ved Sandnessjøen. I sommerhalvåret kan du bli med på en utflukt hit, og oppleve kulturlandskapet og stedets historie. Det er også verdt å få med seg øyboernes enestående tradisjon med å holde ville ærfugler som husdyr. I Brønnøysund kan du bli med til Norsk Havbrukssenter, og lære mer om fiskeoppdrett, miljøet rundt fiskeanleggene og moderne havbruk.

Dag 4
IMG_1076©Ole-Størksen.jpg
Bilde: Ole H. Størksen Bilde

Magiske Trondheim

Trondheim

Etter en deilig frokost om bord er det på tide å forlate skipet for å oppleve fantastiske Trondheim. Kanskje du vil ta livet med ro og rusle blant butikkene og cafeene på Bakklandet? Eller er frister det mer med en øl på Mikrobryggeriet etterfulgt av en tur til Samfundet og en burger på Sesam? Dersom du er glad i shopping har du mange muligheter; fra Nordre gate i sentrum til byens mange shoppingsentre. Vinterstid er det også gode muligheter for en skitur i Bymarka - det skal godt gjøres å kjede seg i Trondheim! 

Ankomst Varierer etter årstid

Avreise hver dag hele året

Sted Trondheim
Oversikt

INKLUDERT :

 • Reise med Hurtigruten i uspesifisert lugar inkludert frokost.

IKKE INKLUDERT:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter
 • Fly og transport

MERK:

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Ikke alle lugarkategorier er tilgjengelige for alle avganger.
 • Gruppepris tilgjengelig på forespørsel.
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Om bord

Våre skip langs norskeysten

Skipene som seiler den klassiske rundturen. Hvert skip har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan velge hvordan du ønsker å oppleve norskekysten.

Young Explorers Program

Fra 1. april 2017, kan barn i alderen 7-13 delta i vårt program for Unge Oppdagelsesreisende. Det er skreddersydd for barn som reiser med voksne til storslåtte destinasjoner, og fokuserer på læring, moro og aktiv deltakelse.

Opplevelser

Havner

Lær mer om de sjarmerende havnene og byene du kommer til å besøke på denne reisen.

Utflukter

På kystekspedisjonsturene kan du delta på enda flere utflukter. På grunn av deres popularitet anbefaler vi at du legger dem til din reise i bestillings-prosessen online. Du kan også booke utfluktene om bord dersom det fortsatt er ledig plass.

Forleng din reise

Forleng din reise

Fullfør ferien din i Norge med opplevelser før eller etter seilasen. Velg mellom utflukter som varer noen timer, eller turer på flere dager med overnatting.

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030