Trondheim - Bergen: Fjordlandskap og historiske byer

En reise fra Trondheim til Bergen gir deg ro til å nyte livet og utsikten mens skipet skynder seg langsomt. Vi skal innom Kristiansund, Molde, Ålesund og forbi Vestlandets fantastiske fjorder på veien mot Bergen, med UNESCO-listede Bryggen og utkikkspunktet Fløyen.

 • Utforsk middelalderbyen Trondheim
 • Opplev Trondheimsfjorden
 • Hold deg aktiv og eventyrlysten ved å delta på våre spennende sjø- og landutflukter
 • Utforsk Bergen, byen mellom de syv fjell
Reisen dag for dag

Reiseplan

Lær mer om hva du vil oppleve på reisen mellom Trondheim og Bergen. Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

Utreise Varierer etter årstid

Avreise hver dag hele året

Avreisehavn Trondheim
Oversikt

Når vi drar fra Trondheim seiler vi sakte ut gjennom den vakre Trondheimsfjorden, forbi Munkholmen og Hitra og tusenvis av øyer og små holmer før vi legger til kai i Norges klippfiskhovedstad Kristiansund. Etter Kristiansund skal vi over den berømte Hustadvika. Havstykket er regnet som et av de farligste havstykkene langs norskekysten og flere skip har forlist her.

På denne strekningen seiler vi også forbi Atlanterhavsveien som ble en av Norges mest besøkte turistattraksjoner. Veien er 8,2 kilometer lang, bygget på til sammen åtte broer og omgitt av et storslagent landskap. Den har blitt kåret til verdens fineste bilvei i den britiske avisen The Guardian. På innseilingen til Molde, Rosenes by, har du et fantastisk skue over Romsdals- og Sunnmørsalpene i kveldssol.

I løpet av natten har vi lagt til kai i Ålesund, Torvik og Måløy. Nyt synet av den vakre Nordfjord som ligger under den enorme Jostedalsbreen. Nordfjord strekker seg 90 km innover i landet, helt til de små bygdene Loen og Olden. Det karrige landskapet ytterst i fjorden står i sterk kontrast til det fruktbare landskapet innerst. Frodige frukthager og isbreens armer strekker seg mot glitrende innsjøer og stupbratte fossefall. Et par nautiske mil lenger syd krysser vi munningen av den mektige Sognefjorden.

Nyt dette vakre synet og sørg for å få mest mulig ut av de siste timene om bord. Vi gir deg også den beste utsikten i skjærgården underveis mot Bergen, byen mellom de syv fjell.

Dag 1
2500x1250_Trondheim_Nidaros-Cathedral_By_Klaus-Prediger_Guest-Image.jpg
Bilde: Klaus Prediger - Gästefoto Bilde

Middelalderbyen

Trondheim

Start reisen din i Trondheim slik at du har hele dagen og kvelden til å oppleve byen før avreise med Hurtigruten klokken 10 dagen etter. Byen er full av severdigheter, spisesteder og kultur – noe for enhver smak. Byen kan by på alt fra Nidarosdomen, Rockheim, Sverresborg, Tyholttårnet og Bakklandet til turer i Bymarka, Pirbadet og diverse vannsportsaktiviteter i Nidelven. Hvis du er på jakt etter gode shoppingmuligheter har byen en rekke store kjøpesentre, men også morsomme butikker som Tante Isabel, BananaMoon eller den franske motebutikken Shine. Når du behøver en pause fra sightseeing og shopping er det ikke vanskelig å finne en kafe eller restaurant i «bartebyen». Hva med fersk sjømat på Havfruen eller ekte trøndermat på To Rom og Kjøkken?  

I vår ruteplan kan du se alle havner vi besøker under reisen, samt når og hvor lenge vi er i hver havn.

 

Dag 2
2500x1250_Aalesund_By_Rudy-Balasko-Shutterstock.jpg
Bilde: Rudy Balasko, Shutterstock Bilde

I vikingenes fotspor

Trondheim - Ålesund

Vi seiler ut gjennom vakre Trondheimsfjorden, som er 170 km lang og 25 km bred. Som de fleste andre norske fjorder er den også dyp; 577 m på det dypeste. Underveis vil du forstå hvor mye fisket har betydd for kystkommunene. Kristiansunds beliggenhet har gitt byen sine ressurser gjennom fisket, skipsbygging og oljeindustri. Byen kalles Norges klippfisk-hovedstad grunnet den lange historien med klippfiskeksport. Bli med på utflukten til Atlanterhavsvegen for å se en av Norges mest besøkte turist-attraksjoner. Deretter krysser vi det åpne havet på vei til «Rosenes by», Molde.

Dag 3
Bryggen i Bergen om vinteren.
Frister det med en tur til Bryggen i Bergen? Bilde: Klaus Peter Kappest Bilde

En dag for mesterverk

Bergen

I løpet av natten legger skipet til kai i Ålesund, Torvik og Måløy. Verdens vakreste sjøreise nærmer seg slutten. Før vi legger til kai i Bergen er det fortsatt noen nautiske mil igjen av det fascinerende landskapet. Nyt synet av Nordfjorden under den mektige Jostedalsbreen. Om morgenen har vi et kort stopp i Florø, som er Norges vestligste by. Noen nautiske mil sør for Florø seiler vi forbi innløpet til den vakre Sognefjorden, og deretter den praktfulle skjærgården fra Fedje og vakre Øygarden inn mot Bergen, der reisen ender.

Ankomst Varierer etter årstid

Avreise hver dag hele året

Sted Bergen
Oversikt

INKLUDERT :

 • Reise med Hurtigruten i uspesifisert lugar inkludert frokost.

IKKE INKLUDERT:

 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Valgfrie utflukter.
 • Fly og transport. 

MERK:

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Ikke alle lugarkategorier er tilgjengelige for alle avganger.
 • Gruppepris tilgjengelig på forespørsel.
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling.
Om bord

Våre skip langs norskeysten

Skipene som seiler den klassiske rundturen. Hvert skip har sin egen atmosfære, stil og identitet så du kan velge hvordan du ønsker å oppleve norskekysten.

Young Explorers Program

Fra 1. april 2017, kan barn i alderen 7-13 delta i vårt program for Unge Oppdagelsesreisende. Det er skreddersydd for barn som reiser med voksne til storslåtte destinasjoner, og fokuserer på læring, moro og aktiv deltakelse.

Opplevelser Forleng din reise

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030