En reise over Atlanterhavet

Lisboa, Portugal - Kapp Verde - Montevideo, Uruguay

Bli med på en seilas utenom det vanlige når vi krysser av Atlanterhavet! Vi seiler i kjølvannet til de store oppdagerne til fargerike Kapp Verde, passerer ekvator og fortsetter til Sør-Amerika. Det kunnskapsrike ekspedisjonsteamet vårt inviterer til å delta på morsomme og interessante aktiviteter underveis, men du bestemmer selv hvor aktive dagene om bord skal være.

  • Bli med på en av verdens mest fantastiske sjøreiser over Atlanteren
  • Vi krysser ekvator
  • Opplev fred og ro, og nyt det å være underveis
  • Få med deg de fargerike Kapp Verde-øyene

Oversikt

Det å krysse Atlanterhavet er en av verdens flotteste sjøreiser. Gjennom århundrer har sjøfarere flyttet grensene for hva som er mulig ved å utfordre Atlanterhavet. Nå har du sjansen til å dele denne opplevelsen i trygge rammer.

Sjøreisen gir deg mulighet til å koble fullstendig av om bord på komfortable MS Midnatsol. Eller du kan delta i massevis av aktiviteter om du ønsker det. Ekspedisjonsteamet vårt inviterer deg til foredrag og uformelle sammenkomster, som spill, matlagingskurs, fotokurs og mye mer. En sjøreise med Hurtigruten er spesiell, fordi tonen om bord er uformell. Passasjerer, offiserer og øvrige mannskap blir en sammensveiset gjeng underveis som deler opplevelsene.

Ønsker du bare å slappe av om bord, har du mange muligheter. Innta hvilestilling i panoramasalongen som har store vinduer til den storslåtte utsikten eller ta en spasertur på dekk og la deg fascinere av horisonten som aldri ender. Finn deg en dekkstol og slapp av med en god bok. Kos deg med alle fasilitetene om bord, som utendørs Jacuzzi, treningssenter (med fantastisk utsikt) eller ta deg en avslappende runde i badstuen.

Det å krysse Atlanterhavet er en fantastisk opplevelse, som byr på fullstendig avslapning eller morsomme aktiviteter underveis. Denne reisen kan også være den perfekte starten på en spennende ekspedisjon til Antarktis. Uansett hva du velger er dette en episk kryssing av et verdenshav.

Prisen inkluderer:

• Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori med helpensjon
• Vind- og vannavstøtende jakke
• Profesjonelt engelsktalende
ekspedisjonsteam som holder foredrag og leder spennende aktiviteter
• Gratis te og kaffe

Ikke inkludert:

• Internasjonale flyreiser
• Reise- og avbestillingsforsikringer
• Bagasjeservice
• Valgfrie utflukter og tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind- og sjøforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 06.10.2017

Avreisehavn Lisboa, Portugal
Dag 1
Lisbon_Carlos-Caetano-shutterstock_113107894 (1).jpg

Utforsk Lisboa før avreise


Sted: Lisboa, Portugal

Sjøreisen starter snart! Ved innsjekking mottar du din ekspedisjonsjakke, du møter ekspedisjonsteamet, mannskapet og vi gjennomgår sikkerhetsrutinene. Idet motorene starter opp og MS Midnatsol legger fra kai, ser vi ut over det uendelige havet og tenker at neste land i sikte er Kapp Verde.

Dag 2-5
day_2_at_sea_midnatsol_at_sea_adp1907.jpg

Vi seiler sørover mot Kapp Verde


Sted: Til sjøs

Tilbring tiden på dekk og opplev følelsen av åpent hav. Trekk inn den friske sjøluften og se sjøfuglenes grasiøse flukt i skipets kjølvann. Fargene i horisonten er trollbindende: Først blått, så gull og øverst, hvitt. Plutselig dukker en stim av delfiner opp ved siden av skipet. Som Jacques Cousteau sa: “Havet –  når det viser seg fra sin beste side, er du fanget for alltid.”

 

Det rommelige skipet vårt har flotte salonger, der du kan mingle eller være for deg selv – havutsikten er uansett fantastisk.  Hvis du vil slappe av kan du senke deg ned i Jacuzzi’en på dekk, ta badstue eller besøke treningssenteret for å trimme litt . Ekspedisjonsteamet vårt vil holde foredrag og dele kunnskap og erfaringer. Du vil også få mulighet til å bli med på en omvisning om bord, der du besøker broen og får et innblikk i navigeringens kunst. 

Dag 6
Mindelo-Kapp-Verde-oyene-HGR-112842.jpg

Sjarmerende Cape Verde


Sted: Mindelo

Vi utforsker byen Mindelo på øya São Vicente. Mindelo har en blanding av afrikansk, karibisk og europeisk kultur, med sine fargerike hus og klesdrakter, frodig fruktmarked og fiskebåter i havnen. Bli med på en av utfluktene for å oppleve mer av denne sjarmerende øya. 

Dag 7-17
day_8_at_sea_on-deck-greenland-097_cimg1428.jpg

Kryssing av Atlanterhavet


Sted: Til sjøs

Vi legger ut på det åpne Atlanterhavet. Dette havet har representert det ukjente med sine mange legender, mysterier, farer og skjønnhet gjennom årtusener. Mens vi seiler stadig lenger fra fastlandet, synker den mektige naturopplevelsen inn. Den uendelige horisonten omgir oss på alle kanter med sin vekslende himmel, fugler som plutselig dukker opp og livet i havet. Nyt et herlig måltid med nye (eller gamle) venner. Disse dagene dreier seg om total nytelse og avkobling.  

Nedtellingen til kryssing av ekvator er i gang. Vi skal over på jordens andre halvkule – og vi må be om havguden Neptuns tillatelse til å krysse den magiske linjen. Alle ombord kan bli døpt av kong Neptun og bli velsignet med hans beskyttelse.

Naturens elementer danser for oss. Enkelte dager er grå og med regnskurer. Plutselig kommer solen gjennom. Skyer passerer og himmelen skifter fra oransje til rødt og fiolett – enhver fotografs drømmemotiver.

Mens vi nærmer oss Uruguay, nyter vi reisens siste solnedgang og tar et samlet farvel med kapteinen, mannskapet og ekspedisjonsteamet. 

Day 18
day_8_at_sea_skal-for-en-fantastisk-dag-ms-midnatsol-hgr-113208.jpg

Én reise tar slutt – en annen begynner


Sted: Montevideo, Uruguay

Vi ankommer Montevideo som siste stopp på Atlanterhavsseilasen. For noen betyr dette slutten på reisen. For andre er dette starten på et nytt eventyr for du kan velge å bli med oss til Antarktis. For dem som går i land og skal reise hjem, eller skal reise videre i Sør-Amerika, ender denne episke Atlanterhavskryssingen Montevideo, Uruguays fargerike hovedstad.

Ankomst 23.10.2017

Sted Montevideo, Uruguay
Om bord Bilder

Bilder

Utforsk mangfoldet av natur, kultur og dyreliv på tvers av tre kontinenter.

Kontakt oss

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Tlf: 81003030