Fra Amazonas til Sahara

Manaus, Amazonas - Casablanca, Marokko

Forestill deg å utforske frodige Amazonas, verdens største tropiske regnskog. Deretter besøker du et par paradisøyer før du krysset Atlanterhavet og kommer til utkanten av verdens største varme ørken, Sahara. Denne 18-dager lange reisen bli enda mer fascinerende med interessante foredrag fra ekspertene i ekspedisjonsteamet, og landinger og utflukter i ekspedisjonsstil - fra Manaus til Casablanca tar de deg også med på aktiviteter som kanopadling og dykking i det turkise havet.

 • Utforsk verdens største tropiske regnskog, Amazonas
 • Besøk øyparadiser og seil over Atlanterhavet
 • Gjør ekspedisjonen enda mer spennende med vårt varierte utfluktsprogram
 • Ta del i spennende presentasjoner i løpet av ekspedisjonen

Oversikt

På denne ekspedisjonen får du alt! Du kan utforske regnskogen fra en kajakk, snorkle i asurblått vann, besøke UNESCO-verdensarvsteder og paradisøyer, krysse et helt hav og kjenne varmen i den brennhete Saharaørkenen på kroppen. Vi starter i Manaus, midt inne i Amazonas, der vi bruker noen dager på å utforske artsmangfoldet og dyrelivet som holder til i verdens største regnskog og elv. Dra ut i jungelen for å få sjansen til å se fugler, dovendyr, aper, sommerfugler, papegøyer, slanger og kanskje en jaguar. I elven kan du se delfin, sjøku, oter, hai, ål og piraja.

Fra paradisøyer til «det grønne helvete»

Når vi kommer til Kapp Verde, føles det som et tropisk paradis. Palmer og endeløse hvite strender, hus fra kolonitiden og UNESCO-steder er deilige omgivelser å utforske og slappe av i. Som en kontrast skal vi også besøke den beryktede Djeveløya, en tidligere fangekoloni. Hør historiene om berømte og fiktive fanger som måtte leve et tøft liv her fra 1852 til 1953.

Når vi krysser Atlanterhavet, får du tid til å slappe av og delta på foredrag eller aktiviteter om bord. Etterpå kommer vi til det afrikanske kontinentet, der Casablanca blir siste stoppested.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord. 
 • En natt på hotell inkl frokost i Manaus før reisens start
 • Transfer fra hotell til skip i Manaus med orientering
 • Vind- og vannavstøtende jakke.
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land. 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige fordrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter om bord. 
 • Kaffe og te om bord

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Bagasjeservice.
 • Valgfrie utflukter og servicetips.

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Obligatorisk helseerklæring
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Seil i kjølvannet av kjente eventyrere fra Amazonas og over Atlanterhavet til verdens største varme ørken, Sahara

29. mars 2017

Avreisehavn Manaus, Amazonas
Dag 1
Manaus_©Shutterstock_Filipe Frazao_ Day 1_1200x600.png
Bilde: Filipe Frazao Bilde

På jungelens dørstokk


Sted: Manaus, Amazonas

Eventyret ditt starter med en overnatting i Manaus, hovedstaden i staten Amazonas. Plassert i hjertet av regnskogen med 2 millioner innbyggere, kan byen nesten virke malplassert i forhold til den grønne regnskogen i Amazonas.

Dag 2
Manaus_©Shutterstock_Elisa Bonomini_Day 2_1200x600.png
Bilde: Elisa Bonomini / Shutterstock Bilde

Historie og flytebrygger


Sted: Parintins, Amazonas

Etter en avslappende frokost får du lære mer om Manaus og regionen på en sightseeing som tar for seg den turbulente historien på slutten av det 19. århundre. Manaus har også en gigantisk, flytende havn, da vannstanden kan øke på opp til 13 meter når det regner som verst. Turen avsluttes her, hvor MS Fram ligger og venter på deg.

Dag 3
day16_parintins, amazonas_shutterstock-christian vinces_1200x600.jpg
Bilde: Christian Vinces / Shutterstock Bilde

Lokale smaker


Sted: Santarém, Amazonas

På veien mot Atlanterhavet gjør vi et stopp på Parintins. Dette er en veldig liten øy, men den har mange små butikker og spisesteder, og den lokale katedralen rager høyt over byen. Gå en tur for å se på hverdagslivet her, nyt en av de lokale drinkene eller smak på den lokale suppen, bli med de innfødte på boi-dansing eller dra på fottur eller kajakkpadling i jungelen med ekspedisjonsteamet. 

Dag 4
day15_santarem, amazonas_shutterstock-kovgabor_1200x600.jpg
Bilde: Kovgabor / Shutterstock Bilde

Det rolige livet


Sted: Santarém, Amazonas

I dag utforsker vi byen Santarém, hvor du kan gå langs elvepromenaden der den brune Amazonaselven møter den mørke, blågrønne elven Rio Tapajós. Dette er en behagelig by, men den er samtidig en røff havneby. Santarém er også det perfekte utgangspunktet for flere aktiviteter i nasjonalskogen Tapajós, en vakker nasjonalskog der du kan gå tur og padle i kano. Du kan også utforske den unike Amazonasregnskogen

Dag 5-6
Manaus_©Shutterstock_Filipe Frazao_ Day 5_1200x600.png
Bilde: Filipe Frazao Bilde

Inn i jungelen


Sted: Amazonaselva

De neste dagene skal vi seile på Amazonaselven gjennom jungelen før vi kommer til Atlanterhavet. Vi anbefaler at du holder deg på dekk med kameraet og kikkerten klare. Lytt til jungelens lyder og hør villmarken kalle. Vær på utkikk etter den "røde linjen" i havet når vi krysset ekvator. Der dukker også Kong Neptun opp for å utføre en ekvatordåp.

Dag 7
Devil's Island_ ©Shutterstock_Matyas Rehak_Day 7_1200x600.png
Bilde: Matayas Rehak / Shutterstock Bilde

Det grønne helvetet


Sted: Djeveløya, Fransk Guyana

Djeveløya tilhører øygruppen Îles du Salut. I over 100 år var Djeveløya det beryktede «grønne helvetet». Her led 60 000 fanger seg gjennom et grusomt liv som ble kalt den tørre giljotinen. For fangene var døden eneste måte å unnslippe på. De var omgitt av verdens farligste dyr – i sjøen var det mannevonde haier, elvene var fulle av piraja og i jungelen krydde det av vandremaur og alligatorer.

Dag 8-12
1200x600_At sea_©S.Borisov - Shutterstock_Day 9-13.png
Bilde: S.Borisov / Shutterstock Bilde

I ett med havet


Sted: Over Atlanterhavet

Atlanterhavet er hjemmet vårt de neste dagene - nyt utsikten mot endeløse horisonter og se havet endre farge når det påvirkes av sollyset og mikroorganismene i vannet. Flygefisk følger oss på veien til Kapp Verde, og det er mulig å få øye på sjøfugler som maskesuler fra dekk. Dagene til sjøs er også perfekt for å bli med på flere forelesninger fra ekspedisjonsteamet. Du kan også nyte utsikten fra degg og lese bøker du ellers aldri får tid til.

Dag 13
1200x600_Praia, Cape Verde_©Samuel Borges Photography - Shutterstock_Day 11.png
Bilde: Samuel Borgen Photography Bilde

Snorkling i det turkise havet


Sted: Praia, Kapp Verde

Praia er hovedstaden på Kapp Verde. Ikke langt unna Praia finner du den lille byen Cidade da Ribeira Grande de Santiago (Cidade Velha), Santiagos gamle hovedstad. Portugiserne grunnla den i 1461. I dag er den et UNESCO verdensarvsted med en gammel festning, «Fortaleza Real de Sao Felipe», den flott restaurerte «Rua Banana» og regionens eldste kirke fra kolonitiden. Bruk dagen på å snorkle eller bare gå langs stranden for å oppleve det yrende livet her.

Dag 14-17
1200x600_At sea_©Samuel Borges Photography - Shutterstock_Day 14-15.png
Bilde: Samuel Borge Photography Bilde

Med strømmen


Sted: Til sjøs

I løpet av de neste dagene seiler vi med Kanaristrømmen på veien fra Kapp Verde til Afrika. Strømmen er en del av det nordatlantiske havstrømsvirvelområdet. I det nordatlantiske havstrømsvirvelområdet møter det dype, kalde og næringsrike vannet grunnere og varmere vann, noe som gjør denne delen av havet til et rikt fiskeområde med mange havpattedyr og sjøfugler. Vi anbefaler at du bruker dagene til sjøs ute på dekk for å slappe av og nyte utsikten. Ekspedisjonteamet er som alltid klare til å informere om dyrelivet, økosystemet og, selvfølgelig, Casablanca, vår siste destinasjon.

Dag 18
Casablanca_©Shutterstock_Ruslan Kalnitsky _ Day 18_1200x600.png
Bilde: Ruslan Kalnitsky / Shutterstock Bilde

Den hvite byen


Sted: Casablanca, Marokko

Ekspedisjonen vår avsluttes i Casablanca i Afrika. Vi anbefaler at du går ut på dekk når vi seiler inn i havnen, for Hassan II-moskeen er et fantastisk skue. Moskeen er den syvende største i verden, og 105 000 troende kan be her samtidig. Om du har tid, bør du utforske den hvite byen med en tur langs de smale gatene og et besøk i souken (afrikansk marked).

15. April 2017

Sted Casablanca, Marokko
Om bord Opplevelser Forleng din reise

Slik kommer du dit

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00 Ta kontakt med kundeservice på telefon: 81003030