I sjørøvernes kjølvann

Lisboa, Portugal - Manaus, Amazonas

Legg ut på en helt unikt eventyr og seil strekningen over Atlanterhavet som ble gjort utrygg av sjørøvere og kapere i flere hundre år. Denne 17-dagers ekspedisjonen tar deg fra Lisboa til tre helt forskjellige kontinent, når vi seiler ned til Barbareskkysten i Afrika, Kapp Verde og ut i åpent hav. Reisen fortsetter til Sør Amerika, hvor vi utforsker verdens største elv og regnskog i Amazonas - en historisk ekspedisjon for ekte eventyrere.

 • Kryss Atlanterhavet og besøk flere spennende øyer
 • Utforsk den enorme regnskogen og elven i Amazonas
 • Gjør ekspedisjonen enda mer spennende med vårt varierte utfluktsprogram
 • Seil i varme områder og hav som var utrygge i flere hundre år

Oversikt

Kaptein Kidd, Svartskjegg, Long Ben og Sir Francis Drake – de var alle kjente pirater, om de så ble kjent for sin dumdristighet eller grusomhet. Alle hadde en periode med stor suksess i sine respektive farvann. Og for hver ekte pirathistorie finnes det massevis av piratlegender. Med de mange oppdiktede pirathistoriene kom også romantiske fremstillinger av piratlivet og de fantastiske skattene deres. Men om du tror at denne ekspedisjonen handler om å kle seg ut som pirater, heise sjørøverflagget og en kaptein utkledd som Jack Sparrow, må du tro om igjen.

Sjørøverkartet viser vei

Dette er rett og slett en ekspedisjon der vi seiler i farvannene som i århundrer var utrygge på grunn av pirater, sjørøvere og kapere. Vi seiler fra Portugal, Spania og den gamle Barbareskkysten til Kapp Verde. Deretter krysser vi Atlanterhavet og fortsetter med å utforske Amazonas. Piratvirksomheten påvirket myndighetene, dagliglivet og handelen. Nesten alle kjenner til sjørøvernes gullalder, men det er mange som ikke vet at piratvirksomhet i middelalderen var et utbredt og alvorlig problem for handelen. Lær mer om piratenes historie, men også om regnskogens økologi, og se det unike dyrelivet på fotturer eller fra kanoen.

Siste sjanse!

Lugarer uten singeltillegg på ekspedisjonsseilas i 2017

Ønsker du å reise på egenhånd i 2017? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.

Bestillingsvilkår: Tilbuder gjelder kun nye bestillinger, og ikke suiter. Tilbudet gjelder kun på selve seilaset, ikke evt. fly og hotell. Kan ikke kombineres med andre tilbud. Kan kombineres med Ambassadørrabatt på 5 %. Vennligst merk Hurtigrutens fleksible prissetting og at priser kan endre seg. Den laveste tilgjengelige prisen oppgis alltid ved bestilling.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord. 
 • Vind- og vannavstøtende jakke.
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land. 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige fordrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter om bord. 
 • Kaffe og te om bord

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Bagasjeservice.
 • Valgfrie utflukter og servicetips.

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Obligatorisk helseerklæring
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Lær mer om hva du kan gjøre og oppleve på en ekspedisjon gjennom tre kontinenter i piratenes kjølvann.

29. September 2017

Avreisehavn Lisboa, Portugal
Dag 1
day1_lisbon, portugal_shutterstock-sean pavone_1200x600.jpg

Ved munningen av Tagus


Sted: Lisboa, Portugal

Lisboas historie er preget av den geografisk strategiske beliggenheten ved munningen av elven Tagus. Den store og skjermede naturlige havnen gjorde byen til en viktig havneby for handelen mellom Middelhavet og Nord-Europa. Det er sannsynligvis grunnen til at Lisboa har blitt plyndret av pirater i alle tider, fra vikingene og sarasenerne til de nederlandske og engelske piratene som kom senere. Før vi seiler, kan du besøke kjente bygninger og UNESCO-verdensarvsteder som Belémtårnet og Hieronymittklosteret. 

Dag 2
day2_cádiz, spain_shutterstock-nito_1200x600.jpg

Historiske Cadiz


Sted: Cádiz, Spania

Cádiz har Atlanterhavet på nesten alle kanter, og de lange strendene innbyr til badeliv. Cádiz er den eldste byen i Oksidenten, grunnlagt av fønikerne rundt 1100 f. Kr. Senere fant kartagerne, romerne, vestgoterne og maurerne veien til byen. Og i 200 år ble Cádiz jevnlig angrepet av en rekke engelske pirater. Vi husker kanskje Sir Francis Drake for å ha seilt jorden rundt, men han var også yndlingspiraten til Elisabeth I av England. Den patriotiske piratens største dåd var et stort nederlag for kongen av Spania: et angrep på Cádiz hvor Drake ødela flere skip til den store armadaen som skulle sendes mot England.

Dag 3
day3_casablanca, morocco_shutterstock-saiko3p_1200x600.jpg

Piratenes tilholdssted


Sted: Nord-Atlanteren

Havnebyene i Marokko var kjent for barbareskpirater, og Casablanca var et tilholdssted for pirater i eldre tider. I dag er byen en eksotisk miks av nytt og gammelt. Når vi seiler ut, får du flott utsikt over byen og havnen fra dekk. Se de små og fargerike trebåtene som ligger side om side med fiskebåter og digre skip. Få med deg byens mest berømte landemerke, Hassan II-moskeen, i solnedgangen.

Dag 4-7
day4-7_atlantic ocean and north atlantic gyre_Ester Kokmeijer_1200x600.jpg

I sjørøvernes farvann


Sted: Atlanterhavet

I løpet av de neste to dagene seiler vi med Kanaristrømmen på veien til Kapp Verde. Strømmen er en del av det nordatlantiske havstrømsvirvelområdet. I det nordatlantiske havstrømsvirvelområdet møter det dype, kalde og næringsrike vannet grunnere og varmere vann, noe som gjør denne delen av havet til et rikt fiskeområde med mange havpattedyr og sjøfugler. Nyt dagene til sjøs og lapp av på dekk, eller hør på foredragene som holdes av ekspedisjonsteamet. Du burde også være på utkikk etter fugler som albatrosser og petreller.

Dag 8
day8_praia, cape verde_shutterstock-samuel borges photography_1200x600.jpg

I piratenes land


Sted: Praia, Kapp Verde

Kapp Verde-øyene ble oppdaget på begynnelsen av 1400-tallet. Reisende brukte dem ofte som stoppested for å fylle opp med vann, mat og frukt. Den nyttige beliggenheten medførte angrep fra mange kjente pirater som Francis Drake, Henry Long Ben Avery, Henry Morgan og Dampier. Kaptein Kidd var også ofte i disse farvannene. Flere skattejegere mener at hans sagnomsuste Skeleton Island i virkeligheten var øya Maio, som ligger like ved Santiago og Praia der vi gjør et stopp. Bruk dagen på å snorkle eller bare gå langs stranden for å oppleve det yrende livet her.

Dag 9-13
1200x600_At sea_©S.Borisov - Shutterstock_Day 9-13.png

Alene med havet


Sted: Over Atlanterhavet

Nyt følelsen av å være alene med havet og bare det å være underveis - noe svært få tar seg tid til å gjøre i disse dager. Du oppdager fort at havet ikke bare er blått. Fargen kommer til å endre seg med sollyset og mikroorganismene i vannet. Flygefisk følger oss på turen, og det er mulig å få øye på sjøfugl som maskesuler. Nyt utsikten mot endeløse horistoner, les bøker du ellers aldri får tid til, eller slapp av på dekk. Vi fyller også dagene med interessante forelesninger. Lær alt om Brasils natur, historie og geografi fra våre eksperter i ekspedisjonsteamet.

Dag 14
day14_crossing into the amazon_shutterstock-esteban vidal_1200x600.jpg

Land i sikte


Sted: Santarém, Amazonas

Den mektige Amazonasfloden krysser det amerikanske kontinentet. Den er omgitt av Amazonasregnskogen, der mer enn en tredjedel av verdens dyrearter holder til. Mens vi seiler på denne elven, har du utmerket utsikt til den ville regnskogen og dette artsmangfoldet fra dekk. Forbered deg på dagene som kommer og få med deg de fascinerende presentasjonene fra ekspedisjonsteamet.

Dag 15
day15_santarem, amazonas_shutterstock-kovgabor_1200x600.jpg

På fast grunn


Sted: Santarém, Amazonas

Amazonaselven er verdens største elv, og går gjennom verdens største skog. Etter sju dager på sjøen blir det godt å få fast grunn under føttene igjen. I Santarém kan du gå langs elvepromenaden der den brune Amazonaselven møter den mørke, blågrønne elven Rio Tapajós. Dette er en behagelig by, men den er samtidig en røff havneby. Santarém er også det perfekte utgangspunktet for flere aktiviteter i nasjonalskogen Tapajós, en vakker nasjonalskog der du kan gå tur og padle i kano. Du kan også utforske den unike Amazonasregnskogen.

Dag 16
day17_manaus_shutterstock-esb professional_1200x600.jpg

Møt de lokale


Sted: Parintins, Amazonas

Parintins er en veldig liten øy, men den har mange små butikker og spisesteder, og den lokale katedralen rager høyt over byen. Gå en tur for å se på hverdagslivet her, nyt en av de lokale drinkene eller smak på den lokale suppen, bli med de innfødte på boi-dansing eller dra på fottur eller kajakkpadling i jungelen med ekspedisjonsteamet. 

Dag 17
day16_parintins, amazonas_shutterstock-christian vinces_1200x600.jpg

Inn i jungelen


Sted: Manaus, Amazonas

Som hovedstaden i staten Amazonas, er Manaus den perfekte basecamp for videre utforskning av elvesystemet og regnskogen - herfra er det et drøss av turer og utflukter. Med sine 2 millioner innbyggere er byen plassert midt i regnskogen, og spilte en viktig rolle i den blomstrende gummiøkonomien i det 19. århundre. I dag er byen et skatteparadis for bedrifter og reisende.

15. oktober 2017

Sted Manaus, Amazonas
Om bord Opplevelser

Utflukter

Gi din indre eventyrer en utfordring og opplev alt de transatlantiske reisemålene har å by på med vårt store utvalgt av valgfrie utflukter.

Forleng din reise

Slik kommer du dit

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00 Ta kontakt med kundeservice på telefon: 81003030