Vestover i Thor Heyerdahls fotspor

Casablanca, Marokko - Fortaleza, Brasil

Å krysse et hav med båt er en milepæl i livet og et utrolig eventyr. Reisen blir ikke mindre spennende av alle opplevelsene underveis. Vi seiler i kjølvannet av Thor Heyerdahls RA II-ekspedisjon langs Kanaristrømmen. Bli med oss når vi seiler fra Casablanca, innom en rekke byer, havner og øyer, før vi ankommer Sør-Amerika og Fortaleza i Brasil.

 • Seil over Atlanterhavet med skip som en ekte eventyrer
 • Ta del i fascinerende foredrag fra vårt ekspedisjonsteam om bord
 • Bli med på utflukter til byer, kulturelle og historiske steder
 • Opplev et yrende og unikt dyreliv underveis

Oversikt

Thor Heyerdahl var eventyrer og etnograf. Han gjennomførte flere ekspedisjoner for å bevise at folk før i tiden kunne ha foretatt lange sjøreiser og opprettet kontakt mellom ellers separate kulturer. Mest berømt er selvsagt Kon-Tiki-ekspedisjonen. På RA II-ekspedisjonen seilte han fra Marokko til Barbados på et fartøy som var laget av papyrus. Han demonstrerte dermed at sjøfolk kunne ha krysset Atlanterhavet ved å seile langs Kanaristrømmen. 

Stabil vind

Vi seiler i kjølvannet til Heyerdahl og starter i den hvite byen Casablanca, med kurs mot første stopp, Agadir. Her møter sandstrender det marokkanske gatelivet. Vi seiler vestover og stopper ved den spanske øya Lanzarote, et av UNESCOs biosfærereservater med en usedvanlig geologi med 300 vulkankjegler. Deretter tilbringer vi et par dager på åpent hav før vi ankommer Kapp Verde, et brettseilerparadis. Her kan du nyte følelsen av varm sand under tærne på kilometerlange strender før vi legger ut på et fem dager langt seilas til Amerika. 

Et hav av tid

På denne strekningen får du muligheten til å høre foredrag og delta på en rekke aktiviteter om bord. Du får tid til å slappe av og oppleve den sinnsroen som en havkryssing gir. Det er bare deg og havet – og selvsagt medpassasjerene, som du garantert vil bli bedre kjent med. 
 

Inn i regnskogen

Når vi ankommer Sør-Amerika, legger vi til i Belem i Brasil. Her får du god tid til å oppleve byens mange kafeer, barer og mangotreparker. Belem er også et fint utgangspunkt for utflukter ut i den omkringliggende villmarken. Deretter seiler vi langs den brasilianske kysten til vi ankommer turens siste stopp, Fortaleza. 

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord. 
 • Vind- og vannavstøtende jakke.
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land. 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige fordrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter om bord. 
 • Kaffe og te om bord

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Bagasjeservice.
 • Valgfrie utflukter og servicetips.

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Obligatorisk helseerklæring
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Lær mer om hva du kan gjøre og oppleve på en ekspedisjon over Atlanterhavet i piratenes kjølvann.

23. September 2017

Avreisehavn Casablanca, Marokko
Dag 1
1200x600_Casablanca, Morocco_©saiko3p - Shutterstock_Day 1.png
Bilde: saiko3p / Shutterstock Bilde

Den hvite byen


Sted: Casablanca, Marokko

En gang i tiden var Casablanca en sjørøverhavn, men i dag er byen en eksotisk miks av nytt og gammelt. Vi anbefaler at du utforsker byen før avreise. Når vi seiler, får du flott utsikt over byen og havnen fra dekk. Se de små og fargerike trebåtene som ligger side om side med fiskebåter og digre skip. Få med deg byens mest berømte landemerke, Hassan II-moskeen, i solnedgangen før du spiser din første middag om bord på MS Midnatsol. 

Dag 2
1200x600_Agadir, Morocco_©G Ribiere - Shutterstock_Day 2.png
Bilde: Ribiere / Shutterstock Bilde

Marokkansk gateliv


Sted: Agadir, Marokko

Når vi kommer til Agadir, anbefaler vi at du tilbringer noen timer på stranden, eller så kan du gå de 200 meterne inn til byen: Plutselig er du midt i det marokkanske gatelivet. Byen ble ødelagt av et jordskjelv i 1960, og den gamle kasbahen (citadellet) har ikke beskyttelsesvollene med skyteskår lenger. Dette høytliggende stedet gir likevel en flott utsikt over bukten, havnen og den nye byen, og det er et flott syn ved solnedgang. Litt sør for sentrum finner du den nye medinaen. Rekonstruksjonen ble påbegynt på 1990-tallet av den italienske arkitekten Coco Polizzi. Det er en original og dristig suksess der den marokkanske sjelen fremdeles lever. Smykkemarkedet og den mauriske kafeen er absolutt verdt omveien.

Dag 3
1200x600_Arrecife, Spain_©Tomasz Czajkowski - Shutterstock_Day 3.png
Bilde: Tomasz Czajkowski / Shutterstock Bilde

Atlanterhavets Venezia


Sted: Arrecife, Lanzarote, Spania

Lanzarote er et av UNESCOs biosfærereservater og en fascinerende øy med en usedvanlig geologi med 300 vulkankjegler. Utforsk byen, slapp av under en palme på stranden eller dra til lagunen i sentrum av Arrecife. Med de hvite små husene og de små, fargerike fiskebåtene blir den kalt Atlanterhavets Venezia. Hvis du er interessert i moderne kunst, bør du besøke det internasjonale museet for moderne kunst i den gamle festningen Castillo de San José.

Dag 4-5
1200x600_At sea_©Samuel Borges Photography - Shutterstock_Day 4-5.png
Bilde: Samuel Borges Photography / Shutterstock Bilde

Med Kanaristrømmen mot Kapp Verde


Sted: Atlanterhavet

I løpet av de neste to dagene seiler vi med Kanaristrømmen på vei til Kapp Verde. Strømmen er en del av det nordatlantiske havstrømsvirvelområdet. Her møter det dype, kalde og næringsrike vannet grunnere og varmere vann, noe som gjør denne delen av havet til et rikt fiskeområde med mange havpattedyr og sjøfugler. 

Dag 6
1200x600_Mindelo, Cape Verde_©Frank Bach - Shutterstock_Day 6.png
Bilde: Frank Bach / Shutterstock Bilde

En annen verden


Sted: Mindelo, Kapp Verde

Mindelo er en svært travel by som er full av liv. Innbyggerne på Kapp Verde har utviklet sin egen kreolske kultur og et eget språk, og de har blitt påvirket av mennesker fra Europa, Afrika og Sør-Amerika. Ikke gå glipp av det berømte markedet på Mindelo, og la deg oppsluke av en helt annerledes kultur. Gamlebyen byr også på interessante opplevelser, og strendene er virkelig paradis for brettseilere.

Dag 7
1200x600_Praia, Cape Verde_©Samuel Borges Photography - Shutterstock_Day 7.png
Bilde: Samuel Borges Photography / Shutterstock Bilde

Kolonienes sjarm


Sted: Praia, Kapp Verde

Praia er hovedstaden på Kapp Verde. Ikke langt unna Praia finner du den lille byen Cidade da Ribeira Grande de Santiago (Cidade Velha), Santiagos gamle hovedstad. Portugiserne grunnla den i 1461. I dag står den på UNESCOs verdensarvliste med en gammel festning, Fortaleza Real de Sao Felipe, den flott restaurerte Rua Banana og regionens eldste kirke fra kolonitiden. Bruk dagen på å snorkle eller bare gå langs stranden for å oppleve det yrende livet her.

Dag 8-12
1200x600_At sea_©S.Borisov - Shutterstock_Day 8-12.png
Bilde: S. Borisov / Shutterstock Bilde

Alene med havet


Sted: Over Atlanterhavet

Det var vanligere å krysse Atlanterhavet da man reiste for hundre år siden. I dag er det veldig spesielt å krysse et hav med skip i stedet for bare å sette seg på et fly! Du oppdager fort at havet ikke bare er blått. Fargen kommer til å endre seg med sollyset og mikroorganismene i vannet. Flygefisk følger oss på turen, og det blir sjanser for å se sjøfugl som maskesuler. Mens vi krysser Atlanterhavet kan du nyte synet av den endeløse horisonten og slappe av på dekk, eller lese den novellen du aldri kom i gang med. Fyll dagene med interessante foredrag, god edutainment og aktiviteter om bord.

Dag 13-14
1200x600_Belém, Brazil_©Pedarilhos - Shutterstock_Day 13-14.png
Bilde: Pedarailhos / Shutterstock Bilde

Ved Belems bredder


Sted: Langs den brasilianske kysten

Etter noen rolige dager kan ankomsten til Belém i Brasil bli en brå overgang. Men det er ingen grunn til å stresse, for her får du to dager til å utforske gatene og parkene med mangotrær. Byen ligger ved elven Para, som er en avlegger av den enorme Amazonaselven. Vi seiler gjennom Baia de Maraio for å komme til havnen i Belem, som ligger på 1° 27’S, altså nesten på ekvator. Amazonasområdet preges av det tropiske klimaet rundt ekvator og har regnskoger med et imponerende artsmangfold. Du trenger litt tid for å utforske millionbyen Belem, som også er kjent som «cidade das mangueiras», mangotrærnes by. Nattelivet her har et intellektuelt preg: cinemateker, små konsertlokaler og kule barer. Bli med på utflukter til villmarken omkring, der du kan lære mer om den tropiske naturen i Amazonasområdet.

Dag 15-16
1200x600_At sea_©Gustavo Frazao - Shutterstock_Day 15-16.png
Bilde: Gustavo Frazao / Shutterstock Bilde

Veldignet med naturens skjønnhet


Sted: Langs den brasilianske kysten

Hør flere foredrag fra ekspedisjonsteamet, eller slapp av på dekk.

Mens vi fortsetter seilasen sørover, kommer skipet til å få selskap av sjøfugler som suler og fregattfugler. Men også tropiske landfugler liker å slå seg ned på skipet mens vi seiler tett innpå den brasilianske kysten.

Dag 17
1200x600_Fortaleza, Brazil_©Alessio Moiola - Shutterstock_Day 17.png
Bilde: Alessio Moiola / Shutterstock Bilde

Farvel, Fortaleza!


Sted: Fortaleza, Brasil

Når vi ankommer Fortaleza, er det på tide å si farvel etter en fantastisk ekspedisjon sammen. Eller du kan fortsette eventyret og bli med oss enda lenger sør til Uruguay. 

9. oktober 2017

Sted Fortaleza, Brasil
Om bord

Skip som seiler denne strekningen

Oppdag kontinenter med MS Midnatsol - vårt ekspedisjonsskip med uslåelig panoramautsikt

Alt du trenger å vite om en reise med Hurtigruten

Lær mer om hva du kan gjøre og oppleve om bord på MS Midnatsol.

Opplevelser

Utflukter

Gi din indre eventyrer en utfordring og opplev alt de transatlantiske reisemålene har å by på med vårt store utvalgt av valgfrie utflukter.

Forleng din reise

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00 Ta kontakt med kundeservice på telefon: 81003030