Ekspedisjonscruise til Kvitsjøen – Opplevelser i Norge og Russland

Ekspedisjonscruise til Kvitsjøen – Opplevelser i Norge og Russland

Ekspedisjonscruise til Kvitsjøen – Opplevelser i Norge og Russland

Ekspedisjonscruise til Kvitsjøen – Opplevelser i Norge og Russland

Reiseinformasjon 17 dager MS Spitsbergen
Avgang
6. oktober 2022
Pris fra
kr 66 825
Frokost, lunsj og middag inkludert
Sjekk priser og tilgjengelighet

Opplev spektakulære kystlinjer, fantastisk natur og kulturelle høydepunkter fra Bergen til Kvitsjøen i Russland på et annerledes ekspedisjonscruise.

Vakre norske fjorder og fargerike fiskevær

Dette er virkelig en todelt reise – det fantastiske landskapet langs norskekysten og den uberørte, isolerte regionen rundt Kvitsjøen i Russland. Hjørundfjorden er første stoppested før vi krysser den nordlige polarsirkel og besøker vakre Lofoten.

Deretter besøker vi det idylliske fiskeværet Sommarøy før vi stopper ved Nordkapp, det nordligste punktet på det europeiske fastlandet. Vardø, som en gang var sentrum for pomorhandel, er siste stoppested før vi forlater Norge.

Ekspedisjonscruise i Kvitsjøen i Russland

Havnen i Murmansk er startstedet for tokten vår inn i Kvitsjøen-regionen, der ruter og landingssteder avhenger av værforholdene. Byen Arkhangelsk er første stoppested, før vi beveger oss videre til Solovkiøyene som få har besøkt. På den siste dagen vår i Kvitsjøen, sikter vi mot – hvis været tillater det – å besøke en tradisjonell landsby på den sørlige kysten av den fjerntliggende Kolahalvøya før vi returnerer til Murmansk.

De siste to dagene våre er i norsk farvann. I Troms og Finnmark har vi planer om å gå i land og utforske spennende områder. På den nest siste dagen seiler vi inn mot, og ankrer opp ved Lyngsalpene, og bruker dagen på fottur, kajakkpadling og å bare nyte det vakre landskapet.

Vi tar farvel i Tromsø, byen som har vært utgangspunktet for mange ekspedisjoner i Arktis. Mange av disse er skildret på Polarmuseet. For de som ønsker å utvide reisen tilbyr vi et valgfritt etterprogram i Tromsø.

Ekspedisjonscruise til Kvitsjøen – Opplevelser i Norge og Russland Ekspedisjonscruise til Kvitsjøen – Opplevelser i Norge og Russland
 • Dag 1
  Bergen

  Reisen starter

  6. oktober 2022
  Estimert tid for avreise er 20:00

  Selv før vi setter seil vil du finne mye spennende å utforske i Bergen.

  Bergens historiske havneområde gir oss en opptakt til ekspedisjonen, og vi anbefaler at du setter av litt tid til å utforske området før du går om bord. Besøk Bryggen, som står på UNESCOs verdensarvliste. Her er det mange spennende butikker som selger lokalt kunsthåndverk.

  Fløibanen har transportert besøkende opp til toppen av Fløyen i over 100 år og gir deg fugleperspektiv over Bergen. Utsikten fra toppen er fantastisk – du ser hele byen, fjellene og det klarblå vannet. Kanskje du også ser skipet vårt, MS Spitsbergen nede i havnen, klart til å sette seil med deg om bord.

  Når du har kommet deg om bord i det lille ekspedisjonsskipet vårt, har du tid til å finne deg til rette i lugaren før du blir med på en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon før avreise. Finn ut hvor vitenskapssenteret, Explorer-salongen og baren, restauranten og observasjonsdekket ligger, siden dette er steder du kommer til å besøke ofte. Etter velkomstmiddagen, der kapteinen vil utbringe en skål for et fornøyelig ekspedisjonscruise, kan du lene deg tilbake i en lenestol i Explorer-salongen med noe godt å drikke – ekspedisjonen er i gang!

  Førprogram

  Hvis du har ekstra tid i Bergen, anbefaler vi førprogrammet vårt som lar deg bli bedre kjent med denne sjarmerende byen.

  Dag 1
  Bergen

  Reisen starter

 • Dag 2
  Hjørundfjorden, Norge (utenfor Urke eller Sæbø)

  Fjordlandskaper

  7. oktober 2022

  Fjordene våre er kjent verden over for den vakre naturen, men Hjørundfjorden vil overraske selv den mest bereiste. Denne naturskatten skiller seg fra andre populære fjorder og ligger langt unna den mer opptrådte turistløypa. Hjørundfjorden anses for å være en av de mest uberørte og vakre fjordene i Norge.

  Reisen vår inn i fjordene gir et glimt av terrenget som tidlige oppdagelsesreisende som William Cecil Slingsby og Roald Amundsen stod foran når de utforsket dette området. De majestetiske fjelltoppene i Sunnmørsalpene kaster skygger over det stille vannet i fjorden, og gir et dramatisk bakteppe til det vakre landskapet.

  Det er utfordrende å dyrke marka her på grunn av det bratte terrenget, men du vil se noen få isolerte gårder som karrer seg fast i fjellene når vi seiler forbi. Hvordan klarer gårdbrukerne seg i slike utfordrende forhold? Ekspedisjonsteamet vil informere deg om de tradisjonelle metodene som har blitt brukt her i flere århundrer, og de har gått i arv fra generasjon til generasjon.

  Vi vil ankre opp nær et tettsted i fjorden, og dra i land. Nyt den friske høstlufta og det vakre landskapet, kanskje på en fottur i området?

  Dag 2
  Hjørundfjorden, Norge (utenfor Urke eller Sæbø)

  Fjordlandskaper

 • Dag 3
  Til sjøs

  Vi seiler nordover

  8. oktober 2022

  Vi tilbringer dagen til sjøs mens vi seiler nordover til vakre Lofoten. Ekspedisjonsteamet vil forberede deg på eventyret som ligger foran oss med foredrag i Explorer-salongen. Disse informative og interaktive øktene gir deg kunnskap om de kommende destinasjonene, også kryssingen av den nordlige polarsirkel, og forteller om mytene og sagnene fra områdene vi seiler gjennom.

  Hvis du ikke har gjort det allerede, er dette et perfekt tidspunkt for å ta en nærmere titt på MS Spitsbergens fasiliteter. Kos deg i boblebadet, ta en økt på treningsrommet eller bruk panoramabadstuen. Å sitte inne i en varm badstue mens det majestetiske høstlandskapet med fjorder og fjell sakte passerer utenfor vinduene er ingen dårlig måte å tilbringe tiden på!

  De neste dagene kan det hende vi får se nordlyset for første gang på sjøreisen vår. Ekspedisjonsteamet vil være tilgjengelig med tips og triks for hvordan du tar de beste bildene av de fengslende fargene.

  Dag 3
  Til sjøs

  Vi seiler nordover

 • Dag 4
  Svolvær, Norge

  Majestetisk natur i Lofoten

  9. oktober 2022

  Velkommen til Lofoten – øyene som er så vakre at de tar pusten fra en! Lofoten har kulturelle røtter som er sterkt knyttet til vikingene. Øyene ligger nord for den nordlige polarsirkel, og kapteinen og ekspedisjonsteamet vil markere øyeblikket vi krysser polarsirkelen med en seremoni ute på dekk.

  Kombinasjonen av dramatiske tinder, lune viker og uberørt farvann er virkelig en vinner. Lofoten er også kjent for sine sjarmerende fiskevær og vakre sandstrender. Du glemmer aldri den første innseilingen til Lofoten, når du ser den massive veggen av fjell reise seg opp fra havet.

  Fisket har vært en livsstil her i flere århundrer, og du vil se mange fiskevær med vakre rorbuer langs kysten. Rorbuene var opprinnelig sesongbolig for fiskerne, og er nå populære overnattingssteder for turistene.

  Svolvær er den største byen i Lofoten, og ligger godt plassert i forhold til Lofotens mange severdigheter. Herfra har du enkel adgang til aktiviteter som kajakkpadling, fotturer og turer med ekspedisjonsbåt. Du finner også interessante butikker, gallerier, kaféer og restauranter rundt i byen.

  Dag 4
  Svolvær, Norge

  Majestetisk natur i Lofoten

 • Dag 5
  Sommarøy, Norge

  En billedskjønn øy

  10. oktober 2022

  Reisen vår videre tar oss til Sommarøy, som ligger i en liten øygruppe av små øyer, med hvite sandstrender og en betydelig fiskeindustri. Sommarøy ligger rett over havnivå, og det er en fryd for øyet å seile inn mot de små husene som ligger oppover skråningen. Om sommeren har disse øyene 68 dager med midnattssol, og om vinteren 48 dager med totalt mørke.[hn1]

  Det bor rundt 400 personer på øyene, og besøkende er alltid velkomne. I den lokale butikken finner du Kaillkråa, kroken der de lokale, i hovedsak mannfolka, møtes til en prat. På veggen henger det kroker der hver og en har sin faste kaffekopp med navn på. Krokene og koppene er reservert for de lokale, men du er velkommen til å dra inntil en stol og slå av en prat om hvordan livet er her.

  På Sommarøy tilbyr vi en rekke utflukter, for eksempel en fottur rundt på øya eller kajakkpadling i det klare farvannet. Du har også muligheten til å besøke Tromsø, som ofte kalles ‘inngangsporten til Arktis’.

  Vi vil besøke Tromsø senere på sjøreisen, men et besøk nå gir en sniktitt på hva du kan forvente deg senere. Tromsø har ikke bare vakker natur, det er også mange spennende butikker i sentrum. Nå som dagene blir kaldere, hva med en ny strikkegenser? Den ville komme godt med på de kaldere dagene som ligger foran oss når vi seiler lenger og lenger nord.

  Dag 5
  Sommarøy, Norge

  En billedskjønn øy

 • Dag 6
  Skarsvåg, Norge

  Nordkapp – Europas nordligste punkt

  11. oktober 2022

  I dag tilbringer vi en hel dag med å utforske Skarsvåg, et lite fiskevær på Magerøya. Øya ligger i Risfjorden, og på den nordlige siden av øya er Skarsvåg det ideelle stedet å lande for å utforske noe av den vakre naturen her. Når vi nærmer oss den lille havnen ser vi de fargerike husene som er bygget rett under de bratte fjellsidene – en kontrast til de grønne og blå fargetonene fra åssidene og havet.

  Vi starter dagen med å ta en busstur fra landingsstedet vårt på Skarsvåg. Vi kjører forbi bitte små boligstrøk og over et fjellplatå før vi ankommer spektakulære Nordkapp. Ved 71°10’21´N ligger Nordkapp bare 2098 kilometer unna den geografiske nordpolen. Når du står på enden av klippen kan du se ut på Barentshavet, og det er kun Svalbard som ligger mellom deg og Nordpolen.

  Når du er på Nordkapp er du også på det nordligste punktet i Europa. Ta det obligatoriske bildet av deg selv ved siden av globusen, og sett av nok tid til å besøke kinoen, der du kan se en kort film om Nordkapplatået, og utstillinger som viser øyas historie.

  Ekspedisjonsteamet vil lede en valgfri fottur opp til Kirkeporten utsiktspunkt, en naturlig fjellformasjon formet som en bue på fjelltoppen. Når du ser ned på Nordkapp får du det perfekte perspektivet av hornet, en uvanlig steinformasjon som står ut av fjellet og ser ut som et dyrehorn. Dette er også det perfekte stedet for et øyeblikks stillhet og refleksjon mens du ser ut over den vakre naturen.

  Dag 6
  Skarsvåg, Norge

  Nordkapp – Europas nordligste punkt

 • Dag 7
  Vardø, Norge

  Pomorhandel og hekseprosesser

  12. oktober 2022

  Vi har ett stopp til før vi seiler inn i russisk farvann. I dag vil vi utforske Vardø, som er Norges østligste by. Hammerfest og Vardø fikk begge bystatus i 1789, og er de eldste byene i Nord-Norge.

  Etter 1850 så Vardø muligheter for utvidelse. Fisket ble stadig viktigere, og det samme gjorde handelen med regionen rundt Kvitsjøen i Russland. På grunn av nærheten til Russland kalles byen ofte Norges pomorhovedstad, siden den var et viktig sentrum for handel mellom pomorene i Nordvest-Russland og folket i Nord-Norge.

  Pomorjegere og -fiskere var mest sannsynlig aktive i arktisk farvann på 1500-tallet, der de bygget bosetninger på flere øyer. Du vil lære mer om disse hardføre menneskene og den økonomiske og kulturelle forbindelsen mellom Nord-Norge og Nord-Russland på Pomormuseet.

  Vardø har en hendelsesrik og til tider mørk historie. På 1600-tallet var det flere hekseprosesser i Vardø, der mer enn 90 kvinner, norske og samiske, fikk dødsdommen. Vardøhus festning var et sentralt sted for hekseprosessene, og de påståtte heksene ble holdt her mens de ventet på sin skjebne. Nå er det et museum på festningen der du kan lære mer om den fascinerende historien.

  Bli med ekspedisjonsteamet på en naturvandring i området, eller besøk Vardøhus festning og heksemonumentet. Neste stopp – Russland!

  Dag 7
  Vardø, Norge

  Pomorhandel og hekseprosesser

 • Dag 8
  Murmansk, Russland

  Inn i Russland

  13. oktober 2022

  Velkommen til Russland! Murmansk ble grunnlagt i 1916, og er den største byen innenfor den nordlige polarsirkel. Opprinnelsen til Murmansk ligger i Sovjetunionens behov for å ha en nordlig havn, og du kan fortsatt se den maritime innflytelsen her.

  Når vi har kommet oss inn i Russland kan vi starte utforskingen av noen av byens severdigheter og lære mer om livet i denne nordlige havnebyen. Du vil se monumenter som hedrer byens historie, blant annet til minne om byens militære betydning under andre verdenskrig og den maritime historien.

  En 35 meter høy statue av en russisk soldat, kjent som Aljosja, står og skuer utover havnen. Dette minnesmerket fra 1974 står til ære for soldatene som kjempet under andre verdenskrig, og det er som om soldaten beskytter byen mot inntrengere fra vest. Det er den nest høyeste statuen i Russland, og du kan lære mer om livene som gikk tapt i krigen ved å studere inngraveringene på sokkelen.

  I Murmansk ligger også verdens første atomdrevne isbryter, kalt Lenin. Skipet ble bestilt i 1959, og i fire tiår brøt den isen for lasteskip langs den arktiske kysten. Denne atomdrevne pioneren er nå omgjort til et interaktivt museum dedikert til historien rundt isbryterflåten.

  Ekspedisjonen inn i Russlands kalde nord har startet. Herfra seiler vi lenger inn i det kalde farvannet i Arktis. De stadig endrende forholdene gjør hvert cruise unikt, og det erfarne ekspedisjonsteamet vil dra nytte av dette når de tilpasser seg til de utfordrende forholdene og velger ut unike opplevelser.

  Dag 8
  Murmansk, Russland

  Inn i Russland

 • Dag 9
  Barentshavet

  Vi seiler inn i Kvitsjøen

  14. oktober 2022

  Vi fortsetter reisen lenger øst, og seiler langs handelsrutene som pomorene tok. Arkhangelsk er neste anløpshavn. Ekspedisjonsteamet og deres russiske kolleger vil forberede deg på destinasjonene som ligger foran oss med en rekke briefinger. Foredragene kan handle om livet lengst nord i Russland, historien om handel i regionen og et innblikk i kulturen til samene og pomorene.

  Vi følger kystlinjen gjennom Barentshavet til vi når sundet som fører oss inn i Kvitsjøen. Dette området er omgitt av land på nærmest alle kanter, og i flere tiår var det forbudt å seile her. Til tross for den rike historien og den vakre naturen, betyr den fjerntliggende beliggenheten at området er ukjent for mange. Neste anløpshavn er Arkhangelsk – Nordvest-Russlands kulturelle hovedstad.

  Dag 9
  Barentshavet

  Vi seiler inn i Kvitsjøen

 • Dag 10
  Arkhangelsk, Russland

  Russlands kulturelle hovedstad

  15. oktober 2022

  Det første stedet vi besøker i Kvitsjøen er byen Arkhangelsk, som anses for å være den kulturelle og historiske hovedstaden i nordlige Russland.

  Arkhangelsk ble grunnlagt i 1584, og ble en viktig havneby og sentrum for handel og skipsbygging. Byen var den viktigste havnen i Russlands historie fra middelalderen og inn i det tidlig moderne Russland frem til den ble erstattet av St. Petersburg. Arkhangelsk anses ellers for å være Russlands ‘pomor-hovedstad’ – det var herfra folket i Kvitsjøen fraktet kornprodukter og tømmer til Nord-Norge mot fisk. Byen har også vært inngangsporten til Arktis for flere fremstående ekspedisjoner, og spilte en viktig rolle som forsyningspunkt under begge verdenskrigene.

  Det er fortsatt en viktig havneby, og også sentrum for fiske- og tømmerindustriene. Den gode tilgjengeligheten på tømmer betyr at tre i stor grad brukes i byggingen av bygningene du vil se i byen. For å lære mer om regionens tradisjonelle trearkitektur kan du besøke friluftsmuseet Malyje Korely. Vakkert vedlikeholdt arkitektur, herregårder, kapeller og kirker viser ferdighetene til de dyktige håndverkerne som har vært inspirert av den vakre naturen i årenes løp.

  Mens du tar en spasertur langs bredden av Nordre Dvina bør du prøve lokale pepperkaker kalt kozoola, som opprinnelig var en pomor-spesialitet rundt juletider. Du kan også se de mange historiske monumentene fra Sovjet-tiden og tilbake til Peter den store. På Lore Museum vil du lære mer om den bemerkelsesverdige historien i regionen. Museet ligger i Gostinyj Dvor, den eldste bygningen i Arkhangelsk som tidligere var en handelsgård.

  Dag 10
  Arkhangelsk, Russland

  Russlands kulturelle hovedstad

 • Dag 11
  Solovkiøyene, Russland

  Perlene i Kvitsjøen

  16. oktober 2022

  Solovkiøyene, noen ganger bare kalt Solokvi, ligger rett sør for den nordlige polarsirkel i den vestlige delen av Kvitsjøen. Dette er en lite besøkt øygruppe som består av seks øyer og mange holmer.

  Solovkiøyene har også fått kallenavnet ‘Perlene i Kvitsjøen’, og når du ser den vakre naturen er det lett å forstå hvorfor. Vi besøker den største av øyene, Bolsjoj Solovetskij. Her ligger det som var et av de mest kjente og mektige klostre i Russland, nå et museum for historie og arkitektur.

  På 1400-tallet utvidet klosteret sine kommersielle aktiviteter og ble et økonomisk og politisk senter i Kvitsjøen. Det var også da klosteret fikk reist massive murer og høye forsvarstårn.

  Under en spesielt mørk del av historien ble klosteret omgjort til en av Stalins konsentrasjonsleirer. I boka Gulag-arkipelet beskrev den russiske forfatteren Aleksandr Solsjenitsyn Solovki som så fjerntliggende at «et skrik herfra ville aldri bli hørt». Når du utforsker området får du en følelse av hvordan det må ha vært for de uheldige sjelene som ble plassert her.

  Klosteret og Solovkiøyene er nå vernet som steder på UNESCOs verdensarvliste. Et museum her forteller Solovkis historie, og vil gi deg innsikt i regionens strategiske betydning.

  Dag 11
  Solovkiøyene, Russland

  Perlene i Kvitsjøen

 • Dag 12
  Kysten av Kvitsjøen, Kolahalvøya

  Vi utforsker Kolahalvøya

  17. oktober 2022

  Når vi seiler tilbake ut av Kvitsjøen mot Barentshavet er det naturen som legger føringen. Hvis tidevann og værforhold tillater det, sikter vi mot å utforske den fjerntliggende Kolahalvøya denne dagen. Kanskje vi kommer oss i land på sørsiden, og i så fall vil du kunne besøke en lokal fiskerlandsby og bli med på en spennende naturvandring.

  Kolahalvøya ligger mellom Kvitsjøen og Barentshavet. Dette store området har mange naturlige havner, og hele regionen er tynt befolket, fordelt på noen få bosetninger. Det kan hende ekspedisjonsteamet tar deg med til de små landsbyene Tsjapoma eller Pjalitsa.

  Her vil du oppleve tradisjonelle bosetninger med hus laget av tre og andre naturmaterialer. Folk lever fortsatt på tradisjonelt vis her, og bruker samme fiske- og jaktmetoder som de opprinnelige nybyggerne. Hvis forholdene tillater det og du får gått i land i dette vakre området, vil du lære mer om de daglige utfordringene som innbyggerne her står overfor.

  Den ville, fjerntliggende halvøya har mye å tilby oppdagelsesreisende som oss. Husk kameraet, og ta bilde av de vakre landskapene og den flotte utsikten over Kvitsjøen.

  Dag 12
  Kysten av Kvitsjøen, Kolahalvøya

  Vi utforsker Kolahalvøya

 • Dag 13
  Barentshavet

  Vi seiler til Murmansk

  18. oktober 2022

  Etter noen spennende dager med utforsking av det Kvitsjøen har å tilby, gir vi deg i dag muligheten til å slappe av og se verden gli forbi mens vi seiler vestover mot den norske grensen.

  Ekspedisjonsteamet vil oppsummere reisen så langt, svare på spørsmål du måtte ha om regionen, og forberede deg på landingene de kommende dagene. Du kan ellers gripe muligheten til å slappe av og benytte skipets fasiliteter.

  Dag 13
  Barentshavet

  Vi seiler til Murmansk

 • Dag 14
  Murmansk, Russland

  En ny titt på Murmansk

  19. oktober 2022

  Returreisen vår tar oss tilbake til Murmansk. Byen har mye å tilby – mer enn hva vi kan se på bare én dag. Du vil ha noe mer tid til å utforske og lære om livet i den største byen nord for den nordlige polarsirkel.

  Besøk den ortodokse kirken som ble bygget i 2002. Kirken har gullkupler og et himmelblått kirketårn, og ligger flott til med utsikt over havneområdet. Offentlige bidrag finansierte byggeprosjektet, og kirken er en del av et kompleks som er dedikert til minnet om sjømenn fra Murmansk som har omkommet i fredstid. Ta deg tid til å utforske dette unike minnesmerket.

  Fyret er også en del av det samme komplekset, og står til minne om alle liv – militære og sivile – som har gått tapt til sjøs. Du finner en bok her med navnene til alle de som har mistet livet på denne måten, i tillegg til en minneplakett med navnene til omkomne ubåt-sjøfolk i fredstid.

  For å lette litt på stemningen kan vi nevne at Murmansk er en moderne russisk by, og det er mange barer, restauranter og kaféer du kan sjekke ut. Når du sitter der sammen med de lokale innbyggerne får du en følelse av hvordan livet er i Russlands nordligste by. Siden det er siste dag i Russland er det kanskje på tide å kjøpe en suvenir eller to til minne om tiden din her?

  Om kvelden, etter at grensekontrollen er utført, vil kapteinen sette kurs for norsk farvann.

  Dag 14
  Murmansk, Russland

  En ny titt på Murmansk

 • Dag 15
  Kystlinjen langs Troms og Finnmark, Norge

  Vi utforsker Barentshavet

  20. oktober 2022

  Vi befinner oss nå i en av de mest fjerntliggende delene av Europa, og har muligheten til å komme tett på landskapene langs denne kuperte kystlinjen. Vi utforsker Troms og Finnmark, og finner en passende fjord, øy eller bukt vi kan ankre opp ved. Ekspedisjonscruiset så langt har hatt fokus på å utforske forskjellige forhold, og her har vi nok en sjanse til å gjøre nettopp det.

  Det forblåste landskapet ut mot Barentshavet står i sterk kontrast til de stille fjordene som skjærer seg inn i landet. Landskapet varierer mye, fra de golde kystområdene ut mot havet til de mer beskyttede fjordområdene og elvedalene med kløfter og trær. Rundt halvparten av terrenget ligger over tregrensen, og store deler av den andre halvparten er dekket av bjørk.

  Det er mange fjorder og mulige landingssteder å velge mellom i området, og vi velge oss det stedet som er best egnet.

  Skipet vil ankre opp utenfor en av øyene eller i en liten bukt, og så vil ekspedisjonsbåtene ta oss til land så vi kan utforske området.

  Husk at kystlinjen kan være lite samarbeidsvillig gjennom hele året, og hvis været ikke tillater landinger på ett sted, vil vi finne et alternativt sted eller en havn. Ekspedisjonsteamet bruker sin kunnskap og erfaring fra området, og tilpasser seg til de endrende forholdene.

  Dag 15
  Kystlinjen langs Troms og Finnmark, Norge

  Vi utforsker Barentshavet

 • Dag 16
  Havnnes, Norge

  Lyngsalpene

  21. oktober 2022

  Denne morgenen seiler vi inn fjorden som tar oss inn til foten av de fantastiske Lyngsalpene. Havnnes er første stopp, et sjarmerende gammelt handelssted med kun rundt 50 innbyggere. De gamle, hvitmalte husene ved havet er innrammet av de spisse fjelltoppene som ruver i bakgrunnen.

  Havnnes tar deg et århundre eller mer tilbake i tid, til dager der damp og seil var dominerende. Tradisjonelle tørkemetoder brukes fortsatt til tørrfisk, som har blitt eksportert fra Norge i flere århundrer. Denne jobben ble tradisjonelt sett gjort av fiskerne, men da de sluttet med det tok de lokale innbyggerne over. Tørkemetoden har gått i arv fra generasjon til generasjon.

  Slå av en prat med de hyggelige innbyggerne, og besøk den gamle butikken. Du kan også besøke det lokale museet som ligger i et gammelt trehus ved kaia. Her kan du se en fotoutstilling om livet til Annie Giæver, som tok bilder av området i den første halvdelen av 1900-tallet. Giæver-familien har hatt en stor innflytelse på Havnnes gjennom årenes løp, og flere generasjoner av dem har ledet handelsstedet siden 1795.

  Hvis værforholdene er gode, gir de spektakulære omgivelsene i Havnnes flotte muligheter for å nyte naturen på en spasertur eller kajakktur. Du kan virkelig glede deg til dette nest siste stoppestedet på reisen vår.

  Dag 16
  Havnnes, Norge

  Lyngsalpene

 • Dag 17
  Tromsø i Norge

  Slutten av ekspedisjonscruiset

  22. oktober 2022
  Estimert ankomsttid er 06:00

  Når ekspedisjonscruiset kommer til veis ende, vil du se at Tromsø er det perfekte stedet for å avslutte reisen. Det kan virke som at tiden har gått alt for fort siden vi har reist dit få andre har reist før oss.

  Tromsø er en liten by med mange flotte attraksjoner, men det er også lett å ta turen ut av byen hvis du ønsker det. En mulighet er å ta Fjellheisen opp til Storsteinen, der du vil få fantastisk utsikt over byen, fjellene og fjorden. Gondolen ble bygget i 1961, og bærer logoen til det lokale rederiet som bygget den – en isbjørn og en sel.

  Hvis du fortsatt er på jakt etter nordlyset, er dette kanskje siste mulighet! Eller kanskje du bare føler for å slå deg ned og slappe av etter de siste ukene med mange opplevelser. Tromsø har mange steder der du kan sette deg ned og snakke om opplevelsene dine med nye venner.

  Den eldste puben i Tromsø, Ølhallen, er det perfekte stedet for noe godt å drikke etter cruiset. Eller ta deg en Mack på verdens nordligste bryggeri – en passende avslutning på reisen i Norge og Kvitsjøen!

  Etterprogram

  Hvis du har lyst til å utvide reisen, anbefaler vi at du bestiller det valgfrie etterprogrammet vårt. Da får du en flott utflukt i Tromsø og en tur opp til toppen av byen med gondol. En natt på et sentralt hotell er også inkludert.

  Dag 17
  Tromsø i Norge

  Slutten av ekspedisjonscruiset

Avganger

2022

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Oktober:
6.

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Flyreise
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær- og isforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Til denne reisen trenger du innreisevisum til Russland. Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning.
 • Tips er ikke forventet
Et stort skip i vannet
A group of people posing for the camera
Bilde: Stefan Dall / Hurtigruten
Restauranten om bord MS Spitsbergen
Bilde: © Tor Farstad
Ditt skip

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renovert 2016
Skipsverft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passasjerkapasitet 180
Senger 243
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 7344
Lengde 100,54 m
Skipsbredde 18 m
Fart 14,5 knop
Et stort skip i vannet

MS Spitsbergen vil ta deg med på en helt unik sjøreise. Hun seiler langs norskekysten fra september til mai, og er en del av de globale ekspedisjonsreisene våre resten av året.

Les mer om MS Spitsbergen

En stor seng i et rom
Sjekk priser og tilgjengelighet

Her har du noen forslag: