Dyptgående ekspedisjon til Patagonia og chilenske fjorder

Dyptgående ekspedisjon til Patagonia og chilenske fjorder

Dyptgående ekspedisjon til Patagonia og chilenske fjorder

Dyptgående ekspedisjon til Patagonia og chilenske fjorder

Reiseinformasjon 16 dager MS Roald Amundsen
Avgang
20. mars 2025
Pris fra kr 69 900
kr 52 380
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med på et 16-dagers ekspedisjonscruise fra Ushuaia til Valparaíso gjennom Patagonia og chilenske fjorder.

Vilt eventyr

Fra Buenos Aires tar vi flyet til Ushuaia før vi drar til Kapp Horn, hvor vi skal forsøke å gå i land. Vi seiler så nordover langs vestkysten av Sør-Amerika der det er et fantastisk panoramalandskap. I tillegg finner vi avsidesliggende samfunn her, som Kawésqar-folket i Puerto Edén.

Naturlige underverker

Vi seiler forbi en labyrint av vakre fjorder, blant et mylder av øyer og bratte fjell. Her får du en bergtakende utsikt når vi seiler forbi glitrende isbreer og inn i avsidesliggende fjorder, før vi drar til sjarmerende Castro, pittoreske Niebla og den pulserende byen Valparaso, som ligger på toppen av en bakke.

Dyptgående ekspedisjon til Patagonia og chilenske fjorder Dyptgående ekspedisjon til Patagonia og chilenske fjorder
 • Dag 1
  Buenos Aires, Argentina

  Livlige Buenos Aires

  20. mars 2025

  Få en smak av Argentina hovedstad

  Med en blanding av tidligere europeisk prakt og latinamerikansk eleganse, er en overnatting i Buenos Aires en flott måte å starte eventyret på. Se den vakre arkitekturen, som operahuset Teatro Colón, det pene rosa bygget Casa Rosada og Nasjonalmuseet for kunst, som viser verk av Van Gogh, Monet og Picasso.

  Utforsk det fargerike gatemuseet i La Boca, som ligger ved travle markeder og restauranter. Eller se en tangooppvisning før du nyter kjent argentinsk biff i en av byens biffrestauranter. Hvis du kan, hvorfor ikke komme hit tidlig for å utforske byen fullt ut eller bli med på det valgfrie førprogrammet.

  Dag 1
  Buenos Aires, Argentina

  Livlige Buenos Aires

 • Dag 2
  Ushuaia

  Vi seiler fra Ushuaia

  21. mars 2025

  Fly sørover til Ushuaia og gå om bord på skipet ditt

  Det blir en tidlig start i dag når vi drar til flyplassen for å fly til Ushuaia. Med snødekte fjell i bakgrunnen har Ushuaia den stolte, om enn ofte omstridte, tittelen som den sørligste byen i verden.

  MS Roald Amundsen venter på deg ved kaien. Etter å ha hentet ekspedisjonsjakken og møtt ekspedisjonsteamet ditt, kan du finne deg til rette og utforske skipet før du nyter det første av mange deilige måltider om bord. Nå har eventyret offisielt startet.

  Dag 2
  Ushuaia

  Vi seiler fra Ushuaia

 • Dag 3
  Til sjøs

  Vi runder Kapp Horn

  22. mars 2025

  Seiling i Beaglekanalen og rundt Kapp Horn

  Eventyret ditt starter for alvor når vi seiler gjennom Beaglekanalen og videre ned til den sørligste spissen av Kapp Horn i Sør-Amerika. De steinete murene i kanalen stuper rett ned i det dype blå iskalde vannet i dette ville og avsidesliggende sjølandskapet. Se etter sjeldne, endemiske peales-delfiner og annet dyreliv her.

  Ved Kapp Horn møtes den åpne sjøen i Atlanterhavet og Stillehavet, noe som skaper kraftige, virvlende bølger. Å runde Kapp Horn hadde en gang i tiden satt en stor støkk i selv hardbarkede sjømenn, men med fordelen av moderne teknologi skal vi forsøke oss på en landing. Denne milepælen innen sjøfart forutsetter at været er godt nok.

  Dag 3
  Til sjøs

  Vi runder Kapp Horn

 • Dag 4
  Puerto Williams, Chile

  Fredelige Puerto Williams

  23. mars 2025

  Besøk et avsidesliggende paradis

  Nyt den fredelige atmosfæren til Puerto Williams, en annen utfordrer til verdens sørligste by. Besøk Martin Gusinde antropologiske museum. Her er det gjenstander som kart, fotografier og en tradisjonell kano fra urfolket Yaghan. Du kan også se en modell av baugen til Yelcho – skipet som reddet Shackletons menn da de var strandet på Elefantøya i 1916.

  Du kan gå gjennom det vakre landskapet på egen hånd, eller være med på en guidet utflukt. Hvis det er fint vær, er det mulig å padle med kajakk. Fugletitterne bør ha kikkerten klar for å studere de forskjellige sjøfuglene, blant annet den mektige albatrossen.

  Dag 4
  Puerto Williams, Chile

  Fredelige Puerto Williams

 • Dag 5
  Garibaldifjorden i Chile 

  Garibaldifjorden 

  24. mars 2025

  Se noen av Chiles mest imponerende isbreer

  Målet for dagen er en naturskjønn seiling i Garibaldifjorden i Alberto de Agostini nasjonalpark. Her går Andesfjellene inn i Stillehavet og store isbreer kalver is inn i de vakre chilenske fjordene.

  Avhengig av forholdene tar vi turen til isbreene Garibaldi eller Pia, noen av de mest imponerende breene i Chile. Fjorden er også et UNESCO-biosfærereservat og den næringsrike sjøen er hjem til seler, sjøløver og mange sjøfugler, deriblant det flotte andeskondoren.

  Dag 5
  Garibaldifjorden i Chile 

  Garibaldifjorden 

 • Dag 6
  Til sjøs 

  Nydelige chilenske fjorder 

  25. mars 2025

  Gjennom Magellansundet

  Mens vi seiler nordover langs den chilenske kysten, kan du være med på ekspedisjonsteamets fascinerende forelesninger om emner som førcolumbiansk historie, geologien til omgivelsene og lokalsamfunnenes sagn.

  Nyt stillheten og skjønnheten i labyrinten av fjorder vi passerer, med et landskap omgitt av øyer, isbreer og bratte fjell. Og hold utkikk etter elefantseler, delfiner og hvaler, som ofte svømmer ved siden av skipet.

  Fotografen om bord er med oss for å hjelpe deg å ta best mulige bilder av dyrelivet og det flotte landskapet.

  Dag 6
  Til sjøs 

  Nydelige chilenske fjorder 

 • Dag 7-8
  Puerto Natales, Chile

  Bohemske Puerto Natales

  26. mars 2025 - 27. mars 2025

  Porten til Torres del Paine

  Ekspedisjonscruiset fortsetter til Puerto Natales, som er porten til Torres del Paine nasjonalpark. Du kan velge å se denne vakre nasjonalparken fra en panoramabuss eller ved å dra på en gåtur. Det kuperte landskapet har steppe, skog og ørken, og er preget av isbreer og innsjøer.

  Guanaco, nandu og den sky pumaen streifer rundt her. Se etter chilenske flamingoer og ikke minst, den mektige andeskondoren.

  Puerto Natales er et populært knutepunkt for turgåere og eventyrere, med mange spisesteder, barer og utendørsbutikker. Besøk håndverkerlandsbyen ved Etherh Aike, vær med på prøvesmaking av gin på Last Hope Distillery, eller ta deg en gåtur langs den flotte kystlinjen.

  Dag 7-8
  Puerto Natales, Chile

  Bohemske Puerto Natales

 • Dag 9
  White Narrows 

  Kryssing av White Narrows 

  28. mars 2025

  Tidevannet styrer dagen

  Tidlig om morgenen, da tidevannsforholdene er gode nok, seiler vi fra Puerto Natales gjennom White Narrows. Dette skipsleiet er smalere enn 100 meter enkelte steder, og det er bare mulig å seile gjennom i stille sjø. Når vi har tatt oss gjennom fortsetter vi dypt inn i hjertet av de chilenske fjordene, der du får panoramautsikt, mens vi setter kursen mot Puerto Edén.

  Gå ut på dekk for å se noen av de vakreste landskapene på kontinentet mens kapteinen med stødig hånd tar MS Roald Amundsen gjennom farvannet i Patagonia. Nyt naturen, se etter dyreliv eller være med på fascinerende foredrag i vitenskapssenteret.

  Dag 9
  White Narrows 

  Kryssing av White Narrows 

 • Dag 10
  Puerto Edén, Chile

  Avsidesliggende Puerto Edén 

  29. mars 2025

  Lær om Kawésqar-kulturen i en avsidesliggende landsby

  Neste stopp er den fortryllende landsbyen Puerto Edén i Bernardo O’Higgins nasjonalpark, som ligger ved enden av en dyp fjord. Den lille bebyggelsen har bare tilkomst via sjøveien, og fergen som forbinder den til fastlandet går bare én gang i måneden. Det er ingen veier her bare gangbroer og trapper av tre som forbinder hus og butikker.

  Blant befolkningen på 250, får du møte noen av de siste gjenværende medlemmene av urbefolkningen i Kawésqar, noe som gir deg et fascinerende innblikk i patagonsk kultur. Det unike samfunnet er omtalt som en levende, menneskelig skatt av UNESCO.

  Dag 10
  Puerto Edén, Chile

  Avsidesliggende Puerto Edén 

 • Dag 11
  Tortel, Chile

  Sjarmen til Caleta Tortel 

  30. mars 2025

  Det blir en varm velkomst i Caleta Tortel

  Vi fortsetter på den opptråkkede stien for å besøke isolerte Caleta Tortel. Denne sjarmerende landsbyen ligger ved munningen av Río Baker, Chiles største elv, og her bor det bare 500 personer.

  I stedet for gater, har de laget en labyrint av gangbroer og trapper i tre i dette tette samfunnet, som strekker seg over vann og rundt foten av fjellet. Hvis forholdene er gode nok, kan du utforske mer av det melkeblå vannet her med kajakk.

  Mens du utforsker landsbyen kan du komme i kontakt med lokalbefolkningen som selger håndverk, og du kan til og med bli med på en forestilling med folkedans.

  • Inkludert Besøk i Tortel
  Dag 11
  Tortel, Chile

  Sjarmen til Caleta Tortel 

 • Dag 12
  Til sjøs

  Farvannet rundt Patagonia 

  31. mars 2025

  Uforglemmelige andinske sjølandskap

  Ekspedisjonscruiset fortsetter nordover gjennom det sagnomsuste farvannet ved Patagonia. Havet med nyanser av blått, fra den lyseste akvamarinen til de dypeste midnattsfargene, er helt fortryllende.

  Under seilingen er det en god sjanse for at du kan se hvaler, sjøfugler, sel og andre dyr. Nyt badstuen med panoramautsikt, eller utsikten fra boblebadene på dekk og evighetsbassenget, kos deg med den gode maten om bord eller slapp av i Explorer Lounge & Bar.

  Ekspedisjonsteamet ditt holder fascinerende forelesninger om lokal historie og dyreliv, og i tillegg kan du snakke med fotografen om bord for å få gode tips om ekspedisjonsfotografering.

  Dag 12
  Til sjøs

  Farvannet rundt Patagonia 

 • Dag 13
  Castro, Chile

  Castros chilote-sjarm 

  1. april 2025

  Styltehus og historiske kirker

  Castro ligger ved den frodige og grønne øya Chiloé, som er Chiles tredje eldste by og hjem til to steder på UNESCOs verdensarvliste, Iglesia San Francisco og Iglesia de Señora de Gracia de Nercón.

  Hold kameraet klart for utsikt over byens fargerike palafitos-styltehus langs kystlinjen. Du kan besøke Museo Regional de Castro-museet og museet for moderne kunst for å få et innblikk i den lokale kulturen.

  Du får også muligheten til å se noen av Chiloes andre høydepunkter. Castro er strategisk plassert i sentrum av øya, og gir enkel tilkomst til mange fascinerende steder.

  Dag 13
  Castro, Chile

  Castros chilote-sjarm 

 • Dag 14
  Niebla, Chile

  Festningen Niebla 

  2. april 2025

  Utforsk spanske festninger og livlige markeder

  Vi går i land ved kystbyen Niebla, som ligger på en billedskjønn halvøy med utsikt mot bukten Corral på den ene siden og munningen av elven Valdivia på den andre. Ta en spasertur på den brede stranden. Hvis markedet Feria Costumbrista er åpent, kan du prøve tradisjonelle empanadas, antichuchos og churros.

  Utenom selve byen, er ruinene av det gamle spanske fortet og museum verdt et besøk. Lær mer om regionens historie på museet, og gå rundt fyret. Du får vakker utsikt over elven og bukten.

  Deretter drar vil til Valdivia, hovedstaden i provinsen, som også er en av de eldste bosetningene fra spansk tid i Chile.

  • Inkludert Høydepunkter i Valdivia
  Dag 14
  Niebla, Chile

  Festningen Niebla 

 • Dag 15
  Til sjøs

  Vi seiler nordover

  3. april 2025

  Dyreliv på havet

  Ekspedisjonscruiset fortsetter langs Stillehavskysten til Valparaíso, som er det siste stoppet. Nå som reisen vår nærmer seg slutten, kan det være hyggelig å reflektere over opplevelsene du har hatt så langt. Kanskje du har fått noen nye venner underveis, og kanskje du til og med har begynt å tenke på det neste eventyret ditt.

  Ekspedisjonsteamet gir en oppsummering av fellesopplevelsene fra Patagonia og fjordene. Og fordi du allerede er på sjøen, kan du benytte anledningen til å bruke de flotte fasilitetene om bord på skipet og nyte et siste fantastisk kveldsmåltid.

  Dag 15
  Til sjøs

  Vi seiler nordover

 • Dag 16
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso er en UNESCO-perle 

  4. april 2025

  Et flott sted å avslutte ekspedisjonscruiset

  Ekspedisjonscruiset på den søramerikanske stillehavskysten ender i Valparaíso. Denne UNESCO-listede byen, kjent som «Stillehavets juvel», er bygget i bratte åssider med utsikt over havet. Det er vel verdt å bruke tid på å utforske byen før du flyr hjem.

  Fylt med spennende lukter, lyder og folk, er det en spennende labyrint med svingete smug og barrierer, fargerike hus og mercados fullpakket med lokale råvarer. Ta alt inn under en taubanetur opp til Cerro Alegre og Concepción.

  Selv om cruiset ditt har kommet til slutten, kan du bli med på et valgfritt etterprogram.

  Dag 16
  Valparaíso, Chile

  Valparaíso er en UNESCO-perle 

Avganger

2025

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
20.

Hva er inkludert

Hotell

 • Overnatting i Buenos Aires før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flygninger

 • Flygning i økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia

Transport

 • Transport fra hotellet i Buenos Aires til Buenos Aires lufthavn før reisen
 • Transport fra Ushuaia lufthavn til skipet, inkludert en kort rundtur i byen før seilingen

Ekspedisjonscruise

 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke* i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad†
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

*Husets øl og vin, leskedrikker og mineralvann

†Merk at det er svært begrenset WiFi- og telefondekning i de fjerntliggende områdene vi reiser til, og strømmetjenester kan ikke brukes.

Aktiviteter om bord

 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner avholdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full bruk av Vitenskapssenteret vårt, det lille biblioteket og avansert biologisk og geologisk utstyr
 • Forskningsprogram der du kan hjelpe med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord deler fotograferingstips og teknikker for å ta bedre bilder av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, uendelighetsbasseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med de lokale partnerne våre
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: