Dyptgående ekspedisjon til Patagonia og chilenske fjorder

Dyptgående ekspedisjon til Patagonia og chilenske fjorder

Dyptgående ekspedisjon til Patagonia og chilenske fjorder

Dyptgående ekspedisjon til Patagonia og chilenske fjorder

Reiseinformasjon 16 dager MS Roald Amundsen
Avganger
25. mars 2023
19. mars 2024
Pris fra
kr 55 054
Frokost, lunsj og middag inkludert

Bli med på et ekspedisjonscruise gjennom Patagonia og chilenske fjorder, fra Ushuaia til Valparaíso. Vi besøker fire fjerntliggende nasjonalparker og nærmer oss isbreene Garibaldi og Pio XI.

Begynnelsen på eventyret

Vi starter med en natt i romantiske Buenos Aires, før vi flyr til Ushuaia og det hybriddrevne skipet vårt MS Roald Amundsen. Vi går rett i oppdagelsesmodus, og forsøker en landing ved Kapp Horn. Bølgene fra Stillehavet og Atlanterhavet møtes her, og skaper ofte utfordrende forhold. Dette gjør det bare enda mer spesielt hvis vi klarer å gå i land her. Vi fortsetter så til den lille byen Puerto Williams, og forsøker å seile inn i Garibaldifjorden, et UNESCO biosfærereservat og stedet der isbreen med samme navn ligger.

Patagonias nasjonalparker

Etter ankomst i Puerto Natales kan du få muligheten til å bli med på en valgfri utflukt til verdenskjente Torres del Paine nasjonalpark. Deretter står Pio XI for tur, den lengste isbreen på den sørlige halvkule utenfor Antarktis. De isolerte, men innbydende lokalsamfunnene Puerto Edén og Caleta Tortel er neste punkt på listen. Castro er en sjarmerende, landlig by nær Chiloé nasjonalpark, og Niebla og den gamle, spanske festningen er siste stopp før vi ankommer den livlige byen Valparaíso som ligger på toppen av en ås.

Dyptgående ekspedisjon til Patagonia og chilenske fjorder Dyptgående ekspedisjon til Patagonia og chilenske fjorder
 • Dag 1
  Buenos Aires, Argentina

  Den lidenskapelige byen

  Buenos Aires har en egen rytme som er umiskjennelig unik for Argentinas hovedstad. Spør noen som bor her, og de vil fortelle deg at det er smeltedigelen av lokale innbyggere som fyller byen med så mye liv. Som porteños, «havnefolket», kom de fra hele verden og tok med seg et vell at kulturer. Resultatet er en berusende blanding av romantisk musikk, folk som danser tango ved nærmest enhver anledning, Maradona-fotballfans, arkitektur fra kolonitiden og deilig latinsk mat.

  Her vil du tilbringe én natt på hotell før du tar et tidlig fly neste morgen. Avhengig av når du ankommer, har du kanskje noe tid til å utforske litt av denne livlige hovedstaden. Besøk Teatro Colón, et vakkert operahus fra 1908, og stikk innom historiske Café Tortoni for en Paris-inspirert kaffe og sjokoladedyppede churros. Caminito er et fargerikt gatemuseum i nabolaget La Boca, med travle markeder og restauranter som byr på folkedans og tangoshow. Hvis du ønsker å oppleve nattelivet, har det eksklusive nabolaget Palermo barer og boliche-klubber i overflod.

  Kom gjerne til Buenos Aires et par dager i forkant for virkelig å utforske byen, eller bli med på det valgfrie førprogrammet vårt til ville Patagonia.

  Dag 1
  Buenos Aires, Argentina

  Den lidenskapelige byen

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia, Argentina

  «Landet av ild»

  Estimert tid for avreise er 19:00

  Dagen starter tidlig i dag. Vi møtes i lobbyen på hotellet om morgenen, og drar til flyplassen for flygningen til Ushuaia. Hovedstaden i Tierra del Fuego-provinsen i Argentina ligger ved vannkanten i en bukt med et bakteppe av snødekte fjell fra Martial-isbreen. Ushuaia hevder å være verdens sørligste by, selv om den konkurrerer med to andre chilenske byer om denne tittelen. Din base til sjøs, MS Roald Amundsen venter i havnen her. Når du har kommet deg om bord i skipet, kan du hente den vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakken din, og bli med på en obligatorisk sikkerhetsøvelse før avreise. Deretter har du noe tid til å bli kjent med skipet og finne deg til rette i lugaren før vi nyter en velkomstmiddag sammen. Ekspedisjonen er offisielt i gang!

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia, Argentina

  «Landet av ild»

 • Dag 3
  Til sjøs

  Der to verdenshav møtes

  Om morgenen seiler vi gjennom den vakre Beagle-kanalen, der du kan holde utkikk etter den sjeldne endemiske peales-delfinen og annet dyreliv. Når vi forlater kanalen starter vi reisen ned mot legendariske Kapp Horn. Dette neset på øya Hornos ble oppdaget i 1616 av den nederlandske sjøfareren Willem Schouten, som kalte det Kaap Hoorn etter byen Hoorn i Nederland. I flere århundrer var den en stor milepæl i de gamle klipperrutene som koblet Europa med Det fjerne østen og Oceania. Det er fortsatt et monumentalt punkt på verden rundt-seilinger den dag i dag.

  Det er i dette området rundt øya at det åpne Atlanterhavet og Stillehavet møtes og skaper kraftige bølger som blir enda sterkere av den virvlende vestavinden. For seilere er det å runde Kapp Horn en maritim bragd på linje med å nå toppen av Mount Everest for en fjellklatrer. Gitt det dårlige ryktet til dette turbulente farvannet, kan vi ikke garantere en landing her. Hvis vi har lykken med oss og får stabilt nok vær til å sette fot på øya og gå opp til neset, vil du være blant de få i verden som kan skryte av å ha gjort nettopp det.

  Dag 3
  Til sjøs

  Der to verdenshav møtes

 • Dag 4
  Puerto Williams, Chile

  Kanskje «Verdens sørligste by»?

  Det er få steder som føles mer som «verdens ende» enn Puerto Williams på øya Isla Navarino, mellom fjellkjeden Dientes de Navarino og den sørlige bredden av Beaglekanalen. Selv om det er en av tre utfordrere til tittelen «Verdens sørligste by», har Puerto Williams en stille atmosfære som ligner mer en liten landsby enn en by. Du kan stikke innom postkontoret og sende et postkort til venner og familie. Det er tross alt ganske stort å få et postkort fra «verdens ende»!

  Byen begynte som militær utpost i 1953, og de fleste av de 3000 innbyggerne er knyttet til den lokale marinebasen. Rundt 70 av urfolket Yahgan hører også hjemme i Puerto Williams. De har levd i regionen Tierra del Fuego i 10 000 år. Et besøk på Martin Gusinde antropologiske museum anbefales for å lære om historien til folket og byen. Her kan du utforske gjenstander, kart, fotografier og en tradisjonell kano fra Yahgan-folket.

  Kanskje du synes det ville være spennende å se modell av baugen til Yelcho – skipet som reddet Shackletons menn da de var strandet på Elefantøya i 1916? Du kan også gå ut på en spasertur og virkelig nyte den vakre naturen, enten på egenhånd eller som en del av en valgfri guidet utflukt. Hvis været er bra, kan det også bli muligheter for en tur med kajakk. Fugletitterne blant oss bør ha kikkerten klar for å studere de forskjellige sjøfuglene, blant annet den mektige albatrossen.

  • Inkludert Yaghan-kulturpresentasjon om bord
  Dag 4
  Puerto Williams, Chile

  Kanskje «Verdens sørligste by»?

 • Dag 5
  Garibaldibreen eller Piabreen, Chile

  Synet og lyden av en isbre

  Målet for denne dagen er å seile innover den vakre Garibaldifjorden i Alberto de Agostini nasjonalpark, helt opp til Garibaldibreen. Dette er en region med spesielt vakker natur, der Andesfjellene styrter ned i Stillehavet og store isbreer kalver is og noen ganger isfjell ned i de vakre chilenske fjordene. I vannet er det sediment fra isbreen som gir det en kremet blåfarge, og de bratte klippene glitrer av fossefallene som stuper ned i vannet.

  På grunn av erfaringen vi har fra tidligere sjøreiser her, vet vi at området noen ganger har sterk vind og tykk sjøis som kan blokkere ruten vår. Hvis været og vannet imidlertid er på vår side, vil vi komme oss frem til Garibaldibreen innerst i fjorden – en av de mest imponerende isbreene i hele Chile. Isveggen har smuldrende safir- og blågrønnfargede istårn som er høyere enn bygninger. En konfetti av is i alle fasonger, fargetoner og størrelser dekker vannet under den. Det kan hende du får oppleve at store biter is kalver av veggen og faller ned i en eksplosjon av is og vann, selv om vi ikke kan garantere denne opplevelsen mens vi er ved isbreen. I tillegg til synet, er lyden dramatisk når den runger gjennom hele fjorden. Det er sannsynligvis det som etterlater sterkest inntrykk.

  På grunn av det plankton- og oksygenrike, kalde vannet som kommer fra isbreen, er fjorden også anerkjent som en del av et UNESCO-biosfærereservat. Sel og sjøløve kan dukke opp i vannoverflaten eller ses langs kysten. En rekke sjøfugler svever over oss eller setter seg på miniøyer av flytende is. Hvis du er heldig vil du se andeskondoren på himmelen, en art av gribb med et vingespenn på hele tre meter.

  Dag 5
  Garibaldibreen eller Piabreen, Chile

  Synet og lyden av en isbre

 • Dag 6
  Chilenske fjorder

  Vi seiler gjennom paradis

  Denne ville og fjerntliggende regionen var i flere århundrer dominert av urfolket som levde, seilte og jaktet med kano i disse fjordene. Nyt stillheten i denne labyrinten av vannveier, omgitt av øyer, isbreer og bratte fjell. Gå ut på dekk og nyt utsikten over de høye fjellene som stuper ned i isvannet, mens du holder utkikk etter elefantsel, delfin og hval.

  Gjennom hele reisen vil ekspedisjonsteamet holde foredrag i vitenskapssenteret for å dele sin omfattende kunnskap om regionen med deg. Emner de dekker kan være perioder med prekolombiansk historie, geologien til de nærliggende fjellene og øyene, folklore i lokalsamfunnene og så videre. Det er imidlertid ikke alle foredragene som foregår innendørs. Hvis skipet tiltrekker seg sjøfugl som følger skipet, kan ekspedisjonsteamet ta deg med ut på dekk for å vise deg hvordan du gjenkjenner og identifiserer dem. Det vil også være en fotograf om bord, som i tillegg til å ta bilder av reisen vår sammen, vil være tilgjengelig for å hjelpe deg med grunnleggende tips innen ekspedisjonsfotografi.

  Dag 6
  Chilenske fjorder

  Vi seiler gjennom paradis

 • Dag 7-8
  Puerto Natales, Chile

  Torres del Paine nasjonalpark

  På vei inn og ut av Puerto Natales vil vi seile gjennom Angostura White – en kanal som kun er 80 meter bred. Her må vi navigere med nøyaktighet, og vi kan kun seile her i dagslys og i stille farvann mellom flo og fjære.

  Byen Puerto Natales ble opprinnelig grunnlagt i 1911 av skotske og tyske immigranter som kom for å eksportere lam og ull tilbake til Europa. I dag har byen rundt 20 000 innbyggere, og en stadig tilstrømming av oppdagelsesreisende fra hele verden på vei til verdenskjente Torres del Paine nasjonalpark. Bli med på en valgfri utflukt til nasjonalparken, og opplev fantastisk vakkert landskap, fra brede åpne stepper til kupert fjellterreng med høye fjelltopper og et rikt dyreliv. Hold utkikk etter lama, puma og rev, i tillegg til mer enn 100 fuglearter, blant annet andeskondoren.

  Du kan også bruke tiden i selve Puerto Natales. Byen byr på trendy spiserier, bohemske barer og butikker som selger alt av turutstyr. De som liker gin kan ta en guidet omvisning på Last Hope Distillery, som muligens er det sørligste destilleriet i verden, eller dra til Etherh Aike, et kunsthåndverkutsalg som selger forskjellig håndverk og gaver. Spesielt langs vannkanten finner du mange flotte fotomotiver, som den gamle kaia med trepåler ut i fjorden og snødekte fjell i bakgrunnen. Fingrene i hånd-monumentet og de dansende figurene i vind-monumentet er også fine fotomotiver.

  Vi seiler svært tidlig neste dag, men skipet vil tilbringe natten i havnen.

  • Inkludert Landskap i Puerto Natales
  Dag 7-8
  Puerto Natales, Chile

  Torres del Paine nasjonalpark

 • Dag 9
  Isbreen Pio XI, Chile

  Den lengste isbreen på den sørlige halvkule

  Isbreen Pio XI stammer fra Det sørpatagonske isfeltet, og er nesten 66 kilometer lang – den lengste isbreen på den sørlige halvkule utenfor Antarktis. Isbreen er også kjent som Brüggenbreen, oppkalt etter den tyske geologen, og har en vegg som strekker seg 4,5 kilometer i bredden og 80 meter i høyden, med intrikate revner og dype bresprekker. Pio XI er unik i Bernardo O’Higgins nasjonalpark, da den er den eneste isbreen som øker år etter år. Faktisk ser den ut til å gå imot trenden til de fleste isbreer i verden som generelt sett trekker seg tilbake, og kan skryte av en gjennomsnittlig økning i lengde, høyde og tykkelse på så mye som 50 meter om dagen.

  For å nå isbreen seiler vi østover gjennom Eyrefjorden, der du kan beundre det vakre landskapet rundt oss. Temperert skog strekker seg langs kystlinjen, noen ganger med sjøløver i forgrunnen. Delfiner svømmer også i vannet her, med følge av sjøfugl som måke og terne. Hvis vær- og bølgeforholdene ligger til rette, vil vi sette ut de små båtene våre for å utforske fjorden og isbreen uten å seile for tett på. Isveggen i Pio Xi kalver nå og da is ned i vannet. Det er et spektakulært show både for øyne og ører fra trygg avstand!

  Dag 9
  Isbreen Pio XI, Chile

  Den lengste isbreen på den sørlige halvkule

 • Dag 10
  Puerto Edén, Chile

  En portal til paradis

  Bosettingen Puerto Edén ligger på enden av en halvøy i en fjord i Bernardo O´Higgins nasjonalpark. Parken er så visst et paradis utenfor allfarvei, og landsbyen Puerto Edén er kun tilgjengelig fra havet, og et av Chiles bebodde steder det er vanskeligst å nå. For å komme hit må vi seile gjennom det trange sundet Angostura Inglesa i den sørlige delen av Messierkanalen, som kun kan navigeres i stille farvann mellom flo og fjære og i dagslys. Sundet er kun 180 meter bredt på noen steder, med lavtliggende øyer og bratte fjell på begge sider, der den eviggrønne magellanske subpolare skogen vokser.

  Årsaken til Puerto Edéns isolasjon er også delvis på grunn av klimaet i regionen, som typisk har hyppige regnfall, høy luftfuktighet og sterke stormer. Det er ingen veier til, fra eller engang inne i den isolerte landsbyen, kun strandpromenader og gangstier som kobler hjemmene til de mindre enn 200 innbyggerne. Landsbyen er også hjemmet til de siste kjente 24 medlemmene av urfolket Kawéskar. Den unike folkegruppen er utpekt av UNESCO som en Levende menneskelig skatt, og anerkjenner folkets kulturelle betydning og behovet for å beskytte arven deres. Du kan spasere fritt gjennom landsbyen og møte og snakke med de lokale innbyggerne. Du vil beundre samspillet deres med lokale planter og marine dyr, og uten tvil respektere deres ønske om å bevare historien og skikkene.

  • Inkludert Besøk i et lokalsamfunn
  Dag 10
  Puerto Edén, Chile

  En portal til paradis

 • Dag 11
  Tortel, Chile

  Aysén-sjarm og chilote-arkitektur

  Sør for San Rafael Laguna nasjonalpark, mellom det nord- og sørpatagoniske isfeltet, finner du Caleta Tortel, en fjerntliggende landsby ved munningen til elva Baker, den største elva i Chile. I 2003 åpnet den eneste veien som nå gjør landsbyen mindre isolert enn den en gang var. På grunn av smeltevann fra isbreene i området, er fargen på vannet her en spennende blanding av turkist og melkeblått. Hvis været samarbeider vil du kunne komme tett på vannet i en utflukt med kajakk.

  Landsbyen oppstod som en del av tømmerindustrien, og dette forklarer hvorfor det meste av landsbyen er laget av tre fra Guaitecas-sypresstrærne som finnes i den omliggende skogen. Som vanlig i Aysén-regionen kom migrantarbeidere fra Chiloé i nord hit for å jobbe, og som vanlig i chilote-stilen er mange av husene bygget på stylter. Nå utgjør det sammensveisede fellesskapet 500 personer som fortsatt er knyttet til tømmerindustrien. Landsbyen har skole, bibliotek, legesenter, politistasjon og noen restauranter. Det er ikke noen gater i landsbyen, men en labyrint av gangbroer over vannet og rundt fjellbasen hvor du kan ta deg en spasertur. Et tur rundt i landsbyen med en lokal guide er også tilgjengelig som en valgfri utflukt. De lokale innbyggerne er kjent for å gi gjestene en varm velkomst, og det kan hende du får oppleve en oppvisning av folkedans og muligheten til å kjøpe kunsthåndverk. Du kan også lære om områdets fascinerende historie som inkluderer funnet av 8000 år gamle grottemalerier og bevis på at den unike chilesaurusen oppholdt seg i regionen for 145 millioner år siden.

  • Inkludert Besøk i Tortel
  Dag 11
  Tortel, Chile

  Aysén-sjarm og chilote-arkitektur

 • Dag 12
  Til sjøs

  Farvannet rundt Patagonia

  Ekspedisjonscruiset fortsetter nordover gjennom det sagnomsuste farvannet ved Patagonia. Det sies at da Magellan seilte her i 1520 på sin jorden rundt-seiling, trodde han og mannskapet hans at de innfødte var kjemper på opptil fem meters høyde. Han kalte dem derfor «Patagons» etter en litterær karakter i en spansk roman som var populær på den tiden. De innfødte var riktignok noe høyere enn de fleste europeere på denne tiden, men de var langt fra kjemper. Navnet har imidlertid blitt værende, og dermed ble regionen introdusert for verden som Patagonia. I dag er Patagonia mer kjent for det vakre Andeslandskapet enn de påståtte kjempene, selv om du kan få øye på en annen type kjempe svømmende i havet. Det er fortsatt interessante foredrag du kan bli med på, for eksempel om sjøfugl, geografi eller urkultur. Du kan også bli med på et kunstkurs der du kan male noe fra opplevelsene dine så langt, eller velge å bli med i et av vitenskapsprosjektene i vitenskapssenteret.

  Dag 12
  Til sjøs

  Farvannet rundt Patagonia

 • Dag 13
  Castro, Chile

  Chilote-sjarm

  Castro, hovedstaden på øya Chiloé, ligger blant forblåste åser og frodig, grønn vegetasjon. De fleste besøkende finner veien rett ned til kaia i Gamboa-distriktet for å se «palafitos», de fargerike trehusene som står på trepåler langs Fiordo de Castro. Denne lille storbyen har imidlertid mye mer å tilby. Interessert i antikviteter? Ta turen bort til hovedtorget i sentrum for å besøke Iglesia San Francisco, en gammel nygotisk trekirke på UNESCOs verdensarvliste, som daterer tilbake til grunnleggelsen av byen i 1567. Hvis du heller mer mot samtidskunst, er museet Museo de Arte Moderno de Chiloé vel verdt et besøk. Og hvis du blir sulten på veien gjennom byen, kan du stikke innom en av de mange gode restaurantene her.

  Du får kanskje også muligheten til å bestille plass på en valgfri utflukt til nærliggende Chiloé nasjonalpark. Denne fotturen vil ta deg gjennom nasjonalparkens valdivianske regnskog, som består av eviggrønn sørlig bøk og stedegne lerketrær, den største trearten i Sør-Amerika. Hvis du er heldig får du kanskje et glimt av sjøløve, sjøfugl og hval langs kysten.

  • Inkludert Kirkene i Castro
  Dag 13
  Castro, Chile

  Chilote-sjarm

 • Dag 14
  Niebla, Chile

  Festningen i tåken

  Den lille kystbyen Niebla ligger på en billedskjønn halvøy med utsikt mot bukta Corral på den ene siden og munningen av elva Valdivia på den andre. Navnet Niebla er spansk for «tåke», siden vinden fra Stillehavet nå og da trekker med seg en tykk tåke som legger seg over området. Lokale innbyggere fra den nærliggende byen Valdivia liker å besøke Niebla for det livlige folkemarkedet og den mørke sandstranden. Ta en spasertur på den brede stranden, og hvis markedet Feria Costumbrista er åpent, kan du glede deg til å smake tradisjonelle empanadas, antichuchos, churros og mer.

  I tillegg til selve byen vil du antakelig bruke mesteparten av tiden din her til å utforske ruinene fra den gamle spanske festningen og det tilknyttede museet. Castillo de la Pura y Limpia Concepción de Monfort de Lemus, eller bare Niebla-festningen, ble bygget av spanjolene mellom 1671 og 1679. Det er en av fire hovedfestninger, og sammen med et nettverk av andre små brystvern beskyttet den skip og landsbyer mot pirater som kom forbi og plyndret lokalsamfunnene. Lær mer om regionens strategiske historie på museet, ta en spasertur rundt fyret, poser ved siden av raden av rustne kanoner, og nyt den vakre utsikten over elva og bukta.

  • Inkludert Høydepunkter i Valdivia
  Dag 14
  Niebla, Chile

  Festningen i tåken

 • Dag 15
  Til sjøs

  Vi seiler nordover

  Ekspedisjonscruiset nærmer seg slutten, men det er ikke over riktig enda. Vi anbefaler at du gjør mest mulig ut av den siste tiden din på MS Roald Amundsen, enten du foretrekker å speide etter fugler og annet dyreliv ute på dekk, snakke med nye venner eller nyte noe godt å drikke i explorer-salongen og baren. Ekspedisjonsteamet vil oppsummere høydepunktene fra reisen, og holde deg engasjert. Fotografen vår om bord vil kanskje sette opp en bildefremvisning av bilder tatt underveis på ekspedisjonscruiset.

  Dag 15
  Til sjøs

  Vi seiler nordover

 • Dag 16
  Valparaíso, Chile

  UNESCO-stedet «Stillehavets juvel»

  Estimert ankomsttid er 08:00

  Sjøreisen kommer til veis ende når vi ankommer havnebyen Valparaíso. Byen som står på UNESCOs verdensarvliste, er bygget på bratte åssider og byr på en labyrint av monumenter, kirker, historiske kabelbaner, trendy barrios, brosteinsbelagte smug, fargerike hus og sjarmerende plazaer. Cerro Alegre og Concepción har trolig den beste utsikten, mens det historiske havnedistriktet byr på arkitektur fra kolonitiden, livlige mercados, et maritimt museum og museer for moderne kunst. Denne fargerike og uvanlige byen fascinerer, og kanskje du ønsker en dag eller to ekstra for å utforske den? Herfra kan du også bli med på etterprogrammet vårt til Påskeøya, som er kjent for de mystiske, gigantiske hodestatuene.

  Dag 16
  Valparaíso, Chile

  UNESCO-stedet «Stillehavets juvel»

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
25.

2024

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
Mars:
19.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Hotell

 • Overnatting i Buenos Aires før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost

Flygninger

 • Flygning i økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia

Transport

 • Transport fra hotellet i Buenos Aires til Buenos Aires flyplass før ekspedisjonscruiset
 • Transport fra Ushuaia flyplass til skipet, inkludert en kort sightseeingtur i byen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, panoramabadstue og innendørs treningsrom
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter og følge mens vi er i Antarktis
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet

Merk

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: