Dyreliv i Sør-Atlanteren

Montevideo, Uruguay - Ushuaia, Argentina

Utforsk øyene i Sør-Atlanteren og opplev uberørt natur og dyreliv ulikt noe annet på kloden. I løpet av 18 dager drar vi først rett til Valdés-regionen for å se etter hvaler, før vi får oppleve det mangfoldige lokale dyrelivet på Falklandsøyene og i Sør-Georgia. Mens vi seiler tilbake mot vår siste destinasjon, Ushuaia, gjør vi en ny stopp på Falklandsøyene for å gjøre oss høye på dyrelivet.

 • Besøk Uruguay, Falklandsøyene, Sør-Georgia og Argentina på én og samme reise - en virkelig dyrelivsekspedisjon
 • Tilbring fem dager i Sør-Georgia, det lengste oppholdet på noen reise. Her kan du skaffe deg dyp innsikt i lokal flora og fauna gjennom grundig utforskning.
 • Vi returnerer til Ushuaia fra Sør-Georgia via Falklandsøyene for en siste utforsking av det naturlige dyrelivet og flere møter med pingviner
 • Delta på interessante foredrag fra vårt ekspedisjonsteam

Oversikt

Du går om bord i Montevideo, hovedstaden i Uruguay, der MS Fram setter kursen mot Valdés-regionen. Denne halvøya ligger ved Argentinas ufruktbare patagonske østkyst, og her finner vi landets rikeste dyreliv med sjøelefanter, magellanpingviner, den sørlige retthvalen og mange ulike fuglearter.

Uendelige horisonter og forbløffende dyreliv

Etter et kort opphold i Stanley, hovedstaden på Falklandsøyene, drar vi lenger sør til det som kalles Sør-Atlanterens Serengeti, nemlig Sør-Georgia. På veien kan du delta på en rekke presentasjoner om dyrelivet i området samt hvalfangst- og polarhistorie. Ett av de mange spennende stedene vi skal besøke på Sør-Georgia, er Grytviken, der vi finner det siste hvilestedet til den store polarforskeren Ernest Shackleton. Vi besøker også en koloni av kongepingviner med 500 000 eksemplarer av arten, og strendene er dekket av sjøelefanter og antarktisk pelssel. Tilbake på Falklandsøyene får du oppleve uendelige horisonter, enorme åpne landskaper, kritthvite sandstrender og et rikt dyreliv med pingviner, fugler og albatrosser.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord. 
 • Transfer mellom skip og flyplass i Ushuaia
 • Flyreise fra Ushuaia til Buenos Aires på økonomiklasse
 • Vind- og vannavstøtende jakke.
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land. 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige fordrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter om bord. 
 • Kaffe og te om bord

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Bagasjeservice.
 • Valgfrie utflukter og servicetips.

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Obligatorisk helseerklæring
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Oppdag en verden full av naturlig skjønnhet, med uberørt landskap og dyreliv ulikt noe annet sted i verden. Seil fra Montevideo til Ushuaia, før du flyr til Buenos Aires hvor ekspedisjonen slutter.

29. oktober 2017

Avreisehavn
Dag 1
1200x600_Montevideo-Uruguay-port_Travel-Bug Shutterstock.jpg

Skip o'hoi


Sted: Montevideo, Uruguay

Sent om kvelden seiler MS Fram ut fra Rio de la Plata og ut på det åpne Atlanterhavet. Elvemunningen er del av en travel skipsrute og her kan du få øye på fartøy fra hele verden.

Dag 2-3
1200x600_MS-Fram-at-sea_Roy-Størkersen-guest-image.jpg

Nye møter


Sted: På Atlanterhavet

Et par dager til sjøs er den perfekte måten å starte din søramerikanske ekspedisjon på. Bruk tiden på å utforske skipet og møte andre passasjerer. Slapp av på det åpne dekket eller i panoramasalongen, og vær på utkikk etter dyreliv. Du kan også delta på ekspedisjonsteamets foredrag for å lære om områdets historie og dyreliv.

Dag 4
1200x600_Peninsule_Valdes_©Shutterstock_day4.png

Høydepunkter fra dyrelivet


Sted: Península Valdés, Argentina

Valdés-regionen kan by på noe av Argentinas be­ste dyreliv og noen av våre største sjødyr i sine naturlige omgivelser. Vi skal også besøke den vakre byen Puerto Madryn. Valdéz-halvøya er et dyrereservat og et UNESCO-verdensarvsted. Denne halvøya ligger ved Argentinas ufruktbare pata­gonske østkyst, og her finner vi landets rikeste dyreliv med sjøelefanter, magellanping­viner, den sørlige retthvalen og mange ulike fuglearter. 

Dag 5
1200x600_MS-Fram_St-Andrews-Bay_Dominic-Barrington_At-sea.jpg

På utkikk


Sted: På Atlanterhavet

Hold utkikk etter dyreliv fra dekk og få med deg flere foredrag fra vårt ekspedisjonsteam

Dag 6
1200x600_Birds_Falklands-and-South-Georgia_Theme-Media-and-Hilde-Foss.jpg

Isolerte øyer


Sted: Falklandsøyene

Falklandsøyene består av to store øyer og rundt 700 mindre øyer med omtrent 3000 innbyggere. Stanley, øya hovedstad, er et utmerket utgangspunkt for de ulike utfluktene vi tilbyr her. Det er enkelt å se byen til fots i løpet av en dag, siden alle butikkene og fasilitetene ligger ved havnen, inkludert byens livlige puber. 

Dag 7-8
1200x600_On-deck-near-West-Point_Marsel-van-Oosten_Day-7-8.jpg

Kaldtvannsoverfart


Sted: Atlantisk konvergenssone

Vi krysser den antarktiske konvergenssonen og seiler inn i de sørlige havenes kalde vann. Det vil bli holdt flere foredrag om områdets dyreliv i tillegg til noen fascinerende historier om oppdageren Sir Ernest Shackletons ekspedisjoner i Antarktis.

Dag 9
1200x600_Salisbury-Plain_South-Georgia_Theme-Media-Hile-Foss_Day9.jpg

Unike møter


Sted: Sør-Georgia

Ingen andre steder i verden er som Sør-Georgia. Her finner du et storslått fjellandskap med majestetiske isbreer og strender fulle av dyr. Salisbury Plain er mest kjent som hekkested for så mange som 500 000 kongepingviner, og det er store mengder medsjøelefant og antarktisk pelssel på strendene her. 

Dag 10
1200x600_Fram-in-Fortuna-Bay_Shackelton-Hike_Nick-Cobbing_Day-10.jpg

Hvalenes bukt


Sted: Sør-Georgia

Ekspedisjonsteamet vårt kjenner godt til alle aspekter ved Sør-Georgia, fra øyas geologi og glasiologi til hekkeritualene til sotalbatrossen og historier om de norske hvalfangerne. Vi planlegger å besøke Fortuna Bay og noen av Sør-Georgias forlatte hvalfangststasjoner. 

Dag 11
1200x600_Fortuna-Bay-Stromness-Harbour_King-Penguin_Marsel-van-Oosten_Day-11.jpg

Shackeltons heltemot


Sted: Sør-Georgia

Under oppholdet her får du se sjøelefanter ligge og dovne seg på sanden, pelsselunger som kappes om å komme seg ut i og opp av vannet, albatrosser som svever over oss, og kongepingviner i tusenvis. I Grytviken besøker vi en forlatt hvalfangststasjon, et hvalfangstmuseum, den norske sjømannskirken og den lille gravlunden der den store polarforskeren Sir Ernest Shackleton ligger begravet. 

Dag 12
1200x600_South_Georgia_©Marsel_van_Oosten_day8-10.png
Bilde: Marsel van Oosten Bilde

Pingvinenes konge


Sted: Sør-Georgia

I Sør-Georgia er det enorme hekkekolonier med kongepingvin – og kolonien i St. Andrews Bay har over 100 000 pingviner. På grunn av den lange hekkesyklusen er det alltid pingviner her. 

Dag 13
1200x600_Albatross_Schuler-Luc-Guest-Image_Day-13.jpg

Parringsområde


Sted: Sør-Georgia

I dag besøker vi Elsehul. Øya fungerer som paringssted for pelssel, gulltoppingvin, petrell og albatross. 

Dag 14-15
At sea_©Sven Schermer - Shutterstock_Day 3-4+6+10+12.png
Bilde: Sven Schermer / Shutterstock Bilde

Iaktta dyrelivet


Sted: Sør-Atlanteren

Nyt nok et par avslappende og interessante dager til havs. Len deg tilbake i panoramaloungen, vær på utkikk etter dyreliv fra dekk eller bli med på flere av ekspedisjonsteamets foredrag.

Dag 16
1200x600_Carcass-Island_Falkland-Islands_Theme-Media-and-Hilde-Foss.jpg

Pingvin-parade


Sted: Falklandsøyene

På Falklandsøyene kan du oppleve fantastisk dyreliv og natur. Dette er et ubesudlet miljø med utrolig klar og blå himmel, uendelige horisonter, enorme åpne landskaper og kritthvite sandstrender. Pingvinene går helt opp til deg, stopper og kikker litt, og så går de videre helt likegyldig til at du er der, noe som gir deg noen fantastiske bildemuligheter! Fugleentusiaster kommer til å elske Carcass Island, et fugleparadis med mange forskjellige ender, gjess, pingviner, albatrosser, karakaraer og gjerdesmetter. Det er også en av de få øyene her nede som har trær. Vi bruker de små båtene våre til å gå i land for å utforske, gå tur eller se nærmere på alle fuglene. 

Dag 17
1200x600_On deck_New Island Falkland Island_Marsel-Van-Oosten_Day 17.jpg

Sett seil


Sted: Sør-Atlanteren

Etter flere fantastiske opplevelser på de søratlantiske øyene, setter vi kursen mot Ushuaia. I løpet av dagen vil ekspedisjonsteamet om bord dele mer av sin kunnskap med deg.

Dag 18
1200x600_MS-Fram-Ushuaia_Camille-Seaman.jpg

Byen i sør


Sted: Ushuaia

Etter en spektakulær tur går vi i land i verdens sørligste by og flyr deg tilbake til Buenos Aires. 

15. November 2017

Sted
Om bord Opplevelser

Utflukter

Utfordre din indre oppdagelsesreisende og opplev alt Sør-Amerika har å by på med våre mange valgfrie utflukter.

Forleng din reise

Fly og hotell

Kontakt oss dersom du ønsker å legge til returflyvinger og flyplasstransport til Montevideo og Buenos Aires