Dyreliv i Sør-Georgia og Antarktis

Montevideo - Falklandsøyene - Sør-Georgia, Antarktis - Ushuaia

På denne spennende ekspedisjonen tar vi deg med til de isolerte Falklandsøyene, vakre Sør-Georgia og fantastiske Antarktis. Delta i spennende forelesninger om bord, der ekspedisjonsteamet vårt forbereder deg på eventyrene som venter. Utforsk øde strender, bli med på kajakktur blant imponerende isfjell, og la deg fascinere av dyreliv som består av blant annet pingviner, hval, seler og sjøfugler. Med andre ord, en uforglemmelig reise!

 • Utforsk villmarken i Antarktis til fots eller i kajakk
 • Gå i land på isolerte strender
 • Utforsk spektakulære Sør-Georgia og Falklandsøyene
 • Se utrolig dyreliv; seler, pingviner, fugler og hval på nært hold

Oversikt

Vakkert, isolert og fantastisk

Naturens overveldende kraft, yrende dyreliv og ekstreme forhold vil garantert ta pusten fra deg. Gå i land på isolerte strender for å se eksotiske dyr i spennende landskap. Bli med på kajakkturer i uberørt farvann blant flytende isfjell, eller overnatt i telt under stjernene.

Vi starter i Montevideo, Uruguays vakre hovedstad, og seiler ut av bukten Rio de la Plata og ut på åpent hav. Elvemunningen er et trafikkert område, der du kan se skip fra hele verden.

De fascinerende Falklandsøyene

Vi krysser åpent hav før vi ankommer Falklandsøyene med sine store åpne plasser, iøynefallende hvite sandstrender og både pingviner og albatrosser. Pingvinene er ikke redd for mennesker og kommer ofte tett på, noe som gir fantastiske fotomuligheter! Fugleelskere vil elske Carcass Island, som har et rikt mangfold ender, gjess, pingviner, albatross, karakaraer og gjerdsmetter.

Hovedstaden Stanley er det naturlige startpunktet for mange utflukter. I løpet av en dag har du fått med deg meste av byen, da butikkene, pubene og restaurantene ligger tettpakket rundt havnen.

Unike Sør-Georgia

Ved å delta i forelesningene om bord kan du forberede deg på hva som venter deg i Sør-Georgia. Tro oss, det er ikke rent lite. Dette området byr på fantastisk natur med majestetiske isbreer og strender som yrer av dyreliv.

Se elefantseler som slapper av i sanden, selunger som leker seg i vannkanten, albatrosser som svever over deg, for ikke å snakke om tusenvis av sjarmerende kongepingviner. I Grytviken tar vi deg med til en forlatt hvalfangststasjon, et hvalfangstmuseum, den norske sjømannskirken, og en liten kirkegård der den store oppdageren Sir Ernest Shackleton er begravd. I Sør-Georgia danner kongepingviner store hekkekolonier, og i St Andrews kan så mange som 100 000 pingviner samles om gangen.

Når vi seiler lenger sørover, kan du lære mer om Antarktisk i forelesningene om bord. Du får blant annet en introduksjon til hvordan man bør oppføre seg som besøkende på verdens kaldeste, tørreste og mest avsidesliggende kontinentet.

Utrolige opplevelser i sør

Antarktis er ulikt alt annet du noensinne har opplevd! Her finnes det ingen fastboende mennesker, men kontinentet huser millioner av pingviner og tusenvis av hvaler.

To av høydepunktene er Deception Island og Half Moon Island, på grunn av de fastboende pingvinkoloniene. Nyt fantastisk utsikt og se store kolonier bøylepingviner på Yankee Harbour, Cuverville Island, Neko Harbour og Paradise Harbour. Den britiske basen i Port Lockroy er en av de mest populære stedene å besøke, og gir deg et innblikk i livet på forskningsbasen på 1950-tallet.

Når mulighetene byr seg, tar vi frem kajakkene, setter opp telt på land, og tar deg med på uforglemmelige fotturer – alt for å utforske et av verdens vakreste, mest uberørte steder.

På vei tilbake seiler vi gjennom det beryktede Drakestredet, før vi går i land i Ushuaia – verdens sørligste by.

 

Prisen inkluderer: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Transport til flyplassen i Ushuaia
 • Flyreise på økonomiklasse fra Ushuaia til Buenos Aires
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Obligatorisk helseerklæring
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Oppdag en verden full av naturlig skjønnhet, med uberørt landskap og dyreliv ulikt noe annet sted i verden. Seil fra Montevideo til Ushuaia, før du flyr til Buenos Aires hvor ekspedisjonen slutter.

Utreise 29. oktober 2017

Avreisehavn Montevideo, Uruguay
Dag 1
NEW_day_1_montevideo_montevideo-shutterstock_230867338.jpg

Reisen sørover


Sted: Montevideo, Uruguay

Sent om ettermiddagen seiler MS Fram ut av Montevideo i bukten Rio de la Plata og ut på åpent hav. Elvemunningen er hyppig trafikkert av skip fra alle verdens hjørner.

Dag 2-4
NEW_day_2-4_at_sea_golfo-nuevo-argentina-hgr-113293.jpg

Vi seiler mot Falklandsøyene


Sted: På Atlanterhavet

Vi setter kursen på Falklandsøyene, som ligger 772 kilometer nord for Kapp Horn og omtrent 1600 kilometer unna Antarktis. Nyt livet om bord hvor du kan slappe av i panoramasalongen, se etter dyreliv fra dekk eller delta i spennende forelesninger.

Dag 5
NEW_day_5_falkland_islands_2500x1250_img_3914+arnau+ferrer+(port+stanley).jpg

Pingviner og blå himmel


Sted: Falklandsøyene

Falklandsøyene består av to store øyer og rundt 700 mindre, med omkring 3000 innbyggere totalt. Her blir du møtt av fantastisk natur og yrende dyreliv. La deg imponere av fantastisk blå himmel, endeløse horisonter, store åpne sletter og vakre hvite sandstrender. Pingvinene kommer tett på for å se hvem som har kommet på besøk, men rusler ofte videre uten å bry seg noe særlig. Dette gir gode fotomuligheter, så sørg for å ha kameraet klart!

Er du en fugleentusiast kan du glede deg til Carcass Island – et fugleparadis som huser et stort mangfold ender, gjess, pingviner, albatrosser, karakaer og gjerdsmetter. Dette er også en av de få øyene i området som har trær. Vi bruker småbåtene våre for å komme oss i land og utforske området, gå turer eller se nærmere på de mange fugleartene.

Dag 6
NEW_day_6_stanley_ms-midnatsol-at-port-stanley-falkland-islands-hgr-113308.jpg

Hovedstaden på Falklandsøyene


Sted: Stanley

Stanley er et naturlig startpunkt for utflukter. I løpet av en dag får du sett det meste av byen, da restaurantene, pubene og butikkene ligger tettpakket rundt havnen.

Dag 7-8
NEW_day_7-8_at_sea_lecture-exped_trip_hurtigruten_foto_ørjan_bertelsen_163.jpg

Sør-Atlanteren


Sted: Til sjøs

Vi bruker to dager på å seile rolig sørover til vakre Sør-Georgia. På veien kan du delta i flere forelesninger om områdets dyreliv, hvalfangst- og polarhistorie. Ekspedisjonsteamet vårt sitter på mye kunnskap om Sør-Georgia, om alt fra geologi og den sotede albatrossens parringsritualer til historier om de norske hvalfangerne. En av de mest fascinerende historiene handler om Sir Ernest Shackleton og mannskapet om bord på det uheldige skipet Endurance, og deres utrolige heltedåder.

Dag 9-11
NEW_day_9_11_antarctica_half_moon_island_antarctica_24112013_057_topaz.jpg

Serengeti i Sørishavet


Sted: Sør-Georgia

Sør-Georgia er noe helt for seg selv. Her blir du møtt av fantastiske fjellformasjoner, majestetiske isbreer og strender som yrer av dyreliv. I løpet av oppholdet ditt får du se elefantseler som slapper av i sanden, selunger som leker seg i vannkanten, albatrosser som svever over deg, mens tusenvis av kongepingviner prater og vugger seg gjennom landskapet.

I Grytviken besøker vi en forlatt hvalfangststasjon, et hvalfangstmuseum, den norske sjømannskirken og en liten kirkegård der den store oppdageren Sir Ernest Shackleton er begravd.

I Sør-Georgia danner kongepingviner store hekkekolonier, og i St Andrews kan så mange som 100 000 pingviner samles om gangen.

Dag 12
NEW_day_12_at_sea__r7d5249---2013-01-08-at-16-44-57_hdr.jpg

Mot Antarktis


Sted: Til sjøs

Mens vi fortsetter seilasen mot Antarktis, kan du lære mer om det fascinerende området vi seiler i – med fokus på historie, miljø og dyreliv. 

Dag 13-15
NEW_day_13-15_antarctica_half_moon_island_classic_antarctica_expedition_2013-207©esther-kokmeijer.jpg

Verdens vakreste, mest uberørte sted


Sted: Antarktis

Antarktis er ulikt alt annet du noen gang har opplevd! Her er det ingen fastboende mennesker, men kontinentet huser millioner av pingviner og tusenvis av hvaler. Mennesker utgjør ingen trussel for pingvinene, så de kan være like nysgjerrige på deg som du er på dem.

 

Noen av høydepunktene i Antarktis er Deception Island og Half Moon Island, på grunn av de fastboende pingvinkoloniene. Nyt fantastisk utsikt og se store kolonier bøylepingviner på Yankee Harbour, Cuverville Island, Neko Harbour og Paradise Harbour. Den britiske basen i Port Lockroy er en av de mest populære stedene å besøke, og gir deg et innblikk i livet på forskningsbasen på 1950-tallet.

Når mulighetene byr seg, tar vi frem kajakkene, setter opp telt på land, og tar deg med på uforglemmelige fotturer – alt for å utforske et av verdens vakreste, mest uberørte steder.

Dag 16-17
NEW_day_16-17_at_sea_sjofugl-over-vannet-great-wall-station-antarktis-hgr-113355.jpg

Reisen nordover


Sted: Drakestredet

Drakestredet var svært beryktet blant tidligere oppdagelsesreisende. Dette er en unik reise som få har fått sjansen til å oppleve.

Dag 18
NEW_day_18_ushuaia_ushuaia_mg_2785.jpg

Verdens sørligste by


Sted: Ushuaia/Buenos Aires

Etter en fantastisk ekspedisjon ankommer vi fastlandet i Sør-Amerika og går i land i verdens sørligste by. Herfra tar vi deg med til flyplassen for hvor du flyr tilbake til Buenos Aires. 

Ankomst 15. november 2017

Sted Ushuaia/Buenos Aires
Om bord Opplevelser Forleng din reise

Fly og hotell

Kontakt oss dersom du ønsker å legge til returflyvinger og flyplasstransport til Montevideo og Buenos Aires