Chile og Peru – ekspedisjon langs den søramerikanske kysten

Bli med på en spennende ekspedisjon langs Den søramerikanske Stillehavskysten. Opplev middelhavsklimaet i Chile, utsmykkede kolonibyer, fascinerende arkeologiske steder og tapte kulturer i Peru. Ekspedisjonen ender i fargerike Ecuador.

 • Opplev det beste langs Sør-Amerikas Stillhavskyst stillehavskyst
 • Tre land på én ekspedisjon
 • Se fascinerende arkeologiske steder og tapte kulturer
 • Besøk kjente steder på UNESCOs verdensarvliste i Chile og Peru
LANSERINGSTILBUD

Spar 6 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 6 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Oversikt

Reiseplan

Hurtigruten tar deg med på unike ekspedisjoner. Opplev noen av verdens mest fjerntliggende og uberørte farvann. Som med alle ekspedisjoner, er det naturen som bestemmer. Vær, is og forholdene til sjøs er rammebetingelser vi må forholde oss til. Sikkerhet og trygge opplevelser har til enhver tid topp prioritet. Alle reiseruter evalueres kontinuerlig slik at vi kan tilpasse oss forholdene, eller gi deg ekstra gode muligheter til å komme tett på natur og dyreliv. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

Utreise 4. april 2020

Avreisehavn Valparaíso, Chile
Oversikt

Tre fantastiske land

På denne ekspedisjonen opplever du natur og kultur langs den fantastiske kysten av Sør-Amerika. Du besøker Chile, Peru og Ecuador.

Chilenske kolonibyer og dyreliv

I Chile besøker du fargerike kolonibyer og nyter middelhavsklimaet. Spaser langs gylne strender og se eksotisk dyreliv nær det berømte nasjonalreservatet Humboldt Penguin.

Mangfoldige Peru

På et cruise i Sør-Amerika seiler vi Humboldt-strømmen mot Peru. Bli med ekspedisjonsteamet ut på dekk. Speid etter dyreliv og få med deg interessante foredrag.

I Peru opplever vi kontrastene mellom moderne byer og gamle sivilisasjoner. Du får se arkeologiske skatter og en sjanse til å besøke de berømte Nazcalinjene. Gå langs vakre strender og oppdag arkitektoniske perler. Prøv autentiske peruanske delikatesser som Ceviche og Pisco. Blandingen av eksepsjonell natur, spennende byer og levende kultur gjør dette til en uforglemmelig reise.

En smak av Ecuador

Ekspedisjonen avsluttes i byen Guayaquil i Ecuador. Etter avstigning har du sjansen til å oppleve fargerike nabolag og det historiske sentrumet.

Dag 1: Valparaíso, Chile

Velkommen til Chile!

Ekspedisjonen starter i Valparaíso i sentrum av Chile. Her er en av Sør-Amerikas viktigste havner. Byen og dens unike sjarm er beskyttet på UNESCOs verdensarvliste.

Dag 2: Valparaíso, Chile

Poeter, malere og filosofer

Heldag

Mange kunstnere har blitt tiltrukket av Valparaísos særegne sjarm. Følg i deres fotspor på de forskjellige cerrosene (fjellene) med gatekunst og escaleras (trapper). Nyt en hel dag og opplev høydepunktene i Valparaiso. Om kvelden seiler vi ut av byen.

Dag 3: Coquimbo, Chile

Strandliv og historie

Heldag

Bario Inglés er et vakkert historisk sentrum som er restaurert. Besøk fiskemarkedet og Herradura-stranden. Tilbring litt tid i den nærliggende kystbyen La Serana, eller bli med på en av de valgfrie utfluktene inn i landet til den vakre Elqui-dalen.

Dag 4: Humboldt Penguin National Reserve, Chile
Sea-Lion©Andreas-Kalvig-Anderson_1200x600.jpg
Bilde: Andreas Kalvig Anderson Bilde

Pingviner, sjøløver og delfiner

Halvdag

I nasjonalreservatet Humboldt Penguin finner du sjølver, havoter, Humboldtpingviner og flere forskjellige sjøfugler. Vi vil gå nær en av øyene hvis forholdene tillater det. Observer dyreliv fra sikker og ikke-forstyrrende avstand.

Dag 5: På sjøen

Nyt livet om bord

Til sjøs

Nyt en avslappende dag på sjøen! Ekspedisjonsteamet fortsetter med sine foredrag og deler sin kunnskap og erfaring. De oppsummerer også reisen så langt og presenterer planene for de spennende dagene fremover.

Dag 6: Iquique, Chile

Strand og ørken

Spaser mellom palmer på strandpromenaden i Iquique. Se surfere ri bølger og nyt arkitekturen i georgisk stil. Et annet flott alternativ er å bli med på en utflukt til Atacama-ørkenen og UNESCO-området Humberstone.

Dag 7: Arica, Chile

Eventyr og arkeologi

Nyt det behagelige klimaet i Arica en hel dag. Historie, arkeologi og eventyr venter på land. Utforsk byen, gå opp El Morro-klippen for å få panoramautsikt. Spaser til strendene eller besøk de arkeologiske områdene med noen av verdens eldste kjente mumier.

Dag 8: Matarani, Peru

Velkommen til Peru!

Matarani er inngangsporten til det historiske sentrum av Arequipa, som er med på UNESCOs verdensarvliste. Arequipa er også kjent som `White City '. Hvit vulkansk stein har blitt brukt til å skape mange imponerende bygninger. Nyt sjarmen og skjønnheten til denne koloniale perlen. Havnebyen er omgitt av snødekte vulkanske topper.

Dag 9: På sjøen

Avslapping om bord

Til sjøs

Tilbring tid på dekk og nyt livet om bord. Erfarne foredragsholdere deler sin omfattende kunnskap og er med deg på dekk. Du får hjelp til å speide etter dyreliv i havet og sjøfugl.

Dag 10: Paracas, Peru

Mystiske geoglyffer og sjøløver

Paracas er inngangsporten til den rolige kolonistaten Pisco. Her er en frodige kystdal og mystiske Nazcalinjer og geoglyffer. Disse ble ripet i bakken mellom 500 f.kr. og 500 e.kr.

Dag 11: Callao / Lima, Peru

Levende hovedstad beliggende ved sjøen

Vi legger til i kystbyen Callao, ca. 15 km fra det historiske sentrum av Lima, hovedstaden i Peru. Opplev den såkalte "City of Kings". Limas historiske distrikt kom med på UNESCOs verdensarvsliste i 1988. Plaza de Armas er byens historiske hjerte.

Dag 12: Salaverry, Peru

Solen og månens tempel

Salaverry er utgangspunktet for en valgfri utflukt til ruinene til det gamle Chimu-riket (700-1400 e.kr.). Byen Chan Chan («Sol Sol») betraktes som det største området med leire i Amerika i pre-spansk tid. Oppført som et kulturarvsted på UNESCOs verdensarvliste i 1986.

Dag 13: På sjøen
Paracas©AndreaKlaussner_1200x600.jpg
Bilde: Andrea Klaussner Bilde

Egentid

Til sjøs

Bruk din siste sjødag på deg selv. Nyt fasilitetene om bord og slapp av. Bli med når vi oppsummerer ekspedisjonen.

Dag 14: Guayaquil, Ecuador

Velkommen til Ecuador!

Guayaquil ble grunnlagt i 1538 og befant seg ofte under beleiring av pirater. I dag er det den største byen i Ecuador. Guayaquil fikk raskt det største skipsverftet i Sør-Amerika. Utvid eventyret ditt med etterprogrammet vårt, bli med til mystiske Machu Picchu eller de fantastiske Galápagosøyene.

Ankomst 17. april 2020

Sted Guayaquil, Ecuador
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • A la carte restaurant (kun for gjester i suite) 
 • Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Velværeområder med separate behandlingsrom, basseng, utendørs treningsstudio og løpebane
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Avskjedsarrangement

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice
Praktisk informajson

MS Roald Amundsen

MS Roald Amundsen blir preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det blir det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi.

Les mer