Ekspedisjon gjennom inkariket

Valparaiso, Chile - Callao/Lima, Peru

Bli med på spennende eventyr! Seil med det nyeste ekspedisjonsskipet vårt, MS Roald Amundsen, og opplev en god blanding av fascinerende kultur og rolige dager på havet før vi går i land og besøker noen av de mest kjente inkaruinene. På denne ekspedisjonen får du oppleve historiske høydepunkter og fantastisk natur fra Valparaíso i Chile til Lima i Peru.

  • Lær om Sør-Amerikas eldgamle sivilisasjoner
  • Opplev fascinerende arkeologi som Nazcalinjene og Machu Picchu
  • Nyt kombinasjonen av eventyr på havet og på land
  • Fantastisk natur og kultur, nasjonalparker og eldgamle byer

Oversikt

Cruise fra Chile til Peru

Dette er en unik mulighet til å utforske fascinerende arkeologiske steder og mystiske tapte sivilisasjoner. Vi starter i Valparaíso, Chile, og reiser nordover til La Serena – en av Chiles eldste byer. Her får du muligheten til å observere himmelen gjennom et kraftig teleskop.

I Arcia i Chile venter en dag full av historie, arkeologi og spennende eventyr, blant annet et besøk til den vakre nasjonalparken Luaca. Dette er en nasjonalpark med fantastisk natur. La deg imponere av snødekte vulkaner, glitrende innsjøer og isolerte varme kilder.

Mystiske linjer og inkaruiner

Videre tar vi deg med til de mystiske Nazcalinjene. Dette er en av arkeologiens største gåter, grunnet linjenes antall og størrelser. Vi går i land i Lima hvor enda flere eventyr venter. Utforsk noe av de flotteste inkaruinene, som Sacsayhuamán-festningen, ruinbyen Ollantaytambo og fantastiske Machu Picchu. 

Prisen inkluderer:

• Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
• 1 overnatting i Lima og 2 overnattinger på Hacienda Urubamba, frokost inkl.
• 3- retters lunsj og middag på dag 1,2 og lunsjboks på dag 3
• Flyreise på økonomiklasse Lima-Cusco-Lima
• All transport som er beskrevet, med engelsktalende guide
• Inngangsavgifter
• Vind- og vanntett jakke
• Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
• Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
• Gratis kaffe og te

Ikke inkludert:

• Internasjonale flyreiser
• Reise- og avbestillingsforsikringer
• Bagasjeservice
• Valgfrie utflukter og tips

Vennligst merk:

På denne turen kreves det vaksine mot gulfeber. Vaksinasjonen må gjøres minst 10 dager før avreise og vaksinasjonsattest må medbringes på turen.

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 26. mars 2019

Avreisehavn Valparaíso, Chile
Dag 1
day01_valparaíso._chile_1200x600_shutterstock_69331897.jpg

Eventyret begynner


Sted: Valparaíso, Chile

Ekspedisjonen starter i den vakre, fargerike og poetiske byen Valparaíso. Før vi går om bord MS Roald Amundsen, anbefaler vi at du besøker byens UNESCO-listede historiske kvartal. 

Dag 2
day02_coquimbo_and_la_serena_1200x600_la_serena_chile_shutterstock_346576271.jpg

Pisco, solnedganger og teleskop


Sted: Pisco, solnedganger og teleskop

Havnebyen La Serena er hovedstaden i Coquimbo-regionen i Elqui-provinsen, og en av Chiles eldste byer. Byen bugner av fargerike hager og vakre kirker. På det arkeologiske museet kan du lære om den eldgamle Diaguita-kulturen, som oppstod i provinsen før inakene erobret området. Vi anbefaler også et besøk til La Recova, et populært marked hvor du kan kjøpe håndverk og produkter typisk for denne regionen. La Serena har også en lang, gyllen kystlinje, perfekt for å nyte den vakre solnedgangen.

Besøk den landlige og vakre Elqui-dalen hvor du kan smake Pisco, Chiles nasjonaldrikk, og se hvor de lager den. Takket være den skyfrie himmelen, huser Nord-Chile verdens største konsentrasjon av astronomiske observatorier. I regionen rundt La Serena har flere internasjonale institusjoner plassert teleskoper i hvite, futuristiske kupler. Bli med på en utflukt til regionens første observatorie for turister. Her får du en omvisning og muligheten til å observere himmelen selv. 

Dag 3-4
day03-04_at_sea_at-sea_horizon_shutterstock_278833904.jpg

Vi seiler nordover langs den chilenske kysten


Sted: Til havs

Mens vi seiler nordover, vil ekspedisjonsteamet holde interessante forelesninger om bord. Dette er erfarne, moderne oppdagere med hvert sitt ekspertområde. I forelesningene vil de dele kunnskapen sin og underholde med spennende historier. Du er også velkommen til å delta i interessante samtaler og workshops. Vi har også en ekspedisjonsfotograf med om bord, som kan lære deg de grunnleggende teknikkene i ekspedisjonsfotografering. MS Roald Amundsen er virkelig et fantastisk ekspedisjonsskip. Nyt fasilitetene om bord eller finn deg den perfekte plassen med fantastisk utsikt utover den endeløse blå horisonten.  

Dag 5
day05_arica_arica_chile_shutterstock_228810166.jpg

Eventyr og arkeologi


Sted: Arica

I Arica skinner solen året rundt, og vi tilbringer en hel dag i dette deilige, varme klimaet. På land venter historie, arkeologi og spennende eventyr! Utforsk byen, gå opp til klippetoppen ”El Moro” for panoramautsikt, se strendene eller besøk arkeologiske severdigheter i Azapa Valley, som har noen av verdens eldste mumier. Du kan også bli med ekspedisjonsteamet til nasjonalparken Luaca i nærheten. Naturen her er fantastisk, med snødekte vulkaner, glitrende innsjøer og isolerte varme kilder. Parken har også vakre landsbyer og et mangfoldig dyreliv. Mange av stedene og stiene i denne regionen assosieres med den chilenske inkastien.

Dag 6
day06_at_sea_at_sea_reading_book_shutterstock_292448078.jpg

Nyt livet om bord


Sted: Til havs

En ny dag på havet betyr mer tid til å slappe av. Du har mer enn nok tid til å bli kjent med andre gjester om bord, og vi anbefaler også at du tilbringer litt tid ute på dekk for å få den ultimate opplevelsen av å være ute på havet. Det blir også en samling med ekspedisjonsteamet som oppsummerer reisen så langt, samt presenterer planen for de neste dagene. 

Dag 7
day07_pisco._peru_1200x600_humbolt_penguins_shutterstock_223714084.jpg

Nazcalinjene


Sted: Pisco, Peru

Vi ankommer Puerto General San Martin tidlig om morgenen. Dette er inngangsporten til den rolige, koloniale byen Pisco og en frodig dal langs kysten. Det er her vi finner de berømte og mystiske Nazcalinjene. Disse linjene ble skåret ut mellom år 500 f. Kr. og 500 e. Kr, og er en av arkeologiens største gåter grunnet det store antallet og størrelsene. Linjene er flere kilometer lange og illustrerer levende skapninger, planter og fantasifigurer, i tillegg til geometriske figurer.

Det er vanskelig å se de fra bakkenivå, så vi anbefaler at du blir med på en utflukt opp i et fly hvor du får et fantastisk overblikk. Andre valgmuligheter er å bli med på en båttur til Ballestas-øyene for å se de utrydningstruede Humboldtpingvinene, sjøløver og store flokker sjøfugler. Du kan også besøke et flott naturreservat eller bli med til inkaruinene Tambo Colorado.

Dag 8
day08_adobestock_126677843.jpg

En spektakulær festning


Sted: Callao/Lima

Callao ligger rett utenfor Lima, og er en viktig handelsrute for både import og eksport i Peru. Her avslutter vi sjøreisen og gjør oss klare for nye eventyr på land. Vi flyr deg fra Lima til Cusco. Her kan du nyte en god lunsj før vi besøker Sacsayhuamán-festningen – en av de mest fantastiske inkaruinene i området. Sacsayhuamán oversettes til ”fornøyd falk”. Det ble sagt at falken voktet imperiets hovedstad.

Fra åsen der festningen ble bygd får du, passende nok, se Cusco fra et fugleperspektiv. Det tok mer en sytti år å bygge festningen, med arbeidskraft fra 20 000 menn. Festningen ble, som mange andre byggverk på denne tiden, bygd helt uten mørtel (materiale som fester murstein sammen). Allikevel sitter steinene så godt festet sammen at selv ikke et gresstrå kan trenge seg gjennom. Håndverket er et fantastisk eksempel på inkaenes sofistikerte konstruksjonsteknikker og arkitektoniske ferdigheter. Om ettermiddagen fortsetter vi videre til Hacienda Urubamba i Sacred Valley for middag og overnatting.

Dag 9
day09_adobestock_62846316.jpg

Høydepunktene fra inkariket


Sted: Ollantaytambo og Machu Picchu

Etter frokost venter en ny dag full av høydepunkter. Først besøker vi Ollantaytambo. Denne ruinbyen har samme navn som den massive klippen som ruver over byen. Festningen var dalens viktigste forsvar, og det var her inkaene hadde sin største seier mot spanjolene under erobringskrigene. Det store byggverket ble laget av rosefarget granitt og var en gang et blomstrende kompleks av bad, templer og militærbygg. Etter besøket i Ollantaytambo, fortsetter vi til jernbanestasjonen i nærheten. Her hopper vi på et tog til Machu Picchu.

Det blir servert brunch mens vi nyter utrolig utsikt. For Machu Picchu er virkelig et fantastisk syn! Dette er også et svært mystisk område, da inkaene ikke etterlot seg noen skriftlige kilder. Utforsk byens ruiner og se for deg den livlige hverdagen som en gang fantes på dette utrolige stedet. I utgravninger har arkeologer funnet skjeletter, gjenstander og ullklær, men ikke noe gull. I Machu Picchu finner vi også de imponerende sammensetningene av stein uten bruk av mørtel. Etter vi har utforsket ruinene, kan du nyte en kopp te på Machu Picchu Sanctuary Lodge før vi drar tilbake til Hacienda Urubamba for enda en overnatting.

Dag 10
day10_lima_church_lima_peru_shutterstock_168392744.jpg

Inkaimperiets sentrum


Sted: Cusco/Lima

Nyt en god frokost før vi tar deg med til Cusco, en gang selve hjertet av inkariket. Besøk den flotte katedralen i barokkstil, som ble bygget på grunnmuren av et inkapalass på 1400-tallet. Mange av steinene som ble brukt til å bygge katedralen ble plyndret fra Sacsayhuaman-festningen i nærheten. Videre fortsetter vi til Koricancha hvor vi beundrer det vakre dominikanske klosteret Santo Domingo, som ble bygget på grunnmuren til Solens Tempel – et av inkaimperiets viktigste templer.

Den buede murveggen på vestsiden av kirken anses å være et av de viktigste eksisterende eksemplene på inkaenes steinkunst. Etter enda en dag med eventyr, flyr vi deg tilbake til Lima. Denne byen bugner av kultur og historie, med flotte museer og fantastiske spanske kirker. I de velstående forstadsområdene Barranco og Miraflores finner du flotte herskapshus. Nyt ettermiddagen i Lima, og sjekk ut noen av de fantastiske restaurantene og det livlige kveldslivet før du tilbringer natten på et hotell.  

Dag 11
day11_adobestock_97830242.jpg

Fly hjem


Sted: Lima, Peru

Nyt en god frokost på hotellet før du flyr hjem.

Ankomst 5. april 2019

Sted Lima, Peru
Om bord Fly og hotell

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030