Andeskysten – ekspedisjon fra jungelen til ørkenen (MS Roald Amundsen)

Bli med på en uforglemmelig ekspedisjon! Fra det asurblå vannet i Karibia, gjennom Panamakanalen og ned til Valparaiso i Chile langs den naturskjønne vestkysten av Sør-Amerika. Opplev kontrastene mellom moderne byer og historiske sivilisasjoner. Underveis nyter du fasilitetene om bord.

 • En uforglemmelig ekspedisjon i Sentral-Amerika og Sør-Amerika
 • Seil gjennom den legendariske Panamakanalen
 • Mulighet for å se spennende arkeologiske steder som Chan-Chan og Nazcalinjene
 • Opplev rikt dyreliv over og under vann
LANSERINGSTILBUD

Spar 6 000,– pr. person

Vi har lansert ekspedisjonsreiser for sesongen 2020-2021 og nå kan du spare 6 000,– pr. person om du bestiller denne reisen før 1. mars 2019. Prisene du ser fratrukket rabatt.

Se utvalgte reiser og les mer om kampanjen her
Kampanjevilkår finner du i hyperlinken over.


Oversikt

Reiseplan

Hurtigruten tar deg med på unike ekspedisjoner. Opplev noen av verdens mest fjerntliggende og uberørte farvann. Som med alle ekspedisjoner, er det naturen som bestemmer. Vær, is og forholdene til sjøs er rammebetingelser vi må forholde oss til. Sikkerhet og trygge opplevelser har til enhver tid topp prioritet. Alle reiseruter evalueres kontinuerlig slik at vi kan tilpasse oss forholdene, eller gi deg ekstra gode muligheter til å komme tett på natur og dyreliv. Det er derfor vi kaller det en ekspedisjon.

Utreise 3. oktober 2020

Avreisehavn San José, Costa Rica
Oversikt

Eventyrlige Sør-Amerika

Bli med på en ekspedisjon fra det varme vannet i Karibia, gjennom Panamakanalen til Valparaiso i Chile langs den vestlige kysten av Sør-Amerika.

Berømt rute

Fra Costa Rica seiler vi sørover til Panama Bocas del Toro før vi går inn i Panamakanalen. Opplev hvordan MS Roald Amundsen manøvrerer seg frem gjennom sluser og kunstige kanaler. Vi krysser kontinentet 25 meter over havet!

Ecuador, Peru og Chile

I Ecuador utforsker vi noen av de historiske stedene i Guayaquils. I Peru er det fantastiske muligheter for å oppleve dyreliv, historiske severdigheter og gamle sivilisasjoner. I Chile besøker vi fargerike kolonibyer og nyter det behagelige middelhavsklimaet.

Nyt livet om bord og et rikt dyreliv

Ekspedisjonen tillater avslappende dager til sjøs. Nyt skipets fasiliteter og hør på interessante foredrag. Ekspedisjonsteamet deler sin kunnskap med deg og pirrer nysgjerrigheten din.

Med jevne mellomrom kan skipet bli eskortert av sjøfugl. Andre ganger kan lekne delfiner dukke opp. Vi krysser ekvator, noe som blir feiret med et besøk av Kong Neptun.  

Helt uforglemmelig

Blandingen av eksepsjonell natur, fascinerende byer, kulturen i Sør-Amerika og fengslende foredrag gjør ekspedisjonen uforglemmelig. Vi seiler fra det varme vannet i Karibia, gjennom Panamakanalen og langs den vestlige kysten av Sør-Amerika til Valparaiso i Chile.

Dag 1: San José

En imponerende hovedstad

Etter ankomst til San José,  Costa Ricas hovedstad, rusler vi i gatene og opplever den nyklassiske storheten i denne unike metropolen. Bli med på førprogrammet vårt til den imponerende nasjonalparken Manuel Antonio.

Dag 2: Puerto Limón

Costa Ricas karibiske kyst

Kursen settes mot den karibiske kysten. Før vi starter MS Roald Amundsen i Puerto Limó tar vi en båttur på kanalene i nasjonalparken Tortuguero. Puerto Limó er en av de eldste byene på kontinentet. Havnen ble etablert i 1502 da Christopher Columbus stoppet her på sin leting etter den nye verden.

Dag 3: Bocas del Toro

Øyliv

Heldag

Vi seiler mot øygruppen Bocas del Toro. Her er det en avslappet atmosfære med trehus og sandstrender.

Bocas del Toro, også kalt «Karibiens Galápagos», er et av de mest biologisk mangfoldige stedene på jorden.

Dag 4: Panamakanalen

Gjennom sluser og kanaler

Nær byen Colón seiler vi inn  i Panamakanalen. Opplev sluser og kanaler på nært hold. I slusene løftes skipet mer enn 26 meter over havet. Nær byen Balboa kommer vi til Stillehavet.

Dag 5-6: På sjøen

Kryssing av ekvator

Nyt rolige dager om bord og på dekk. Erfarne foredragsholdere deler sin omfattende kunnskap. Ekspedisjonsteamet hjelper deg å speide etter dyreliv og sjøfugl. Når vi krysser ekvator må vi be Kong Neptun om godkjennelse. Bli med på en skikkelig dåp!

Dag 7: Guayaquil

Velkommen til Ecuador!

Halvdag

Guayaquil ble grunnlagt i 1538 og fikk raskt det største verftet i Sør-Amerika. Byen ble ofte angrepet av pirater. Spaser gjennom den historiske bykjernen med parker og koloniale herskapshus. Besøk det største håndverksmarkedet i byen, Mercado Artesanal,  eller gå langs elvebredden ved Malecon 2000.

Dag 8: På sjøen

Nyt livet om bord

Ekspedisjonsteamet fortsetter med sine foredrag. De deler sin omfattende kunnskap og erfaring og oppsummerer reisen så langt. Du får vite planene for de spennende dagene fremover

Dag 9: Salaverry

Solen og månens tempel

Halvdag

Salaverry er utgangspunktet for en valgfri utflukt til ruinene til det gamle Chimu-riket (700-1400 e.kr.). Byen Chan Chan («Sol Sol») betraktes som det største området med leire i Amerika i pre-spansk tid. Oppført som et kulturarvsted på UNESCOs verdensarvliste i 1986.

Dag 10: Callao / Lima

Levende hovedstad ved kysten

Heldag

Vi legger til i kystbyen Callao, ca. 15 km fra det historiske sentrum av Lima, hovedstaden i Peru. Opplev den såkalte "City of Kings". Limas historiske distrikt kom med på UNESCOs verdensarvsliste i 1988. Plaza de Armas er byens historiske hjerte.

Dag 11: Paracas, Peru

Nazcalinjene

Heldag

Paracas er inngangsporten til den rolige kolonistaten Pisco. Her er det en frodige kystdal og mystiske Nazcalinjer og geoglyffer. Disse ble ripet i bakken mellom 500 f.kr. og 500 e.kr.

Dag 12: På sjøen

Mangfold om bord

Denne dagen kan du lytte til ekspedisjonsteamets interessante forelesninger. Du kan lære grunnleggende ekspedisjonsfotografering. Husk å  tilbringe tid på dekk. Nyt den friske saltluften og speid etter dyreliv. Tiden på sjøen er også en ypperlig anledning til å knytte kontakter med andre oppdagelsreisende.

Dag 13: Arica, Chile

Eventyr og arkeologi

Heldag

Nyt det behagelige klimaet i Arica en hele dag. Historie, arkeologi og eventyr venter på land. Utforsk byen, gå opp El Morro-klippen for å få panoramautsikt. Spaser til strendene eller besøk de arkeologiske områdene med noen av verdens eldste kjente mumier.

Dag 14-17: På sjøen

Avslappende dager

Nyt to fredelige dager til sjøs mens vi tar oss sør til Valparaíso. Ekspedisjonsteamet fortsetter med sine foredrag og oppsummerer ekspedisjonen så langt.

Dag 16: La Serena, Chile

Ved havet

Halvdag

La Serena er en av de eldste byene i Chile. Byen er fylt med fargerike hager og vakre kirker. I det arkeologiske museet kan du lære om den gamle Diaguita-kulturen som var i denne provinsen før Inka-erobringen.

Dag 17: Valparaíso, Chile

“Stillehavets juvel”

Ekspedisjonen ender i den fargerike og poetiske byen Valparaiso. Spaser i det historiske kvarteret som er med på UNESCOs verdensarvliste. Ta en kabelbane til en av de mange åsene og få panoramautsikt over byen.

Ankomst 19. oktober 2020

Sted Valparaíso, Chile
Hva er inkludert

INKLUDERT :

 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar
 • En natt på hotell i San José før seilingen inkl. frokost
 • Transport fra hotellet til skipet i Puerto Limon inkl. lunsj o gen utflukt

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider om bord inkl. drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann i alle restaurantene)
 • Kaffe og te inkludert hele dagen
 • En ettermiddagssnack tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag
 • A la carte restaurant (kun for gjester i suite) 
 • Treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
 • Velværeområder med separate behandlingsrom, basseng, utendørs treningsstudio og løpebane
 • Gratis Wi-Fi om bord for alle gjester. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Streaming støttes ikke.
 • Det forventes ikke at du tipser

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som småbåtcruising og turer med ekspedisjonsteamet på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
 • Gratis vind- og vanntett jakke
 • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
 • Forelesninger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
 • Bli med på forskningsprogrammet om bord, der du både får lære nye ting om det du opplever underveis, og samtidig bidrar til forskning
 • Fotokurs og kameratips, samt foto og film fra reisen dokumentert i en ekspedisjonsbok
 • Bli kjent med ekspedisjonsteamet og andre gjester på et velkomstarrangement og daglige samlinger
 • Muligheter for å spise felles måltider med ekspedisjonsteamet
 • Bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis
 • Presentasjoner i havner, som gir deg innsikt i steder vi går i land
 • Avskjedsarrangement

IKKE INKLUDERT:

 • Internasjonale flyreiser
 • Valgfrie utflukter med våre lokale samarbeidspartnere
 • Reiseforsikring
 • Bagasjeservice
Praktisk informasjon

MS Roald Amundsen

MS Roald Amundsen blir preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det blir det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi.

Les mer