Ekspedisjon langs kysten av Andes til Panamakanalen - Nordgående

Valparaiso, Chile - Puerto Limon, Costa Rica

Bli med langs vestkysten av Sør-Amerika, og utforsk fascinerende arkeologiske steder og mysterier om tapte kulturer. Se de mystiske Nazcalinjene, det gamle chimuriket, pyramider og templer, før vi seiler videre gjennom Panamakanalen og avslutter ekspedisjonen i vakre Costa Rica.

 • Opplev et av de eldste og mest fascinerende områdene i Sør-Amerika
 • Utforsk det tapte inkariket
 • Besøk en rekke varierte byer, nasjonalparker og øyer
 • Seil gjennom Panamakanalen

Oversikt

Inkariket var det største imperiet i førkolumbianske Amerika.  Vi seiler langs kysten av dette gamle riket fra Chile til Costa Rica, via Peru og Ecuador. Reisen starter i Valparaíso, Chile, før vi seiler nordover mot Humboldt Penguin National Reserve for å se nærmere på pingviner, skilpadder, delfiner, hvaler og fugler. 

En av verdens største arkeologiske gåter

Videre får du muligheten til å oppleve de berømte Nazcalinjene på en valgfri utflukt. Disse linjene har vært et kjent mysterie i over 80 år. De ligger i en peruviansk region, ca 300 km sørøst for Lima – i nærheten av den moderne byen Nasca. Totalt består Nazcalinjene av 800 rette linjer, 300 geometriske figurer og 70 dyre- og plantemotiver. Noen av de rette linjene strekker seg opp mot 50 km, mens dyre- og plantemotivene er mellom 15 og 350 meter lange (tilsvarende høyden til Empire State Building). 

Tapte byer og en enorm festning

I Callao og Lima kan du oppleve lokal kunst og tradisjoner. Museet Larco er bygd på en førkolumbiansk pyramide fra 600-tallet. Huaca Huallamarca er en eldgammel helligdom. Vi besøker også det gamle chimuriket hvor du får se en gammel festning brent av leire. Videre tar vi deg med til en nasjonalpark i Ecuador. Vi besøker også et lite kystsamfunn i Panama, kjent for sine flotte fiskeområder, før vi seiler gjennom Panamakanalen. Den siste dagen tilbringer vi i Bocas del Toro og Bastemintos nasjonalpark. Her kan du dykke og padle blant mangrover og korallrev, eller gå lange turer gjennom regnskog for å se eksotisk dyreliv. Ekspedisjonen avsluttes i nydelige Costa Rica. Kombinasjonen av ekstrem natur, byer, sør-amerikansk kultur og lærerike forelesninger gjør denne ekspedisjonen til et eventyr av de sjeldne. 

Inkludert i prisen: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te 

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips

Vennligst merk:

På denne turen kreves det vaksine mot gulfeber. Vaksinasjonen må gjøres minst 10 dager før avreise og vaksinasjonsattest må medbringes på turen.

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve. 

19. Mars 2019

Avreisehavn Valparaíso, Chile
Dag 1
day16_valparaíso_chile.jpg

Stillehavsjuvelen


Sted: Valparaíso, Chile

For å se Valparaíso fra sin beste side, anbefaler vi at du tar en tur med en av byens kabelbaner, som er spredt rundt byens naturlige amfiteater. Dette gir deg nydelig utsikt over bukta og de fargerike husene. Spaser langs Valparaísos smale gater og begi deg ut på klatretokten opp de lange trappene. I denne byen venter nye opplevelser rundt hver eneste sving. Besøk havnen for å oppleve den ekte chilenske sjøkulturen. Kjøp fersk sjømat på markedene og hils på de sjarmerende fiskerne. Vi anbefaler også et besøk til Valparaísos historiske museum, som står på UNESCOs verdensarvliste, før vi går om bord på MS Fram.

Dag 2
day15_isla_chanaral_shutterstock_223714084.jpg

Humboldtpingvinenes hjem


Sted: Insel Chañaral

Vi seiler nordover og ankommer Isla Chañaral. Sammen med Isla Chors og Isla Damas utgjør disse tre øyene nasjonalreservoaret til humboldtpingvinen. Øyene har et imponerende variert dyreliv, men de mest kjente innbyggerne er altså humboldtpingvinene. Du kan også se kolonier av sjøløver, hungungos, magellanpingviner, llacas og delfinarten tumler. Om sommeren er det mulig å se mer sporadisk besøkende dyr som havskilpadder, delfiner, hvaler, albatrosser og skarv. Det fins også mange forskjellige fuglearter her, som peruanske dykkpetreller, rødfotskarv og guanoskarv. Alle fugleartene er fredet.

Dag 3-5
day12-14_at_sea_shutterstock_72631999.jpg

Forelesninger på havet


Sted: Til sjøs

Lær mer om den sør-amerikanske historien, gamle sivilisasjoner og kulturer. Inkasivilisasjonen blomstret opp i Peru 1400 f. Kr. Inkaimperiet strakte seg over 4000 km fra Ecuador til Chile. Dette var verdens største imperium frem til spanske erobrere ødela det i 1532. Uanfektet av det ofte harde andinske miljøet, erobret inkaene de andre stammene og utnyttet det varierte landskapet av sletter, fjell, ørken og tropisk jungel. De var kjent for sin unike kunst og arkitektur, og bygde vakre og imponerende bygninger hvor enn de bosatte seg. De hadde en utrolig evne til å tilpasse seg naturlandskapet, og selv i dag blir besøkende svært imponert over terrassene, veiene og bosetningene på fjelltoppene de bygde. I løpet av dagene på havet kan du delta i forelesningene om bord og lære enda mer om inkaene og andre tapte kulturer.

Dag 6
day11_san_martin_peru_shutterstock_127750193.jpg

Nazcalinjene – en arkeologisk gåte


Sted: San Martin, Peru

Puerto General San Martin er inngangsporten til de berømte og mystiske Nazcalinjene og geoglyfene. Disse linjene ble risset inn i bakken mellom år 500 f. Kr. og 500 e. Kr. De er så vanskelige å oppdage fra bakken at de ikke ble allment kjent før på 1930-tallet, da de ble oppdaget fra et fly. Linjene er en av arkeologiens største gåter, både fordi det er så mange av dem og på grunn av størrelsen. Geoglyfene er flere kilometer lange og illustrerer levende vesener, stiliserte planter, fantasiskapninger og geometriske figurer. De mystiske linjene må ses fra luften, så bli med på en utflukt opp i skyene.

Dag 7
day10_callaolima_shutterstock_135292439.jpg

UNESCO-område og urgammel historie


Sted: Callao/Lima

Callao ligger like utenfor Lima, og er en viktig rute for handel både inn og ut av Peru. Her finner du sjarmerende herskapshus, museer, kirker og kong Felipes festning. I nord besøker vi byen Caral, som regnes som Amerikas eldste by. I sør finner vi den arkeologiske ruinbyen Pachacamac. Lima er stedet der de spanske erobrerne etablerte visekongedømmet i Peru i 1542. De bygde store kirker, klostre, herskapshus og balkonger i byen. Området står på UNESCOs verdensarvliste. Nyt museer med flotte kunstverk, arkeologiske områder, strender, strandpromenaden og utsøkt mat.

Dag 8
day09_at_sea_shutterstock_292448078.jpg

Få innsikt mens du nyter utsikt


Sted: Til sjøs

Nyt litt tid på dekk mens vi navigerer oss videre nordover langs kysten av Peru og stillehavskysten. Pust inn den friske sjøluften og se etter dyreliv. Bli med på interessante forelesninger om den sør-amerikanske vestkysten, natur, historie og geografi. Oseanografi, klimaendringer og miljøspørsmål er gjennomgående temaer i forelesningene.

Dag 9
day08_salaverry_shutterstock_401843140.jpg

Opplev et eldgammelt rike


Sted: Salaverry

Den lille havnen i Salaverry er utgangspunktet for utflukten til det gamle chimuriket (700-1400 e. Kr.). Stammene grunnla hovedstaden sin ved elvebredden til Moche River og kalte den Chan Chan ("sol-sol"), som dekker et område på 13 kvadratkilometer. Materialene de bygde med var blant annet leire, gjørme, småstein og halm, noe som resulterte i den største amerikanske leirfestningen. Dette er et fantastisk sted, oppført av UNESCO som en World Cultural Heritage Site i 1986. VI besøker også Trujillo, en by som har beholdt mye av sin koloniale sjarm. På en utflukt til moche-kulturens religiøse sentrum, bygget på 400-tallet, kan du beundre The Temple of the Sun (Solens tempel), som er verdens største leirstruktur, og The Temple of the Moon (Månens tempel) – dekket av vakkert moche-design.

Dag 10
day07_at_sea_solnedgang_skib.jpg

Vi seiler nordover


Sted: Til sjøs

Vi seiler videre nordover mot Ecuador. Nyt dagen på dekk eller bli med på forelesninger. I løpet av dagen blir det kanskje også samlinger med ekspedisjonsteamet eller fotokurs.

Dag 11
day06_isla del la plata_bluefooted_boobie_shutterstock_99022655_justert.jpg

Fargerike fugler og fisker på Silver Island


Sted: Isla del la Plata

Isla de la Plata er en del av nasjonalparken Parque National Machalilla, og er Ecuadors eneste nasjonalpark ved kysten. Øya har et svært rikt fugleliv. Isla de la Plata oversettes til Silver Island og huser blant annet blåfotsulen, hekkende albatrosser og fregattfugler. Øya har flotte turområder, og dette er et spennende sted for fugletitting. Du kan også utforske det fargerike livet under vann. Hvis du vil snorkle kan du svømme blant store stimer fisk, eller bare nøye deg med en forfriskende dukkert hvis det frister mer.

Dag 12
day05_at sea_img_8178.jpg

Vi krysser ekvator


Sted: Til sjøs

Nå som du har tilbrakt en rekke dager på havet, har du mest sannsynlig funnet den perfekte måten å utnytte tiden på. Nå kan du fullføre den boken du aldri fikk lest ferdig, eller la kropp og sinn få bryne seg på noen av våre aktiviteter om bord. Etterhvert vil vi krysse ekvator, og en bemerkelsesverdig feiring venter deg; "Ekvatordåpen”.

Dag 13
day04_puerto_pina_adobestock_73392570.jpg

Et fiskeparadis


Sted: Puerto Piña

Puerto Piña er et lite kystsamfunn som ligger nær grensen til Colombia. Området er for det meste bebodd av afrikanskættede og Embrerá-folket. Piñas Bay er Panamas beste fiskeområde. Her har mer enn 200 havfiskere satt verdensrekorder, noe som er mer enn noe annet sted på jorden. Området er også naturlig vakkert med fascinerende kultur, så selv de som ikke er interessert i å fiske vil kunne nyte dette besøket. Artsmangfoldet er utrolig. Her finnes det roosterfish, sverdfisk, billfish, tunfisk, dorado, snapper, snook, wahoo, barracuda og blå-, svart- og stripete seilfisker. Arter som delfiner, haier, stråler og knølhvaler finnes også her. Den panamanske regjeringen er opptatt av å beskytte bukten og tillater ikke kommersielle fiskeskip. På den hvite sandstranden Playa Blanca kan du slappe av og sole deg. Farvannet har korallrev som egner seg perfekt til snorkling eller kajakkpadling. I jungelen er det flotte turstier for de som vil begi seg ut på en god gammeldags gåtur.

Dag 14
day03_panama canal_shutterstock_38608585.jpg

Når to hav møtes


Sted: Panamakanalen

Vi seiler inn i Panamakanalen i nærheten Balboa. Kjenn på den spennende følelsen av å seile inn en kanal, og opplev kompleksiteten i kanalens låssystem når MS Fram løftes 25 meter opp, fra et hav til et annet. Panamakanalen er et av de største og mest komplekse ingeniørprosjektene som noensinne er gjennomført. Den hadde en enorm innvirkning på handelen mellom de to havene, og erstattet den lange, brutale ruten via Drakestredet og Kapp Horn.

Dag 15
day02_bocal del toro_bocas-del-toro_shutterstock_177669956.jpg

UNESCO-sted og biosfærereservat


Sted: Bocal del Toro

Bocas del Toro, (“oksens munn"), er et uberørt område med blant annet den UNESCO-listede nasjonalparken La Amistad International Park og marineparken Isla Bastimentos National Marine Park – Panamas første nasjonale marinepark og biosfærereservat. Bocas del Toro består av ni øyer og hundrevis av små holmer. Nyt den fargerike, karibiske atmosfæren i byen, før vi tar deg med til Basteminos-parken. Du kan snorkle, dykke, padle kajakk blant mangrovene og korallrevene, eller gå tur gjennom regnskogen for å se eksotisk dyreliv.

Dag 16
day01_puerto limon_rica_manzanillo_shutterstock_294077225.jpg

“Pura vida”-livsstilen


Sted: Puerto Limon

Puerto Limón i Costa Rica er et innbydende reisemål for eventyrlystne oppdagelsesreisende. Byen har fascinerende arkitektur og fargerike markeder. Hovedmarkedet i sentrum byr på alt fra nydelig mat til tradisjonelle suvenirer. Cashewnøtter er byens stolte gull, så sørg for å prøve cashewvin - en av spesialitetene her. Byen er nokså avslappet om dagen, men våkner til liv om kvelden. Restauranter og barer finner du overalt. Vi avslutter ekspedisjonen her, så du kan velge om du vil tilbringe litt tid på Costa Rica eller fly rett hjem.

03. April 2019

Sted Puerto Limon
Om bord Opplevelser

Utflukter på reisen

Opplev alt Sør-Amerika har å by på med våre valgfrie utflukter. Dersom du ønsker å bli med på en av utfluktene i løpet av din reise, anbefaler vi å forhåndsbestille. Utfluktene kan også kjøpes om bord dersom det fortsatt er ledig kapasitet.

Forleng din reise

Hurtigruten Land Adventures

Velg blant våre land adventures der du legger til tre eller fire ekstra dager før eller etter sjøreisen din, slik at du får enda mer ut av ferien din med oss. På mange av våre destinasjoner kan du bli med på spennende og unike aktiviteter der transport, hotellopphold og god mat er inkludert i prisen. Vennligst ta kontakt med kundeservice for å legge land adventures til reisen din.

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030