Ekspedisjon til Amazonas - nordgående

Montevideo, Uruguay - Manaus, Brasil

Utforsk regnskogen, slapp av på stranden og besøk noen av Brasils mest fascinerende og historiske steder. Fra Montevideo reiser vi nordover langs kysten, før vi drar opp langs Amazonas til Manaus. På 18 dager vil du oppleve Brasils flotteste natur og tropiske paradis.

 • Opplev en variert reiseplan, utforsk store byer og havner før du reiser inn i regnskogen i Amazonas
 • Se livet på Amazonaselven hvor du finner bevis for handel og næring innen skogbruk
 • Velg blant et spennende og variert program, med blant annet sightseeing, historiske og kulturelle utflukter
 • Få med deg fascinerende foredrag fra vårt ekspedisjonsteam

Oversikt

Dette er en fantastisk ekspedisjon som kombinerer tropiske strender og storbyliv med utflukter til Amazonasregnskogen. Vi starter i Montevideo i Uruguay og seiler nordover langs kysten av Brasil før vi seiler oppover Amazonaselven til Manaus. Du får en enestående sjanse til å bli kjent med landet. Det betyr at vi skal besøke tropiske paradiser og utforske imponerende natur, men du får også lære mer om Sør-Amerikas mørkere sider, som favelaene, kriminalitet og gatebarn.

En blanding av naturlige underverker og urbant byliv

Mens vi seiler langs kysten av Brasil, skal vi utforske regnskogen, strendene og de endeløse elvene. Brettseiling og fiske er populære aktiviteter, og det blir også mange muligheter for fjellklatring og fotturer. I tillegg får du masse tid til å oppdage byer med flotte museer, UNESCO-steder, flott arkitektur, den forføreriske lyden av bahiansk musikk og de eksotiske og forlokkende duftene og smakene fra den afrikanskinspirerte maten. Når vi seiler oppover Amazonaselven, får du sjansen til å utforske Amazonasregnskogen. Lær mer om økologien, bli med på fugletitting og se det unike dyrelivet på fottur eller fra en kano. Kombinasjonen av storslått natur, møter med vennlige mennesker, kultur og fascinerende foredrag gjør dette til en fantastisk ekspedisjon.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord. 
 • En natt på hotell inkl frokost i Manaus før reisens start
 • En natt på hotell inkl frokost i Montevideo etter reisen
 • Transfer mellom hotell og skip, inkludert sightseeing i Manaus
 • Transfer fra skip til hotell i Montevideo
 • Vind- og vannavstøtende jakke.
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land. 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige fordrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter om bord. 
 • Kaffe og te om bord

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Bagasjeservice.
 • Valgfrie utflukter og servicetips.

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Obligatorisk helseerklæring
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Reis nordover fra Uruguay langs kysten av Brasil, og avslutt ekspedisjonen i den tropiske regnskogen i Amazonas.

13. mars 2017

Avreisehavn
Dag 1
1200x600_Montevideo-Uruguay-port_Travel-Bug Shutterstock.jpg

Byens larm


Sted: Montevideo, Uruguay

Reisen begynner med en overnatting på hotell i Uruguays hovedstad Montevideo. MS Fram forlater ikke kaien før neste ettermiddag, så du har nok av tid til å oppleve nattelivet og byen neste dag.

Dag 2
1200x600_MS-Fram_St-Andrews-Bay_Dominic-Barrington_At-sea.jpg

Skip o'hoi


Sted: Montevideo, Uruguay

Om ettermiddagen seiler MS Fram fra Rio de la Plata og ut på det åpne Atlanterhavet. Elvemunningen er en travel skipsrute, og det er interessant å se på alle skipene fra hele verden.

Dag 3
At sea_©Sven Schermer - Shutterstock.png

Nye møter


Sted: På Atlanterhavet

En dag til sjøs er den perfekten måten å starte din søramerikanske ekspedisjon på. Bruk tiden på å utforske skipet, møte andre medpassasjerer og slappe av på det åpne dekket. Vær på utkikk etter fugler, inkludert Albatross og Petreller - ekspedisjonsteamet vil hjelpe deg med å kjenne igjen de ulike artene. Du kan til og med få øye på en 'blindpassasjer' på dekk, en søramerikansk landfugl som tar en tur med MS Fram.

Dag 4
1200x600_itajai_camboriu-ecological.jpg

Kulturell smeltedigel


Sted: Itajaí, Brasil

Itajaí er en blanding av nytt liv og gammel historie. Med en historie på over 140 år bærer Itajaí fremdeles preg av den asoriske koloniseringen i den lokale arkitekturen, i tillegg til kulturarven fra de portugisiske koloniherrene og tyske immigrantene som kom på 1700- og 1800-tallet. 

Dag 5
1200x600_Itajai_ ©bartuchna@yahoo.pl_Shutterstock_day 6.png

Historisk glans


Sted: Itajaí, Brasil

Mange av bygningene er gamle herskapshus som er klassifisert som historisk arv, for eksempel det offentlige markedet, Itajaís historiske museum og byens kulturhus. Med flotte omgivelser som den brasilianske regnskogen og flere imponerende strender er dette et utmerket utgangspunkt for utfluktene våre, slik at du kan oppleve både den fascinerende kulturen og den storslåtte naturen. 

Dag 6
1200x600_Santos_will-rodrigues-shutterstock.jpg

Ekspert-eksport


Sted: Santos, Brasil

Selv om Santos har den største skipshavnen i Sør-Amerika, er den alt annet enn en kjedelig havneby. Byen har en sju kilometer lang strand og en flott promenade mellom stranden og de mange leilighetene og hotellene. Det er på promenaden at lokalbefolkningen oppholder seg på fritiden, så vi anbefaler en tur her for å kjenne på stemningen. Andre interessante steder er et akvarium, en orkidéhage og en kombinert dyrehage og botanisk hage. På havnemuseet og kaffebørsen kan du se hvor viktig kaffe har vært for byen siden 1800-tallet. Til slutt bør du få med deg håndverksmarkedet, der du finner typiske brasilianske suvenirer.

Dag 7-8
1200x600_At sea_ ©Kyrle Spillane_Shutterstock_day 12.png

Tid for refleksjon


Sted: På Atlanterhavet

Dager til sjøs er perfekte for å roe ned og reflektere rundt de fantastiske opplevelsene du har hatt i løpet av den siste uken. Kanskje foretrekker du å drikke cocktails på åpent dekk, eller delta på interessante foredrag fra vårt ekspedisjonsteam. Du kan også bruke tiden din sammen med nye venner om bord på MS Fram eller lese en god bok.

Dag 9
1200x600_Salvador-Brazil_Filipe-Frazao_Shutterstock.jpg

Afrikansk juvel


Sted: Salvador, Brasil

Delstaten Bahia har vært bebodd i flere tusen år. Først av gê-indianerne og deretter av en innfødt stamme kalt tupinambáfolket. Så ble den «oppdaget» av spanjolene i 1500. Senere grunnla de portugisiske kolonistene Brasils første by, Salvador de Bahia, her i 1549. Salvadors historiske sentrum Pelaurinho er et UNESCO-verdensarvsted med imponerende portugisisk koloniarkitektur og utrolig mange kirker. Siden Salvador var et sentrum for slavehandelen, finner man fremdeles afrikanske røtter og innflytelser i musikken, religionen, og ikke minst i det lokale kjøkkenet, som preges av dendê-olje, kokosmelk og peanøtter.

Dag 10-11
1200x600_At sea_ ©Pranodhm_Shutterstock_day 6.png

Cruise i varmt vann


Sted: På Atlanterhavet

Lær å nyte 'the dolce far niente', det er skjønt å gjøre ingenting, på et par avslappende dager på havet. Kanskje vil en tropisk regnskur overraske oss.

Dag 12
1200x600_Fortaleza City Tour.jpg

Føde og festninger


Sted: Fortaleza, Brasil

Fortaleza er Brasils femte største by, og mens du er her, anbefaler vi at du opplever Centro, den eldste delen av byen. Dette er et livlig område på dagen. Utforsk de travle gater fulle av små butikker, eller prøv den typiske brasilianske maten i en av barracaene (rustikke restauranter) ved stranden. Er du mer interessert i historie og kunst, bør du besøke den gamle festningen som ble oppført av den nederlandske kapteinen Matias Beck i 1649, og katedralen i Fortaleza, som er den tredje største kirken i Brasil.

Dag 13-15
1200x600_At sea_ ©Studio Barcelona_Shutterstock_day 10.png

Fra Atlanteren til Amazonas


Sted: På Atlanterhavet og opp Amazonaselven

Lytt til ekspedisjonsteamets foredrag eller tilbring dagene på dekk. Her kan du lese, bedrive fugletitting eller prate med dine medpassasjerer.

Dag 16
1200x600_Santarem_guentermanaus.jpg

Der vannene møtes


Sted: Santarém, Brasil

Amazonaselven er verdens største elv, og den går gjennom verdens største skog. Etter tre dager på sjøen blir det godt å få fast grunn under føttene igjen. I Santarém kan du gå langs elvepromenaden der den brune Amazonaselven møter den mørke, blågrønne elven Rio Tapajós. Dette er en behagelig by, men den er samtidig en røff havneby. Santarém er også det perfekte utgangspunktet for flere aktiviteter i nasjonalskogen Tapajós, en vakker nasjonalskog der du kan gå tur og padle i kano. Du kan også utforske den unike Amazonasregnskogen.

Dag 17
Manaus_©Shutterstock_Filipe Frazao_ Day 5_1200x600.png
Bilde: Filipe Frazao Bilde

Utemmet skog


Sted: Cruising i Amazonas

Den mektige Amazonaselven krysser det amerikanske kontinentet. Den er omgitt av Amazonasregnskogen, der mer enn en tredjedel av verdens dyrearter holder til. Mens vi seiler på denne elven, har du utmerket utsikt til den ville regnskogen og dette artsmangfoldet fra dekk. 

Dag 18
1200x600_Manaus_©Shutterstock_Filipe Frazao.png

Porten til jungelen


Sted: Manaus, Brasil

Manaus er hovedstaden i delstaten Amazonas og ligger midt i regnskogen. Manaus blir kalt porten til jungelen.

31. mars 2017

Sted
Om bord Opplevelser

Utflukter

Utfordre din indre oppdagelsesreisende og opplev alt Brasil har å by på med våre mange valgfrie utflukter.

Forleng din reise

Fly og hotell

Kontakt oss dersom du ønsker å legge til returflyvinger og flyplasstransport til Montevideo og Manaus