Ekspedisjon til Amazonas - sørgående

Manaus, Brasil - Montevideo, Uruguay

Kombiner regnskogen i Amazonas, tropiske strender og urbant byliv langs Brasils kyst. Etter avreise fra Manaus vil vi tilbringe 17 fantastiske dager på reise sydover mot Montevideo, mens vi lærer om imponerende økologi, historie og kultur på veien.

 • Opplev en variert reiseplan, og oppdag regnskogen i Amazonas før du utforsker store byer og havner
 • Se livet på Amazonaselven hvor du finner bevis for handel og næring innen skogbruk
 • Velg blant et spennende og variert program, med blant annet sightseeing, historiske og kulturelle utflukter
 • Få med deg fascinerende foredrag fra vårt ekspedisjonsteam

Oversikt

Vi begynner i Manaus og seiler langs Amazonaselven og inn i den tropiske jungelen. Lær mer om økologien her, bli med på fugletitting og se det unike dyrelivet på fotturer eller fra en kano. Mens vi seiler sørover langs kysten av Brasil, kan du nyte livet på dekk, utforske imponerende natur og se de historiske landemerkene i noen av byene. Du får en enestående sjanse til å bli kjent med landet og menneskene som bor her.

En blanding av naturlige underverker og urbant byliv

Mens vi seiler langs kysten av Brasil, skal vi utforske regnskogen, strendene og de endeløse elvene. Brettseiling og fiske er populære aktiviteter, og det blir også mange muligheter for fjellklatring og fotturer. I tillegg får du masse tid til å oppdage byer med flotte museer, UNESCO-steder, flott arkitektur, den forføreriske lyden av bahiansk musikk og de eksotiske og forlokkende duftene og smakene fra den afrikanskinspirerte maten. Kombinasjonen av storslått natur, møter med vennlige mennesker, kultur og fascinerende foredrag gjør dette til en fantastisk ekspedisjon.

Siste sjanse!

Lugarer uten singeltillegg på ekspedisjonsseilas i 2017

Ønsker du å reise på egenhånd i 2017? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.

Bestillingsvilkår: Tilbuder gjelder kun nye bestillinger, og ikke suiter. Tilbudet gjelder kun på selve seilaset, ikke evt. fly og hotell. Kan ikke kombineres med andre tilbud. Kan kombineres med Ambassadørrabatt på 5 %. Vennligst merk Hurtigrutens fleksible prissetting og at priser kan endre seg. Den laveste tilgjengelige prisen oppgis alltid ved bestilling.

Prisen inkluderer

 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori med fullpensjon om bord. 
 • En natt på hotell inkl frokost i Manaus før reisens start
 • En natt på hotell inkl frokost i Montevideo etter reisen
 • Transfer mellom hotell og skip, inkludert sightseeing i Manaus
 • Transfer fra skip til hotell i Montevideo
 • Vind- og vannavstøtende jakke.
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land. 
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige fordrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviter om bord. 
 • Kaffe og te om bord

Inkluderer ikke

 • Fly og transport. 
 • Reise- og avbestillingsforsikring.
 • Bagasjeservice.
 • Valgfrie utflukter og servicetips.

Merk 

 • Priser oppgitt per person i dobbeltlugar i NOK.
 • Planlagte ilandstigninger vil avhenge av vær- og isforhold
 • Vi tar forbehold om endringer i planlagte program og reiserute
 • Obligatorisk helseerklæring
 • Hurtigruten har fleksibel prising. Dermed endrer prisene seg fortløpende avhengig av etterspørsel og ledig kapasitet. Du får oppgitt best mulig pris ved bestilling. 
Reisen dag for dag

Reiseplan

Seil på Amazonaselven før du drar sydover langs kysten av Brasil, og avslutter turen i livlige Montevideo, Urufuay

14. oktober 2017

Avreisehavn
Dag 1
1200x600_Manaus_©Shutterstock_Elisa Bonomini.png

Døren til jungelen


Sted: Manaus, Amazonas

Eventyret ditt starter med en overnatting in Amazonas hovedstad. Beliggende midt i regnskogen og med 2 millioner innbyggere, fremstår den som et fremmedlegeme i det frodige Amazonas.

Dag 2
1200x600_Manaus_©Shutterstock_Filipe Frazao.png

Fakta og flytende brygger


Sted: Manaus, Amazonas

Etter en avslappende frokost blir du med på sightseeing hvor du vil lære om regionen og om dens turbulente historie under "gummiboomen" sent på 1800-tallet. Manaus har en flytende brygge siden vannstanden kan endre seg hele 13 meter under tunge regnskyll. Turen vil avslutte der MS Fram venter på deg.

Dag 3
1200x600_Parintis_shutterstock.jpg

Lokal smak


Sted: Parintins, Brasil

Parintins er en veldig liten øy, men den har mange små butikker og spisesteder, og den lokale katedralen rager høyt over byen. Gå en tur for å se på hverdagslivet her, nyt en av de lokale drinkene eller smak på den lokale suppen, bli med de innfødte på boi-dansing eller dra på fottur eller kajakkpadling i jungelen med ekspedisjonsteamet. 

Dag 4
1200x600_Santarem_guentermanaus.jpg

Hvor vannene møtes


Sted: Santarém, Brasil

Amazonaselven er verdens største elv, og den går gjennom verdens største skog. Etter tre dager om bord blir det godt å få fast grunn under føttene igjen. I Santarém kan du gå langs elvepromenaden der den brune Amazonaselven møter den mørke, blågrønne elven Rio Tapajós. Dette er en behagelig by, men den er samtidig en røff havneby. Santarém er også det perfekte utgangspunktet for flere aktiviteter i nasjonalskogen Tapajós, en vakker nasjonalskog der du kan gå tur og padle i kano. Du kan også utforske den unike Amazonasregnskogen.

Dag 5-7
Manaus_©Shutterstock_Filipe Frazao_ Day 5_1200x600.png
Bilde: Filipe Frazao Bilde

Fra Amazonas til Atlanteren


Sted: Cruising i Amazonas

De neste dagene vil vi seile på Amazonaselven gjennom jungelen før vi kommer til Atlanterhavet, så hold deg på dekk med kameraeog kikkert! Lytt til jungelens lyder og hør villmarkens sang. Slapp av og nyt tropiske temperaturer de neste dagene, eller delta på ekspedisjonsteamets foredrag.

Dag 8
1200x600_Fortaleza City Tour.jpg

Føde og festninger


Sted: Fortaleza, Brasil

I Fortaleza bør du oppleve Centro, den eldste delen av byen. Dette er et livlig område på dagen. Utforsk de travle gater fulle av små butikker, eller prøv den typiske brasilianske maten i en av barracaene (rustikke restauranter) ved stranden. Er du mer interessert i historie og kunst, bør du besøke den gamle festningen som ble oppført av den nederlandske kapteinen Matias Beck i 1649, og katedralen i Fortaleza, som er den tredje største kirken i Brasil.

Dag 9-12
At sea_©Sven Schermer - Shutterstock.png

Cruise i varmt vann


Sted: På Atlanterhavet

Lær å nyte 'the dolce far niente', det er skjønt å gjøre ingenting, på et par avslappende dager på havet. Kanskje vil en tropisk regnskur overraske oss.

Dag 13
1200x600_Paraty_shutterstock_©Iuliia-Timofeeva.jpg

På sporet av gull


Sted: Paraty, Brasil

UNESCOs verdensarvsted Paraty er omkranset av øyer og skjermede strender, og vi ser bratte, jungelkledde fjell, gamle hus fra kolonitiden og brosteinsbelagte gater. Paraty hadde sin første storhetstid under gullrushet i Brasil på 1600-tallet. Det var endestasjonen for den såkalte Gold trail, en 1200 km lang vei som var forbindelsen mellom gullgruvene og Atlanterhavet. De innfødte bygde veien gjennom den ufremkommelige regnskogen. På begynnelsen av 1800-tallet ble Paraty kjent for kaffehandel og produksjon av cachaça, et destillert brennevin laget av sukkerrørsaft. Kysten med de uberørte skogene lokker til seg turgåere, botanikere og ornitologer fra hele verden. Et opphold her er som å være i et eventyr.

Dag 14-15
1200x600_At sea_©Samuel Borges Photography - Shutterstock_Day 14-15.png

Tid for refleksjon


Sted: På Atlanterhavet

Dager til sjøs er perfekte for å roe ned og reflektere rundt de fantastiske opplevelsene du har hatt i løpet av den siste uken. Kanskje foretrekker du å drikke cocktails på åpent dekk, eller delta på interessante foredrag fra vårt ekspedisjonsteam. Du kan også bruke tiden din sammen med nye venner om bord på MS Fram eller lese en god bok.

Dag 16
1200x600_Montevideo-Uruguay-port_Travel-Bug Shutterstock.jpg

Byens larm


Sted: Montevideo, Uruguay

Om ettermiddagen kommer vi til Uruguays hovedstad Montevideo, som ligger ved elvemunningen til Rio de la Plata. En buss kjører deg fra skipet til hotellet ditt. Utforsk den pulserende byen om kvelden.

Dag 17
1200x600_Montevideo_©Shutterstock_day1-2.png
Bilde: Shutterstock Bilde

Skip o'hoi


Sted: Montevideo

Etter frokost på hotellet avsluttes eventyret.

30. oktober 2017

Sted Montevideo, Uruguay
Om bord Opplevelser

Utflukter

Utfordre din indre oppdagelsesreisende og opplev alt Brasil har å by på med våre mange valgfrie utflukter.

Forleng din reise

Fly og hotell

Kontakt oss dersom du ønsker å legge til returflyvinger og flyplasstransport til Manaus og Montevideo