Forskjellige kulturer i Sør-Amerika og Machu Picchu

Forskjellige kulturer i Sør-Amerika og Machu Picchu

Forskjellige kulturer i Sør-Amerika og Machu Picchu

Forskjellige kulturer i Sør-Amerika og Machu Picchu

Reiseinformasjon 11 dager MS Roald Amundsen , MS Fram
Avganger
2. april 2023
9. april 2023
Pris fra
kr 44 222
Frokost, lunsj og middag inkludert

På dette ekspedisjonscruiset vil du utforske en rekke livlige kystbyer og landsbyer langs Stillehavskysten i Chile og Peru, fra UNESCO-byen Valparaíso til La Serena, Iquique, Arica og Paracas. Deretter flyr vi fra Lima til Cusco i Den hellige dal, og utforsker de mange arkeologiske funnstedene fra Inkariket, inkludert storslåtte Machu Picchu.

Strender og brandy

Ekspedisjonscruiset starter i den fargerike chilenske byen Valparaíso, og setter seil til La Serena som byr på mye nykolonistisk arkitektur og sjarmerende kirker. Fra Iquique drar vi inn i Atacama-ørkenen, den tørreste ørkenen i verden, for å besøke den gamle salpeterminebyen Humberstone. Aricas solfylte strender ses best fra toppen av den ikoniske El Morro-klippen, mens Paracas i Peru er stedet for å prøve pisco druebrandy, en spesialitet i regionen.

Høydepunkter fra Inkariket og Machu Picchu

Vi forlater skipet i Lima, flyr til Cusco og drar videre til hotellet i Den hellige dal. Neste morgen utforsker vi festningen i Ollantaytambo, før vi går om bord i det luksuriøse Belmond Hiram Bingham-toget til imponerende Machu Picchu. Spaser blant ruinene, beundre den vakre settingen, og se for deg hvordan livet var her for mer enn 500 år siden. Vi tilbringer neste dag med å besøke steder rundt Cusco, som den ærverdige Sacsayhuamán-festningen, Cusco katedral og det dominikanske klosteret Santo Domingo, som alle ble bygget der et inkapalass eller -tempel tidligere stod.

Forskjellige kulturer i Sør-Amerika og Machu Picchu Forskjellige kulturer i Sør-Amerika og Machu Picchu
 • Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Den pulserende byen på toppen av åsen

  Estimert tid for avreise er 16:00

  Det hybriddrevne ekspedisjonsskipet vårt, , venter deg i Valparaíso i sentrale Chile. Byen som står på UNESCOs verdensarvliste, er bygget på bratte åssider og byr på en labyrint av monumenter, kirker, historiske kabelbaner, trendy barrios, brosteinsbelagte smug, fargerike hus og sjarmerende plazaer. Cerros Alegre og Concepción har trolig den beste utsikten, mens det historiske havnedistriktet byr på arkitektur fra kolonitiden, livlige mercados, et maritimt museum og et museum for moderne kunst. Du har også alternativet å ankomme noen dager tidligere for å utforske mer av ‘Valpo’ ved å legge til en natt i Santiago de Chile etterfulgt av en Byrundtur i Valparaiso og transport til skipet eller å bli med på vårt Før-program til Atacama-ørkenen, den tørreste ørkenen i verden.

  Når du har kommet deg om bord i skipet, kan du hente ekspedisjonsjakken din, finne deg til rette i lugaren, utforske skipet og bli med på den obligatoriske sikkerhetsøvelsen. Etter middag og en velkomstskål fra kapteinen møter du ekspedisjonsteamet som vil gå gjennom viktige helse- og sikkerhetsaspekter.

  Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Den pulserende byen på toppen av åsen

 • Dag 2
  La Serena, Chile

  Nykolonistisk og elegant

  La Serena ligger på en kystslette, og byr på vakre sandstrender langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Du vil se at Chiles nest eldste by har et særpreget og målbevisst nykolonistisk utseende og også følelse. Moderne bygninger er blandet inn mellom klassisk arkitektur, som for eksempel de rundt 30 restaurerte steinkirkene. Noen av dem er hele 350 år gamle. Hvis de sjarmerende kirkene ser like ut for deg, kan du fokusere på de forskjellige stilene på klokketårnene som skiller dem fra hverandre.

  I tillegg til en spasertur på strendene, promenadene og plazaene, kan du ta turen gjennom velstelte hager som den japansk-inspirerte Jardín del Corazón eller kjøpe kunst og håndverk på markedet Recova. Det arkeologiske museet huser prekolumbiske gjenstander, og den bortgjemte bakgaten Patio Colonial nær Balmaceda er stedet for avslappede kaféer og spiserier.

  Dag 2
  La Serena, Chile

  Nykolonistisk og elegant

 • Dag 3
  Til sjøs

  Slapp av om bord

  Nyt fred og ro på denne dagen til sjøs, slapp av og nyt utsikten fra observasjonsdekket eller salongen.

  Gjennom hele reisen vil ekspedisjonsteamet holde foredrag i vitenskapssenteret for å dele sin omfattende kunnskap om regionen med deg. Emner de dekker kan være perioder med prekolombiansk historie, geologien til de nærliggende fjellene og øyene, folklore i lokalsamfunnene og så videre. Det er imidlertid ikke alle foredragene som foregår innendørs. Hvis skipet tiltrekker seg sjøfugl som kommer for å følge skipet, kan ekspedisjonsteamet ta deg med ut på dekk for å vise deg hvordan du gjenkjenner og identifiserer dem.

  Dag 3
  Til sjøs

  Slapp av om bord

 • Dag 4
  Iquique, Chile

  Iquique, Chile

  Velkommen til et stykke paradis ved Stillehavet, komplett med palmetrær og promenader. Iquique er en av Chiles viktigste kystbyer, og her er det full aktivitet året rundt. Handleglade strømmer til det tollfrie kjøpesenteret Zofri Mall, mens maritime entusiaster synes en guidet omvisning på La Esmeralda korvett fra Stillehavskrigen er spennende. Hovedplanen vår her er et besøk til den nærliggende salpeterminebyen Humberstone i Atacama-ørkenen, et sted på UNESCOs verdensarvliste og en del av historien du bokstavelig talt kan spasere gjennom.

  Tilbake i Iquique kan du ta en spasertur langs strandpromenaden La Costenera ved sandstranden Playa Cavancha, og se på byens silhuett på den ene siden og paraseilere og surfere på den andre. Gaten Baquedano byr på georgiansk arkitektur fra 1800-tallet, og fører til Palacio Astoreca og et vakkert klokketårn i sentrum av byen. Du finner også mange koselige kaféer der du kan sette deg inn i den lokale kaffekulturen eller nippe til en tradisjonell kremet mango sour. En Chinatown har oppstått rundt markedet, og forenet peruanske og kinesiske smaker i den unike chifa-maten. I tillegg til en rekke sjømatretter, bør du prøve chumbeque, en dessert med tynn, frityrstekt deig og fruktig karamell.

  Dag 4
  Iquique, Chile

  Iquique, Chile

 • Dag 5
  Arica, Chile

  «Byen med den evige våren»

  Arica har et konstant ørkenklima, noe som ikke er vanlig for en kystby. Byen er faktisk klassifisert som en av tørreste byene i verden. Dette betyr også at den bades i vakkert solskinn nærmest hver dag hele året, og beboerne er stolte over å kalle Arica byen med den evige våren. Strendene er populære for solbading og surfing, og utsikten fra den høye, sandete klippen El Morro er vel verdt den 15 minutter lange spaserturen opp til det vaiende chilenske flagget på toppen.

  Et annet populært sted blant besøkende er katedralen San Marcos, designet av den kjente pariseren Gustave Eiffel og innviet i 1876. Gatene 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågater med mange spiserier og artesanía-boder, mens markedet El Agro er fullt av spennende dufter og ting å se. På det lokale arkeologiske museet San Miguel de Azapa kan du titte på gjenstander fra Chinchorro-kulturen og se mumier som er eldre enn de som ble funnet i Egypt. Dra sørover i byen for en fottur over den mer kuperte stranden Playa Corazones, og utforsk grottene i Anzota. Du vil også få muligheten til å se geoglyfer i Lluta-dalen og Lauca nasjonalpark på en valgfri utflukt.

  Dag 5
  Arica, Chile

  «Byen med den evige våren»

 • Dag 6
  Til sjøs

  Frisk sjøluft

  Når vi seiler videre nordover mot Peru, kan du få med deg ekspedisjonsteamets foredragsprogram, nyte sjøbrisen og utsikten fra dekk og alle fasilitetene som ekspedisjonsskipet har å tilby. Dette farvannet er også en del av Humboldtstrømmen, en kaldtvannsstrøm som kjøler ned klimaet i regionen og forårsaker klar himmel. Den holder også et svært produktivt marint økosystem i gang, med et store stimer med sardiner, ansjos og makrell.

  Hvis du liker å holde deg aktiv finnes det godt utstyrte treningsfasiliteter om bord, både innendørs og utendørs, begge steder med flott utsikt. Svømmere kan glede seg til det oppvarmede endeløse bassenget. Hvis du blir lei av tredemøllen kan du ta med deg joggeskoene og løpe på løpebanen utendørs. Landskapet og sjøbrisen vil gi deg energi til et par ekstra kilometer.

  Dag 6
  Til sjøs

  Frisk sjøluft

 • Dag 7
  Paracas, Peru

  Fugler og brandy

  I en bukt bak en halvøy ligger den lille, søvnige resortbyen Paracas, omgitt av brune klipper og strender. De fleste kjenner byen som El Chaco, og her finner du en rekke restauranter langs sjøsiden og bulevarden der du kan smake jalea, en blanding av frityrstekt sjømat med salsa criolla og kassavarot. Den peruanske fisken pejerry er også en lokal spesialitet, og den nytes best sammen med et glass pisco – druebrandy som produseres på destillerier i området som også kan besøkes. Vær dog forsiktig, pisco er sterke saker!

  Overfor Paracas havn ligger en mystisk geoglyf av en kandelaber som muligens daterer tilbake til 200 f.Kr. Den kan være relatert til de berømte nazcalinjene som du kan se i Pisco-dalen en kort kjøretur unna mot sør som en del av en valgfri utflukt. Det kan hende at nazcalinjene er eldre enn kandelaberen, men nye blir stadig oppdaget, og dette fører til mange teorier om deres (utenomjordiske?) opprinnelse.

  Du kan også ta en båttur til de nærliggende Ballestasøyene, som anses for å være de mindre Galápagosøyene. Ballestasøyene har et rikt dyreliv, blant annet humboldtpingvin, skilpadde, peruansk sula, storskarv, pelikan, sjøløve, delfin, incaterne og knølhval. Paracas naturreservat ligger også i nærheten, og byr på den sjeldne kombinasjonen av ørken og marine økosystemer. Marslignende gule sanddyner og røde sandstrender skjuler mer enn 100 arkeologiske funnsteder fra paracaskulturen, og du får fantastiske muligheter til å se fugler som andeskondor og chilensk flamingo.

  Dag 7
  Paracas, Peru

  Fugler og brandy

 • Dag 8
  Callao/Lima/Cusco/Den hellige dal

  På vei til Den hellige dal

  Rundt klokken 12 ankommer vi Callao, og det er tid for å ta farvel med kapteinen og mannskapet. Du får en matpakke for transporten til Lima flyplass og flyet til Cusco. Ved ankomst i den gamle hovedstaden til Inkariket, 3400 meter over havet, drar vi til Tambo del Inka Resort i Den hellige dal for middag og overnatting.

  Dag 8
  Callao/Lima/Cusco/Den hellige dal

  På vei til Den hellige dal

 • Dag 9
  Den hellige dal/Machu Picchu/Den hellige dal

  Inkaenes tapte by

  Etter frokost på resorten er det klart for en uforglemmelig dag. Vi starter i Ollantaytambo, som en gang var bostedet til keiser Pachacuti. Keiseren erobret regionen og bygget byen som har samme navn som den formidable steinfestningen som klamrer seg fast til en massiv klippe over byen. Denne enorme strukturen ble bygget av rosefarget granitt, og var en gang et velfungerende kompleks av bad, templer og militærbrakker. Befestningen var dalens hovedforsvar mot det rivaliserende Antis-folket. Det var også her inkaenes største seier mot spanjolene fant sted under erobringskrigene.

  Vi drar videre til den nærliggende togstasjonen for å gå om bord i det luksuriøse Hiram Bingham-toget til Machu Picchu. Du blir servert en deilig brunsj, og kan nyte utsikten på vei til denne store attraksjonen.

  Endelig ankommer vi spektakulære Machu Picchu. Machu Picchu ble bygget rundt år 1450 og forlatt under den spanske erobringen. Tykke lag av klatreplanter og trær skjermet stedet fra resten av verden i flere århundrer. Siden stedet ble ‘funnet’ av en amerikansk arkeolog i 1911, har ‘Inkaenes tapte by’ hatt en sentral rolle som en av de største attraksjonene i verden.

  Du kan utforske ruinene, og se for deg hvordan livet her var da byen var bebodd av prester, håndverkere og tjenere. Utgravninger på stedet har ført til funn av skjeletter, artefakter og ullklær, og du kan beundre den berømte presisjonen i inka-steinarbeidet som vises her. Siden inkaene ikke etterlot seg noen skrevne skildringer om byens oppgangstider eller fall, er Machu Picchu fortsatt et av de mest mystiske funnstedene i verden ut fra et arkeologisk synspunkt.

  Dag 9
  Den hellige dal/Machu Picchu/Den hellige dal

  Inkaenes tapte by

 • Dag 10
  Den hellige dal/Cusco/Lima

  Sentrum for Inkariket

  Etter frokost drar vi tilbake til Cusco for å besøke Sacsayhuamán-festningen. Den ligger strategisk plassert på en ås med utsikt over Cusco, og er i motsetning til mange andre inkastrukturer bygget uten mørtel. Selv om de enorme steinene kan veie opptil 200 tonn, passer de så godt sammen at ikke engang et gresstrå kan komme seg inn mellom dem. Dette står som et vitnesbyrd til inkaenes sofistikerte byggeteknikker og arkitektoniske ferdigheter.

  Vi drar videre til den praktfulle katedralen Cusco, som ble bygget i barokkstil av spanjolene midt på 1500-tallet på grunnmuren til et inkapalass. Mange av steinene som ble brukt i byggingen ble stjålet fra den nærliggende Sacsayhuamán-festningen. Herfra fortsetter vi til Koricancha, der du kan beundre det vakre dominikanske klosteret Santo Domingo som ble bygget på grunnmuren til solens tempel, det viktigste tempelet i Inkariket. Den buede mørtelfrie murveggen i den vestlige enden av kirken anses for å være et av de flotteste eksisterende eksemplene på inka-steinarbeid.

  Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi kjører til flyplassen og tar flyet til Lima. Vel fremme møter du den lokale guiden vår og blir transportert til hotellet. Etter innsjekking kan du nyte kvelden i Perus hovedstad på egenhånd. Vi anbefaler at du besøker det trendy nabolaget Barranco for barer og restauranter, eller at du tar turen til de opplyste ruinene fra de seremonielle leirpyramidene Huaca Pucllana og Huaca Hulallamarca.

  Dag 10
  Den hellige dal/Cusco/Lima

  Sentrum for Inkariket

 • Dag 11
  Lima

  Kongenes by

  Dette er den siste dagen vår, og etter frokost på hotellet er ekspedisjonen offisielt over idet du tar farvel med dine medoppdagelsesreisende. Siden du allerede er her, anbefaler vi at du utvider ferien noen dager for å tilbringe mer tid i den peruanske hovedstaden som var kjent som La Ciudad de los Reyes, eller ‘Kongenes by’.

  Det historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste, og her er det mye arkitektur fra kolonitiden, for eksempel Plaza Mayor og klosteret San Francisco. På den annen side er leirruinene fra de representative pyramidene Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca påminnelser om den tapte inkasivilisasjonen. For mer prekolumbisk arkeologi, finnes det minst fire forskjellige museer å velge mellom. De kunstneriske blant oss vil også sette pris på det fargerike, bohemske området Barranco, som er komplett med murmalerier, kreative kaféer og to av Limas museer for moderne kunst.

  Den ultimate opplevelsen av Lima må imidlertid være maten. Kokekunsten med sin opprinnelse fra hovedstaden har lagt listen høyt over hele verden, og det er ikke mangel på internasjonalt anerkjente og prisvinnende restauranter du kan glede deg til å besøke. Et av Perus mest klassiske gastronomiske høydepunkter er ceviche, fersk fisk marinert i limejuice og andre smakstilsetninger. Denne retten kan nytes på mange steder rundt om i byen, fra eksklusive spiserier i Miraflores til mer jordnære cevicherías ved fiskebryggen i Chorrillos.

  Dag 11
  Lima

  Kongenes by

Avganger

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
2.
9.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Landprogram Peru/Machu Picchu etter sjøreisen

 • To netter på Tambo del Inka Resort, inkludert halvpensjon
 • Én natt i Lima, inkludert frokost
 • Treretters lunsj og middag på dag 11 og 12, og matpakke på dag 10
 • Fly tur/retur i økonomiklasse Lima–Cusco–Lima
 • All transport og togturer som beskrevet, inkludert engelskspråklig guide
 • Inngangsbilletter i henhold til programmet

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, endeløse basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Lån av vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

Skip

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

MS Fram

Byggeår 2007
Renovert 2022
Skipsverft Fincantieri, Italy
Passasjerkapasitet 250 (200 i Antarktis)
Senger 276
Bilkapasitet 0
Bruttotonnasje 11 647 T
Lengde 114 m
Skipsbredde 20,2 m
Fart 13 knop

Den originale Fram var det mest kjente polfarerskipet i sin tid, og det ekspedisjonene oppnådde med dette skipet står i en klasse for seg selv. MS Fram bygger på arven fra den originale Fram, og bruker den mest avanserte teknologien for å gjøre henne spesielt velegnet for ekspedisjonsreiser i polregionene.

Les mer om MS Fram

MS Fram in Greenland
Bilde: Stian Klo
Sjekk priser og tilgjengelighet

Relaterte reiser

Utforsk andre destinasjoner: