MS Roald Amundsen
11 dager

Forskjellige kulturer i Sør-Amerika og Machu Picchu

Pris fra
kr 41 683
Frokost, lunsj og middag inkludert
MS Roald Amundsen
11 dager

Forskjellige kulturer i Sør-Amerika og Machu Picchu

Pris fra
kr 41 683
Frokost, lunsj og middag inkludert
Forskjellige kulturer i Sør-Amerika og Machu Picchu
Avgang
3. april 2022
 • Besøk et utvalg unike, karakteristiske lokalsamfunn langs Stillehavskysten av Sør-Amerika
 • Opplev Machu Picchu og festningene Ollantaytambo og Sacsayhuamán

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Ny sesong

  Uforglemmelige minner for livet starter her. Oppdag våre nye ekspedisjonscruise i 2022.
  Les mer

Bestill TRYGT

13 dager igjen!

Bestill på dine egne premisser

Uansett hvilken grunn du måtte ha for å avbestille reisen din, refunderer vi beløpet uansett årsak.

Økonomisk sikkerhet

Motta refusjon, også for depositumet som tidligere ikke var refunderbart.

Rask refusjon

Dersom du avbestiller reisen, får du pengene tilbakeført på konto innen 14 dager.

Les våre vilkår

Reiseplan

På dette ekspedisjonscruiset vil du utforske en rekke livlige kystbyer og landsbyer langs Stillehavskysten i Chile og Peru, fra UNESCO-byen Valparaíso til La Serena, Iquique, Arica og Paracas. Deretter flyr vi fra Lima til Cusco i Den hellige dal, og utforsker de mange arkeologiske funnstedene fra Inkariket, inkludert storslåtte Machu Picchu.
Dag 1
Valparaíso, Chile

3. april 2022

Estimert tid for avreise er 16:00

Den pulserende byen på toppen av åsen
Colorful houses in front of the blue Ocean in Valparaiso, Chile.
Bilde: shutterstock

Det hybriddrevne ekspedisjonsskipet vårt, MS Roald Amundsen, venter deg i Valparaíso i sentrale Chile. Byen som står på UNESCOs verdensarvliste, er bygget på bratte åssider og byr på en labyrint av monumenter, kirker, historiske kabelbaner, trendy barrios, brosteinsbelagte smug, fargerike hus og sjarmerende plazaer. Cerros Alegre og Concepción har trolig den beste utsikten, mens det historiske havnedistriktet byr på arkitektur fra kolonitiden, livlige mercados, et maritimt museum og et museum for moderne kunst. Du får også muligheten til en

Når du har kommet deg om bord i skipet, kan du hente ekspedisjonsjakken din, finne deg til rette i lugaren, utforske skipet og bli med på den obligatoriske sikkerhetsøvelsen. Etter middag og en velkomstskål fra kapteinen møter du ekspedisjonsteamet som vil gå gjennom viktige helse- og sikkerhetsaspekter.

Colorful houses in front of the blue Ocean in Valparaiso, Chile.
Bilde: shutterstock
Church with big tress in front in La Serena, Chile.
Bilde: Camille Seaman
Dag 2
La Serena, Chile

4. april 2022

Nykolonistisk og elegant
Church with big tress in front in La Serena, Chile.
Bilde: Camille Seaman

La Serena ligger på en kystslette, og byr på vakre sandstrender langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Du vil se at Chiles nest eldste by har et særpreget og målbevisst nykolonistisk utseende og også følelse. Moderne bygninger er blandet inn mellom klassisk arkitektur, som for eksempel de rundt 30 restaurerte steinkirkene. Noen av dem er hele 350 år gamle. Hvis de sjarmerende kirkene ser like ut for deg, kan du fokusere på de forskjellige stilene på klokketårnene som skiller dem fra hverandre.

I tillegg til en spasertur på strendene, promenadene og plazaene, kan du ta turen gjennom velstelte hager som den japansk-inspirerte Jardín del Corazón eller kjøpe kunst og håndverk på markedet Recova. Det arkeologiske museet huser prekolumbiske gjenstander, og den bortgjemte bakgaten Patio Colonial nær Balmaceda er stedet for avslappede kaféer og spiserier.

Dag 3
Til sjøs

5. april 2022

Slapp av om bord
4 people standing on the outdoor deck, looking into the water.
Bilde: Andrea Klaussner

Nyt fred og ro på denne dagen til sjøs, slapp av og nyt utsikten fra observasjonsdekket eller salongen.

Gjennom hele reisen vil ekspedisjonsteamet holde foredrag i vitenskapssenteret for å dele sin omfattende kunnskap om regionen med deg. Emner de dekker kan være perioder med prekolombiansk historie, geologien til de nærliggende fjellene og øyene, folklore i lokalsamfunnene og så videre. Det er imidlertid ikke alle foredragene som foregår innendørs. Hvis skipet tiltrekker seg sjøfugl som kommer for å følge skipet, kan ekspedisjonsteamet ta deg med ut på dekk for å vise deg hvordan du gjenkjenner og identifiserer dem.

4 people standing on the outdoor deck, looking into the water.
Bilde: Andrea Klaussner
Old mine in the desert, Iquique, Humberstone.
Bilde: Shutterstock
Dag 4
Iquique, Chile

6. april 2022

Old mine in the desert, Iquique, Humberstone.
Bilde: Shutterstock

Velkommen til et stykke paradis ved Stillehavet, komplett med palmetrær og promenader. Iquique er en av Chiles viktigste kystbyer, og her er det full aktivitet året rundt. Handleglade strømmer til det tollfrie kjøpesenteret Zofri Mall, mens maritime entusiaster synes en guidet omvisning på La Esmeralda korvett fra Stillhavskrigen er spennende. Hovedplanen vår her er et besøk til den nærliggende salpeterminebyen Humberstone i Atacama-ørkenen, et sted på UNESCOs verdensarvliste og en del av historien du bokstavelig talt kan spasere gjennom.

Tilbake i Iquique kan du ta en spasertur langs strandpromenaden La Costenera ved sandstranden Playa Cavancha, og se på byens silhuett på den ene siden og paraseilere og surfere på den andre. Gaten Baquedano byr på georgiansk arkitektur fra 1800-tallet, og fører til Palacio Astoreca og et vakkert klokketårn i sentrum av byen. Du finner også mange koselige kaféer der du kan sette deg inn i den lokale kaffekulturen eller nippe til en tradisjonell kremet mango sour. En Chinatown har oppstått rundt markedet, og forenet peruanske og kinesiske smaker i den unike chifa-maten. I tillegg til en rekke sjømatretter, bør du prøve chumbeque, en dessert med tynn, frityrstekt deig og fruktig karamell.

Dag 5
Arica, Chile

7. april 2022

«Byen med den evige våren»
Bird stands on beach in Arica at sunset.
Bilde: Shutterstock

Arica har et konstant ørkenklima, noe som ikke er vanlig for en kystby. Byen er faktisk klassifisert som en av tørreste byene i verden. Dette betyr også at den bades i vakkert solskinn nærmest hver dag hele året, og beboerne er stolte over å kalle Arica byen med den evige våren. Strendene er populære for solbading og surfing, og utsikten fra den høye, sandete klippen El Morro er vel verdt den 15 minutter lange spaserturen opp til det vaiende chilenske flagget på toppen.

Et annet populært sted blant besøkende er katedralen San Marcos, designet av den kjente pariseren Gustave Eiffel og innviet i 1876. Gatene 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågater med mange spiserier og artesanía-boder, mens markedet El Agro er fullt av spennende dufter og ting å se. På det lokale arkeologiske museet San Miguel de Azapa kan du titte på gjenstander fra Chinchorro-kulturen og se mumier som er eldre enn de som ble funnet i Egypt. Dra sørover i byen for en fottur over den mer kuperte stranden Playa Corazones, og utforsk grottene i Anzota. Du vil også få muligheten til å se geoglyfer i Lluta-dalen og Lauca nasjonalpark på en valgfri utflukt.

Bird stands on beach in Arica at sunset.
Bilde: Shutterstock
Woman and man on outdoor deck looking for birds, pointing and looking in binoculars.
Bilde: Andrea Klaussner
Dag 6
Til sjøs

8. april 2022

Frisk sjøluft
Woman and man on outdoor deck looking for birds, pointing and looking in binoculars.
Bilde: Andrea Klaussner

Når vi seiler videre nordover mot Peru, kan du få med deg ekspedisjonsteamets foredragsprogram, nyte sjøbrisen og utsikten fra dekk og alle fasilitetene som ekspedisjonsskipet har å tilby. Dette farvannet er også en del av Humboldtstrømmen, en kaldtvannsstrøm som kjøler ned klimaet i regionen og forårsaker klar himmel. Den holder også et svært produktivt marint økosystem i gang, med et store stimer med sardiner, ansjos og makrell.

Hvis du liker å holde deg aktiv finnes det godt utstyrte treningsfasiliteter om bord, både innendørs og utendørs, begge steder med flott utsikt. Svømmere kan glede seg til det oppvarmede endeløse bassenget. Hvis du blir lei av tredemøllen kan du ta med deg joggeskoene og løpe på løpebanen utendørs. Landskapet og sjøbrisen vil gi deg energi til et par ekstra kilometer.

Dag 7
Paracas, Peru

9. april 2022

Fugler og brandy
Birds sitting on a rock, Ballestas Islands.
Bilde: Shutterstock

I en bukt bak en halvøy ligger den lille, søvnige resortbyen Paracas, omgitt av brune klipper og strender. De fleste kjenner byen som El Chaco, og her finner du en rekke restauranter langs sjøsiden og bulevarden der du kan smake jalea, en blanding av frityrstekt sjømat med salsa criolla og kassavarot. Den peruanske fisken pejerry er også en lokal spesialitet, og den nytes best sammen med et glass pisco – druebrandy som produseres på destillerier i området som også kan besøkes. Vær dog forsiktig, pisco er sterke saker!

Overfor Paracas havn ligger en mystisk geoglyf av en kandelaber som muligens daterer tilbake til 200 f.Kr. Den kan være relatert til de berømte nazcalinjene som du kan se i Pisco-dalen en kort kjøretur unna mot sør som en del av en valgfri utflukt. Det kan hende at nazcalinjene er eldre enn kandelaberen, men nye blir stadig oppdaget, og dette fører til mange teorier om deres (utenomjordiske?) opprinnelse.

Du kan også ta en båttur til de nærliggende Ballestasøyene, som anses for å være de mindre Galápagosøyene. Ballestasøyene har et rikt dyreliv, blant annet humboldtpingvin, skilpadde, peruansk sula, storskarv, pelikan, sjøløve, delfin, incaterne og knølhval. Paracas naturreservat ligger også i nærheten, og byr på den sjeldne kombinasjonen av ørken og marine økosystemer. Marslignende gule sanddyner og røde sandstrender skjuler mer enn 100 arkeologiske funnsteder fra paracaskulturen, og du får fantastiske muligheter til å se fugler som andeskondor og chilensk flamingo.

Birds sitting on a rock, Ballestas Islands.
Bilde: Shutterstock
Ruins in Cusco
Bilde: Shutterstock
Dag 8
Callao/Lima/Cusco/Den hellige dal

10. april 2022

På vei til Den hellige dal
Ruins in Cusco
Bilde: Shutterstock

Rundt klokken 12 ankommer vi Callao, og det er tid for å ta farvel med kapteinen og mannskapet. Du får en matpakke for transporten til Lima flyplass og flyet til Cusco. Ved ankomst i den gamle hovedstaden til Inkariket, 3400 meter over havet, drar vi til Tambo del Inka Resort i Den hellige dal for middag og overnatting.

Dag 9
Den hellige dal/Machu Picchu/Den hellige dal

11. april 2022

Inkaenes tapte by
Machu Picchu, Peru
Bilde: Bérenger Zyla, Getty-Images

Etter frokost på resorten er det klart for en uforglemmelig dag. Vi starter i Ollantaytambo, som en gang var bostedet til keiser Pachacuti. Keiseren erobret regionen og bygget byen som har samme navn som den formidable steinfestningen som klamrer seg fast til en massiv klippe over byen. Denne enorme strukturen ble bygget av rosefarget granitt, og var en gang et velfungerende kompleks av bad, templer og militærbrakker. Befestningen var dalens hovedforsvar mot det rivaliserende Antis-folket. Det var også her inkaenes største seier mot spanjolene fant sted under erobringskrigene.

Vi drar videre til den nærliggende togstasjonen for å gå om bord i det luksuriøse Hiram Bingham-toget til Machu Picchu. Du blir servert en deilig brunsj, og kan nyte utsikten på vei til denne store attraksjonen.

Endelig ankommer vi spektakulære Machu Picchu. Machu Picchu ble bygget rundt år 1450 og forlatt under den spanske erobringen. Tykke lag av klatreplanter og trær skjermet stedet fra resten av verden i flere århundrer. Siden stedet ble ‘funnet’ av en amerikansk arkeolog i 1911, har ‘Inkaenes tapte by’ hatt en sentral rolle som en av de største attraksjonene i verden.

Du kan utforske ruinene, og se for deg hvordan livet her var da byen var bebodd av prester, håndverkere og tjenere. Utgravninger på stedet har ført til funn av skjeletter, artefakter og ullklær, og du kan beundre den berømte presisjonen i inka-steinarbeidet som vises her. Siden inkaene ikke etterlot seg noen skrevne skildringer om byens oppgangstider eller fall, er Machu Picchu fortsatt et av de mest mystiske funnstedene i verden ut fra et arkeologisk synspunkt.

Machu Picchu, Peru
Bilde: Bérenger Zyla, Getty-Images
Cathedral in Cusco
Bilde: Shutterstock
Dag 10
Den hellige dal/Cusco/Lima

12. april 2022

Sentrum for Inkariket
Cathedral in Cusco
Bilde: Shutterstock

Etter frokost drar vi tilbake til Cusco for å besøke Sacsayhuamán-festningen. Den ligger strategisk plassert på en ås med utsikt over Cusco, og er i motsetning til mange andre inkastrukturer bygget uten mørtel. Selv om de enorme steinene kan veie opptil 200 tonn, passer de så godt sammen at ikke engang et gresstrå kan komme seg inn mellom dem. Dette står som et vitnesbyrd til inkaenes sofistikerte byggeteknikker og arkitektoniske ferdigheter.

Vi drar videre til den praktfulle katedralen Cusco, som ble bygget i barokkstil av spanjolene midt på 1500-tallet på grunnmuren til et inkapalass. Mange av steinene som ble brukt i byggingen ble stjålet fra den nærliggende Sacsayhuamán-festningen. Herfra fortsetter vi til Koricancha, der du kan beundre det vakre dominikanske klosteret Santo Domingo som ble bygget på grunnmuren til solens tempel, det viktigste tempelet i Inkariket. Den buede mørtelfrie murveggen i den vestlige enden av kirken anses for å være et av de flotteste eksisterende eksemplene på inka-steinarbeid.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi kjører til flyplassen og tar flyet til Lima. Vel fremme møter du den lokale guiden vår og blir transportert til hotellet. Etter innsjekking kan du nyte kvelden i Perus hovedstad på egenhånd. Vi anbefaler at du besøker det trendy nabolaget Barranco for barer og restauranter, eller at du tar turen til de opplyste ruinene fra de seremonielle leirpyramidene Huaca Pucllana og Huaca Hulallamarca.

Dag 11
Lima

13. april 2022

Sentrum for Inkariket
Lima
Bilde: Shutterstock

Etter frokost drar vi tilbake til Cusco for å besøke Sacsayhuamán-festningen. Den ligger strategisk plassert på en ås med utsikt over Cusco, og er i motsetning til mange andre inkastrukturer bygget uten mørtel. Selv om de enorme steinene kan veie opptil 200 tonn, passer de så godt sammen at ikke engang et gresstrå kan komme seg inn mellom dem. Dette står som et vitnesbyrd til inkaenes sofistikerte byggeteknikker og arkitektoniske ferdigheter.

Vi drar videre til den praktfulle katedralen Cusco, som ble bygget i barokkstil av spanjolene midt på 1500-tallet på grunnmuren til et inkapalass. Mange av steinene som ble brukt i byggingen ble stjålet fra den nærliggende Sacsayhuamán-festningen. Herfra fortsetter vi til Koricancha, der du kan beundre det vakre dominikanske klosteret Santo Domingo som ble bygget på grunnmuren til solens tempel, det viktigste tempelet i Inkariket. Den buede mørtelfrie murveggen i den vestlige enden av kirken anses for å være et av de flotteste eksisterende eksemplene på inka-steinarbeid.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi kjører til flyplassen og tar flyet til Lima. Vel fremme møter du den lokale guiden vår og blir transportert til hotellet. Etter innsjekking kan du nyte kvelden i Perus hovedstad på egenhånd. Vi anbefaler at du besøker det trendy nabolaget Barranco for barer og restauranter, eller at du tar turen til de opplyste ruinene fra de seremonielle leirpyramidene Huaca Pucllana og Huaca Hulallamarca.

Lima
Bilde: Shutterstock
Hurtigrutens ekspedisjoner går til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte områder, hvor elementene rår og vi er prisgitt naturen. Derfor må aktiviteter/utflukter og reiserute tilpasses vær-, vind-, sjø- og isforhold. Sikkerhet og gode opplevelser for gjestene våre er alltid vår topp-prioritet. Siden vi alltid må være åpne for endringer, enten på grunn av værforhold eller overraskende muligheter som byr seg, er hver reise med Hurtigruten unik og aldri 100% spikret. Det er nettopp derfor vi kaller reisen en ekspedisjon!
Sjekk priser og tilgjengelighet

Hva er inkludert

Inkludert

Landprogram Peru/Machu Picchu etter sjøreisen

 • To netter på Tambo del Inka Resort, inkludert halvpensjon
 • Én natt i Lima, inkludert frokost
 • Treretters lunsj og middag på dag 11 og 12, og matpakke på dag 10
 • Fly tur/retur i økonomiklasse Lima–Cusco–Lima
 • All transport og togturer som beskrevet, inkludert engelskspråklig guide
 • Inngangsbilletter i henhold til programmet

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, endeløse basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Lån av vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

MS Roald Amundsen
Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
A small boat in a large body of water

Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Sjekk priser og tilgjengelighet