Forskjellige kulturer i Sør-Amerika og Titicacasjøen

Forskjellige kulturer i Sør-Amerika og Titicacasjøen

Forskjellige kulturer i Sør-Amerika og Titicacasjøen

Forskjellige kulturer i Sør-Amerika og Titicacasjøen

Reiseinformasjon 11 dager MS Roald Amundsen
Avgang
9. april 2023
Pris fra
kr 38 203
Frokost, lunsj og middag inkludert

Etter ombordstigning i Valparaíso i Chile seiler vi til La Serena for å se kirkene der, og deretter besøker vi den tidligere gruvebyen Humberstone nær Iquique. Nyt varmen fra ørkenklimaet i Arica, og kanskje du får lyst til å prøve en pisco, druebrandy, når vi kommer til Paracas i Peru? Deretter flyr vi til Titicacasjøen for å besøke de håndvevde, flytende øyene til Uru-folket.

Langs kysten av Sør-Amerika

Vi starter eventyret i UNESCO-byen Valparaíso, der hybriddrevne MS Roald Amundsen venter på oss. Ta en spasertur blant de mange steinkirkene i La Serena, og bli med inn i den forlatte gruvebyen Humberstone i Atacamaørkenen fra Iquique. I Arica kan du gå opp til klippen El Morro for utsikt over byen, mens Paracas i Peru er et godt sted å prøve fersk sjømat og lokal pisco (druebrandy).

Verdens høyeste navigerbare innsjø

Det er tid for å ta farvel med skipet og mannskapet, og fly til Titicacasjøen – den største innsjøen i Sør-Amerika. Innsjøen er fantastisk vakker, omgitt av fjell og med en beliggenhet på hele 3810 meter over havet. En båt tar oss med over innsjøen for å besøke Uru-folket, som lever på flytende øyer håndvevet av totora-siv. Møt de lokale innbyggerne i landsbyen Llachón på Capachica-halvøya, og bli med på en kajakktur på innsjøen. Du vil også utforske kolonibyen Chucuito, det mystiske stedet Aramu Muru og pre-inkagravene i Sillustani.

Forskjellige kulturer i Sør-Amerika og Titicacasjøen Forskjellige kulturer i Sør-Amerika og Titicacasjøen
 • Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Den pulserende byen på toppen av åsen

  Estimert tid for avreise er 16:00

  Det hybriddrevne ekspedisjonsskipet vårt, , venter deg i Valparaíso i sentrale Chile. Byen som står på UNESCOs verdensarvliste, er bygget på bratte åssider og byr på en labyrint av monumenter, kirker, historiske kabelbaner, trendy barrios, brosteinsbelagte smug, fargerike hus og sjarmerende plazaer. Cerros Alegre og Concepción har trolig den beste utsikten, mens det historiske havnedistriktet byr på arkitektur fra kolonitiden, livlige mercados, et maritimt museum og et museum for moderne kunst. Du har også alternativet å ankomme noen dager tidligere for å utforske mer av ‘Valpo’ ved å legge til en natt i Santiago de Chile etterfulgt av en Byrundtur i Valparaiso og transport til skipet eller å bli med på vårt Før-program til Atacama-ørkenen, den tørreste ørkenen i verden.

  Når du har kommet deg om bord i skipet, kan du hente ekspedisjonsjakken din, finne deg til rette i lugaren, utforske skipet og bli med på den obligatoriske sikkerhetsøvelsen. Etter middag og en velkomstskål fra kapteinen møter du ekspedisjonsteamet som vil gå gjennom viktige helse- og sikkerhetsaspekter.

  Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Den pulserende byen på toppen av åsen

 • Dag 2
  La Serena, Chile

  Nykolonistisk og elegant

  La Serena ligger på en kystslette, og byr på vakre sandstrender langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Du vil se at Chiles nest eldste by har et særpreget og målbevisst nykolonistisk utseende og også følelse. Moderne bygninger er blandet inn mellom klassisk arkitektur, som for eksempel de rundt 30 restaurerte steinkirkene. Noen av dem er hele 350 år gamle. Hvis de sjarmerende kirkene ser like ut for deg, kan du fokusere på de forskjellige stilene på klokketårnene som skiller dem fra hverandre.

  I tillegg til en spasertur på strendene, promenadene og plazaene, kan du ta turen gjennom velstelte hager som den japansk-inspirerte Jardín del Corazón eller kjøpe kunst og håndverk på markedet Recova. Det arkeologiske museet huser prekolumbiske gjenstander, og den bortgjemte bakgaten Patio Colonial nær Balmaceda er stedet for avslappede kaféer og spiserier.

  Dag 2
  La Serena, Chile

  Nykolonistisk og elegant

 • Dag 3
  Til sjøs

  Slapp av om bord

  Nyt fred og ro på denne dagen til sjøs, slapp av og nyt utsikten fra observasjonsdekket eller salongen.

  Gjennom hele reisen vil ekspedisjonsteamet holde foredrag i vitenskapssenteret for å dele sin omfattende kunnskap om regionen med deg. Emner de dekker kan være perioder med prekolombiansk historie, geologien til de nærliggende fjellene og øyene, folklore i lokalsamfunnene og så videre. Det er imidlertid ikke alle foredragene som foregår innendørs. Hvis skipet tiltrekker seg sjøfugl som kommer for å følge skipet, kan ekspedisjonsteamet ta deg med ut på dekk for å vise deg hvordan du gjenkjenner og identifiserer dem.

  Dag 3
  Til sjøs

  Slapp av om bord

 • Dag 4
  Iquique, Chile

  Iquique, Chile

  Velkommen til et stykke paradis ved Stillehavet, komplett med palmetrær og promenader. Iquique er en av Chiles viktigste kystbyer, og her er det full aktivitet året rundt. Handleglade strømmer til det tollfrie kjøpesenteret Zofri Mall, mens maritime entusiaster synes en guidet omvisning på La Esmeralda korvett fra Stillehavskrigen er spennende. Hovedplanen vår her er et besøk til den nærliggende salpeterminebyen Humberstone i Atacama-ørkenen, et sted på UNESCOs verdensarvliste og en del av historien du bokstavelig talt kan spasere gjennom.

  Tilbake i Iquique kan du ta en spasertur langs strandpromenaden La Costenera ved sandstranden Playa Cavancha, og se på byens silhuett på den ene siden og paraseilere og surfere på den andre. Gaten Baquedano byr på georgiansk arkitektur fra 1800-tallet, og fører til Palacio Astoreca og et vakkert klokketårn i sentrum av byen. Du finner også mange koselige kaféer der du kan sette deg inn i den lokale kaffekulturen eller nippe til en tradisjonell kremet mango sour. En Chinatown har oppstått rundt markedet, og forenet peruanske og kinesiske smaker i den unike chifa-maten. I tillegg til en rekke sjømatretter, bør du prøve chumbeque, en dessert med tynn, frityrstekt deig og fruktig karamell.

  Dag 4
  Iquique, Chile

  Iquique, Chile

 • Dag 5
  Arica, Chile

  «Byen med den evige våren»

  Arica har et konstant ørkenklima, noe som ikke er vanlig for en kystby. Byen er faktisk klassifisert som en av tørreste byene i verden. Dette betyr også at den bades i vakkert solskinn nærmest hver dag hele året, og beboerne er stolte over å kalle Arica byen med den evige våren. Strendene er populære for solbading og surfing, og utsikten fra den høye, sandete klippen El Morro er vel verdt den 15 minutter lange spaserturen opp til det vaiende chilenske flagget på toppen.

  Et annet populært sted blant besøkende er katedralen San Marcos, designet av den kjente pariseren Gustave Eiffel og innviet i 1876. Gatene 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågater med mange spiserier og artesanía-boder, mens markedet El Agro er fullt av spennende dufter og ting å se. På det lokale arkeologiske museet San Miguel de Azapa kan du titte på gjenstander fra Chinchorro-kulturen og se mumier som er eldre enn de som ble funnet i Egypt. Dra sørover i byen for en fottur over den mer kuperte stranden Playa Corazones, og utforsk grottene i Anzota. Du vil også få muligheten til å se geoglyfer i Lluta-dalen og Lauca nasjonalpark på en valgfri utflukt.

  Dag 5
  Arica, Chile

  «Byen med den evige våren»

 • Dag 6
  Til sjøs

  Frisk sjøluft

  Når vi seiler videre nordover mot Peru, kan du få med deg ekspedisjonsteamets foredragsprogram, nyte sjøbrisen og utsikten fra dekk og alle fasilitetene som ekspedisjonsskipet har å tilby. Dette farvannet er også en del av Humboldtstrømmen, en kaldtvannsstrøm som kjøler ned klimaet i regionen og forårsaker klar himmel. Den holder også et svært produktivt marint økosystem i gang, med et store stimer med sardiner, ansjos og makrell.

  Hvis du liker å holde deg aktiv finnes det godt utstyrte treningsfasiliteter om bord, både innendørs og utendørs, begge steder med flott utsikt. Svømmere kan glede seg til det oppvarmede endeløse bassenget. Hvis du blir lei av tredemøllen kan du ta med deg joggeskoene og løpe på løpebanen utendørs. Landskapet og sjøbrisen vil gi deg energi til et par ekstra kilometer.

  Dag 6
  Til sjøs

  Frisk sjøluft

 • Dag 7
  Paracas, Peru

  Fugler og brandy

  I en bukt bak en halvøy ligger den lille, søvnige resortbyen Paracas, omgitt av brune klipper og strender. De fleste kjenner byen som El Chaco, og her finner du en rekke restauranter langs sjøsiden og bulevarden der du kan smake jalea, en blanding av frityrstekt sjømat med salsa criolla og kassavarot. Den peruanske fisken pejerry er også en lokal spesialitet, og den nytes best sammen med et glass pisco – druebrandy som produseres på destillerier i området som også kan besøkes. Vær dog forsiktig, pisco er sterke saker!

  Overfor Paracas havn ligger en mystisk geoglyf av en kandelaber som muligens daterer tilbake til 200 f.Kr. Den kan være relatert til de berømte nazcalinjene som du kan se i Pisco-dalen en kort kjøretur unna mot sør som en del av en valgfri utflukt. Det kan hende at nazcalinjene er eldre enn kandelaberen, men nye blir stadig oppdaget, og dette fører til mange teorier om deres (utenomjordiske?) opprinnelse.

  Du kan også ta en båttur til de nærliggende Ballestasøyene, som anses for å være de mindre Galápagosøyene. Ballestasøyene har et rikt dyreliv, blant annet humboldtpingvin, skilpadde, peruansk sula, storskarv, pelikan, sjøløve, delfin, incaterne og knølhval. Paracas naturreservat ligger også i nærheten, og byr på den sjeldne kombinasjonen av ørken og marine økosystemer. Marslignende gule sanddyner og røde sandstrender skjuler mer enn 100 arkeologiske funnsteder fra paracaskulturen, og du får fantastiske muligheter til å se fugler som andeskondor og chilensk flamingo.

  Dag 7
  Paracas, Peru

  Fugler og brandy

 • Dag 8
  Callao/Lima/Juliaca/Puno

  Vi setter kursen mot Titicacasjøen

  Etter ilandstigning i Callao og avskjed med skipet og mannskapet, går transporten til Lima flyplass for flyreise til Juliaca. Byen ligger på det vindfulle Collao-platået, 3825 meter over havet. Du møter den lokale guiden på flyplassen, før vi kjører rundt én time gjennom Juliaca til hotellet.

  På veien kan det hende du får et glimt av severdigheter som kirken Santa Catalina på Plaza de Armas, romansk-fransiskaner-klosteret på toppen av Cerro Santa Bárbara, eller den hvite Kristus-figuren som ser ut over byen fra Waynaruqi-åsen.

  Hotellet i Puno ligger ved kysten av den vakre Titicacasjøen, og dette vil være basen din de neste to dagene. Bruk resten av dagen til å utforske området i eget tempo og beundre den dypblå fargen i innsjøen.

  Nettene kan bli ganske kalde her, så husk å ta med en jakke hvis du planlegger en spasertur om kvelden. Middag serveres på hotellet.

  Dag 8
  Callao/Lima/Juliaca/Puno

  Vi setter kursen mot Titicacasjøen

 • Dag 9
  Titicacasjøen (Puno/Uros/Llachón/Puno)

  Uros flytende øyer og kajakkpadling i Llachón

  Det er endelig tid for å utforske Titicacasjøen med båt – fødestedet til sola og inkariket ifølge gammel folketro i Andesregionen. Velkommen til den største innsjøen i Sør-Amerika: over 280 meter dyp, 8300 kvadratkilometer stor – 15 ganger større enn Genèvesjøen i Sveits og større enn Lake Tahoe i USA.

  Med en beliggenhet på 3810 meter over havet er det også den høyeste navigerbare vannansamlingen i verden. Mer enn 25 elver strømmer inn i innsjøen som er omgitt av fjell og gule siv. Når været er pent og stille, reflekterer innsjøen den blå himmelen som et enormt speil.

  Det første stoppestedet vårt er de flytende øyene til Uru-folket, som er bygget slik at de kan flytte dem vekk hvis de føler seg truet av fiender. Disse utrolige øyene er hundre prosent håndlaget av Uru-folket, vevet sammen av totora-siv. Sivene har flyteevne og vokser i de grunne delene av innsjøen. Hver lille øy huser mellom én og ti familier, og tar flere måneder å fullføre.

  De holder rundt et tiår, så de må kontinuerlig vedlikeholdes med nye lag. Du vil lære om sivenes andre fascinerende bruksområder i lokalsamfunnet under besøket – de brukes til alt fra hytter og båter til leketøy. Bare en spasertur på det myke og fjærende underlaget vil være en opplevelse!

  Vi fortsetter med båt til det landlige lokalsamfunnet Llachón ved kysten på den vakre halvøya Capachica. Panoramautsikten fra innsjøen herfra er nok til å ta pusten fra deg.

  Den inkluderte aktiviteten her er en guidet kajakktur, der vi ser sandstrendene på halvøya og holder utkikk etter Titicacas 60 fuglearter, 14 fiskearter og 18 typer amfibier. Du vil også bli med på en guidet omvisning gjennom landsbyen for å lære om jordbrukslevemåten her.

  Se kunst og håndverk, og nyt en typisk andes-lunsj sammen med en av de lokale familiene. Deretter drar vi tilbake til Puno for en rolig kveld med middag på hotellet.

  Dag 9
  Titicacasjøen (Puno/Uros/Llachón/Puno)

  Uros flytende øyer og kajakkpadling i Llachón

 • Dag 10
  Puno/Juliaca/Lima

  Chucuito, mystiske Amaru Muro og Sillustani

  Etter frokost på hotellet er det tid for å utforske området på en halvdagsutflukt til Chucuito og Aramu Muru.

  Chucuito var en viktig by under kolonitiden, der kongelig skatt ble samlet inn før den ble transportert til Lima. Nå er det en stille landsby med to attraktive kolonikirker fra det 16. århundre – Santo Domingo og Nuestra Señora de la Asunción – og et gammelt solur på torget. På nordsiden av torget er det et utsiktspunkt som lover fantastisk utsikt over landskapet rundt.

  Du kan besøke et nærliggende oppdrettsanlegg for ørret for å se hvordan regionens spesialitet trucha produseres, eller bli med på hesteridning med en lokal familie utenfor sentrum. De fleste besøkende finner det lille arkeologiske landemerket Inca Uyo interessant. Det hevdes at stedet er levningene etter et gammelt fruktbarhetstempel, selv om ikke alle ekspertene er enige i at dette stemmer. Uansett – radene med 86 fallosstatuer i granitt er et morsomt syn. Du kan jo ta deg en tur rundt på området og telle dem?

  Vi gjør et stopp ved mystiske Aramu Muru, en uferdig T-formet port hugget ut i solid stein. Dette mystiske stedet har ført til lokale legender om folk som forsvinner gjennom porten, og at den tilsynelatende åpner seg for høye menn som bærer glødende lyskuler. Det finnes de som spekulerer i om det er en slags paranormal eller utenomjordisk portal som står for pilegrimsvandringer hit av de som bruker det andre navnet for porten: Puerta de Hayu Marca, Gudenes port.

  Før du drar til flyplassen. Det vil være tid til å stoppe ved Sillustani-gravene, en gravlund fra før inkatiden som ligger 3890 meter over havnivå omgitt av innsjøen Umayo. Gravene til chullas ble bygget over bakkenivå av Colla-folket, slik at tårnlignende strukturer så høye som 12 meter ble skapt for å ha plass til hele familier fra sosietetens elite.

  Før besøket, nyt en pikniklunsj servert i Sillustani, på breddene av innsjøen.

  Etter at vi har utforsket gravlunden, fortsetter vi til Juliaca flyplass for flyet til Lima, der den lokale guiden vår transporterer deg til hotellet. Nyt kvelden på egenhånd.

  Dag 10
  Puno/Juliaca/Lima

  Chucuito, mystiske Amaru Muro og Sillustani

 • Dag 11
  Lima

  Kongenes by

  Dette er den siste dagen vår, og etter frokost på hotellet er ekspedisjonen offisielt over idet du tar farvel med dine medoppdagelsesreisende. Siden du allerede er her, anbefaler vi at du utvider ferien noen dager for å tilbringe mer tid i den peruanske hovedstaden som var kjent som La Ciudad de los Reyes, eller Kongenes by.

  Det historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste, og her er det mye arkitektur fra kolonitiden, for eksempel Plaza Mayor og klosteret San Francisco. På den annen side er leirruinene fra de representative pyramidene Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca påminnelser om den tapte inkasivilisasjonen. For mer prekolumbisk arkeologi, finnes det minst fire forskjellige museer å velge mellom. De kunstneriske blant oss vil også sette pris på det fargerike, bohemske området Barranco, som er komplett med murmalerier, kreative kaféer og to av Limas museer for moderne kunst.

  Den ultimate opplevelsen av Lima må imidlertid være maten. Kokekunsten med sin opprinnelse fra hovedstaden har lagt listen høyt over hele verden, og det er ikke mangel på internasjonalt anerkjente og prisvinnende restauranter du kan glede deg til å besøke. En av Perus mest klassiske gastronomiske høydepunkter er ceviche, fersk fisk marinert i limejuice og andre smakstilsetninger. Denne retten kan nytes på mange steder rundt om i byen, fra eksklusive spiserier i Miraflores til mer jordnære cevicherías ved fiskebryggen i Chorrillos.

  Dag 11
  Lima

  Kongenes by

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
9.

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjon til Titicacasjøen/Peru etter cruiset

 • To netter på GHL Puno Hotel, inkludert halvpensjon
 • Én natt i Lima, inkludert frokost
 • To treretters lunsj og én matpakke
 • Fly tur/retur i økonomiklasse Lima–Juliaca–Lima
 • All transport og togturer som beskrevet, inkludert engelskspråklig guide
 • Inngangsbillett som oppført i programmet

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, endeløse basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av værforhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret
 • Sørg for at du innfrir alle krav til innreise og ombordstigning
 • Tips er ikke forventet
 • Landprogrammet i Peru finner sted i høyden (Titicacasjøen ligger på rundt 3800 meters høyde) og kan kreve et visst nivå av fysisk form.
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
Sjekk priser og tilgjengelighet

Utforsk andre destinasjoner: