Forskjellige kulturer og nasjonalparker i Latin-Amerika (Nordgående)

Forskjellige kulturer og nasjonalparker i Latin-Amerika (Nordgående)

Forskjellige kulturer og nasjonalparker i Latin-Amerika (Nordgående)

Forskjellige kulturer og nasjonalparker i Latin-Amerika (Nordgående)

Reiseinformasjon 18 dager MS Roald Amundsen
Avgang
9. april 2023
Pris fra
kr 54 624
Frokost, lunsj og middag inkludert

Denne nordgående ekspedisjonen går til fem land i Latin-Amerika, fra Chile til Costa Rica, der vi ser gamle pyramider, eksepsjonelt vakre naturreservater og nyter deilige lokale delikatesser på veien.

Skipene våre er mindre, og dette betyr at vi kan ta deg dit større skip ikke har tilgang. Slik kan vi tilby deg en spennende miks av steder å utforske, fra byer til fjerntliggende øyer. Av og til kan det hende vi må endre eller kansellere dagens plan på grunn av værforhold. Dette er imidlertid en del av det å være på et ekte eventyr i denne eksotiske regionen.

Chilenske byer og peruanske pyramider

Fra UNESCO-byen Valparaíso seiler vi til nykolonistiske La Serena, og deretter til de solrike resortbyene Iquique og Arica. Neste stopp er Paracas, der du kan besøke de biologisk mangfoldige Ballestasøyene, før du kan glede deg til den deilige maten i Lima, hovedstaden i Peru. Deretter planlegger vi å lande i Salaverry for å oppleve det gamle tempelet og byruinene rundt Trujillo.

Paradiser i Ecuador, Panama og Costa Rica

Vi legger inn et stopp i Puerto Bolivar, og fortsetter til Puerto López for å utforske nasjonalparken Parque Nacional Machalilla på øya Isla de la Plata. Mens vi er i Manta, besøker vi Montecristi der den klassiske panamahatten ble oppfunnet og fortsatt håndlages den dag i dag. Øya Cebaco i Panama er en skjult perle, mens Golfito og Quepos gir adgang til Costa Ricas nærliggende nasjonalparker som er fulle av vakre habitater og dyreliv som tukan, iguan, dovendyr, aper og en rekke sjøfugl.

Forskjellige kulturer og nasjonalparker i Latin-Amerika (Nordgående) Forskjellige kulturer og nasjonalparker i Latin-Amerika (Nordgående)
 • Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Den pulserende byen på toppen av åsen

  9. april 2023
  Estimert tid for avreise er 16:00

  Det hybriddrevne ekspedisjonsskipet vårt, , venter deg i Valparaíso i sentrale Chile. Byen som står på UNESCOs verdensarvliste, er bygget på bratte åssider og byr på en labyrint av monumenter, kirker, historiske kabelbaner, trendy barrios, brosteinsbelagte smug, fargerike hus og sjarmerende plazaer. Cerros Alegre og Concepción har trolig den beste utsikten, mens det historiske havnedistriktet byr på arkitektur fra kolonitiden, livlige mercados, et maritimt museum og et museum for moderne kunst. Du har også alternativet å ankomme noen dager tidligere for å utforske mer av ‘Valpo’ ved å legge til en natt i Santiago de Chile etterfulgt av en Byrundtur i Valparaiso og transport til skipet eller å bli med på vårt Før-program til Atacama-ørkenen, den tørreste ørkenen i verden.

  Når du har kommet deg om bord i skipet, kan du hente ekspedisjonsjakken din, finne deg til rette i lugaren, utforske skipet og bli med på den obligatoriske sikkerhetsøvelsen. Etter middag og en velkomstskål fra kapteinen møter du ekspedisjonsteamet som vil gå gjennom viktige helse- og sikkerhetsaspekter.

  Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Den pulserende byen på toppen av åsen

 • Dag 2
  La Serena, Chile

  Nykolonistisk og elegant

  10. april 2023

  La Serena ligger på en kystslette, og byr på vakre sandstrender langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Du vil se at Chiles nest eldste by har et særpreget og målbevisst nykolonistisk utseende og også følelse. Moderne bygninger er blandet inn mellom klassisk arkitektur, som for eksempel de rundt 30 restaurerte steinkirkene. Noen av dem er hele 350 år gamle. Hvis de sjarmerende kirkene ser like ut for deg, kan du fokusere på de forskjellige stilene på klokketårnene som skiller dem fra hverandre.

  I tillegg til en spasertur på strendene, promenadene og plazaene, kan du ta turen gjennom velstelte offentlige hager som den japansk-inspirerte Jardín del Corazón eller kjøpe kunst og håndverk på markedet Recova. Det arkeologiske museet huser prekolumbiske gjenstander, og den bortgjemte bakgaten Patio Colonial nær Balmaceda er stedet for avslappede kaféer og spiserier.

  • Inkludert Coquimbo og bytur i La Serena
  Dag 2
  La Serena, Chile

  Nykolonistisk og elegant

 • Dag 3
  Til sjøs

  Slapp av om bord

  11. april 2023

  Nyt fred og ro på denne dagen til sjøs, slapp av og nyt utsikten fra observasjonsdekket eller salongen.

  Gjennom hele reisen vil ekspedisjonsteamet holde foredrag i vitenskapssenteret for å dele sin omfattende kunnskap om regionen med deg. Emner de dekker kan være perioder med prekolombiansk historie, geologien i de nærliggende fjellene og øyene, folklore i lokalsamfunnene og så videre. Det er imidlertid ikke alle foredragene som foregår innendørs. Hvis skipet tiltrekker seg sjøfugl som kommer for å følge skipet, kan ekspedisjonsteamet ta deg med ut på dekk for å vise deg hvordan du gjenkjenner og identifiserer dem.

  Dag 3
  Til sjøs

  Slapp av om bord

 • Dag 4
  Iquique, Chile

  Førsteklasses strandby

  12. april 2023

  Velkommen til et stykke paradis ved Stillehavet, komplett med palmetrær og promenader Iquique er en av Chiles viktigste kystbyer, og her er det full aktivitet året rundt. Handleglade strømmer til det tollfrie kjøpesenteret Zofri Mall, mens maritime entusiaster synes en guidet omvisning på La Esmeralda korvett fra Stillehavskrigen er spennende. Hovedplanen vår her er et besøk til den nærliggende salpeterminebyen Humberstone i Atacama-ørkenen, et sted på UNESCOs verdensarvliste og en del av historien du bokstavelig talt kan spasere gjennom.

  Tilbake i Iquique kan du ta en spasertur langs strandpromenaden La Costenera ved sandstranden Playa Cavancha, og se på byens silhuett på den ene siden og paraseilere og surfere på den andre. Gaten Baquedano byr på georgiansk arkitektur fra 1800-tallet, og fører til Palacio Astoreca og et vakkert klokketårn i sentrum av byen. Du finner også mange koselige kaféer der du kan sette deg inn i den lokale kaffekulturen eller nippe til en tradisjonell kremet mango sour. En Chinatown har oppstått rundt markedet og forenet peruanske og kinesiske smaker i den unike chifa-maten. I tillegg til en rekke sjømatretter, bør du prøve chumbeque, en dessert med tynn, frityrstekt deig og fruktig karamell.

  • Inkludert Humberstone og Santa Laura
  Dag 4
  Iquique, Chile

  Førsteklasses strandby

 • Dag 5
  Arica, Chile

  «Byen med den evige våren»

  13. april 2023

  Arica har et konstant ørkenklima, noe som ikke er vanlig for en kystby. Byen er faktisk klassifisert som en av tørreste byene i verden. Dette betyr også at den bades i vakkert solskinn nærmest hver dag hele året, og beboerne er stolte over å kalle Arica byen med den evige våren. Strendene er populære for solbading og surfing, og utsikten fra den høye, sandete klippen El Morro er vel verdt den 15 minutter lange spaserturen opp til det vaiende chilenske flagget på toppen.

  Et annet populært sted blant besøkende er katedralen San Marcos, designet av den kjente pariseren Gustave Eiffel og innviet i 1876. Gatene 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågater med mange spiserier og artesanía-boder, mens markedet El Agro er fullt av spennende dufter og ting å se. På det lokale arkeologiske museet San Miguel de Azapa kan du titte på gjenstander fra Chinchorro-kulturen og se mumier som er eldre enn de som ble funnet i Egypt. Dra sørover i byen for en fottur over den mer kuperte stranden Playa Corazones, og utforsk grottene i Anzota. Du vil også få muligheten til å se geoglyfer i Lluta-dalen og Lauca nasjonalpark på en valgfri utflukt.

  • Inkludert Kystvandring Atacama
  Dag 5
  Arica, Chile

  «Byen med den evige våren»

 • Dag 6
  Til sjøs

  Frisk sjøluft

  14. april 2023

  Når vi seiler videre nordover mot Peru, kan du få med deg ekspedisjonsteamets foredragsprogram, nyte sjøbrisen og utsikten fra dekk og alle fasilitetene som ekspedisjonsskipet har å tilby. Dette farvannet er også en del av Humboldtstrømmen, en kaldtvannsstrøm som kjøler ned klimaet i regionen og forårsaker klar himmel. Den holder også et svært produktivt marint økosystem i gang, med et store stimer med sardiner, ansjos og makrell.

  Hvis du liker å holde deg aktiv finnes det godt utstyrte treningsfasiliteter om bord, både innendørs og utendørs, begge steder med flott utsikt. Svømmere kan glede seg til det oppvarmede endeløse bassenget. Hvis du blir lei av tredemøllen kan du ta på deg joggeskoene og løpe på løpebanen utendørs. Landskapet og sjøbrisen vil gi deg energi til et par ekstra kilometer.

  Dag 6
  Til sjøs

  Frisk sjøluft

 • Dag 7
  Paracas, Peru

  Fugler og brandy

  15. april 2023

  I en bukt bak en halvøy ligger den lille, søvnige resortbyen Paracas, omgitt av brune klipper og strender. De fleste kjenner byen som El Chaco, og her finner du en rekke restauranter langs sjøsiden og bulevarden der du kan smake jalea, en blanding av frityrstekt sjømat med salsa criolla og kassavarot. Den peruanske fisken pejerry er også en lokal spesialitet, og den nytes best sammen med et glass pisco – druebrandy som produseres på destillerier i området som også kan besøkes. Vær dog forsiktig, pisco er sterke saker!

  Overfor Paracas havn ligger en mystisk lokal geoglyf av en kandelaber som muligens daterer tilbake til 200 f.Kr. Den kan være relatert til de berømte nazcalinjene som du kan se i Pisco-dalen en kort kjøretur unna mot sør som en del av en valgfri utflukt. Det kan hende at nazcalinjene er eldre enn kandelaberen, men nye blir stadig oppdaget, og dette fører til mange teorier om deres (utenomjordiske?) opprinnelse.

  • Inkludert Ballestasøyene
  Dag 7
  Paracas, Peru

  Fugler og brandy

 • Dag 8
  Callao / Lima, Peru

  Mat, fantastisk mat

  16. april 2023

  Hovedstaden Lima ligger på en ørkenstripe mellom Stillehavet og Andesfjellene, og betjenes via havnebyen Callao. Lima er den største byen i landet – en moderne, uryddig metropol der tradisjoner og trender slår seg sammen i en spennende cocktail av kultur og kokekunst.

  Det historiske sentrum er en del av verdensarven, og her er det mye arkitektur fra kolonitiden, for eksempel Plaza Mayor og klosteret San Francisco. På den annen side er leirruinene fra de representative pyramidene Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca påminnelser om den tapte inkasivilisasjonen. For mer prekolumbisk arkeologi, finnes det minst fire forskjellige museer å velge mellom. De kunstneriske blant oss vil også sette pris på det fargerike og bohemske området Barranco, som er komplett med murmalerier, kreative kaféer og to av Limas museer for moderne kunst.

  Den ultimate opplevelsen av Lima må imidlertid være maten. Kokekunsten med sin opprinnelse fra hovedstaden har lagt listen høyt over hele verden, og det er ikke mangel på internasjonalt anerkjente og prisvinnende restauranter du kan glede deg til å besøke. En av Perus mest klassiske gastronomiske høydepunkter er ceviche, fersk fisk marinert i limejuice og andre smakstilsetninger. Denne retten kan nytes på mange steder rundt om i byen, fra eksklusive spiserier i Miraflores til mer jordnære cevicherías ved fiskebryggen i Chorrillos.

  • Inkludert Panoramatur i Lima
  • Inkludert Strandrydding i Callao
  Dag 8
  Callao / Lima, Peru

  Mat, fantastisk mat

 • Dag 9
  Salaverry / Trujillo, Peru

  En arkeologs drøm

  17. april 2023

  Salaverry er utsatt for vinden og bølgene i Stillehavet, og kan være en havn det er vanskelig å nå. Hvis alt går etter planen, vil det være et godt utgangspunkt for å utforske Trujillo, den tredje største byen i Peru, i tillegg til en rekke arkeologiske funnsteder spredt rundt i regionen.

  Trujillo ligger i en fruktbar dal som vannes av elva Moche. Byen byr på en fargerik barokk katedral fra 1600-tallet, 10 kolonikirker og mange neoklassiske herskapshus, for ikke å glemme en av de lengste mosaikkmurene i verden på det lokale universitetet. Det er imidlertid mer enn sannsynlig at fokuset ditt vil være på andre ikke riktig så moderne ting.

  Byen Chan Chan ble oppført av Chimúriket som holdt til i regionen rundt 900 e.Kr. De omfattende ruinene i det 20 kvadratkilometer store komplekset inkluderer Tschudi-tempelfestningen og Huaca Esmeralda. På den andre siden av Trujillo ligger Mochican-pyramidene som var tilegnet solen og månen, og daterer tilbake til flere hundre år før Chan Chan. Huaca del Sol er den største adobestrukturen på kontinentet, mens Huaca del Luna er mer detaljert med mange pastellfresker som fortsatt er synlig.

  • Inkludert Marinera-danseshow om bord
  Dag 9
  Salaverry / Trujillo, Peru

  En arkeologs drøm

 • Dag 10
  Til sjøs

  Dagen på egenhånd

  18. april 2023

  Når vi forlater Peru og setter seil for Ecuador kan du nyte dagen på egenhånd om bord i skipet. Benytt deg av de mange fasilitetene om bord, eller bli med på foredrag der vi forbereder deg på det som ligger foran deg.

  For total·avslapping,·finnes det ikke noe bedre sted enn velværesenteret. Kjenn muskelklutene forsvinne under en massasje, eller nyt en peelingbehandling. Og hvis det varme været ikke har åpnet opp porene dine, kan en økt i badstuen gjøre akkurat det. Du kan også ta på deg badetøyet og lene deg tilbake i boblebadet ute på dekk, eller finne ditt øyeblikk av zen under en guidet meditasjonstime. Uansett hva du velger, kan du være sikker på at det er stressfritt og oppfriskende.

  Dag 10
  Til sjøs

  Dagen på egenhånd

 • Dag 11
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Grønt gull

  19. april 2023

  Det som har gjort Machala kjent er Puerto Bolivar, en viktig ecuadoriansk havn for eksport av kaffe, kakao, reker og en overflod av bananer, som de lokale innbyggerne kaller oro verde – ‘grønt gull’. Som en del av en valgfri utflukt kan du besøke en lokal bananplantasje, og også Buenaventura naturreservat mot sør der du kan prøve å få øye på kolibri, parakitt og brølape. Bosque petrificado de Puyango ligger i nærheten med en av de største samlingene av forsteinede trær i verden. Det antas at de er rundt 100 millioner år gamle, like gamle som Andesfjellene.

  I Puerto Bolivar kan du fråtse i deilig, fersk sjømat i en av de mange havnerestaurantene, og nyte utsikten over til øya Isla Jambeli og de mange mangrovetrærne. Machala har all sjarmen du kan forvente av en liten kystby, inkludert vennlige lokale innbyggere, pene plazaer og uvanlige monumenter dedikert til sverdfisk og bananeros. Restaurantene er i utvikling, og har beveget seg mot den hippe, moderne kokekunsten som Ecuador og Peru i stadig større grad er kjent for.

  • Inkludert Bytur i Machala
  Dag 11
  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

  Grønt gull

 • Dag 12
  Puerto López, Ecuador

  Tropisk tørrskog og arkeologiske funnsteder

  20. april 2023

  Machalilla nasjonalpark er oppkalt etter machalilla-kulturen som blomstret i regionen i andre millennium før vår tidsregning, og er en av de mest omfattende vernede områdene langs Ecuadors kyst. Nasjonalparken ble opprettet i 1979, og består av en kontinental del dekket av tørrskog og noen billedskjønne øyer, blant annet Isla de la Plata. Det rike og mangfoldige dyrelivet består av mer enn 270 fuglearter og 81 forskjellige pattedyr. Machalilla har også blitt erklært et viktig våtmarksområde internasjonalt sett under Ramsar-konvensjonen, som anerkjenner den store økologiske betydningen. Arkeologi er et annet høydepunkt i Machalilla, og parken anses for å være et utendørsmuseum over prekolumbisk historie, med viktige funnsteder som Agua Blanca.

  Hovedkvarteret til nasjonalparken er i Puerto López, en fiskerlandsby med rundt 10 000 innbyggere på den sørlige kysten av Manabí-provinsen. Puerto López ble grunnlagt av lokale fiskere i 1810, og er en bukt ut mot Stillehavet uten konvensjonelle havnefasiliteter. Hvis været tillater det vil vi ankre opp utenfor den lange sandstranden, og bruke de små ekspedisjonsbåtene våre til land. Vel fremme på land kan du bli med på en inkludert utflukt til nasjonalparken, med tid til å besøke det arkeologiske funnstedet Agua Blanca og den tropiske tørrskogen i Machalilla.

  • Inkludert Agua Blanca – natur og arkeologi
  Dag 12
  Puerto López, Ecuador

  Tropisk tørrskog og arkeologiske funnsteder

 • Dag 13
  Manta, Ecuador

  Sjø, sand, surf og … tunfisk?

  21. april 2023

  Manta er en hektisk og fremgangsrik havneby med høyhus, resorthoteller og et par kasinoer. Byen er en kjent vannsportdestinasjon på grunn av den lange stranden som har akkurat den typen vind og bølger som tiltrekker surfere, bodyboardere og kitesurfere fra hele verden. Strandpromenaden Malecón Escénico ved stranden Playa de Murcielago er også populær blant strandgjester, da det er mange butikker, restauranter og barer her. Du kan også dra ut til San Lorenzo for surfing, eller til Playa Bonita i Santa Marianita for å se kitesurfere sette av gårde ut i havet og opp i lufta.

  I tillegg til turisme, lever byen av tunfiskfiske og hermetisering, og som de fleste kystbyer er sjømat spesialiteten på mange av restaurantene i området. Du kan glede deg til villfangede, saftige reker, svarte muslinger, blekksprut, rød snapper og mer. Vi anbefaler at du prøver en bolle med lokal encebollado, buljong laget på den ferske tunfisken som Manta er så stolt av. Museet Museo Municipal Etnografico Cancebi viser ecuadoriansk kunst, gjenstander fra en lokal prekolombiansk sivilisasjon og gamle fiskeredskaper. Du kan også besøke den nærliggende håndverksbyen Montecristi, der de tradisjonelle panamahattene først ble skapt og fortsatt flettes for hånd den dag i dag.

  • Inkludert Høydepunkter i Manta og Montecristi
  Dag 13
  Manta, Ecuador

  Sjø, sand, surf og … tunfisk?

 • Dag 14
  Til sjøs

  Fred og ro til havs

  22. april 2023

  En dag til sjøs betyr at du kan bli med på interessante foredrag, lære grunnleggende fotografi, bli med på et kunstkurs, eller nyte den friske sjøluften på dekk mens du holder utkikk etter dyreliv. Du kan også bruke mikroskopene i vitenskapssenteret for å analysere prøver tatt under sjøreisen. Idet vi krysser ekvator er det tradisjon for norske seilere å holde en seremoni for å be om Neptuns velsignelse. Hvis vi er heldige vil han kanskje vise seg.

  På dette stadiet av reisen vil du ha fått nye venner blant dine medoppdagelsesreisende, og sett at dere har mye til felles når det gjelder interesser og lidenskap for naturen. Du kan bruke tiden til å prate med dem over en matbit i bistrorestauranten Fredheim, og kanskje minnes de beste delene av ekspedisjonen så langt. Explorerbaren er også åpen for drikke, og kanskje du finner ekspedisjonsteamet her om kvelden for en hyggelig prat. Hvis du er i det romantiske hjørnet når natten siger på, kan du ta din kjære med ut på dekk og titte på stjernene.

  Dag 14
  Til sjøs

  Fred og ro til havs

 • Dag 15
  Øya Cebaco, Panama

  Strender utenfor allfarvei

  23. april 2023

  Selv om det er Panamas tredje største øy, er det meste av Cebaco ubebodd, med unntak av den lille landsbyen El Jobo i nord. Cebaco kan kun nås fra sjøen, men det er ingen offentlige ferger som går hit. Resultatet av denne avsides beliggenheten er et stille, tradisjonelt øyliv som har blitt unntatt fra masseturismen og ikke ødelagt av utbygging.

  Kilometervis med vakre, uberørte strender ligger gjemt overalt, som for eksempel Playa Grande i sør med finkornet hvit sand og rader med kokospalmer. Det er flere turstier som går gjennom den frodige regnskogen, perfekte for å ta et øyeblikk til å nyte øyas fred og ro og holde utkikk etter dyreliv. Montijo-golfen der øya ligger, er en del av et nasjonalt vernet marinområde, og det klare, turkise vannet på stranda La Pita og Caelata Cayman innbyr til snorkling for å se eksepsjonelle korallrev og fargerik fisk.

  • Inkludert En dag sammen med lokale innbyggere på en liten stillehavsøy
  Dag 15
  Øya Cebaco, Panama

  Strender utenfor allfarvei

 • Dag 16
  Golfito, Costa Rica

  Fra bananer til gode priser

  24. april 2023

  Den avslappede byen Golfito ligger beskyttet i den vakre Golfitobukta, som i sin tur ligger i den større Golfo Dulce. Du kan nyte utsikten fra marinaene på sjøsiden, eller enda bedre, ta en av de vakre turstiene opp til dyrereservatet på åstoppen og videre til Piedras Blancas nasjonalpark. På en tur i den frodige regnskogen vil du komme over vakre fossefall, og få muligheten til å se blant annet tukan, ara, den blå morpho-sommerfuglen, maursluker, dovendyr og mantel-brølape. Det rolige vannet rundt bukten gjør det også ideelt for en kajakktur til de lokale mangrovetrærne og de isolerte strendene, som en del av en valgfri utflukt.

  Golfito var en gang en viktig region for bananeksport, men nå er det palmeoljeplantasjer og sportsfiske som står for den viktigste økonomiske veksten. Sportsfiskere i alle aldre overnatter på boutique-resorter og stilfulle økohytter rundt Golfito, og blir med ut på de mange fiskebåtene på dagtid i håp om å fange en ikonisk Stillehavs-seilfisk. Hvis du er ute etter et godt kjøp, kan du sjekke ut byens tollfrie kjøpesenter som tiltrekker seg både turister og lokale innbyggere.

  • Inkludert En spasertur i Golfito
  Dag 16
  Golfito, Costa Rica

  Fra bananer til gode priser

 • Dag 17
  Quepos, Costa Rica

  Costa Ricas favorittparadis

  25. april 2023

  Quepos og nærområdet byr på mange ting du kan se og gjøre. De mange båtene i vakre Marina Pez Vela inviterer til sportsfisket som Quepos er kjent for. Rundt det sentrale torget ligger seks kvartaler med restauranter, gallerier og butikker, og langs den lange sandstranden Playa Espadilla er det et bredt tilbud av vannsportaktiviteter.

  Det som trekker flest folk til Quepos er imidlertid nærheten til Manuel Antonio nasjonalpark. Dette er en av de mest populære nasjonalparkene i Costa Rica, og den står til og med på Forbes’ liste over verdens topp 12 vakreste nasjonalparker. Parken byr på imponerende landskap av fjell, mangrovetrær, laguner, strender og tropisk skog. Med 350 fuglearter og 109 arter av pattedyr, beskriver besøkende ofte nasjonalparken som en «dyrepark i det fri». Hvis du følger den vakre Perezoso-stien, kan du være heldig å få se gulvingerødara, tukan, fire apearter, dovendyr, iguan og beltedyr.

  • Inkludert Besøk en lokal gård og se tradisjonell dans
  Dag 17
  Quepos, Costa Rica

  Costa Ricas favorittparadis

 • Dag 18
  Puntarenas, Costa Rica

  Avslutning på den eksotiske ekspedisjonen

  26. april 2023
  Estimert ankomsttid er 06:00

  Ekspedisjonen vil dessverre komme til veis ende i Puntarenas, en by som ligger på en landstripe på Stillehavskysten av Costa Rica. Storbysnobber fra San José kommer ofte til Puntarenas på dagstur for en dose avslappet kystliv og frisk havluft. Puntarenas er fortsatt en aktiv fiskerhavn, men mest av alt er byen et transittpunkt for folk som er på vei et annet sted i regionen, som de hvite sandstrendene på halvøya Nicoya eller øya Tortuga med de mange fossefallene.

  Avhengig av hvor mye tid du har etter ilandstigning, før flyet ditt hjem eller etterprogrammet, anbefaler vi en spasertur blant palmetrærne på Paseo de los Turistas. Her finner du restauranter, matboder og muligheten til å kjøpe en siste suvenir. Hvis du har lyst på noe søtt, anbefaler vi en batido, fruktsmoothie, og også churchills, den offisielle desserten til Puntarenas, som er en kombinasjon av frukt, shave ice, sirup og iskrem. Hvis du stusser på navnet, kommer det fra det faktum at den lokale oppfinneren av den søte fristelsen skulle være som snytt ut av nesen på den kjente britiske statsministeren.

  Før du reiser hjem, hvorfor ikke gjøre mest mulig ut av reisen og legge til etterprogrammet vårt til det fantastiske vulkanområdet Arenal, der du kan bli med på aktiviteter for å se mer av Costa Ricas vakre plante- og dyreliv. Eller bli med på en jungelbåttur med lunsj etterfulgt av en natt i hovedstaden San José.

  Dag 18
  Puntarenas, Costa Rica

  Avslutning på den eksotiske ekspedisjonen

Avganger

2023

 • januar
 • februar
 • mars
 • april
 • mai
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • desember
April:
9.

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Singeltilbud på utvalgte avganger

  Ønsker du å reise på egenhånd? På utvalgte ekspedisjonsreiser slipper du nå å betale tillegg på lugaren dersom du ønsker å reise alene.
  Les mer og bestill

Hva er inkludert

Inkludert i reisen

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gratis gjenbrukbar vannflaske, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord.
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspedisjonsteamet holder foredrag om en rekke temaer
 • Skipets vitenskapssenter har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, infinity-basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke som du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer kan hjelpe deg med kamerainnstillingene

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i spa- og velværeområdet om bord

Merk

MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 528 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen in Antarktis
Bilde: Dan Avila

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon

Utforsk andre destinasjoner: