MS Roald Amundsen
18 dager

Forskjellige kulturer og nasjonalparker i Latin-Amerika

Pris fra
kr 45 984
Frokost, lunsj og middag inkludert
MS Roald Amundsen
18 dager

Forskjellige kulturer og nasjonalparker i Latin-Amerika

Pris fra
kr 45 984
Frokost, lunsj og middag inkludert
Forskjellige kulturer og nasjonalparker i Latin-Amerika
Avgang
3. april 2022
 • Utforsk fargerike byer, idylliske resorter og fjerntliggende øyreservater langs Latin-Amerikas Stillehavskyst
 • Nyt lokal kultur og mat i fem land: Chile, Peru, Ecuador, Panama, Costa Rica

Aktuelle tilbud og rabatter

 • Ny sesong

  Uforglemmelige minner for livet starter her. Oppdag våre nye ekspedisjonscruise i 2022.
  Les mer

Bestill TRYGT

13 dager igjen!

Bestill på dine egne premisser

Uansett hvilken grunn du måtte ha for å avbestille reisen din, refunderer vi beløpet uansett årsak.

Økonomisk sikkerhet

Motta refusjon, også for depositumet som tidligere ikke var refunderbart.

Rask refusjon

Dersom du avbestiller reisen, får du pengene tilbakeført på konto innen 14 dager.

Les våre vilkår
Dag 1
Valparaíso, Chile

3. april 2022

Estimert tid for avreise er 16:00

Den pulserende byen på toppen av åsen
Colorful houses in front of the blue Ocean in Valparaiso, Chile.
Bilde: shutterstock

Det hybriddrevne ekspedisjonsskipet vårt, MS Roald Amundsen, venter deg i Valparaíso i sentrale Chile. Byen som står på UNESCOs verdensarvliste, er bygget på bratte åssider og byr på en labyrint av monumenter, kirker, historiske kabelbaner, trendy barrios, brosteinsbelagte smug, fargerike hus og sjarmerende plazaer. Cerros Alegre og Concepción har trolig den beste utsikten, mens det historiske havnedistriktet byr på arkitektur fra kolonitiden, livlige mercados, et maritimt museum og et museum for moderne kunst. Du får også muligheten til en

Når du har kommet deg om bord i skipet, kan du hente ekspedisjonsjakken din, finne deg til rette i lugaren, utforske skipet og bli med på den obligatoriske sikkerhetsøvelsen. Etter middag og en velkomstskål fra kapteinen møter du ekspedisjonsteamet som vil gå gjennom viktige helse- og sikkerhetsaspekter.

Colorful houses in front of the blue Ocean in Valparaiso, Chile.
Bilde: shutterstock
Church with big tress in front in La Serena, Chile.
Bilde: Camille Seaman
Dag 2
La Serena, Chile

4. april 2022

Nykolonistisk og elegant
Church with big tress in front in La Serena, Chile.
Bilde: Camille Seaman

La Serena ligger på en kystslette, og byr på vakre sandstrender langs hele Avenida del Mar og enda lenger. Du vil se at Chiles nest eldste by har et særpreget og målbevisst nykolonistisk utseende og også følelse. Moderne bygninger er blandet inn mellom klassisk arkitektur, som for eksempel de rundt 30 restaurerte steinkirkene. Noen av dem er hele 350 år gamle. Hvis de sjarmerende kirkene ser like ut for deg, kan du fokusere på de forskjellige stilene på klokketårnene som skiller dem fra hverandre.

I tillegg til en spasertur på strendene, promenadene og plazaene, kan du ta turen gjennom velstelte hager som den japansk-inspirerte Jardín del Corazón eller kjøpe kunst og håndverk på markedet Recova. Det arkeologiske museet huser prekolumbiske gjenstander, og den bortgjemte bakgaten Patio Colonial nær Balmaceda er stedet for avslappede kaféer og spiserier.

Dag 3
Til sjøs

5. april 2022

Slapp av om bord
4 people standing on the outdoor deck, looking into the water.
Bilde: Andrea Klaussner

Nyt fred og ro på denne dagen til sjøs, slapp av og nyt utsikten fra observasjonsdekket eller salongen.

Gjennom hele reisen vil ekspedisjonsteamet holde foredrag i vitenskapssenteret for å dele sin omfattende kunnskap om regionen med deg. Emner de dekker kan være perioder med prekolombiansk historie, geologien til de nærliggende fjellene og øyene, folklore i lokalsamfunnene og så videre. Det er imidlertid ikke alle foredragene som foregår innendørs. Hvis skipet tiltrekker seg sjøfugl som kommer for å følge skipet, kan ekspedisjonsteamet ta deg med ut på dekk for å vise deg hvordan du gjenkjenner og identifiserer dem.

4 people standing on the outdoor deck, looking into the water.
Bilde: Andrea Klaussner
Old mine in the desert, Iquique, Humberstone.
Bilde: Shutterstock
Dag 4
Iquique, Chile

6. april 2022

Old mine in the desert, Iquique, Humberstone.
Bilde: Shutterstock

Velkommen til et stykke paradis ved Stillehavet, komplett med palmetrær og promenader. Iquique er en av Chiles viktigste kystbyer, og her er det full aktivitet året rundt. Handleglade strømmer til det tollfrie kjøpesenteret Zofri Mall, mens maritime entusiaster synes en guidet omvisning på La Esmeralda korvett fra Stillhavskrigen er spennende. Hovedplanen vår her er et besøk til den nærliggende salpeterminebyen Humberstone i Atacama-ørkenen, et sted på UNESCOs verdensarvliste og en del av historien du bokstavelig talt kan spasere gjennom.

Tilbake i Iquique kan du ta en spasertur langs strandpromenaden La Costenera ved sandstranden Playa Cavancha, og se på byens silhuett på den ene siden og paraseilere og surfere på den andre. Gaten Baquedano byr på georgiansk arkitektur fra 1800-tallet, og fører til Palacio Astoreca og et vakkert klokketårn i sentrum av byen. Du finner også mange koselige kaféer der du kan sette deg inn i den lokale kaffekulturen eller nippe til en tradisjonell kremet mango sour. En Chinatown har oppstått rundt markedet, og forenet peruanske og kinesiske smaker i den unike chifa-maten. I tillegg til en rekke sjømatretter, bør du prøve chumbeque, en dessert med tynn, frityrstekt deig og fruktig karamell.

Dag 5
Arica, Chile

7. april 2022

«Byen med den evige våren»
Bird stands on beach in Arica at sunset.
Bilde: Shutterstock

Arica har et konstant ørkenklima, noe som ikke er vanlig for en kystby. Byen er faktisk klassifisert som en av tørreste byene i verden. Dette betyr også at den bades i vakkert solskinn nærmest hver dag hele året, og beboerne er stolte over å kalle Arica byen med den evige våren. Strendene er populære for solbading og surfing, og utsikten fra den høye, sandete klippen El Morro er vel verdt den 15 minutter lange spaserturen opp til det vaiende chilenske flagget på toppen.

Et annet populært sted blant besøkende er katedralen San Marcos, designet av den kjente pariseren Gustave Eiffel og innviet i 1876. Gatene 21 de Mayo og Bolognesi er livlige gågater med mange spiserier og artesanía-boder, mens markedet El Agro er fullt av spennende dufter og ting å se. På det lokale arkeologiske museet San Miguel de Azapa kan du titte på gjenstander fra Chinchorro-kulturen og se mumier som er eldre enn de som ble funnet i Egypt. Dra sørover i byen for en fottur over den mer kuperte stranden Playa Corazones, og utforsk grottene i Anzota. Du vil også få muligheten til å se geoglyfer i Lluta-dalen og Lauca nasjonalpark på en valgfri utflukt.

Bird stands on beach in Arica at sunset.
Bilde: Shutterstock
Woman and man on outdoor deck looking for birds, pointing and looking in binoculars.
Bilde: Andrea Klaussner
Dag 6
Til sjøs

8. april 2022

Frisk sjøluft
Woman and man on outdoor deck looking for birds, pointing and looking in binoculars.
Bilde: Andrea Klaussner

Når vi seiler videre nordover mot Peru, kan du få med deg ekspedisjonsteamets foredragsprogram, nyte sjøbrisen og utsikten fra dekk og alle fasilitetene som ekspedisjonsskipet har å tilby. Dette farvannet er også en del av Humboldtstrømmen, en kaldtvannsstrøm som kjøler ned klimaet i regionen og forårsaker klar himmel. Den holder også et svært produktivt marint økosystem i gang, med et store stimer med sardiner, ansjos og makrell.

Hvis du liker å holde deg aktiv finnes det godt utstyrte treningsfasiliteter om bord, både innendørs og utendørs, begge steder med flott utsikt. Svømmere kan glede seg til det oppvarmede endeløse bassenget. Hvis du blir lei av tredemøllen kan du ta med deg joggeskoene og løpe på løpebanen utendørs. Landskapet og sjøbrisen vil gi deg energi til et par ekstra kilometer.

Dag 7
Paracas, Peru

9. april 2022

Fugler og brandy
Birds sitting on a rock, Ballestas Islands.
Bilde: Shutterstock

I en bukt bak en halvøy ligger den lille, søvnige resortbyen Paracas, omgitt av brune klipper og strender. De fleste kjenner byen som El Chaco, og her finner du en rekke restauranter langs sjøsiden og bulevarden der du kan smake jalea, en blanding av frityrstekt sjømat med salsa criolla og kassavarot. Den peruanske fisken pejerry er også en lokal spesialitet, og den nytes best sammen med et glass pisco – druebrandy som produseres på destillerier i området som også kan besøkes. Vær dog forsiktig, pisco er sterke saker!

Overfor Paracas havn ligger en mystisk geoglyf av en kandelaber som muligens daterer tilbake til 200 f.Kr. Den kan være relatert til de berømte nazcalinjene som du kan se i Pisco-dalen en kort kjøretur unna mot sør som en del av en valgfri utflukt. Det kan hende at nazcalinjene er eldre enn kandelaberen, men nye blir stadig oppdaget, og dette fører til mange teorier om deres (utenomjordiske?) opprinnelse.

Du kan også ta en båttur til de nærliggende Ballestasøyene, som anses for å være de mindre Galápagosøyene. Ballestasøyene har et rikt dyreliv, blant annet humboldtpingvin, skilpadde, peruansk sula, storskarv, pelikan, sjøløve, delfin, incaterne og knølhval. Paracas naturreservat ligger også i nærheten, og byr på den sjeldne kombinasjonen av ørken og marine økosystemer. Marslignende gule sanddyner og røde sandstrender skjuler mer enn 100 arkeologiske funnsteder fra paracaskulturen, og du får fantastiske muligheter til å se fugler som andeskondor og chilensk flamingo.

Birds sitting on a rock, Ballestas Islands.
Bilde: Shutterstock
Fountain on a square with palm trees, large beautiful buildings in the background.
Bilde: Shutterstock
Beautiful building from below, in Lima.
Bilde: Shutterstock
Dag 8
Callao / Lima, Peru

10. april 2022

Mat, fantastisk mat
Fountain on a square with palm trees, large beautiful buildings in the background.
Bilde: Shutterstock

Hovedstaden Lima ligger på en ørkenstripe mellom Stillehavet og Andesfjellene, og betjenes via havnebyen Callao. Lima er den største byen i landet – en moderne, uryddig metropol der tradisjoner og trender slår seg sammen i en spennende cocktail av kultur og kokekunst.

Det historiske sentrum er en del av verdensarven, og her er det mye arkitektur fra kolonitiden, for eksempel Plaza Mayor og klosteret San Francisco. På den annen side er leirruinene fra de representative pyramidene Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca påminnelser om den tapte inkasivilisasjonen. For mer prekolumbisk arkeologi, finnes det minst fire forskjellige museer å velge mellom. De kunstneriske blant oss vil også sette pris på det fargerike og bohemske området Barranco, som er komplett med murmalerier, kreative kaféer og to av Limas museer for moderne kunst.

Den ultimate opplevelsen av Lima må imidlertid være maten. Kokekunsten som springer ut fra hovedstaden har lagt listen høyt over hele verden, og det er ikke mangel på internasjonalt anerkjente og prisvinnende restauranter du kan glede deg til å besøke. En av Perus mest klassiske gastronomiske høydepunkter er ceviche, fersk fisk marinert i limejuice og andre smakstilsetninger. Denne retten kan nytes på mange steder rundt om i byen, fra eksklusive spiserier i Miraflores til mer jordnære cevicherías ved fiskebryggen i Chorrillos.

Dag 9
Salaverry / Trujillo, Peru

11. april 2022

En arkeologs drøm
Human-like statues in front of two walls. Salaverry, Chan Chan.
Bilde: Shutterstock

Salaverry er utsatt for vinden og bølgene i Stillehavet, og kan være en havn det er vanskelig å nå. Hvis alt går etter planen, vil det imidlertid være et godt utgangspunkt for å utforske Trujillo, den tredje største byen i Peru, i tillegg til en rekke arkeologiske funnsteder spredt rundt i regionen.

Trujillo ligger i en fruktbar dal som vannes av elva Moche. Byen byr på en fargerik barokkatedral fra 1600-tallet, 10 kolonikirker og mange neoklassiske herskapshus, for ikke å glemme en av de lengste mosaikkmurene i verden på det lokale universitetet. Det er imidlertid mer enn sannsynlig at fokuset ditt vil være på andre ikke riktig så moderne ting.

Byen Chan Chan ble oppført av Chimúriket som holdt til i regionen rundt 900 e.Kr. De omfattende ruinene i det 20 kvadratkilometer store komplekset inkluderer Tschudi-tempelfestningen og Huaca Esmeralda. På den andre siden av Trujillo ligger Mochican-pyramidene som var tilegnet solen og månen, og daterer tilbake til flere hundre år før Chan Chan. Huaca del Sol er den største adobestrukturen på kontinentet, mens Huaca del Luna er mer detaljert med mange pastellfresker som fortsatt er synlig.

Human-like statues in front of two walls. Salaverry, Chan Chan.
Bilde: Shutterstock
Man in shirt, onboard photographer, standing with a camera in the expedition lounge.
Bilde: Agurtxane Concellon
People standing on deck watching down to see something in the Sea.
Bilde: Camille Seaman
Dag 10
Til sjøs

12. april 2022

Dagen på egenhånd
Man in shirt, onboard photographer, standing with a camera in the expedition lounge.
Bilde: Agurtxane Concellon

Når vi forlater Peru og setter seil for Ecuador kan du nyte dagen på egenhånd om bord i skipet. Benytt deg av de mange fasilitetene om bord, eller bli med på foredrag der vi forbereder deg på det som ligger foran deg.

For total avslapping, finnes det ikke noe bedre sted enn velværesenteret. Kjenn muskelklutene forsvinne under en massasje, eller nyt en peelingbehandling. Og hvis det varme været ikke har åpnet opp porene dine, kan en økt i badstuen gjøre akkurat det. Du kan også ta på deg badetøyet og lene deg tilbake i boblebadene ute på dekk, eller finne ditt øyeblikk av zen under en guidet meditasjonstime. Uansett hva du velger, kan du være sikker på at det er stressfritt og forfriskende.

Dag 11
Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

13. april 2022

Grønt gull
Hummingbird sitting in a tree.
Bilde: shutterstock

Det som har gjort Machala kjent er Puerto Bolivar, en viktig ecuadoriansk havn for eksport av kaffe, kakao, reker og en overflod av bananer, som de lokale innbyggerne kaller oro verde – ‘grønt gull’. Som en del av en valgfri utflukt kan du besøke en lokal bananplantasje, og også Buenaventura naturreservat mot sør der du kan prøve å få øye på kolibri, parakitt og brølape. Bosque petrificado de Puyango ligger i nærheten med en av de største samlingene av forsteinede trær i verden. Det antas at de er rundt 100 millioner år gamle, like gamle som Andesfjellene.

I Puerto Bolivar kan du fråtse i deilig, fersk sjømat i en av de mange havnerestaurantene, og nyte utsikten over til øya Isla Jambeli og de mange mangrovetrærne. Machala har all sjarmen du kan forvente av en liten kystby, inkludert vennlige lokale innbyggere, pene plazaer og uvanlige monumenter dedikert til sverdfisk og bananeros. Restaurantmiljøet er i utvikling, og har beveget seg mot den hippe, moderne kokekunsten som Ecuador og Peru i stadig større grad er kjent for.

Hummingbird sitting in a tree.
Bilde: shutterstock
The coastline of Isla de la Plata.
Bilde: Shutterstock
Two birds with blue feet - Blue footed boobies - in Isla de la Plata.
Bilde: Shutterstock
Dag 12
Isla de la Plata, Ecuador

14. april 2022

Ecuadors andre Galápagos
The coastline of Isla de la Plata.
Bilde: Shutterstock

Øya Isla de Plata er en del av nasjonalparken Machalilla, Ecuadors eneste kystnasjonalpark. Øya ligger ganske langt utenfor kysten, og det er ofte høye bølger her som gjør landinger utfordrende. Tilnavnet som «Sølv-øya» antas å komme fra troen om at den engelske sjømannen Francis Drake gravde ned en stor sølvskatt her. Eller det kan være fordi all guanoen som reflekterte sollyset ga øya et skinnende, sølvaktig utseende sett fra fastlandet. Ingen skatt er imidlertid funnet på øya som er mindre enn seks kvadratkilometer stor.

Uansett – det øya mangler i sølv og størrelse tar den mer enn igjen for i mangfoldet av dyreliv som kan måle seg med dyrelivet på Galápagosøyene. Hvis vi får muligheten til å gå i land her, kan fugletitterne blant oss nyte en spasertur på stranda med kikkert, klar til å få øye på noen av de 32 fugleartene som finnes her, som den kjente blåfotsulen, galapagosalbatross, pelikan, havsule og fregattfugl. Farvannet rundt øya er like mangfoldig, og du kan være heldig å se hval, kjempemanta, grønn skilpadde og delfin.

Dag 13
Manta, Ecuador

15. april 2022

Sjø, sand, surf og … tunfisk?
Manta from above - houses and a church surrounded by forests.
Bilde: Shutterstock

Manta er en hektisk og fremgangsrik havneby med høyhus, resorthoteller og et par kasinoer. Byen er en kjent vannsportdestinasjon på grunn av den lange stranden som har akkurat den typen vind og bølger som tiltrekker surfere, body-boardere og kitesurfere fra hele verden. Strandpromenaden Malecón Escénico ved stranden Playa de Murcielago er også populær blant strandgjester, da det er mange butikker, restauranter og barer her. Du kan også dra ut til San Lorenzo for surfing, eller til Playa Bonita i Santa Marianita for å se kitesurfere sette av gårde ut i havet og opp i lufta.

I tillegg til turisme, lever byen av tunfiskfiske og hermetisering, og som de fleste kystbyer er sjømat spesialiteten på mange av restaurantene i området. Du kan glede deg til villfangede, saftige reker, svarte muslinger, blekksprut, rød snapper og mer. Vi anbefaler at du prøver en bolle med lokal encebollado, buljong laget på den ferske tunfisken som Manta er så stolt av. Museet Museo Municipal Etnografico Cancebi viser ecuadoriansk kunst, gjenstander fra en lokal prekolombiansk sivilisasjon og gamle fiskeredskaper. Du kan også besøke den nærliggende håndverksbyen Montecristi, der de tradisjonelle panamahattene først ble skapt og fortsatt flettes for hånd den dag i dag.

Manta from above - houses and a church surrounded by forests.
Bilde: Shutterstock
Woman standing in front of a shop, looking at hats.
Bilde: Shutterstock
Microscopes in the Science Center onboard the ship.
Bilde: Agurtxane Concellon
Dag 14
Til sjøs

16. april 2022

Fred og ro til havs
Microscopes in the Science Center onboard the ship.
Bilde: Agurtxane Concellon

En dag til sjøs betyr at du kan bli med på interessante foredrag, lære grunnleggende fotografi, bli med på et kunstkurs, eller nyte den friske sjøluften på dekk mens du holder utkikk etter dyreliv. Du kan også bruke mikroskopene i vitenskapssenteret for å analysere prøver tatt under sjøreisen. Idet vi krysser ekvator er det tradisjon for norske seilere å holde en seremoni for å be om Neptuns velsignelse. Hvis vi er heldige vil han kanskje vise seg.

På dette stadiet av reisen vil du ha fått nye venner blant dine medoppdagelsesreisende, og sett at dere har mye til felles når det gjelder interesser og lidenskap for naturen. Du kan bruke tiden til å prate med dem over en matbit i bistrorestauranten Fredheim, og kanskje minnes de beste delene av ekspedisjonen så langt. Explorerbaren er også åpen for drikke, og kanskje du finner ekspedisjonsteamet her om kvelden for en hyggelig prat. Hvis du er i det romantiske hjørnet når natten siger på, kan du ta din kjære med ut på dekk og titte på stjernene.

Dag 15
Øya Cebaco, Panama

17. april 2022

Strender utenfor allfarvei
Man snorkeling among corals and fish.
Bilde: Shutterstock

Selv om det er Panamas tredje største øy, er det meste av Cebaco ubebodd, med unntak av den lille landsbyen El Jobo i nord. Cebaco kan kun nås fra sjøen, men det er ingen offentlige ferger som går hit. Resultatet av denne avsides beliggenheten er et stille, tradisjonelt øyliv som har blitt unntatt fra masseturismen og ikke ødelagt av utbygging.

Kilometervis med vakre, uberørte strender ligger gjemt overalt, som for eksempel Playa Grande i sør med finkornet hvit sand og rader med kokospalmer. Det er flere turstier som går gjennom den frodige regnskogen, perfekte for å ta et øyeblikk til å nyte øyas fred og ro og holde utkikk etter dyreliv. Montijo-golfen der øya ligger, er en del av et nasjonalt vernet marinområde, og det klare, turkise vannet på stranda La Pita og Caelata Cayman innbyr til snorkling for å se eksepsjonelle korallrev og fargerik fisk.

Man snorkeling among corals and fish.
Bilde: Shutterstock
Two red parrots sitting in a tree in Golfito, Costa Rica.
Bilde: Shutterstock
Golfito in Costa Rica, some houses next to palm trees, mountains to left and water to the right, surrounded by mountains.
Bilde: Shutterstock
Dag 16
Golfito, Costa Rica

18. april 2022

Fra bananer til gode priser
Two red parrots sitting in a tree in Golfito, Costa Rica.
Bilde: Shutterstock

Den avslappede byen Golfito ligger beskyttet i den vakre Golfitobukta, som i sin tur ligger i den større Golfo Dulce. Du kan nyte utsikten fra marinaene på sjøsiden, eller enda bedre, ta en av de vakre turstiene opp til dyrereservatet på åstoppen og videre til Piedras Blancas nasjonalpark. På en tur i den frodige regnskogen vil du komme over vakre fossefall, og få muligheten til å se blant annet tukan, ara, den blå morpho-sommerfuglen, maursluker, dovendyr og mantel-brølape. Det rolige vannet rundt bukten gjør det også ideelt for en kajakktur til de lokale mangrovetrærne og de isolerte strendene, som en del av en valgfri utflukt.

Golfito var en gang en viktig region for bananeksport, men nå er det palmeoljeplantasjer og sportsfiske som står for den viktigste økonomiske veksten. Sportsfiskere i alle aldre overnatter på boutique-resorter og stilfulle økohytter rundt Golfito, og blir med ut på de mange fiskebåtene på dagtid i håp om å fange en ikonisk Stillehavs-seilfisk. Hvis du er ute etter et godt kjøp, kan du sjekke ut byens tollfrie kjøpesenter som tiltrekker seg både turister og lokale innbyggere.

Dag 17
Quepos, Costa Rica

19. april 2022

Costa Ricas favorittparadis
White beach and turquoise water in Quepos, Manuel Antonio National Park, in Costa Rica.
Bilde: Shutterstock

Quepos og nærområdet byr på mange ting du kan se og gjøre. De mange båtene i vakre Marina Pez Vela inviterer til sportsfisket som Quepos er kjent for. Rundt det sentrale torget ligger seks kvartaler med restauranter, gallerier og butikker, og langs den lange sandstranden Playa Espadilla er det et bredt tilbud av vannsportaktiviteter.

Det som trekker flest folk til Quepos er imidlertid nærheten til Manuel Antonio nasjonalpark. Dette er en av de mest populære nasjonalparkene i Costa Rica, og den står til og med på Forbes’ liste over verdens topp 12 vakreste nasjonalparker. Parken byr på imponerende landskap av fjell, mangrovetrær, laguner, strender og tropisk skog. Med 350 fuglearter og 109 arter av pattedyr, beskriver besøkende ofte nasjonalparken som en «dyrepark i det fri». Hvis du følger den vakre Perezoso-stien, kan du være heldig å få se gulvingerødara, tukan, fire apearter, dovendyr, iguan og beltedyr.

White beach and turquoise water in Quepos, Manuel Antonio National Park, in Costa Rica.
Bilde: Shutterstock
Monkey sitting in a tree in the Manuel Antonio National Park.
Bilde: Shutterstock
Peninsula going into the Ocean, with a long pier in Puntarenas.
Bilde: Shutterstock
Dag 18
Puntarenas, Costa Rica

20. april 2022

Estimert ankomsttid er 06:00

Avslutning på den eksotiske ekspedisjonen
Peninsula going into the Ocean, with a long pier in Puntarenas.
Bilde: Shutterstock

Ekspedisjonen vil dessverre komme til veis ende i Puntarenas, en by som ligger på en landstripe på Stillehavskysten av Costa Rica. Storbysnobber fra San José kommer ofte til Puntarenas på dagstur for en dose avslappet kystliv og frisk havluft. Puntarenas er fortsatt en aktiv fiskerhavn, men mest av alt er byen et transittpunkt for folk som er på vei et annet sted i regionen, som de hvite sandstrendene på halvøya Nicoya eller øya Tortuga med de mange fossefallene.

Avhengig av hvor mye tid du har etter ilandstigning, før flyet ditt hjem eller etterprogrammet, anbefaler vi en spasertur blant palmetrærne på Paseo de los Turistas. Her finner du restauranter, matboder og muligheten til å kjøpe en siste suvenir. Hvis du har lyst på noe søtt, anbefaler vi en batido, fruktsmoothie, og også churchills, den offisielle desserten til Puntarenas, som er en kombinasjon av frukt, shave ice, sirup og iskrem. Hvis du stusser på navnet, kommer det fra det faktum at den lokale oppfinneren av den søte fristelsen skulle være som snytt ut av nesen på den kjente britiske statsministeren.

Før du reiser hjem, hvorfor ikke gjøre mest mulig ut av reisen og legge til etterprogrammet vårt til det fantastiske vulkanområdet Arenal, der du kan bli med på aktiviteter for å se mer av Costa Ricas vakre plante- og dyreliv. Eller bli med på en jungelbåttur med lunsj etterfulgt av en natt i hovedstaden San José.

Hurtigrutens ekspedisjoner går til noen av verdens mest avsidesliggende og uberørte områder, hvor elementene rår og vi er prisgitt naturen. Derfor må aktiviteter/utflukter og reiserute tilpasses vær-, vind-, sjø- og isforhold. Sikkerhet og gode opplevelser for gjestene våre er alltid vår topp-prioritet. Siden vi alltid må være åpne for endringer, enten på grunn av værforhold eller overraskende muligheter som byr seg, er hver reise med Hurtigruten unik og aldri 100% spikret. Det er nettopp derfor vi kaller reisen en ekspedisjon!
Sjekk priser og tilgjengelighet

Hva er inkludert

Inkludert

Ekspedisjonscruise

 • Ekspedisjonscruise i valgfri lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
 • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
 • Kaffe og te uten kostnad
 • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
 • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
 • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
 • En rekke inkluderte utflukter og aktiviteter

Aktiviteter om bord

 • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
 • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
 • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Bruk av skipets boblebad, endeløse basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
 • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Landingsaktiviteter

 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • En vind- og vannavstøtende ekspedisjonsjakke du kan beholde
 • Ekspedisjonsfotografer hjelper deg med kamerainnstillinger før landinger

Ikke inkludert

 • Internasjonale flygninger
 • Reiseforsikring
 • Bagasjehåndtering
 • Valgfrie utflukter på land med våre lokale partnere
 • Valgfrie aktiviteter i små grupper med ekspedisjonsteamet
 • Mulighet for behandlinger i velvære- og spaområdet om bord

Merk

MS Roald Amundsen
Science Center
Bilde: Agurtxane Concellon
A small boat in a large body of water

Ditt skip

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skipsverft Kleven Yards
Passasjerkapasitet 530 (500 i Antarktis)
Bruttotonnasje 20 889 T
Lengde 140 m
Skipsbredde 23,6 m
Fart 15 knop
MS Roald Amundsen

I 2019 ble et splitter nytt skip lagt til Hurtigruten-flåten: MS Roald Amundsen. Dette førsteklasses skipet har ny og miljømessig bærekraftig hybridteknologi som vil redusere drivstofforbruket, og vise verden at hybrid fremdrift på store skip er mulig.

Les mer om MS Roald Amundsen

Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Bilde: Espen Mills
Sjekk priser og tilgjengelighet