Fra det eldgamle inkariket til regnskogen i Costa Rica

Callao, Peru - Puerto Limon, Costa Rica

Utforsk fascinerende arkeologiske severdigheter og tapte kulturer. Vi starter i vakre Machu Picchu, besøker Sacsayhuamán-festningen og reiser videre til det eldgamle Chimuriket med pyramider og templer. Til slutt seiler vi gjennom Panamakanalen, før reisen avsluttes i nydelige Costa Rica.

 • Utforsk Machu Picchu, Ollantaytambo, Sacsayhuamán-festningen og Chimuriket
 • Utforsk inkaenes mysterier og tapte kulturer
 • Besøk spennende byer, nasjonalparker og vakre øyer
 • Seil gjennom Panamakanalen

Oversikt

Tapte byer og en stor festning

Inkariket var det største imperiet i førkolumbiske Amerika. Denne ekspedisjonen starter på land. Fra Lima reiser vi til Peru og besøker utrolige inkaruiner, som inkabyen Ollantaytambo, fantastiske Machu Picchu, Sacsayhuamán-festningen og Cusco – en gang i tiden sentrum av inkariket. Deretter går vi om bord MS Fram og fortsetter reisen til havs.

I Salaverry besøker vi det eldgamle Chimuriket, som er Amerikas største festning lagd av leire – fra førkolumbisk tid.

Nasjonalparker og Panamakanalen

Vi utforsker også den eneste kystnasjonalparken i Ecuador og et lite kystsamfunn i Panama, kjent for sine fantastiske fiskeområder, før vi seiler gjennom Panamakanalen. Siste dagen tilbringer vi i Bocas del Toro og nasjonalparken Bastimentos. Her kan du dykke og padle kajakk blant korallrev, og gå turer i regnskogen blant spennende dyreliv. Ekspedisjonen avsluttes i vakre Costa Rica. 

Prisen inkluderer: 

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • 1 overnatting i Lima og 2 overnattinger på Hacienda Urubamba før reisen, frokost inkl.
 • 3-retters lunsj og middag på dag 2 og 3, og lunsjboks på dag 4
 • Flyreise på økonomiklasse Lima-Cusco-Lima
 • All transport som er beskrevet med engelsktalende guide
 • Inngangsavgifter
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Ikke inkludert: 

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfrie utflukter og tips

Vennligst merk:

På denne turen kreves det vaksine mot gulfeber. Vaksinasjonen må gjøres minst 10 dager før avreise og vaksinasjonsattest må medbringes på turen.

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 22. mars 2019

Avreisehavn Lima, Peru
Dag 1
day01_lima_peru

Fra det eldgamle inkariket til regnskogen i Costa Rica


Sted: Lima, Peru

Nord i Peru besøker vi byen Caral, som regnes som Amerikas eldste by. I sør finner vi ruinbyen Pachacamac. Lima er stedet der de spanske erobrerne etablerte det peruanske visekongedømmet i 1542. Her bygde store kirker, klostre, herskapshus og balkonger. Området står på UNESCOs verdensarvliste. Nyt museer med flotte kunstverk, arkeologiske severdigheter, strender, strandpromenaden og utsøkt mat. Du har tid til å utforske byen på egenhånd før du overnatter på et av hotellene i byen.  

Dag 2
day02_lima-cusco

UNESCO-sted og gammel historie


Sted: Lima/Cusco

Morgenen etter flyr du fra Lima til Cusco. Nyt en god lunsj før vi besøker Sacsayhuamán-festningen, en av de mest imponerende inkaruinene i området. Sacsayhuamán oversettes til ”fornøyd falk”. Det ble sagt at falken voktet imperiets hovedstad. Fra åsen der festningen ble bygd får du, passende nok, se Cusco fra et fugleperspektiv. Det tok mer en sytti år å bygge festningen, med arbeidskraft fra 20 000 menn.

Festningen ble, som mange andre byggverk på denne tiden, bygd helt uten mørtel (materiale som fester murstein sammen). Allikevel sitter steinene så godt festet sammen at selv ikke et gresstrå kan trenge seg gjennom. Håndverket er et fantastisk eksempel på inkaenes sofistikerte konstruksjonsteknikker og arkitektoniske ferdigheter. Om ettermiddagen fortsetter vi videre til Hacienda Urubamba i Sacred Valley for middag og overnatting.

Dag 3
day03_ollantayta

Høydepunktene fra inkariket


Sted: Ollantaytambo og Machu Picchu

Etter frokost venter en ny dag med nye opplevelser. Først besøker vi Ollantaytambo. Denne ruinbyen har samme navn som den massive klippen som ruver over byen. Festningen her var dalens viktigste forsvar, og det var her inkaene hadde sin største seier mot spanjolene under erobringskrigene. Det store byggverket ble laget av rosefarget granitt og var en gang et blomstrende kompleks av bad, templer og militærbygg.

Etter besøket i Ollantaytambo, fortsetter vi til jernbanestasjonen i nærheten. Her hopper vi på et tog til Machu Picchu. Det blir servert brunch mens vi nyter utrolig utsikt. For Machu Picchu er virkelig et fantastisk syn! Dette er også et svært mystisk område, da inkaene ikke etterlot seg noen skriftlige kilder. Utforsk ruinene og se for deg den livlige hverdagen som en gang eksisterte her. I utgravninger har arkeologer funnet skjeletter, gjenstander og ullklær, men ikke noe gull. I Machu Picchu finner vi også de imponerende sammensetningene av stein uten bruk av mørtel. Etter vi har utforsket ruinene, kan du nyte en kopp te på Machu Picchu Sanctuary Lodge før vi drar tilbake til Hacienda Urubamba og tilbringer en ny natt der. 

Dag 4
day04_cusco-lima

Inkaimperiets sentrum


Sted: Cusco/Lima

Etter frokost drar vi til Cusco, en gang selve hjertet av inkariket. Besøk den flotte katedralen i barokkstil, som ble bygget på grunnmuren av et inkapalass på 1400-tallet. Mange av steinene som ble brukt til å bygge katedralen ble plyndret fra Sacsayhuaman-festningen i nærheten. Videre fortsetter vi til Koricancha hvor vi beundrer det vakre dominikanske klosteret Santo Domingo, som ble bygget på grunnmuren til Solens tempel – et av inkaimperiets viktigste templer.

Den buede murveggen på vestsiden av kirken anses å være et av de viktigste eksisterende eksemplene på inkaenes steinkunst. Etter enda en dag med eventyr, flyr vi deg tilbake til Lima hvor MS Fram står klar til å ta deg med ut på havet. 

Dag 5
day05_atsea

Spennende forelesninger på havet


Sted: Til havs

Ekspedisjonsdagene på havet er til for å nytes. Se utover horisonten og drøm deg tilbake i tid da de store oppdagerne seilte samme hav. Bli med på interessante forelesninger for å lære mer om Sør-Amerikas vestkyst – om naturen, historien og geografien. Oseanografi, klimaendringer og miljøutfordringer er også viktige temaer i forelesningene. 

Dag 6
day06_salaverry-peru

Utforsk et eldgammelt rike, Solens Tempel og Månens Tempel


Sted: Salaverry

Den lille havnen i Salaverry er utgangspunktet for utflukten til det gamle Chimuriket (700-1400 e. Kr.). Stammene grunnla hovedstaden sin ved elvebredden til Moche River og kalte den Chan Chan ("sol-sol"), som dekker et område på 13 kvadratkilometer. Materialene de bygde med var blant annet leire, gjørme, småstein og halm, noe som resulterte i den største amerikanske leirfestningen.

Dette er et fantastisk sted, og ble oppført av UNESCO som en World Cultural Heritage Site i 1986. Vi besøker også Trujillo, en by som har beholdt mye av sin koloniale sjarm. På en utflukt til moche-kulturens religiøse sentrum, bygget på 400-tallet, kan du beundre The Temple of the Sun (Solens Tempel), som er verdens største leirstruktur, og The Temple of the Moon (Månens Tempel) – dekket av vakkert moche-design.

Dag 7
day07_atsea

Vi seiler nordover


Sted: Til havs

Mens vi seiler nordover mot Ecuador, kan du slappe av om bord eller blir med i spennende forelesninger. I løpet av dagen kan det også hende det blir samlinger med ekspedisjonsteamet eller workshops i fotografering. 

Dag 8
day08_isladelaplata

Fargerike fugler og fisker på Silver Island


Sted: Isla de la Plata

Isla de la Plata er en del av nasjonalparken Parque National Machalilla, og er Ecuadors eneste nasjonalpark ved kysten. Øya har et svært rikt fugleliv og huser blant annet blåfotsulen, hekkende albatrosser og fregattfugler. Her er det også flotte turområder. Du kan også utforske det fargerike livet under vann. Hvis du vil snorkle, kan du svømme blant store stimer fisk – eller bare nøye deg med en forfriskende dukkert hvis det er mer fristende.

Dag 9
day09_atsea

Vi krysser ekvator


Sted: Til havs

Nå som du har tilbrakt en rekke dager på havet, har du mest sannsynlig funnet den perfekte måten å utnytte tiden på. Nå kan du fullføre den boken du aldri fikk lest ferdig, eller la kropp og sinn få bryne seg på noen av våre aktiviteter om bord. Etterhvert vil vi krysse ekvator, og en helt spesiell feiring venter deg; "Ekvatordåpen”.

Dag 10
day10_puertopina

Et fiskeparadis


Sted: Puerto Piña

Puerto Piña er et lite kystsamfunn som ligger nær grensen til Colombia. Området er for det meste bebodd av afrikanskættede og Embrerá-folket. Piñas Bay er Panamas beste fiskeområder. Her har mer enn 200 havfiskere satt verdensrekorder, noe som er mer enn noe annet sted på jorden. Dette er et vakkert område med fascinerende kultur, så selv de som ikke er interessert i fiske vil kunne nyte oppholdet her.

Artsmangfoldet er også utrolig. Her finnes det roosterfish, sverdfisk, billfish, tunfisk, dorado, snapper, snook, wahoo, barracuda og blå-, svarte- og stripete seilfisker. Arter som delfiner, haier, stråler og knølhvaler svømmer også i havet her. Den panamanske regjeringen er opptatt av å beskytte bukten og tillater ikke kommersielle fiskeskip. På den hvite sandstranden Playa Blanca kan du slappe av og sole deg. Farvannet har korallrev som egner seg perfekt til snorkling eller kajakkpadling. I jungelen er det flotte turstier for de som vil begi seg ut på en gåtur.

Dag 11
day11_panamacanal

Cruising the Panama Canal


Sted: Panamakanalen

Vi seiler inn i Panamakanalen i nærheten Balboa. Kjenn på den spennende følelsen av å seile inn en kanal, og opplev kanalens komplekse låssystem når MS Fram løftes 25 meter opp, fra ett hav til et annet. Panamakanalen er et av de største og mest komplekse ingeniørprosjektene som noensinne er gjennomført. Den hadde en enorm innvirkning på handelen mellom de to havene, og erstattet den lange, brutale ruten via Drakestredet og Kapp Horn.

Dag 12
day12_bokasdeltoro

UNESCO-sted og biosfærereservat


Sted: Bocas del Toro

Bocas del Toro, (“oksens munn"), er et uberørt område med blant annet den UNESCO-listede nasjonalparken La Amistad International Park og marineparken Isla Bastimentos National Marine Park – Panamas første nasjonale marinepark og biosfærereservat. Bocas del Toro består av ni øyer og hundrevis av små holmer. Nyt den fargerike, karibiske atmosfæren i byen, før vi tar deg med til Basteminos-parken. Du kan snorkle, dykke, padle kajakk blant mangrovene og korallrevene, eller gå tur gjennom regnskogen for å se eksotisk dyreliv.

Dag 13
day13_AdobeStock_125222936.jpg

“Pura vida”-livsstilen


Sted: Puerto Limón

Puerto Limón i Costa Rica er et innbydende reisemål for eventyrlystne oppdagelsesreisende. Byen har fascinerende arkitektur og fargerike markeder. Hovedmarkedet i sentrum byr på alt fra nydelig mat til tradisjonelle suvenirer. Innbyggerne er svært stole av de velsmakende cashewnøttene sine så sørg for å prøve cashew-vin, som er en av spesialitetene her.

Byen er nokså avslappet om dagen, men våkner til liv om kvelden. Restauranter og barer finner du overalt. Det er her vi avslutter ekspedisjonen – velg om du vil tilbringe litt tid i Costa Rica eller fly rett hjem.

Ankomst 3. april 2019

Sted Puerto Limón, Costa Rica
Om bord Forleng ferien din

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030