Fra det gamle inkariket til regnskogen i Costa Rica

Lima, Peru til San José, Costa Rica

Utforsk fascinerende arkeologiske severdigheter og det tapte inkariket på en reise som starter i vakre Machu Picchu. Videre tar vi deg med til det gamle chimuriket, før vi seiler gjennom Panamakanalen og avslutter eventyret i nydelige Costa Rica.

  • Utforsk det tapte inkariket
  • Se noen av Sør-Amerikas viktigste arkeologiske severdigheter
  • Seil gjennom Panamakanalen
  • Nyt vakre Costa Rica

Oversikt

Reisen fra Machu Picchu til Costa Rica

Opplev høydepunktene fra inkariket, det største imperiet i førkolumbiske Amerika. Vi utforsker blant annet den vakre ruinbyen Ollantaytambo, verdensberømte Machu Picchu, den imponerende Sacsayhuamán-festningen og livlige Cusco – en gang selve hjertet av inkariket. Deretter legger vi ut på nye eventyr, når ekspedisjonen fortsetter til sjøs.

I Salaverry besøker vi ruinene av det gamle chimuriket. Videre seiler vi gjennom Panamakanalen og avslutter reisen i vakre Costa Rica.

Kombinasjonen av ekstrem natur, fascinerende byer, livlig sør-amerikansk kultur og fengslende forelesninger gir deg uforglemmelige eventyr.

5000,- rabatt på fly

Bestill senest 30. oktober og få 5000,- i rabatt når du bestiller flyreisen med Hurtigruten!

På utvalgte seilinger i 2018 gir vi nå 5000,- i rabatt på flyet om du bestiller dette gjennom Hurtigruten. Bestill senest 30. oktober for å benytte deg av tilbudet. 

NB: For bestilling, vennligst kontakt våre reisespesialister på 81003030 eller send en mail til [email protected]
Reise med rabatt på fly kan ikke bestilles på nett.

Fakta om kampanjen:

  • Bestillingsperiode: 18. september - 30. oktober 2017
  • Tilbud: Få 5000,- i rabatt på flyreisen
  • Tilbudet gjelder kun for nye bestillinger
  • Reiseperiode: Utvalgte seilinger til Island, Grønland, Europa, Svalbard, Nord-Amerika og Antarktis i 2018

Les mer om kampanjen og se betingelser her.

 

Prisen inkluderer:

• Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
• 1 overnatting i Lima og 2 overnattinger på Hacienda Urubamba før sjøreisen, frokost inkl.
• 3-retters lunsj og middag på dag 2 og 3, og lunsjpakke dag 4
• Flyreise på økonomiklasse Lima-Cusco-Lima
• All transport som står beskrevet, inkludert engelsktalende guide
• Inngangsavgifter
• Vind- og vanntett jakke
• Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
• Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
• Gratis kaffe og te

Ikke inkludert:

• Internasjonale flyreiser
• Reise- og avbestillingsforsikringer
• Bagasjeservice
• Valgfrie utflukter og tips

Relaterte reiser

Reisen dag for dag

Reiseplan

Ekspedisjonene våre går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

Utreise 14. mars 2018

Avreisehavn Lima, Peru
Dag 1
day04_lima-cusco_1200x600_lima_peru_santo-domingo_monastery_shutterstock_134781179.jpg

UNESCO-sted og gammel historie


Sted: Lima, Peru

Lima og områdene rundt bugner av historie. Vi besøker byen Caral, som regnes som Amerikas eldste by, og sør for Lima besøker vi ruinbyen Pachacamac.

Lima er stedet der de spanske erobrerne etablerte det peruanske visekongedømmet i 1542. Her bygde de store kirker, klostre, herskapshus og balkonger. Området står på UNESCOs verdensarvliste. Nyt museer med flotte kunstverk, arkeologiske severdigheter, strender, strandpromenaden og utsøkt mat. Du har tid til å utforske byen på egenhånd før du overnatter på et byens hoteller.

Dag 2
day09-10_lima-cusco_peru_cusco_sacsayhuaman_shutterstock_274972637.jpg

Fantastisk gammel festning


Sted: Lima/Cusco

Om morgenen flyr vi deg fra Lima til Cusco. Nyt en god lunsj før vi besøker Sacsayhuamán-festningen, en av de mest imponerende inkaruinene i området. Sacsayhuamán oversettes til ”fornøyd falk”, og det ble sagt at falken voktet imperiets hovedstad. Fra åsen der festningen ble bygd får du, passende nok, se Cusco fra et fugleperspektiv. Det tok mer en 70 år å bygge festningen, med arbeidskraft fra 20 000 menn.

Festningen ble, som mange andre byggverk på denne tiden, bygd helt uten mørtel (materiale som fester murstein sammen). Allikevel sitter steinene så godt festet sammen at selv ikke et gresstrå kan trenge seg gjennom. Håndverket er et fantastisk eksempel på inkaenes sofistikerte konstruksjonsteknikker og arkitektoniske ferdigheter. Om ettermiddagen drar vi til Hacienda Urubamba i Sacred Valley for middag og overnatting.

Dag 3
day08_ollantaytamboandmachupicchu_1200x600_inca_machu_picchu_peru_shutterstock_86247328.jpg

Machu Picchu


Sted: Ollantaytambo og Machu Picchu

Etter frokost kan du glede deg til noen uforglemmelige høydepunkter. Først besøker vi Ollantaytambo. Denne ruinbyen har samme navn som den massive klippen som ruver over byen. Festningen her var dalens viktigste forsvar, og det var her inkaene hadde sin største seier mot spanjolene under erobringskrigene. Det store byggverket ble laget av rosefarget granitt og var en gang et blomstrende kompleks av bad, templer og militærbygg. Etter besøket i Ollantaytambo, fortsetter vi til jernbanestasjonen i nærheten. Her hopper vi på et tog til Machu Picchu, hvor du får servert brunch mens vi nyter den utrolige utsikten underveis.

Endelig ankommer vi den skjulte byen Machu Picchu, med utsikt over elven Urubamba. Dette vil alltid være en mystisk by, da det ikke finnes noen skriftlige kilder fra det tapte riket. Utforsk byens ruiner og se for deg livet som en gang eksisterte her. I utgravninger har arkeologer funnet skjeletter, gjenstander og ullklær, men overraskende nok, ikke noe gull. Etter du har utforsket disse fantastiske ruinene, blir det servert te på Machu Picchu Sanctuary Lodge før vi drar tilbake til Hotel Tambo del Inka hvor vi tilbringer en ny kveld etterfulgt av en overnatting.

Dag 4
Callao, Peru_©Christian Vinces - Shutterstock_Day 8.png
Bilde: Christian Vinces / Shutterstock Bilde

Inkaimperiets senter


Sted: Cusco/Lima/Callao

Nyt en god frokost før vi tar deg med til Cusco, en gang selve hjertet av inkariket. Besøk den flotte katedralen i barokkstil, som ble bygget på grunnmuren av et inkapalass på 1400-tallet. Mange av steinene som ble brukt til å bygge katedralen ble plyndret fra Sacsayhuaman-festningen i nærheten.

Videre fortsetter vi til Koricancha hvor vi beundrer det vakre dominikanske klosteret Santo Domingo, som ble bygget på grunnmuren til Solens Tempel – et av inkaimperiets viktigste templer. Den buede murveggen på vestsiden av kirken anses å være et av de viktigste eksisterende eksemplene på inkaenes steinkunst. Etter atter en dag fylt med spennende eventyr, tar vi deg med til flyplassen hvor du flyr til Lima. Her venter MS Fram – klar for å ta deg med på enda flere eventyr.

Dag 5
Salaverry, Peru_©Ruslana Iurchenko - Shutterstock_Day 9.png
Bilde: Ruslana Lurchenko / Shutterstock Bilde

Solen og månens tempel


Sted: Salaverry

Den lille havnen i Salaverry er startpunktet for utflukten til det gamle chimuriket (700-1400 e. Kr), som grunnla hovedstaden sin ved elven Moche. Hovedstaden Chan Chan (”sol-sol”) dekker et område på 20 kvadratkilometer og ble bygget opp av blant annet leire, gjørme, småstein, halm og trestokker. Konstruksjonen anses som Amerikas største fra sin tid, et utrolig stykke arkitektur som ble oppført av UNESCO som en World Cultural Heritage Site i 1986.

Dag 6
1200x600_At sea_ ©Kyrle Spillane_Shutterstock_day 12.png

Forelesninger om bord


Sted: Til sjøs

Nyt en avslappende dag til sjøs. Delta i spennende forelesninger om bord, og tilbring tid ute på dekk for å få mest mulig ut av dagen på havet.

Dag 7
Manta, Ecuador_©Fotos593 - Shutterstock_Day 11.png
Bilde: Fotos593 / Shutterstock Bilde

Panamahattens hjem


Sted: Manta

Manta er en travel og blomstrende havneby med høyblokker og strender. Vi anbefaler en tur til Montecristi hvor de lager ekte panamahatter. Disse tradisjonelle stråhattene håndveves, og det kan ta flere måneder å lage de fineste variantene. Ifølge en lokal myte skal en «superfino» panamahatt kunne holde på vann og kunne tres gjennom en giftering når den rulles sammen.

Dag 8
1200x600_At sea_ ©Pranodhm_Shutterstock_day 6.png

Lær mer om fotografi


Sted: Til sjøs

Ekspedisjonsteamet vårt holder flere forelesninger om bord, og oppsummerer reisen så langt. I tillegg forteller de om planene for de neste dagene. Vi har også en ekspedisjonsfotograf om bord, som kan lære deg de grunnleggende teknikkene slik at du kan ta flotte bilder underveis. 

Dag 9
Fuerte Amador_©Six Drive - Shutterstock_Day 13.png
Bilde: Six Drive / Shutterstock Bilde

Fargerike Fuerte Amador


Sted: Fuerte Amador

Fuerte Amador ligger på stillehavssiden av Panamakanalen. Havnebyen ligger bare 30 km fra Panama City, en av Mellom-Amerikas mest internasjonale byer med fantastisk arkitektur og forskjellige etnisiteter. Bli med på en utflukt til den moderne byen, se den fascinerende Miraflores (en av låsene i Panamakanalen), eller bli med på en båttur til et naturreservat der du kan speide etter dyreliv. 

Dag 10
day11_panamacanal

Der to hav møtes


Sted: Panamakanalen

Vi seiler inn i Panamakanalen like ved Balboa. Opplev den spennende kanalreisen og det geniale slusesystemet når MS Fram blir løftet 26 meter over havnivå fra det ene havet til den neste.

Dag 11
day02_bocal del toro_bocas-del-toro_shutterstock_177669956.jpg

UNESCO-sted og biosfærereservat


Sted: Bocas del Toro

Bocas del Toro, som betyr "oksens munn", og er et uberørt område og hjem til Panamas første nasjonale maritime park; Bastimentos og Parque Internacional La Amistad, som er skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste og som samtidig har blitt et biosfærereservat, en internasjonal vedtatt betegnelse for visse typer verneområder der det foregår bærekraftig næringsdrift. Området består av ni øyer og hundrevis av små holmer. Her bør du besøke byen Bocas som kjennetegnes av sin fargerike karibiske stemning og atmosfære, før du tar turen til Bastemintos nasjonalpark. Her anbefaler vi aktiviteter som snorkling, dykking og kajakkpadling blant mangrover og korallrev, eller fottur gjennom regnskogen på jakt etter dyreliv.

Dag 12
Puerto Limon, Costa Rica_©Simon Dannhauer - Shutterstock_Day 16.png
Bilde: Simon Dannhauer Bilde

Costa Rica, for de eventyrlystne


Sted: Puerto Limón/San José

Puerto Limón i Costa Rica er et forlokkende reisemål for de eventyrlystne. Etter ilandstigning kjører vi deg til hotellet ditt i Costa Ricas hovedstad San José. 

Dag 13
San Jose, Puerto Rico_©aceshot1_shutterstock_Day 17.png
Bilde: aceshot1 / Shutterstock Bilde

Eventyret avsluttes


Sted: San José, Costa Rica

Etter frokosten på hotellet ditt avslutter vi eventyret i Sør-Amerika.

Ankomst 26. mars 2018

Sted San José, Costa Rica
Om bord Opplevelser

Utflukter

Gi din indre eventyrer en utfordring og opplev alt Sør Amerika har å by på med vårt store utvalgt av valgfrie utflukter.

Bilder

Utforsk den frodige tropiske naturen, kulturen og dyrelivet i Sør- Amerika

Fly og hotell

Fly og hotell

På alle våre reiser kan du forlenge oppholdet ditt enten før eller etter Hurtigrutereisen. Alle hotellene er spesielt valgt ut for å tilby deg den beste og mest sentrale beliggenheten. Vi hjelper deg gjerne med bestilling av fly, transport og hotell. Mandag - Fredag: 08:00-18:00 Lørdag: 10:00-14:00. Telefon: 81003030